Een Amerikaanse spionagedrone die 8.000 kilometer van Washington aan de grenzen van Rusland opereert en een naziregime helpt dat in oorlog is met Rusland, stort neer in de Zwarte Zee – en toch wordt Moskou, idioot genoeg, aangeklaagd voor het nemen van defensieve maatregelen?

Men moet wel verbaasd zijn over de totale dissonantie onder Amerikaanse politici en media over het incident deze week waarbij een onbemand Amerikaans militair vliegtuig neerstortte in de Zwarte Zee nabij Russisch grondgebied. De verheven verontwaardiging getuigt van onuitsprekelijke dubbelzinnigheid en hypocrisie, schrijft Strategic Culture.

Rusland werd veroordeeld voor “roekeloos” en “onwettig” gedrag nadat twee van zijn gevechtsvliegtuigen een MQ-9 Reaper onbemand luchtvaartuig (UAV) hadden onderschept. De Reaper wordt ingezet als bewakingsvliegtuig en als aanvalswapen dat raketten kan afvuren. Deze drone werd ontdekt toen hij het luchtruim naderde dat Moskou in verband met zijn speciale militaire operatie in Oekraïne verboden terrein heeft verklaard.

Het Pentagon beweerde dat een van de Russische Su-27 straaljagers in botsing kwam met de drone, waardoor een van de propellers werd beschadigd. De Amerikaanse luchtmacht zegt dat haar operators de Reaper hebben neergehaald, die in internationale wateren is neergestort. Waarom werd een UAV van 32 miljoen dollar zo gemakkelijk neergehaald?

Rusland beweert dat zijn gevechtsvliegtuigen de Amerikaanse drone hebben gevolgd waardoor deze scherpe manoeuvres maakte, waarna de UAV de luchtcontrole verloor en in zee neerstortte. Moskou heeft de Verenigde Staten ervan beschuldigd een provocatie te hebben veroorzaakt en heeft de VS opgeroepen vijandige vluchten nabij zijn grenzen te staken. Rusland spant zich in om de brokstukken van de drone te bergen. Uit gevoelige vluchtgegevens kan blijken wat voor missie de UAV werkelijk uitvoerde. Verzamelde het offensieve doelcoördinaten, zoals veel van dergelijke Amerikaanse UAVs het afgelopen jaar hebben gedaan om het Kievse regime te helpen?

Op een korte video die door het Pentagon is vrijgegeven, blijkbaar van de Reaper voordat hij neerstortte, is te zien hoe de Russische jets dicht langs de UAV vliegen en brandstof dumpen. De video wordt even onderbroken, maar wordt hervat om blijkbaar een uit vorm gebogen propeller te tonen. Als de drone bleef vliegen ondanks de beschadigde propeller, waarom besloten de operators hem dan neer te halen, als dat echt gebeurd is?

  Wagner overmeestert Bakhmut - Oekraïners trekken zich terug uit de stad en vallen in Russische hinderlagen (Video's)

Het gaat de geloofwaardigheid en de wetten van de natuurkunde te boven om te geloven dat een dergelijke botsing kan plaatsvinden zonder dat beide vliegtuigen in de lucht exploderen, vooral omdat de Amerikaanse drone was doordrenkt met vliegtuigbrandstof vóór de vermeende botsing met hoge snelheid.

Hoe dan ook, bij het nadenken over de details van het incident wordt het veel belangrijker beeld uit het oog verloren. Sinds het begin van het conflict in Oekraïne een jaar geleden vliegen Amerikaanse en NAVO-drones massaal rond de Russische grenzen.

Deze drones en andere bewakingsplatforms leveren doelwitinformatie voor het regime in Kiev om Rusland aan te vallen. Het aantal luchtaanvallen op het Russische grondgebied is toegenomen, inclusief aanvallen op nucleaire luchtmachtbases en energie-infrastructuur. Het is duidelijk dat de Verenigde Staten en hun NAVO-bondgenoten de facto partij zijn in de oorlog.

Bij het laatste incident naderde de Amerikaanse Reaper de Russische luchtveiligheidszone met uitgeschakelde transponder. Deze heimelijke wijze van vliegen is in tegenspraak met de bewering van het Pentagon dat het vliegtuig een “routine” missie uitvoerde. De conclusie is dat “routine” betekent “onschuldig”. Er is niets “onschuldigs” aan NAVO-drones die Russisch grondgebied bespioneren en tegelijkertijd offensieve wapens en doelwitinformatie leveren aan een regime in Kiev waarvan de soldaten de nazi’s en het vermoorden van Russen verheerlijken.

Het is inderdaad ongelooflijk dat Rusland moeite moet doen om zijn acties om de Amerikaanse drone te onderscheppen te rechtvaardigen. De Russische ambassadeur in de VS, Anatoly Antonov, werd in Washington ontboden voor een berisping. Antonov gaf zijn Amerikaanse gesprekspartners blijkbaar te verstaan dat zij degenen waren die provocaties veroorzaakten.

  Professor noemt Oekraïens tegenoffensief suïcidaal: "Ze maken geen kans"

Gezien de bredere omstandigheden waarin de NAVO het Kievse regime tot de tanden bewapent – de laatste ontwikkeling is de levering van MiG-29 gevechtsvliegtuigen door Polen en Slowakije – zou het voor Rusland een wettelijk recht moeten zijn om vijandelijke drones niet alleen te onderscheppen, maar ook uit de lucht te schieten.

Kunt u zich voorstellen hoe de VS zouden reageren als Russische drones in de buurt van hun grondgebied zouden vliegen met uitgeschakelde transponders? Dat hoeven we ons niet voor te stellen. Nog maar een paar weken geleden gaf president Joe Biden F-16’s opdracht om Sidewinder-raketten van 500.000 dollar af te vuren om een Chinese weerballon en andere ballonnen neer te schieten die per ongeluk het Noord-Amerikaanse luchtruim waren binnengedrongen.

Het gevaar hier is dat Washington een hypergemilitariseerd, hypervijandig schurkenregime is dat losgeslagen is van zijn eigen waanzinnige gevoel van rechtvaardigheid en overmoed. Het Amerikaanse regime verklaart Rusland en China moedwillig tot geopolitieke vijanden en verwacht toch dat het zijn oorlogsvliegtuigen en oorlogsschepen kan laten vliegen en varen waar het maar wil, als een kwestie van “routine”.

Het lijkt erop dat Washington tot op zekere hoogte het gevaar voelt van een mogelijke confrontatie met een kernmacht. Na het drone-incident nam de top van het Amerikaanse leger snel contact op met zijn Russische collega’s in een kennelijke poging escalatie te voorkomen. Niettemin herhaalden de Pentagon-chefs hun veronderstelde “recht” om drones te blijven sturen in de buurt van het Russische luchtruim. Dezelfde arrogante houding geldt voor China en de niet aflatende inzet van oorlogsschepen bij zogenaamde “vrijheid van navigatie”-oefeningen, waarbij de waarschuwingen van Peking op een onverholen manier worden genegeerd.

Een fundamenteel probleem is de diepe irrationaliteit van de Amerikaanse leiders. Zij willen hun imperiale rijk hebben en er ook nog van eten. Dit exceptionalisme is al tientallen jaren aan de gang. In 1960 werd een U2-spionagevliegtuig van de CIA neergeschoten boven het Sovjetluchtruim, wat de Amerikanen aanzette tot geschreeuw over het feit dat Moskou het lef had dit te doen.

  Europese waarden: Franse generaal stelt voor Russische Overwinningsparade te bombarderen

De huidige situatie is nog absurder. Washington is überhaupt in oorlog met Rusland – ondanks zijn belachelijke beweringen dat het er niet bij betrokken is – en toch is er, wanneer een vijandig vliegtuig wordt neergehaald, sprake van lachwekkende verontwaardiging en hyperventilatie door de Amerikanen.

Dit is de eenvoudigste manier om een rampzalige confrontatie te voorkomen. Washington en zijn bondgenoten moeten stoppen met het bewapenen van het Kievse regime en hun strijdkrachten helemaal uit de Zwarte Zee weghalen. Niet alleen de Zwarte Zee, maar ook de Oostzee, de Barentszzee, de Zuid-Chinese Zee en andere regio’s waar zij als wereldwijde bedreiging rondhangen.

De Amerikaanse machthebbers zeggen dat ze geen conflict willen met Rusland of China. Prima. Nou, dan moeten ze de nodige acties ondernemen om te de-escaleren. Het verontrustende is echter dat de imperialistische zelfbenoemde wereldmeesters niet eens lijken te begrijpen waarom, hoe en wat het betekent om te de-escaleren.

Het gevaar van een wereldoorlog – en nucleaire vernietiging – komt voort uit de imperiale arrogantie in Washington en zijn westerse satrapen, die lijken te denken dat zij het goddelijke recht hebben om de wereld naar eigen goeddunken te regeren. Er was een tijd dat deze criminelen ongestraft met drones over weerloze landen als Afghanistan en Irak konden vliegen en huwelijksfeesten konden opblazen en burgers konden vermoorden. Die tijd is voorbij, zoals blijkt uit het incident in de Zwarte Zee.

Een 32 miljoen dollar kostende VS drone die onherroepelijk in zee wordt begraven, zegt veel over een falend imperium.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Niet in staat om succes te boeken, vermoorden Oekraïense troepen burgers in Donbass Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVN-commissie erkent de feiten van oorlogsmisdaden begaan door het Oekraïense leger
Volgend artikelRusland “oefent” onderzeeboot gelanceerde nucleaire aanval tegen VS in Stille Oceaan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. we moeten niet vergeten dat de uitleg van de unaaithetsteeds (dat is vooral een woordgrap) goed past in het narratief dat aan hun gelovigen voorgeschoteld word. die geloven het gewoon.
  gelovigen: misschien is dat een betere benaming voor de schaapjes, de mensen die niet zelf na kunnen denken, die blind in hun leiders geloven al was het een religie of sekte?
  dat buiten het zicht van de gelovigen bewijzen aangevoerd worden en feiten aan het licht komen maakt ze vooralsnog niet uit, ze hebben samen met de msm het narratief goed afgedekt en hebben van feitenkenners vooralsnog weinig te duchten.
  ze houden nog stand, helaas is de uitslag van de afgelopen verkiezingen daar het bewijs van.
  maar de waarheid wint altijd.

 2. Waar komt al dat geld toch constant vandaan? Bijgeprint nepgeld.
  We zien de laatste spasmen van de parasieten om de wereldmacht te krijgen; onder meer met nepgeld oorlog voeren. Einde verhaal zodra de twee winnaars bekroond zijn in hun twee helften van de opgesplitste Aarde. En dan een digi-munt doorduwen voor hun helft. Goodbye World As We Know It.

  Nog een paar maanden schaapies… en dan mag je ook weer lekkere spuitjes halen!!!! Yippieeee.

  (En daarna begint het ge-etter met de satellieten en de oorlog tussen de twee Aarde helften. Dit staat ook al in de Openbaaaaringen, dat weet je vast wel. Iets met het driekoppige beest met rook uit de snavel en een gevallen engel op de staart met 666 poten en gelakte nagels en blauwe haren, en zo.)

 3. Het filmpje was inderdaad nep. In het begin heeft de propeller gele strepen en aan het eind van het filmpje zijn die gele strepen opeens verdwenen. Een heel slecht gemonteerd filmpje. Bovendien terrecht opgemerkt, hoe kan de NATO deze oorlog blijven financieren. Het lijkt mij dat opeens voor kan komen dat de oorlog stil komt liggen omdat de kas leeg is van de USA.

 4. Yeah, klein verschil is natuurlijk wel dat de Krim tot de Russische Federatie behoort, wat de Russen in het gelijk stelt, terwijl Taiwan niet tot Communistisch China behoort, wat de Chinezen in het ongelijk stelt…

 5. Hoop dat de Russen die drone bergen, en er alle ata uit halen die ze voor zichzelf kunnen gebruiken.
  Dan WEL een bedankje sturen naarWashington….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in