U.S. Department of State / Wikimedia / (Public Domain)

De terugtreding van Victoria Nuland is een erkenning dat het belangrijkste project van Washington op het gebied van buitenlands beleid is mislukt. Geen enkele regeringsfunctionaris wordt meer geïdentificeerd met het fiasco van Oekraïne dan Nuland. Ze was ter plekke om de activiteiten tijdens de staatsgreep van 2014 te micro-managen en houdt toezicht op de smerige betrokkenheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken sinds het begin van de oorlog. Haar carrièrepad is onlosmakelijk verbonden met de noodlottige, door de NAVO gesteunde ramp die heeft geleid tot de nodeloze dood van honderdduizenden Oekraïense soldaten en de vernietiging van een groot deel van het land. De vraag die we ons dus moeten stellen is of Nuland’s hardnekkige machinaties om de NAVO mee te slepen in een onwinbare oorlog met Rusland de reden is dat ze ‘de zak kreeg’, eh, haar aftreden aankondigde? Hier is een fragment uit de officiële persverklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken:

Maar het is Toria’s (Nuland) leiderschap over Oekraïne dat diplomaten en studenten van buitenlands beleid nog jaren zullen bestuderen. Haar inspanningen zijn onmisbaar geweest bij het confronteren van Poetins invasie in Oekraïne en het samenbrengen van een wereldwijde coalitie om zijn strategische mislukking te verzekeren, en om Oekraïne te helpen toewerken naar de dag waarop het in staat zal zijn om sterk op eigen benen te staan – democratisch, economisch en militair. On the Retirement of Under Secretary of State for Political Affairs Victoria Nuland, US State Department

Dit is een buitengewone paragraaf die de schuld voor het Oekraïense debacle volledig bij Nuland legt. Ja, ze was “onmisbaar” in het leiden van de drang om Poetin te confronteren, net zoals ze een cruciale rol speelde in het “bijeenbrengen van een wereldwijde coalitie” om een proxy-oorlog tegen Rusland te voeren. En wat deze verklaring ons vertelt, is dat Nuland een van de belangrijkste architecten was van het lopende conflict, wat betekent dat ze grotendeels verantwoordelijk is voor de groeiende kloof tussen de NAVO-leiders, het toenemende bloedbad op het slagveld en de strategische nederlaag van Amerika tegenover zijn belangrijkste geopolitieke rivaal, Rusland. Kortom, geen enkele regeringsfunctionaris is meer verantwoordelijk voor het Oekraïense moeras dan Victoria Nuland, schrijft Mike Whitney.

Bovendien laat Nuland een gigantische catastrofe achter waarvoor geen duidelijke oplossing is en geen gemakkelijke uitweg. We kunnen niet van de regering Biden verwachten dat ze er gewoon vandoor gaat in wat wordt gezien als een directe confrontatie met Moskou. Biden zal ongetwijfeld doorgaan als een gebaar om zijn gezicht te redden, ongeacht de kosten, waardoor de relaties met de geallieerden verder onder druk komen te staan terwijl grote delen van Oost-Oekraïne worden overgedragen aan het Russische leger. Dit is duidelijk een no-win situatie voor Washington en daarom heeft (denken wij) Nuland -die deze puinhoop heeft gecreëerd- haar ‘Pink Slip’ gekregen. Hier is meer uit de verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken:

  Het hele land staat in brand: Rusland bombardeert Oekraïne 24 uur lang met alle beschikbare conventionele wapens - De ergste aanval sinds het begin van de oorlog

(Nuland’s) ambtstermijn is het sluitstuk van drie en een half decennium van opmerkelijke openbare dienstverlening onder zes presidenten en tien staatssecretarissen. Vanaf haar allereerste post als consulair ambtenaar in Guangzhou, China, heeft Toria de meeste banen gehad op dit ministerie. Politiek ambtenaar en economisch ambtenaar. Woordvoerder en stafchef. Onder-assistent-secretaris en assistent-secretaris. Speciaal gezant en ambassadeur.

Deze ervaringen hebben Toria gewapend met een encyclopedische kennis van een breed scala aan onderwerpen en regio’s, en een ongeëvenaard vermogen om de volledige gereedschapskist van de Amerikaanse diplomatie te hanteren om onze belangen en waarden te bevorderen. (US State Dept)

Met andere woorden, Victoria Nuland is een van de meest deskundige en ervaren diplomaten van het hele ministerie van Buitenlandse Zaken, maar toch gooien ze haar onder de bus in een tijd van extreme crisis omdat ze gefaald heeft in de grootste en belangrijkste opdracht van haar 35-jarige carrière. Is dat niet wat ze zeggen?

Het is zo. Je kunt er 100% zeker van zijn dat een strijdlustige straatvechter als Nuland nooit de handdoek in de ring zou gooien, tenzij ze expliciet opdracht kreeg om te vertrekken. En misschien zou ze haar baan hebben gehouden als er enig teken van vooruitgang in de oorlog was, maar er is geen enkel teken van vooruitgang. De situatie is hopelozer en nijpender dan we ooit hebben gezien. Op dit moment storten de Oekraïense frontlinies in terwijl het aantal doden blijft stijgen. Oekraïne heeft te weinig wapens, mankracht en leiding. Het is een totale wanverhouding en dat is al zo sinds Poetin meer dan een jaar geleden de reserves opriep. Jonge mannen worden momenteel massaal afgeslacht en achtergelaten om weg te rotten in met modder gevulde loopgraven die stinken naar buskruit en de dood. Dit alles wijst erop dat het einde nabij is. En als het einde nabij is, dan moet iemand de schuld krijgen. Dat is Nuland met een roos op haar rug.

Nuland verdient wat ze krijgt. Als diehard Warhawk heeft ze altijd de feiten op de spits gedreven door de oorlog te baseren op halve waarheden en regelrechte verzinsels, allemaal met de bedoeling om het land te storten in nog een zinloze aderlating die onvermijdelijk zou eindigen in nog een vernederende nederlaag. Ze kreeg haar zin en nu krijgt ze haar verdiende loon. Hier is een kort fragment uit een artikel van schrijfster Karen Kwiatkowski die even nieuwsgierig is naar Nulands neppensionering:

Heeft haar vertrek te maken met de voortdurende ineenstorting van Oekraïne als natiestaat of de dreigende val van Zelensky in een nieuwe staatsgreep, of erger? Misschien plant iemand binnenkort een nieuwe staatsgreep in Kiev om te proberen het bloeden te stoppen, en deze keer is de oude Vic niet uitgenodigd. Misschien besluit de CIA eindelijk hun verlies in Oekraïne te beperken en was zij collateral damage. Haar vervanger is voormalig ambassadeur John Bass, die een paar jaar geleden toezag op de uitstekende en goed geplande terugtrekking uit Afghanistan. Het zouden gewoon ratten kunnen zijn die van zinkende schepen springen. Tori was een sleutelfiguur in de bloedige en corrupte nexus Oekraïne-Biden; hopelijk is haar plotselinge vertrek belangrijker dan gewoon een grote, gemene, moorddadige rat die in het diepe duikt – moge zij de weg wijzen voor de rest van het neocongedoe. Bye, Bye, Victoria! Karen Kwiatkowski, Lew Rockwell

Nuland en haar voormalige collega’s, John Brennan en Hillary Clinton, hebben een giftig effect gehad op onze politiek. Ze hebben de russofobie tot een staatsgodsdienst verheven en de reputatie van de natie bij elke gelegenheid door het slijk gehaald. In een interview met Time magazine kondigde Nuland stoutmoedig aan:

  Door Rusland geleide troepen claimen nieuwe overwinningen aan Donbass frontlinies (Video's)

We zullen Oekraïne steunen zolang het nodig is. Oekraïne vecht voor de teruggave van al zijn land binnen zijn internationale grenzen. We steunen hen, ook bij het voorbereiden van een volgende harde duw om hun grondgebied terug te krijgen… De Krim moet – op zijn minst – gedemilitariseerd worden.” Time Magazine

Onzin. Is er iemand die deze onzin nog gelooft?

“Zolang het duurt” betekent waarschijnlijk hooguit nog 10 tot 12 maanden. Tegen die tijd zal Washington zijn steun hebben ingetrokken en zijn aandacht hebben verlegd naar Taiwan. Reken daar maar op.

Hoe dan ook, wij denken dat Nulands vertrek allesbehalve vrijwillig is. We denken dat ze wordt geëlimineerd door elites in het buitenlands beleid die niet langer geloven in haar opgeblazen retoriek en loze beloften om Poetin te verslaan. Door Nuland te ontslaan erkennen ze dat de proxy-oorlog heeft gefaald en dat er een andere strategie nodig is. En hoewel we nog niet weten wat die beleidsverandering zal inhouden, weten we wel dat Nuland niet betrokken zal zijn bij de uitvoering ervan.

Nog een laatste opmerking: In een interview op 22 februari 2024 aan het prestigieuze Center for Strategic and International Studies werd Nuland de volgende vraag gesteld:

“… als het Congres niet optreedt (om extra geld voor Oekraïne beschikbaar te stellen)… is er dan een Plan B? Denkt de regering na over hoe ze hulp kan krijgen voor Oekraïne? Is er een manier om hulp aan Oekraïne te krijgen zonder dat het Congres daar geld voor uittrekt?

Nuland: Max, we zijn bezig met Plan A. En eerlijk gezegd, weet je, de Amerikaanse Senaat heeft dit wetsvoorstel zojuist met 70 stemmen aangenomen. Dus dat zegt je dat het Amerikaanse volk er sterk voorstander van is om Oekraïne te blijven helpen, in het belang van Oekraïne maar ook in ons eigen belang. Dus ik denk dat de vraag is, nu het Huis van Afgevaardigden zijn districten ingaat, welke boodschap geven de kiezers aan hun leden van het Congres? En hoe begrijpen de leden van het Congres hoe de wereld eruit ziet en hoe ze zich zullen moeten verantwoorden als ze deze financiering niet steunen? Ik ben dus een optimist op dit gebied. Ik denk dat we er wel komen. Maar ik denk dat het Amerikaanse volk zijn leden krachtig moet aanspreken. Under Secretary of State Victoria Nuland: The Two-Year Anniversary of Russia’s Full-Scale Invasion of Ukraine, CSIS Centrum voor Strategische en Internationale Studies.

Heb je gehoord wat ze zei? Er is geen Plan B. Of de VS zegeviert in de proxy-oorlog met Rusland of wat? Chaos? Een Russische overname van heel Oekraïne? De ontbinding van de NAVO? Wat?

  Schokkende video's tonen Oekraïners die Russische krijgsgevangenen neerschieten en martelen

Dit is niet het soort antwoord dat machtige elites in het buitenlands beleid (die aanwezig waren bij het interview) willen horen. Ze weten dat Oekraïne de oorlog niet aan het winnen is, net zoals ze weten dat de kansen op succes voor Oekraïne extreem klein zijn tenzij ze meer geld, meer troepen en meer vuurkracht krijgen, wat nu allemaal ernstig in twijfel wordt getrokken. Ze weten ook dat het ministerie van Buitenlandse Zaken geen onderhandelingen met Rusland heeft belegd, dus er is ook geen mogelijkheid voor een verrassingsregeling. En nu vertelt Nuland hen dat zij noch haar collega’s een back-up plan hebben geformuleerd voor het geval de oorlog niet loopt zoals ze hadden verwacht. Geen Plan B.

Dit is ongelooflijk. Nuland is of extreem arrogant of crimineel nalatig, het één of het ander. Wat het ook is, we kunnen begrijpen waarom elitaire machthebbers besloten hebben dat het tijd was om mevrouw Nuland te laten inslapen.

Helaas denken we niet dat het ‘wisselen van boodschapper’ noodzakelijkerwijs een fundamentele heroverweging van het beleid betekent. Toch is het een stap in de goede richting. Naarmate Amerika’s ‘air van onoverwinnelijkheid’ verder erodeert en haar morele autoriteit instort (Gaza), zal Washington gedwongen worden om zijn hoorns in te trekken en ‘aardig te spelen’ met zijn buren. Die dag nadert snel.

Tot slot, hoe je het ook bekijkt, het dumpen van Nuland is een positieve ontwikkeling. Geniet van het moment.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De bloeddorstige Victoria NulandVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelArtsen slaan alarm nu gevaccineerden ‘plotseling doof’ worden
Volgend artikelElektriciteitsnet overbelasting is al realiteit in Nederland: elektrische auto’s mogen niet opladen tijdens piekuren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

31 REACTIES

 1. n de afgelopen twee maanden:

  Koning Charles werd gediagnosticeerd met kanker

  Koningin Camilla heeft alle openbare optredens gecanceld

  Kroonprins William is verdwenen

  Kate Middleton heeft een buikoperatie ondergaan en is sinds december niet gezien

  Sarah, Hertogin van York werd gediagnosticeerd met huidkanker

  Prins Edward “doet afstand” van Koninklijke Verplichtingen

  Thomas Kingston, die in de Britse Koninklijke Familie trouwde, stierf plotseling

  Jacob Rothshild stierf

  De Koning van Noorwegen werd met grote haast naar het ziekenhuis gebracht

  Paus Franciscus werd met grote haast naar het ziekenhuis gebracht

  De Koningin van Denemarken kondigde onverwachts haar aftreden aan

  Twee Zwarte Paarden werden samen met een “gevangen” Wit Paard en een Zwarte Vlag buiten Buckingham Palace gezien

  “De gewoonte van koninklijke rijders is om nooit een wit paard te brengen zonder de aanwezigheid van de koning en de koningin. De aanwezigheid van een wit paard betekent de aanwezigheid van de koning. Wanneer Koning Charles niet aanwezig is in deze Cavalry, betekent het dat hij dood is”, zegt een MI6-bron.

  Bovenstaand komt uit “Brekend nieuws….Benjamin Fullford”……..en past volledig in het idee dat er een grote opruiming plaats vindt.

  Joho…..!!!!!

    • (Met alle respect) Zie jij de aanwezigheid van Satan niet om je heen, of in de muziekindustrie, of in Israel, Hollywood etc. Als satan dus bestaat, bestaat GOD zeker!! Ik weet dat vele hier niet gelovig zijn, maar via het geloof kunnen we de duivel verslaan. Zoveel mogelijk kids maken, alles wat joods wn amerikaans is boycotten, gezin stichten en goed zijn voor de medemens. Stoppen met discrimineren, want zo help je mee met de verdeel en heers tactiek van hen/hem. Goed voor jezelf zorgen, geen shit eten, geen alcohol, sporten. Zo winnen we!

  • Thanx ja voor het opsommen .
   Er volgen er meer…
   Wat je nu gaat zien zijn sterren die volgen.
   Zoals muzikanten ,kunstenaars acteurs.ook zo van die oude garde en niet omdat ze oud zijn maar omdat de energie zo is.

   Ik roep al drie jaar dat we in een reverse meganisme zitten , wat inhoud dat alles als een boemerang naar je terug komt.
   Alles wat je gezaaid heb word nu geoogst.
   Alle mensen die negatieve bewegingen hebben verricht in anderen , die krijgen alles terug geketst.
   En nee dat is geen straf van God.
   Het is de cyclus van die energie die nu zo terug buigt.
   Je kan er ook in surfen ,op surfen en het buigen naar je wensen als je weet hoe het te gebruiken.
   Maar een narcist blijft een narcist en zal het negatieve bewegingsveld buigen naar nog meer vernietigingdrang die inwaarts keert.
   En dat is waarom nu bepaalde mensen op pion plaatsen wegvallen. Met die twee mannen van rothshilds en Rockefeller sterven alle mensen die aan hen intiem met hun energie verbonden waren .
   Het veld van die twee die overleden zijn trekt het negatieve bezielde veld stuk, en al wie daar aan verbonden was ,die energie koppelt los bij hen en kan niet anders dan inwaarts keren en hen vernietigen in hun lichaam.
   Het is gewoon wat het is, een bezield veld dat onderbroken is en door de engelen word het niet in stand gehouden. Het lost op en iedereen in dat veld lost mee op.
   Als er geen positieve swirl in die mensen zit ,dan houd hun lichaam op te bestaan ,via ziekte ongeval…..de twee sterke atractors zijn weg. Ik heb het een week geleden hier ook al uitgelegd hoe dat werkt.
   En al wie in die sterkte atractors mee vast hing in een hologram als bezielde beweging komt nu mee los en word een atractor op zich die zich niet meer kan voeden aan de bron waar ze eens aan laafde.
   Als die ouwe lul soros het loodje legt dan zul je een grote die-off gaan zien.
   Een andere groep mensen die van het podium gaan verdwijnen.
   En ja dat duurt niet lang meer.
   Mick jagger soros demmink zulke staan nu op de lijst naar het hiernamaals……en dat is het begin van de miserie….
   Ow en mick jagger is natuurlijk niet over de kam te scheren van soros, en met die andere,maar dat ik het weet is omdat ik vroeger graag naar hun concerten ging. Das al.

   • En ja toria nudelman hong dus als parasiet aan de rotchild bezielde vernietigende energie vast. Naast rothchild zelf die vernietigend was is zij éên van de grootte attractor in zijn negatieve bezielende veld. Het feit dat dit veld ophoud te bestaan,zorgt ervoor dat zij ook ophoud te bestaan. Er volgt nog zo een grote belanghebber die binnenkort he5 zwijgen word opgelegd of de macht ontnomen. Weet nog niet wie.
    Martin armstrong was bang dat nudelman het leger nog altijd zal blijven adviseren maar ik niet . De deur is voor haar dicht en dat voelt ze ook. Ze word gewoon persona non grata. Een niemandalletje. Zonder macht. Ze zal proberen her end er te infiltreren maar zonder succes…

   • In dat licht hoop ik dat die ouwe klaus swaab heel vlot het hoekie om gaat en afzijn fijne young global leaders met hem een enkeltje hell ontvangen!

  • Hahaha, ik denk dat wij de genoemden toewensen wat die benoemde ons allemaal toewensen, toch, niet tan nou dan, hahaha, heb ik mooi gezegd toch inhetmeer, humor is lekker he soms, ik kan het veel harder opschrijven hoor maar ik doe het niet!

 2. Gezien de TOP van politiek Amerika en de NAVO deels dement, oliedom, of achterlijk zijn;
  kan je verwachten dat ze eerst nog dezelfde weg van NULAND, maar nog heftiger en met nog meer financiële offers zullen eisen , nu dan echt betaald door de ergste VAZALLEN die er bestaan nl. Europese WEF-politici.
  Dit kan dan uiteindelijk leiden tot de hopelijke ineenstorting van alles wat met NAVO te maken heeft.
  Mag ik hopen dat in het zog hiervan ook VN , WHO en nog van dat mee wordt opgedoekt ?

 3. Nieuwe ontwikkelingen.
  Victoria Nuland “FUCK EUROP”, niet langer aanvoerster van de Amerikaanse buitenlandse zaken.
  Ze is nu beschikbaar voor de functie van Secretaris Generaal van de NAVO.
  Dit zou voor Amerika geweldig zijn.!
  Rutte z’n positie voor het ambt Secretaris Generaal van de NAVO, staat op losse schroeven.
  Hongarije heeft met Rutte nog een appeltje te schillen…!!!
  En met Victoria als baas van de NAVO, voor dat Trump president is, wordt het voor Trump moeilijker om de Oekraïense oorlog binnen 24 uur te stoppen, zoals hij dat laatst riep.!
  Als Oekraïne verliest van Rusland, zal Victoria Europa tot op de bodem “SLOPEN”..!!
  “FUCK EUROPA”,
  Groetjes,
  Victoria Nuland.

  in

  • voor wat het waard is: NAVO-SG is altijd een europeaan. In oorlogstijd is een amerikaanse generaal de baas.
   Ik hoop dat de wisseling van de wacht (zie op een na laatste alinea) wel degelijk ook een beleidswijziging inhoudt. Zo ja: dan wil ik al die vazallen in de EU die tot nu toe steeds deze proxy oorlog steunden wel eens zich in allerlei bochten zien draaien om hun gezicht te redden. En oppergek Ratte? Die dwangmatige leugenaar zal ongetwijfeld roepen geen actieve herinnering te hebben aan zijn steun aan die oorlog van Nuland, sterker nog: er altijd al sceptisch over te zijn geweest, en Oekraïne echt nooit te hebben gesteund.

 4. De tijd dat ze ellaar onder de trein gooien is begonnen. Dat luid de eindtijd in van het plan. Wil niet zeggen dat dat goed nieuws is. Dat kan ook betekenen dat nieuwe heersers gaan komen die het plan, wegens falen van de voorgangers, in een klap finaliseren.

  Nog niet te snel hopen dus….

 5. Wellicht kunnen we net als de Oekraïners een lijst maken met vredestichters van het Westen, zo steunen we de democratie en wellicht krijgen we geld uit een potje van de EU of de VN voor liefdadigheid. 1. Nuland, 2….

 6. Nuland met haar boosaardige blik in haar ogen is niet teruggetreden, zelfs niet ontslagen. Ze is afgelopen maandag gearresteerd door US Mariniers.
  https://realrawnews.com/2024/03/marines-arrest-victoria-nuland-and-husband/
  Vrijwel onmiddellijk na de arrestatie kondigde het Deep State Department aan dat Nuland zich spoedig zou terugtrekken uit de politiek. De aankondiging was kenmerkend voor de manier waarop de Deep State het plotselinge verdwijnen van hooggeplaatste ambtenaren rationaliseert tegenover het publiek.
  Ze zal terecht moeten staan voor haar misdaden.
  De onwettige regering zal niet toegeven dat het moeras wordt drooggelegd. En hun MSM-bondgenoten zullen dat ook niet doen. Als ze dat wel zouden doen, zouden ze zwak, stuurloos en ineffectief overkomen bij hun kiezers. Dus verzinnen ze pensioen- en ziekenhuisopnameverhalen om de waarheid te verdoezelen.

 7. Er woedt een hevige oorlog achter de schermen, waar de doorsnee bevolking geen weet van heeft. Er zijn nu meer klonen, cyborgs, look à likes, acteurs met een siliconen masker op in machtsposities dan originele mensen van vlees en bloed. Velen originelen mensen zijn al geruimd en/of opgepakt waar Nuland met haar man nu naar Gitmo zijn afgevoerd. Dat maakt het voor de toeschouwers zoals wij moeilijk om het wereldschaak spel wat door A.I. georganiseerd wordt te volgen. Zo zijn al alle royals ter wereld geruimd. Zo is de kop van de draak, die in Drakenstein woonde al geruimd en vervangen, deze stond aan het hoofd van het (AZR) Romeinse Rijk. Deze zeer machtige vrouw stond boven de 3 stadstaten en boven de Rockefellers en de Rothschilds, boven de 3 big headfondsen. Die lid was van de club van 300 en de Bilderberg groep. Ze werd behandeld als een koningin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in