De politie van West Midlands heeft bevestigd dat één man is overleden en dat ten minste zeven anderen gewond zijn geraakt, waarvan twee ernstig. De politie werd kort na 00:30 uur in de ochtend van zondag gealarmeerd, waarbij werd gemeld dat er een steekpartij had plaatsgevonden buiten een nachtclub in het zogeheten gay village van Birmingham. In totaal zijn er vier afzonderlijke aanvallen in een periode van twee uur geweest.

“Wij geloven dat de gebeurtenissen die plaatsvonden tussen 12.30 en 02.20 zijn verbonden en doen alles wat we kunnen om de dader te vinden”, vertelt de politie de Daily Star.

Verschillende omgevingen zijn afgezet in het centrum van de stad, waaronder Livery Street, Irving Street en Hurst Street. Op sociale media vragen mensen zich af hoe de mesaanvallen nog twee uur konden doorgaan nadat de politie in zo’n beperkt gebied was aangekomen zonder dat er een dader werd gearresteerd.

De politie is op zoek naar een mannelijke dader, maar komt niet met een signalement naar buiten. Politiechef Steve Graham beweert dat er geen bewijs is dat de mesaanvallen “gemotiveerd zijn door haat” of verband houden met terrorisme. De burgemeester van de stad, Andy Street, heeft op Twitter de bewoners aangespoord om niet te speculeren over wat er gebeurd kan zijn.

Getuigenissen over schoten

Op social media getuigen verschillende mensen dat ze ook schoten hebben gehoord. LBC heeft ook een filmsequentie gepubliceerd waarin een man met een wapen vroeg op zondagochtend wordt gearresteerd door zwaarbewapende politie. De politie verklaarde later echter dat er geen schietpartijen waren gemeld en dat de gearresteerde man niets te maken had met de gebeurtenissen van die nacht.

De avond was “multicultureel”

Schreef 'krenkend' commentaar op Facebook - ontving huisbezoek van de politie

Cara Curran, die als promotor werkt voor enkele van de clubs in het gebied, vertelt de BBC dat er steeds meer gevechten uitbraken buiten de clubs. Ze beschrijft het als “een groep jongens tegen een andere groep jongens” en zegt dat de avond “multicultureel” was, iets wat volgens haar ongebruikelijk is. Meestal is het clubpubliek meer gesegregeerd, zegt ze, en merkt ze op dat verschillende etnische groepen en culturen meestal liever bij de verschillende clubs wegblijven.

Eerder dit jaar meldde de BBC dat “LGBTQ mensen zich nog nooit zo kwetsbaar hebben gevoeld in Birmingham”. Dit sinds honderden moslims in ”gay village” van Birmingham. protesteerden, wat balanceerde op de rand van een haatdelict, zei de politie aan de BBC eind maart.

Update:

Inmiddels is de Britse politie nu met een signalement naar buiten gekomen. Met onderstaande beelden van een bewakingscamera is de politie op zoek naar de messentrekker die in de nacht van zondag verschillende mensen, waarvan sommige ernstig, verwondde en een 23-jarige man doodde. De dader, die door ooggetuigen als donkerhuidig wordt beschreven, zou zijn slachtoffers plotseling hebben neergestoken. Na de aanval op een jonge vrouw, die hij meerdere malen in de nek stak, zou hij rustig verder zijn gegaan en nieuwe slachtoffers hebben gezocht.

Kledingbedrijf verontschuldigt zich voor ‘verborgen racisme’ – voor de zogenoemde bh-kleur ‘tabak’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here