Ivan Radic / Wikimedia / (CC BY 2.0 DEED)

In Nederland mogen elektrische auto’s niet meer worden opgeladen tijdens piekuren – dit is geëist door netbeheerder Stedin vanwege de overbelasting van het elektriciteitsnet. Dankzij de groene energietransitie bestaat er ook een risico op overbelasting van het net in Duitsland. Als dit zich voordoet, mogen de netbeheerders de hoeveelheid elektriciteit die wordt afgenomen door nieuwe regelbare warmtepompen of laadstations tijdelijk beperken, schrijft Andrea Waldner.

De gevolgen van de energietransitie zijn al voelbaar in de buurlanden, waar netoverbelasting al realiteit is. Duizenden bedrijven staan op een wachtlijst om hun elektrische wagenpark te kunnen opladen. Particuliere huishoudens in sommige gebieden hebben hun warmtepompen tijdelijk moeten uitschakelen om de stabiliteit van het elektriciteitsnet niet in gevaar te brengen. Vooral in stedelijke gebieden mogen elektrische auto’s tussen 16.00 en 21.00 uur niet meer worden opgeladen, aldus netbeheerder Stedin. Dit is nodig om het overbelaste elektriciteitsnet tijdens deze uren te ontlasten. Dit komt omdat veel mensen elke dag rond deze tijd thuiskomen en allerlei apparaten aanzetten, wat leidt tot een grote vraag naar elektriciteit.

“Het elektriciteitsnet barst uit zijn voegen, vooral in de avondpiek, tussen 16.00 en 21.00 uur, en op zonnige lente- en zomerdagen”, legt Stedin CEO Koen Bogers uit aan het Dagblad van het Noorden. “Auto’s opladen tijdens etenstijd is lang niet voor iedereen noodzakelijk. Je kunt het ook op andere momenten van de dag doen, bijvoorbeeld als er veel zonne-energie beschikbaar is of ’s nachts als het rustiger is op het elektriciteitsnet”, vervolgt Bogers. Er zijn tot 2030 investeringen tot 8 miljard euro gepland voor de uitbreiding van het elektriciteitsnet in Nederland.

  Noorse nee tegen Greta Thunberg: "We hebben geen doemscenario profeten nodig"

Ook in Duitsland stelt het toenemende gebruik van elektrische auto’s en warmtepompen op elektriciteit het elektriciteitsnet voor grote uitdagingen. Om de dreiging van overbelasting van het net te voorkomen, mogen netbeheerders in de toekomst de hoeveelheid elektriciteit die door nieuwe regelbare warmtepompen of oplaadstations wordt afgenomen, tijdelijk beperken. De voorschriften van het Federaal Agentschap voor het Net, die sinds januari van kracht zijn, stellen het volgende:

“Daarbij mogen de netbeheerders de afname beperken tot maximaal 4,2 kW voor de duur van de specifieke overbelasting. Dit betekent dat warmtepompen kunnen blijven werken en dat elektrische auto’s over het algemeen in twee uur voor 50 kilometer kunnen worden opgeladen. Gewone huishoudelijke elektriciteit wordt hierdoor niet beïnvloed. Er wordt rekening gehouden met de speciale eisen van grote warmtepompen.”

De ondoordachte energietransitie, die door de Groenen in allerijl wordt doorgedrukt, kan leiden tot een situatie die vergelijkbaar is met die in Nederland. Naast de dreiging van een overbelast elektriciteitsnet kampen bedrijven en particuliere huishoudens met enorme stijgingen van hun energiekosten. Door de miljardenkosten voor de uitbreiding van het elektriciteitsnet, die consumenten ook betalen via de netwerktarieven, dreigen verdere stijgingen.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Linksgroene klimaatleugen ontmaskerd: De waarheid is dat we op weg zijn naar een nieuwe ijstijdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWerd Nuland ontslagen voor haar rol in het Oekraïne-debacle?
Volgend artikelUitgelekte aanvalsplannen voor de Krim roepen de vraag op: “Wie heeft de leiding in Duitsland?” – Scott Ritter 
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

58 REACTIES

 1. Hoe bescherm ik mijn apparaten tegen stroomstoring of stroomuitval?

  Elektrische apparatuur is meestal niet bestand tegen te grote spanningsschommelingen. Bij een stroomstoring of stroomuitval op het elektriciteitsnet raken bepaalde toestellen dan ook defect.
  – Overweeg een overspanningsbeveiliging.
  Er zijn diverse producten te koop die dienen als overspanningsbeveiliging en in beperkte mate ook bescherming bieden tegen beschadiging door blikseminslag.

  • @ Reneetje
   Je zou denk ik in dat geval beter een ups (overbrugging bij stroomuitval) kunnen gebruiken dan een overspanningsbeveiliging. Wat een overspanningsbeveliging doet, is letterlijk zorgen dat de spanning niet boven een bepaalde waarde uitkomt, bijvoorbeeld bij blikseminslag.

  • Je kan voor een omvormer met accu’s kiezen die je met netspanning oplaad en zodra de stroom uitvalt nemen je accu’s het over.
   Je kan voor onder de duizend euro al een set kopen.

  • Jep.
   1) maak een probleem
   2) wees zelf de ‘oplossing’ voor ‘het probleem’

   Maak gebruik van halve waarheden, weerhoud mensen om het probleem aan te kaarten (censuur), demoraliseer mensen en beweer (met halve waarheden) dat DIT de enige oplossing is. Mensen die toch hier doorheen zien en zich verzetten, dan op een andere manier toch beboeten dmv tijd, geld en energie in de hoop dat mensen er niet te lang mee bemoeien.
   Als het alsnog niet lukt, dan maar het slachtoffer als dader beschuldigen.

   Rinse & repeat.

 2. Ik weet dan op welk tijdstip het elektriciteitsnet in elkaar klapt: om 21:00 want dan gaan alle laders aan. Misschien bied een dieselaggregaatje uitkomst 😉

  • @Simon…
   Ik zit te wachten tot ze een onderzoek uitbrengen waarmee ze claimen dat elektrische voertuigen zelfs als ze via diesel aggregaten worden opgeladen, nog steeds milieuvriendelijker en neutraler zijn dan auto’s op benzine, diesel of gas. Het is met alles precies als met cojona en de gifspuiten… het is van begin tot eind allemaal één grote totale leugen. Alles wat van de overheid en hun netwerk komt is bluf, manipulatie, bedrog en gelieg. Criminelen hebben de wereld overgenomen en willen de mensheid vernietigen als in een James Bond film.

   • Ik zit te wachten op onderzoek dat de windmolens op diesel draaien. Deze wereld is totaal verknipt. Met name de afgelopen jaren gaat de idiocratie in een stroomversnelling. Waar zou dat nou aan liggen?

    Trouwens dit geloof je niet. In het bos op de Utrechtse Heuvelrug zijn ze 5G aan het aanleggen. Je hoort het goed, in het bos. Terwijl de verbinding daar al prima is. Dat vertelde een Litouwer toen ik vroeg wat ze aan het doen waren. Goed voor de vogels zei hij nog lachend. Misschien kunnen daar straks de gevaccineerden laten breakdancen. (Hey You) The Rock Steady Crew

    • Tja, zeker voor alle wandelaars en fietsclubs die daar hun hobby uitoefenen. En vlak ook de dieren niet uit die daar leven.
     Doet me denken aan het uitproberen van 5G bij Breukelen. Er vielen toen heel veel spreeuwen dood neer. Media gaven aan dat ze tegen elkaar aangevlogen waren. Tja.
     Ik heb recent voor iemand dit opgezocht. Bleek al heel lang en heel veel gevallen van zulke “onverklaarbare”dode dieren te zijn.
     Zouden ze de antennes ook plaatsen langs het strand of ligt daar al het een en ander onder het zand? Had Anneke Grönloh een voorzienige blik met “Brandend zand”?

    • @Gijp…

     Dat is omdat dat bos in de toekomst geen bos meer is en het is natuurlijk niet de bedoeling dat je nog maar enige vorm van off grid hebt.

     Vwb betreft die windmolens op diesel. Dan moet je ff zoeken naar een artikel over schotse windmolens op diesel… is een echt verhaal. Och man… we beleven nade middle ages nu de DUMB AGES 😂

 3. Op stroomstoring/stroomuitval kunnen we wachten. Dat het elektriciteitsnet overbelast is, is net zo’n verhaal als dat er teveel mensen op aarde zijn.
  Niet voor niets moet iedereen elektrisch rijden en fietsen. Je kan dan nergens meer heen als de elektriciteit uitvalt. Net zoiets als de lock downs. Ja, heeft natuurlijk nog meer gevolgen, want zo’n beetje alles wordt door elektriciteit aangedreven. Watervoorziening, afvoeren, benzinepompen, automatische deuren, liften, CV’s en ga maar door, laat je fantasie maar werken en kijk wat je zelf voor maatregelen kan nemen. Dieselaggregaten leuk als je over een eigen huis met tuin beschikt, maar hoe gaat dan in flats. Op een balkonnetje?
  Gezamenlijk in de tuin/onderbouw?

  • Beste Joop,

   Ook ambtenaren moeten hun hypotheek betalen, kinderopvang, boodschappen, enz.
   Net als ieder ander zitten ze vast aan inkomsten verdienen.

   • Maar beste Tigron, het is wel van tweeën een. Ga dan wat anders doen in plaats van de boel kapot maken en gehaat worden. Of kun je dat niet omdat het toch wel verdomd veel voordelen heeft om een stinkambtenaar te zijn.

    Ik weet dat het corrupte honden zijn. Bewijzen liggen er maar als niemand luistert begin je niet veel hè? Of ze zijn echt zo achterlijk dat ze ongeschikt zijn als werknemer bij een bedrijf. Een ondernemer zullen het nooit worden. Ja sommige wel, heel succesvol zelfs. Met voorkennis! Anders is het stront, vullis. Ambtenaren zijn synoniem met tuig, en als je het leven als een computerspel ziet kan je ze beter ontwijken. Of kapotrijden. Maar dan heb je maar even bevrediging van. Want het zijn kakkerlakken.

    Ben ik nog iets vergeten? Nee dat was het wel zo ongeveer dacht ik zo.

    • Beste Gijp,
     “omdat het toch wel verdomd veel voordelen heeft om een stinkambtenaar te zijn.”

     Juist daarom.
     De enigste zinvol werkende ambtenaren lopen achter een vuilniswagen om onze kliko’s te legen. ( hebben dan ook nooit een kantoor van binnen gezien)
     Deze gasten gun ik ieder een mooi kasteel, en een 3e vakantie.

     • Precies Tigron, over die mensen heb ik het niet. Ik het over dat volk dat burgers tegen elkaar opzet om hun doel te bereiken en er ondertussen van genieten. Je kan zeggen van AI wat je wilt maar die kan 80% van de ambtenaren vervangen. Ik zou hem nog kunnen bouwen ook, of liever gezegd trainen zo’n ding hoef je niet te bouwen je kan hem zo gratis opstarten maar trainen is de kunst. Maar als je dat snapt valt het ook wel mee. Dan is het afgelopen met grondspeculatie en zelfverrijking, dan liggen de kaders vast en wordt er eerlijk gekeken bij vergunningaanvragen en wordt de een niet bevoordeeld t.o.v. De ander.

      Iedereen is voor de wel gelijk. Vergeet het maar. Het is allemaal 1 grote diefstal maar de rechters vinden het kennelijk goed. In zo’n omgeving is het niet de vraag of Nederland een derde wereldland wordt maar wanneer? We gaan het in ieder geval meemaken. Daar twijfel ik miet aan.

      En dat zeg ik ondertussen na 5 rechtszaken 2, bij de bestuursrechter en 3 bij de Raad van State daar lopen er nog. Fraude staat vast, bestuursrechter laten ze doorlopen en nu kijken wat de Raad van State doet. Mij in het ongelijk stellen dat is zeker. Maar dan weet ik wel in wat voor goor land ik woon en zal me erna gaan gedragen.

      • En als ik die Ai ga bouwen om die ambtenaren terug te schoppen naar waar ze horen. In de openbare werkvoorziening of zo. Enfin

       Als ik die AI ga leren dan zal ik hem met een speciale AI task verbieden om in jurisprudentie te zoeken. Wan door de rare uitspraken van rechters (al dan niet bewust) is deze gecorrumpeerd. De wetboeken zijn goed, jurisprudentie is de glijdende schaal. Zo verschuift de macht naar die deze jurisprudentie het beste kan gebruiken, hij wel, mijn klant niet. Je kent het wel. En daar komt weer een gedrocht uit,

       We hebben een reset nodig. Wetboeken in ere herstellen, bedoeld zoals ze bedoel waren. En laat ai die maar bewaken. Heeft het ding ook wat te doen.

       • In plaats van ambtenaren die een fysieke controlestaat wensen. Naar Chinees model. Weg met die troep, bij een functionerende rechtsstaat waren we nooit zo verloederd geraakt. En waren we een paradijs geweest met onze havens en gasbel. Het enige waar we ons dan zorgen over hoefde te maken waren de dijken. Hoe laat is het eigenlijk?

 4. In Duitsland, Zwitserland en sommige staten in de vs zijn er al wetgevingen in verband met het rantsoeneren van het privé electriciteitsverbruik , als gevolg van het extreem hoog verbruik van ev’s. Voor het opladen van een doorsnee autobatterij, voor een rijafstand van ca. 100 Km, is het nodige electrisch vermogen, (en dit op enkele uren laadtijd) ongeveer het 8 tot 15 voudige vermogen van een gemiddeld huisgezin (zonder electrische verwarming), dit op een tijdsspanne van 24 uur. Voor de energietransitie gaan we dus meer betrouwbare co² neutrale kerncentrales sluiten, en vervangen door de steenkool- (Frankrijk) of briunkoolcentrales (Duitsland) verder op te voeren of opnieuw in te schakelen!! Gelukkig kunnen we rekenen op zeer kompetente (?) groene politici en andere meelopers.

 5. ‘Dit komt omdat veel mensen elke dag rond deze tijd thuiskomen en allerlei apparaten aanzetten, wat leidt tot een grote vraag naar elektriciteit’ Even los van de elektrische auto’s die er nog niet veel zijn is dit totale onzin. De industrie verbruikt vele malen méér stroom dan alle particulieren bij elkaar. Heb de precieze cijfers even niet bij de hand maar is iets van 50% en huishoudens 12% Dat is alleen voor stroom. Wat gas betreft als je denk aan energiecentrales, staalindustrie etc wil je niet weten

  • Het gaat er niet om hoe groot de gebruikers zijn. Het gaat er om hoe veel vermogen er over de netten kan.

   De midden en laagspanning netten zijn al oud, matig aangepast aan steeds meer gebruik van elektrische apparaten maar totaal niet gereed voor grootschalig gebruik van 10 tot 15 maal het vermogen van voor de elektrificatie.

   In veel steden moet de hele infrastructuur vanaf het hoogspanningsnet net tot aan de eindverbruiker op de schop, maar daar hebben we niet de mensen voor en de grondstoffen worden onbetaalbaar.

   Er zijn al de nodige kabelbranden geweest maar daar wordt geen ruchtbaarheid aan gegeven en wat dacht je dat er gebeurt wanneer 80 duizend pv panelen opeens vermogen leveren als de zon doorbreekt, dat op en afschalen is nu al haast niet te doen en ik heb het vermoeden dat op dit soort momenten enorme vermogens direct naar de grond worden weggeleid, iets wat in geen enkele berekening voor opbrengst wordt meegenomen, voor wind energie geldt het zelfde.

   • en ik heb het vermoeden dat op dit soort momenten enorme vermogens direct naar de grond worden weggeleid,

    Hoe werkt zoiets dan? Kun je stroom dumpen?

     • Ik bedoelde het eigenlijk meer vanuit een economisch perspectief. Lijkt me namelijk niet heel erg efficiënt. Goed geld naar kwaad geld dragen.

      Maar ik ben geen techneut en ik volg de discussie over zonnenpanelen met leedvermaak. Dus wat zij produceren gaat de grond in? Gefeliciteerd met je paneel. 😂

    • Een omvormer gaat ter beveiliging uit als de spanning 10% boven de max spanning uitkomt dat is 253V.
     Ik heb 12 1/2 jaar geleden een installatie laten aanleggen (zonder subsidie) en had afgelopen november 34 Mw op de teller staan en daar zou ik ongeveer de aanschaf mee terugwinnen.
     De laatste jaren komen er meer en meer daken vol te liggen en zoals Mash al zegt kan het net dat niet aan.
     wat er nu de laatste paar jaar gebeurd is dat als het zonnig is de installatie uit gaat en als ik ga meten gebeurd dat vaak bij 250 a 251V het apparaat zegt dat : netstoring.
     Wat mij ook is opgevallen dat op die momenten de panelen van een bedrijf een paar honderd meter verder gewoon doorwerken (ze hebben een paneel met opbrengst gegevens achter het glas)
     Wat ook niet klopt is dat ook in de avond de spanning veel te hoog is, ik heb net gemeten en de spanning is nu 244V dat is 14V te hoog terwijl het niet hard waait en ook als het niet waait is het avonds te hoog.
     Als ze uitgeschakeld worden gebeurd er niets ze worden gewoon losgekoppeld zie het als het ware als een batterij waar niets op aangesloten is er hoeft dus geen stroom afgevoerd te worden.

     • Die zonnevelden transformeren direct naar een hogere spanning en komen direct uit op het middenspanning net.

      Onze CE gekeurde apparaten kunnen inderdaad wel +/- 10% voltage aan maar dat is niet alles. Ons hele net is gebaseerd op 50HZ wat stabiel wordt gehouden door grote gasgestookte centrales die dag en nacht draaien ongeacht de vraag.
      De zonnestroom is ontzettend onzuiver met afgesneden sinussen en daar kan veel elektronica niet tegen.

      Een kennis van mij, een elektrotechnisch ingenieur bij Heijmans heeft hieraan zitten meten en zegt dat de huishoudelijke electronica naar verwachting 25 tot 50 procent minder lang mee zal gaan op een vervuild net!

      • Klopt maar de grootste boosdoener is de te hoge spanning.
       Een buurman op het einde van de straat zonder zonnepanelen moet zijn lampen regelmatig vervangen.
       Bij lage ohmse belasting bereken ik een serie weerstand ter beveiliging

       • Ook ik heb bepaalde ouderwetse gloeilampen die vaker moeten worden vervangen. Kan dat dan ook te maken hebben met de panelen die op het dak van het complex liggen? De energie daarvan is voor verlichting van de algemene ruimtes.

        • Je zou zeggen dat de ouderwetse gloeilamp weinig last heeft van spanning schommelingen, alhoewel het kan zijn dat bij 250 volt het gloeidraadje best té heet wordt.

         De led lampen met een stukje electronica hebben hieronder te lijden, van led tv’s weet ik dat je pixel uitval krijgt!

         In het ideale geval zou je een accu pakket moeten hebben wat geladen wordt door PV panelen of het net en daarop een zuivere sinus omvormer hangen maar dat wordt een heel kostbaar verhaal.

        • Met een goedkope multimeter kan je de spanning redelijk goed meten, je zou dan op een zonnige dag moeten meten maar het is wel zeker dat dat het geval is, gloeilampen zijn daar een goede indicatie voor.
         Ik krijg trouwens het idee dat de spanning moedwillig te hoog gehouden word om maar zoveel mogelijk nieuwe zooi te verkopen.

        • Mash, de ledlampen en bijna alle elektronische apparaten werken op wat ze noemen een schakelende voeding wat in plaats van een transformator een berg elektronica gebruikt om de spanning te verlagen en wat ook voor onzuiverheden zorgt.
         Er zijn inmiddels talloze verschillende ontwerpen op de markt waarvan ook goed ontworpen voedingen bij zitten die moeiteloos 260V kunnen hebben.

 6. De politieke waanzin heeft gezegevierd boven het gezonde verstand. Typisch de Roverheid. Eerst lekker maken met subsidies en als het gehersenspoelde klootjesvolk erin getrapt is, dan komen de problemen. En in dit geval brengt de groene kmer NL, maar ook de diverse andere landen naar de donder. De deindustralisatie in Duitsland is al in volle gang. Wie volgt?
  Alles loopt volgens plan om het volk straks in de 15 munutensteden te proppen.
  Wie kan de kosten van het vervanging van de autoaccu opbrengen? Ik heb gelezen dat de accu 40% van de kostprijs bedraagt. En wat zal de EV over 8-10 jaar nog opbrengen?

  • Autoverhuurder Hertz heeft kort geleden bekend gemaakt dat zij 20.000 ev’s afdanken om ze te vervangen door gewone auto’s. De reparaties aan ev’s zijn erg duur en de restwaarde van de voertuigen laag. Bij schade door een aanrijding waarbij de bodemplaat opfrommelt en de batterij beschadigt wordt en vervangen moet worden is het voertuig al snel total loss.

   • Heel duurzaam toch, eerst maken en dan vernietigen…
    Het is zo’n lachertje en ik denk dat het schorum op de achtergrond ook in zijn/haar vuistje lacht. De zogenaamde lachende derde…

 7. Het meest bizarre aan dit verhaal is, dat onder andere in Arnhem een gasgestookte piekuren centrale, die snel opgestart kan worden tijdens piekuren om een gebrek aan stroom aan te vullen, is omgebouwd naar een ‘biomassa centrale’, die absoluut niet snel opgestart kan worden waardoor tekorten in de stroomlevering niet meer kunnen worden opgevangen en veel nodeloze vieze zwarte rook geeft in een stedelijk gebied. Maar aardgas is ‘not done’ in de groene fantasiewereld van de ‘boven ons gestelden’.

 8. Volgens een houthandelaar hier uit de buurt moet het grootste deel van de biomassa snippers eerst gedroogd worden om een bepaald rendement te halen, anders werkt de centrale niet, dus worden deze “eenvoudig” gedroogd in grote gasovens met gigantische trommels.

  • Als we zeggen dat het vol is dan is het vol. Wat doe je eraan? Accu’s een aggregaat? Schiet nie top. We zijn afhankelijk van het internet, gas- en stroomnet. En ze weten het.

 9. Als je het nu pas door hebt ben je te laat wakker geworden. Wie de stroom beheert heeft de macht in handen. Geen onzin als glasplaten op het dak of dat soort nep gedoe, geen netstroom dan ook geen opwekking met die linkse zooi.Eerst lullen ze je aan de groene gekte en nu zit iedereen die er aan mee heeft gedaan zich af te vragen wat ,als en paniek. Gewoon een dikke 4 cylinder diesel in de schuur met net overname en alles gaat gewoon door.

 10. Ik zag vandaag twee man van SWARCO in een lift stappen om zo leek het een straatlantaarn bij Xenos te controleren. De een had een uniform aan, waarschijnlijk een asielzoeker, de ander die met een radar de lichten manipuleerde vrijetijdskleding met een zwarte jas WORK WEAR. Hij werkte kennelijk.
  Ze waren een uur bezig om het licht te veranderen totdat alle kleuren de revue waren gepasseerd die in alle straatlantaarns de hele straat door werden voortgezet. Een soort LSD. Op een gegeven moment lieten ze het zo en bleven de lichtjes elkaar afwisselen.
  Het hele jaar kermis.
  Het verdere misbruik van zuinige lampen.

 11. Weet je wat het leukste is van al die eletrische voertuigen?

  Dat je in een rijdende magnetron zit , al deze mensen hebben over tien jaar allemaal lichamelijke problemen .

  • Dat denk ik ook, een enorm magnetisch veld waar je zenuwbanen een opdonder van krijgen.
   Als er al onderzoek naar wordt gedaan dan is dit gekocht, de belangen zijn veel te groot om hier verboden voor op te stellen.

   Ik zou wel eens een veldsterkte meter in zo’n elektrisch hok willen houden, denk dat je je dan kapot schikt.

 12. Van die deugkneuzen die alles opvolgen wat ze wordt opgespeld en overal aan mee doen de brave burgertjes. Gaan ze nu klagen dat ze hun teslaatje niet kunnen opladen. Ohhhhhhh wat zielig toch.

 13. Elektrisch? Nooit. Hier gewoon de houtkachel aan en een fijne auto met 2 liter motor voor de deur. Beide 10000x betrouwbaarder en “duurzamer” dan die elektrische prulzooi.

 14. Vergroening door klootzak Timmermans gaat zo ie zo mislukken! Want als ze de fossiele brandstoffen nu afschaffen is niets meer mogelijk. Want die groene koprotschimmel types kijken alleen naar het eind product en niet naar het maak proces of naar het rendement of naar de uitvoerbaarheid of waar al die energie gevers vandaan moet komen. Deze groene koprotschimmels kunnen wel rondtoeteren dat het banen oplevert en energie besparend is. Maar als je alle bestaande energie gevers afschaft en enkel inzet op energie dragers, waar moeten die energie dragers dan hun energie vandaan halen? Of ze weten het verschil niet. Wind en zonnepanelen geven enkel op papier hoge rendementen weer, maar in de praktijk is dat amper 10%. Dat dekt ongeveer 4% van de vraag.
  Maar eigenlijk gaat het daar helemaal niet om energie te besparen of wat dan ook voor het klimaat. Het gaat erom om ons alle afhankelijk te maken van de staat en iedereen te onteigenen en ons tot slaaf te dwingen. De uitspraak van Schwabber wordt steeds duidelijker;

  In 2030 bezit u niets meer en bent u toch gelukkig.
  De kosten / lasten voor de burger worden, bewust gecreëerd, onbetaalbaar. De gedwongen verkoop wordt realiteit. Verkoop aan de multimiljardairs en dan je ex woning tegen een absurd bedrag terughuren. Dat wordt de toekomst. Ik hoop toch zo dat het volk dit smerige spul gaat doorzien.
  En dat gaat M.i. gebeuren als er onvoldoende middelen zijn om te kunnen overleven.
  Het gaat nog steeds te goed. Wacht maar als de WOZ waarde van je huis belast gaat worden in box3 per 2025… Maar de kruik gaat zolang te water tot ie barst.
  Van de politiek hoeft de burger echt niets te verwachten. Die spelen uit eigen belang het vuil spel mee.

 15. Even een nieuw draadje:
  @Vok, voor alles is een goed product wat betrouwbaar is en een oplossing voor het betreffende probleem. Alleen niet voor het klootjesvolk.

  Alle maatschappelijke onderwerpen zijn politiek, verkracht en bedoeld voor ontwrichting en vernietiging. Gas, elektra, CO2, stikstof, oorlog en ga zo maar door.

  In elk onderwerp zijn met het grootste gemak enorme gaten te prikken, soms denk ik wel eens wat dat natuurkunde onderwijs in godsnaam voorstelt.

  Ik heb er dagelijks mee te maken, klanten met € 6500,00+ salarissen met bijbehorende arrogantie, de hbo en wo gedrilde aapjes met bijbehorende levensstijl.

  Als je die figuren een vermogen rendement berekening laat maken voor wind op zee breien ze al wat krom is recht aan elkaar, ze kunnen niet anders dan het gewenste narratief uitdragen met de theoretische aannames en modellen, als je ze dan terugstuurt naar hun bureau met een vel vol rode strepen en de opdracht allewollige teksten te verwijderen en met degelijk rekenwerk te komen dan slaan zeevast en blokkeren volledig!

  Het is namelijk zo dat wind op zee volledige waanzin is, een moneypit om geld uit de maatschappij te onttrekken. ALLE factoren meewegend is het werkelijke rendement vanaf de bron tot de eindgebruiker 12 tot 15% …. Niets méér.
  Niet meegerekend het economisch verlies van vissers, stijgende kosten van onderhoud, zieke kinderen in het productieverlies, massa’s dode vogels, trillingen die het zeeleven beïnvloeden, en ELF verstoring van luchtlagen tot 50 kilometer achter de velden.

  Elke politici of ambtenaar die deze dingen blijft promoten zou uit de maatschappij moeten worden verwijderd en voor de rest van zijn leven opgeruimd worden in een instelling of gevangenis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in