De strijdkrachten van Oekraïne gaan door met aanvallen die gericht zijn op bedreiging van de burgerbevolking en vernietiging van de civiele infrastructuur in de DPR en LPR.

Op 11 juni meldde de Volksmilitie van de Volksrepubliek Donetsk dat Oekraïense gewapende formaties meer dan 180 granaten van MLRS “Grad”, 155-, 122-mm kaliber artillerie, en 120- en 82-mm mortieren op het grondgebied van de DPR hebben afgevuurd. Wijken van 8 woongebieden werden beschoten. Vier burgers raakten gewond, 16 woongebouwen en 3 civiele infrastructuurvoorzieningen werden beschadigd, bericht Southfront.org.

In de Volksrepubliek Luhansk hebben Oekraïense gewapende formaties de nederzettingen Pervomaisk en Rubezhnoye beschoten. Bij de aanvallen werden artilleriegranaten gebruikt. Als gevolg daarvan werden het gebouw van het plaatselijk bestuur in Pervomayskoe, alsmede het Zarya huis van cultuur en ontspanning, een kunstschool, een winkelcomplex en een flatgebouw beschadigd.

In de loop van de dag raakten een tiental burgers gewond.

Op 10 juni meldde de Volksmilitie van de Volksrepubliek Donetsk dat Oekraïense gewapende formaties meer dan 360 granaten van MLRS “Grad”, “Hurricane”, 155-, 152- en 122-mm kaliber artillerie, alsmede 120-mm mortieren op het grondgebied van de DPR hebben afgevuurd.

Op 10 juni werden 5 burgers gedood en 21 anderen gewond ten gevolge van beschietingen van woonkernen van de DPR.

Als gevolg van de aanvallen in Gorlovka werden 4 burgers gedood, nog eens ongeveer 3 mensen raakten gewond. In Makeyevka raakten 12 mensen gewond.

In Donetsk kwamen verschillende districten tegelijk onder vuur te liggen, een van de inslagen trof het gebied bij het administratiegebouw van de DPR. Naar verluidt gebruikte de Oekraïense kant de Franse zelfrijdende artillerie-eenheid (ACS) CAESAR kaliber 155 mm, die door de NAVO aan Oekraïne geleverd wordt.

  Hiroshima, Nagasaki, Russisch Roulette

Ten gevolge van de aanval is een vrouw gedood en zijn verscheidene andere mensen gewond geraakt. Er is ernstige schade toegebracht aan de civiele infrastructuur.

Het vertegenwoordigingsbureau van de Volksrepubliek Luhansk (PRC) in het Gemeenschappelijk Centrum voor Controle en Coördinatie van het Staakt-het-vuren (JCCC) meldde dat de stad Pervomaisk in de loop van de dag door de AFU werd beschoten. Bij de aanval werden 120 mm mortieren gebruikt.

Bonus:

Oekraïne vreest westerse steun te verliezen door “oorlogsmoeheid

Nu de oorlog in Oekraïne zich voortsleept, vrezen Oekraïense functionarissen dat Kiev een deel van de Westerse steun zal verliezen door “oorlogsmoeheid”, meldde The Associated Press op vrijdag, schrijft Dave DeCamp.

De VS en hun bondgenoten hebben miljarden dollars aan wapens toegezegd, maar sommige Westeuropese leiders hebben opgeroepen tot een onderhandelde oplossing om de gevechten te beëindigen, een idee dat de Oekraïense functionarissen hebben verworpen.

“De vermoeidheid neemt toe, de mensen willen een of andere uitkomst [die gunstig is] voor henzelf, en wij willen [een andere] uitkomst voor onszelf,” zei Zelensky.

De huidige situatie op het slagveld ziet er niet goed uit voor Oekraïne. Een adviseur van Zelensky zei donderdag dat zij elke dag tussen de 100 en 200 manschappen verliezen, terwijl Rusland langzaam maar zeker terrein blijft winnen in het oosten.

Zelensky heeft duidelijk gemaakt dat het zijn doel is Rusland te verdrijven uit het gebied dat het sedert 24 februari heeft veroverd, waarvoor een grootscheeps militair offensief nodig zou zijn.

Terwijl er onder de Europese leiders enige animo is om Oekraïne concessies te laten doen aan Rusland om vrede te bereiken, moedigen topambtenaren van de VS en de NAVO Oekraïne aan om door te vechten.

  De ultieme valse vlag - Rusland gaat Oekraïne nuken

De secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, zei vorige week dat Oekraïne het doel om Rusland te verdrijven van al zijn grondgebied, inclusief de Krim, die Rusland sinds 2014 in handen heeft, niet moet laten vallen. Stoltenberg zei vorige week ook dat de Westerse militaire alliantie bereid moet zijn Oekraïne voor de “lange adem” te steunen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende lotgevallen: Zo genadeloos beschoot Oekraïne de mensen in de Donbass!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPRIDE-maand gaat van start met uitbraak van APENPOKKEN in de homoseksuele gemeenschap
Volgend artikelFranse president Macron: “Vaccineer alles wat gevaccineerd kan worden”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Tijd dat Zelensky op de zelfde manier afscheit (na druk op scheit) neemt als de oorlogs generaal in
  DR.Stangelove >. Stel ratten die gasten .Jippycayee Mother fucker .
  Een kluit drones gestuurd groetn uit Oland !!
  Mocht niemand weten .. Ben er zo klaar mee .

 2. Dat doen je al ruim acht jaar en niemand in het westen interesseert het iets. Niet alleen schandalig maar uiterst misdadig. En nu janken dat ze bij gevangenneming ter dood worden veroordeeld. Die Zelenski moeten ze uitleveren aan Kadyrov. Die weet er wel raad mee

  • Inderdaad. Maar dat toegeven past niet in het straatje van linkse idioten.Maar ook in deze “oorlog”(die geen oorlog is) deden ze dat eerder, en vaak. Zie kraamziekenhuis, gebouw met vluchtelingen, Butcha, raket op station, raket aanvallen op burgers waar niet eens Russen in de buurt zijn en ga maar door.

   Maar ook Hitler kreegsteun van b.v. Engels koningshuis, paus en arabische landen en Italie, Spanje.

   En idd Zelensky is een smerige rat; maar dattienog niet is afgemaakt door de russen verbaast mij.
   De KGB doet haar werk niet.
   Als die gekkies van Brussel–of van Den Haag er zijn: laat putin er maar een paar kruisraketjes aan wagen; dan hang ik de vlag uit.

 3. Even de heer Jens Stoltenberg op wikipedia (dus ‘waar’😁) opgezocht:
  “Stoltenberg participated in protest rallies against the U.S. war in Vietnam in the 1970s.[148] In 2011, Stoltenberg said “We sang the chorus, ‘Singing Norway, Norway out of Nato.’ It was a hit.”

  Beroepspoliticus. Zegt maar wat om de eigen positie (met bijbehorende status en honoraria) te behouden…..

 4. P.s.: Vandaag vertelt Euronews–het onechte kind van CNN en NOS, dat Rusland 40.000 soldaten verloor–400 per dag dus….jawel…vertellen ze met droge ogen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in