Kusi voelt zich ongemakkelijk met haar huidskleur

Het kledingbedrijf Marks & Spencer verontschuldigt zich voor het kiezen van de beschrijvende naam “tabak” voor een kleur op een beha. Dit nadat een Afro-Britse activiste een klacht had ingediend tegen het bedrijf en verklaarde dat ze “geschokt” was toen ze de productbeschrijving voor het kledingstuk zag, rapporteert The Mirror.

Toen de 29-jarige Kusi Kimani, woonachtig in Essex in Engeland, langs een etalage liep, deed ze de “schokkende” ontdekking dat het kledingbedrijf de naam “tabak” had gekozen voor een donkerdere beige variant van een van haar beha-kledingstukken.

“Ik was geschokt toen ik het zag”.

Kusi schreef een brief aan de kledingketen Marks & Spencer, die zich nu verontschuldigt voor de benaming en stelt dat ze de kleurnaam veranderen. De zogenaamd beledigende kleurnaam voor het product bleef echter nog steeds in de online winkel van de kledingketen staan. Maar op aandringen van Kusi zal het daar ook verdwijnen en het bedrijf heeft bij Kusi zijn excuses aangeboden voor de vertraging hiermee.

Volgens Kusi geven verwijzingen naar tabak negatieve signalen af aan mensen met een donkere huidskleur en zorgen ze ervoor dat ze zich “ongemakkelijk voelen in hun lichaam” en “ongewenst in de maatschappij”.

Ze zegt dat het bijzonder onaangenaam was om hiermee geconfronteerd te worden “slechts een paar weken na de dood van George Floyd” – de drugsverslaafde beroepscrimineel die stierf tijdens een politie-interventie in de Verenigde Staten eind mei.

“Het is pijnlijk voor mij en mijn vrienden. Als een jong meisje dat zich al ongemakkelijk voelt bij haar huidskleur dit ziet, voelt ze zich nog meer gemarginaliseerd”.

Kusi gelooft dat de kleurnaam een vorm van verborgen racisme is, vooral omdat de lichtere tinten namen als “Fudge” en “Cinnamon” hebben gekregen. Ze heeft in plaats daarvan voorgesteld om de BH-kleur te associëren met zoete desserts, zoals “Cacao”, “Caramel” of “Chocolade”.

Vertegenwoordigers van Marks & Spencer hebben geluisterd naar de kritiek van Kusi en beweren dat ze een beleid hebben dat de winkels van het bedrijf “inclusieve plekken om te winkelen” moeten zijn, met de gebruikelijke honneurs zoals onder meer “diversiteit” toegevoegd over hoe ze hun assortiment ontwerpen en modellen kiezen om kledingstukken te presenteren.

  Zwembad gebiedt zwemmers onder water uit te ademen, niet naar anderen te kijken of met anderen te praten

In het onderhavige geval verontschuldigt Marks & Spencer zich tegelijkertijd met de bewering dat het nooit de bedoeling was geweest dat de kleurnaam van de bh in kwestie zou worden gezien als passend bij iemands huidskleur, en dat zij geen kwade bedoelingen hadden bij het kiezen van “Tabak” als naam van een van de tinten. Maar om ervoor te zorgen dat Kusi of iemand anders het slecht opvat, is besloten om de naam van de tint te veranderen – in wat, is nog onduidelijk. Misschien is “Negroe” een idee.

Kathedraal in Engeland: Laatste Avondmaal met draaideurcrimineel George Floyd als Jezus

Vorig artikel“Mr Bean” in opstand tegen haatmisdaadwetgeving
Volgend artikelEU-peiling: Europeanen zien migratie als de grootste bedreiging
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in