Duitsland zal verdere beperkingen in het gasverbruik moeten verdragen of volgende winter een ernstig gastekort krijgen, waarschuwde de nationale vereniging voor gasopslag (INES) op woensdag 19 april.

In het INES-rapport wordt erop gewezen dat de huidige maatregelen vereisen dat de Duitse gasopslagplaatsen eind januari 2024 voor slechts 40% gevuld zijn, zodat het land de volgende winter kan doorkomen “als de temperaturen warm zijn.” In het rapport staat vervolgens dat “als de temperaturen gemiddeld tot koud zijn, de gasopslagen zwaar of helemaal leeg zullen zijn,” bericht Angeline Tan.

In het ergste geval zullen de opslagfaciliteiten “bij koude temperaturen al in januari 2024  volledig leeg zijn,” voorspelt de prognose, waarbij werd benadrukt dat Berlijn waarschijnlijk niet in staat zou zijn om de ontbrekende volumes aan te vullen, waardoor er voor de rest van de winter een ernstig tekort zou ontstaan.

“Met het oog op de komende winter is de gasvoorzieningszekerheid in Duitsland nog niet hersteld,” waarschuwde INES-directeur Sebastian Bleschke. “Het is cruciaal om de gasopslagplaatsen te vullen en het verbruik sterk te verminderen wanneer het koud wordt,” verklaarde hij.

Bovendien drong Bleschke aan op uitbreiding van de Duitse gasinfrastructuur, zodat deze “op korte termijn kan worden geactiveerd en de komende winter daadwerkelijk extra gas kan leveren.”

Het INES voorspelde met name “warme wintertemperaturen” zoals die in het Oostzeegebied, Finland en West-Rusland in 2020, toen de temperaturen tot acht graden Celsius warmer waren dan gemiddeld.

Het rapport gaat ook uit van een “koude winter”-scenario op basis van het winterseizoen 2010-2011 in Europa, met historische koude temperaturen in Ierland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en delen van Scandinavië.

Samen met andere EU-lidstaten is Duitsland sinds het begin van het Russisch-Oekraïense conflict in februari 2022 langzaamaan minder afhankelijk geworden van Russische energieleveranties.

Vorige maand vertelde Klaus Müller, hoofd van het Duitse Bundesnetzagentur, aan de Rheinische Post dat zijn land in de komende winter met een potentiële energiecrisis wordt geconfronteerd.

Ten tijde van zijn interview beweerde Müller dat de Duitse gasopslagfaciliteiten op dat moment voor 64 procent gevuld waren en dat de Duitse energievoorziening voor de rest van dit winterseizoen gegarandeerd was. Niettemin voegde hij eraan toe dat “we niet moeten ontspannen, omdat de dingen volgende winter anders kunnen zijn.”

“We kunnen een gastekort voor de volgende winter niet uitsluiten. Risicofactoren zijn dat de winter van 2023/24 erg koud zal zijn, dat huishoudens en bedrijven te weinig zullen besparen, dat de LNG-terminals niet werken zoals gepland – we zouden ook onze buurlanden moeten helpen met hun energieproblemen”, aldus Müller, die erop wees dat met betrekking tot de komende winter en het stookseizoen het weer de grootste risicofactor zou zijn.

  Onbedwingbaar Russisch offensief: 160.000 Russische soldaten rukken op naar Kharkiv (Video's)- Ze staken de rivier de Zherebets over - Kiev had geen troepen meer

“We kunnen er niet op vertrouwen dat de volgende winter weer zacht zal zijn. Als het koud is, stoppen veel huishoudens onmiddellijk met besparen. In het warme oktober bespaarden ze meer dan 20% gas, terwijl ze tijdens de koudegolf in december – slechts 7% bespaarden.”

Bovendien zei Müller dat het komende stookseizoen in Duitsland kwetsbaar zal zijn door een gebrek aan Russische energieleveringen, waarmee het land zijn opslagtanks voor het stookseizoen van vorig jaar kon vullen.

Hoewel de EU de invoer van Russisch gas via pijpleidingen niet expliciet heeft verboden, zijn de gasstromen toch aanzienlijk afgenomen als gevolg van de sancties in Oekraïne en de vermoedelijke Amerikaanse sabotage van de Nord Stream 1-pijpleiding, een van de belangrijkste routes voor Russisch gas naar Europa.

Bijgevolg koopt Duitsland niet langer rechtstreeks Russisch gas en is het tijdperk van goedkope energieprijzen uit Rusland voorbij, aldus Müller.

“We weten niet wat er zal gebeuren met de resterende gasvoorraden van Rusland… We moeten wennen aan hogere prijzen, de tijd van goedkope energie uit Rusland is definitief voorbij,” waarschuwde hij.

Voor de goede orde: de gasprijzen waren relatief laag tijdens het recente Duitse winterseizoen, als gevolg van het zachte weer en de lagere vraag. Hoewel de gasprijzen eind vorige zomer de pan uit rezen tot meer dan 300 euro per megawattuur, daalden ze in maart tot ongeveer 50 euro. Hoewel 50 euro veel hoger is dan wat aardgas begin 2021 kostte, is een dergelijke prijs “het nieuwe normaal” geworden, merkte Müller op, die aangaf dat consumenten energie zullen moeten blijven besparen om toekomstige prijsstijgingen te voorkomen.

Wat Müller echter niet vermeldde, waren de westerse provocerende acties en de verlenging van het Russisch-Oekraïense conflict en de daarmee gepaard gaande gevolgen van de anti-Russische sancties voor de stijgende energieprijzen in Duitsland en de rest van Europa.

In tegenstelling tot het energietekort waar Duitsland al een jaar mee kampt, verklaarde de Russische multinational Gazprom op 20 april dat de Russische aardgasreserves een eeuw meegaan.

  Wat maakt een marine?

Viktor Zubkov, voorzitter van de raad van bestuur van Gazprom, vertelde zijn gehoor op een industrieforum in Moskou dat het bedrijf eind vorig jaar over 35 biljoen kubieke meter bewezen aardgasreserves beschikte.

Rusland is na de Verenigde Staten de grootste producent van aardgas ter wereld en beschikt over de grootste reserves ter wereld. Bovendien heeft Gazprom een aandeel van 15 procent in de wereldwijde gasvoorraden.

Vorige maand beweerde Gazprom dat het jaarlijks meer aardgas heeft ontdekt dan het 18 jaar achtereen heeft gewonnen. In 2022 stegen de Russische reserves met bijna 530 miljard kubieke meter, terwijl de totale productie 412 miljard kubieke meter bedroeg.

Als gevolg van de door het Westen geleide sancties tegen Rusland en de daaruit voortvloeiende verstoringen van de levering, moest Gazprom de gasproductie vorig jaar met bijna 20 procent verminderen. De EU, tot dan toe de grootste klant van Gazprom, heeft de uitvoer van pijplijngas over lange afstand drastisch met ongeveer 45 procent verminderd, volgens gegevens van Gazprom. Sindsdien heeft Rusland de leveringen verlegd naar andere landen zoals China.

Op 20 april meldde de Financial Times (FT) dat de EU geen opties meer heeft voor meer sancties tegen Rusland.

De FT beweerde dat de EU tot dusver 10 sanctierondes heeft uitgevoerd en momenteel een 11e pakket sancties tegen Moskou voorbereidt, en voegde eraan toe dat de vergaderingen tussen de Europese Commissie en ambtenaren van de lidstaten om nieuwe maatregelen te bespreken naar verwachting op 21 april zullen beginnen.

EU-functionarissen die betrokken zijn bij de voorbereiding van het komende sanctiepakket, vertelden FR dat de beperkingen waarschijnlijk alleen verdere reisverboden zullen inhouden en de tegoeden van de beoogde personen zullen bevriezen, en dat de mazen in de huidige maatregelen zullen worden aangepakt.

De meeste ambtenaren zouden hebben erkend dat de sectoren van de Russische economie die door de sancties ongemoeid zijn gelaten, essentiële sectoren zijn waar een of meer EU-lidstaten “niet zonder kunnen.” In het licht van deze situatie zouden de ambtenaren hun veto uitspreken over maatregelen tegen deze sectoren.

“We zijn klaar,” zei een van de ambtenaren, die eraan toevoegde: “Als we meer sancties instellen, zullen er meer uitzonderingen dan maatregelen zijn.”

  Hongarije: De EU heeft al een nederlaag geleden, ongeacht de uitkomst op het slagveld

Naar verluidt zullen de nieuwe beperkingen gericht zijn op de Russische export van nucleaire brandstof en diensten, maar EU-lidstaten zoals Hongarije en Frankrijk zouden bezwaar kunnen maken tegen deze maatregelen.

Hoewel onder westerse leiding omvangrijke sancties zijn opgelegd aan diverse sectoren van de Russische economie en aan personen en entiteiten, waardoor bilaterale handelsstromen ter waarde van meer dan 135 miljard euro (148 miljard dollar) zijn verboden, hebben veel analisten en politici gesteld dat dergelijke embargo’s de westerse landen meer schaden dan Moskou.

De Russische president Vladimir Poetin heeft de pogingen van de EU om zich van Russische fossiele brandstoffen te beroven vergeleken met economische “zelfmoord”.

In navolging van Poetin heeft de Hongaarse president Viktor Orbán herhaaldelijk “het mislukte beleid van Brussel” gehekeld en verklaard dat de sancties “niet de hoop hebben waargemaakt die erop was gevestigd,” terwijl Europa “langzaam leegbloedt”.

Boedapest heeft zich fel verzet tegen voorstellen voor meer beperkingen op de invoer van Russisch gas en heeft ook toegezegd zich te zullen verzetten tegen beperkingen op de Russische kernenergie-industrie, waarbij Orbán zelfs een vrijstelling van EU-sancties op de invoer van Russische ruwe olie heeft bedongen.

Om de energieproblemen van Hongarije als gevolg van de door de EU opgelegde sancties aan te pakken, verklaarde de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó eerder deze maand dat zijn land met Gazprom een akkoord heeft bereikt over mogelijke gasleveringen, meer dan wat in langetermijncontracten wordt aangeboden.

De aankondiging van Szijjártó kwam na gesprekken met de Russische vicepremier Aleksandr Novak en de CEO van de Russische kernenergiemaatschappij Rosatom, Aleksej Lichatsjev.

“We zijn met Gazprom overeengekomen dat we grotere hoeveelheden kunnen inkopen dan in de langetermijncontracten is aangegeven, als daar tijdens de voorbereiding op de winter behoefte aan is … hoofdzakelijk via de Turkish Stream-pijpleiding,, aldus Szijjártó.

“Vandaag hebben we de overeenkomsten betreffende deze mogelijkheid uitgebreid,” voegde hij eraan toe.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Strenge economische sancties tegen Rusland zullen de economische zelfmoord van het Westen inluidenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelInsecten, GMO’s, kunstmatig vlees & mRNA-geninjecties – Wat doen ze met ons voedsel?
Volgend artikelDe wraak van het Imperium: Zet Zuid-Eurazië in brand
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Intussen : Rutte levert Gronings gas aan Duitsland en aan België.
  “Leverings-kontrakten” noemt hij dat.
  DUS : Ons gasveld helemaal open gooien : gratis en schoon aardgas voor ons.
  Bewoners goed compenseren; en bodemdaling opvangen met injektie.
  EN : gewoon weer Russisch aardgas kopen.

  p.s. : Kiev is nu alle olie / gas -griodstoffen aan het verkopen aan Chevron, Halliburton, Exxon.

  • Tussen 1995 en 2000 was Dick Cheney (1941) CEO van Deep State-bedrijf (en ongetwijfeld WEF-donateur) Halliburton en daarna werd hij vicepresident t/m 2009 onder George W. Bush (1946). In feite had Cheney in het Witte Huis ‘de broek aan’. Sinds begin jaren 70 was hij net als Donald Rumsfeld (1932 – 2021) op de hoogte van de aanslagen van 11.09.2001 via Project Pegasus (tijdreizen).

 2. Bodemdaling… daar geloof ik helemaal niks van. Die aardbevingen in Groningen werde opgewekt dmv schalie gaswinning. Allemaal om ons te laten geloven dat het schadelijk is om gas te winnen, allemaal om een reden te hebben om het Groningse gasveld te sluiten. Alles is bullshit, alles is een leugen, alles is FAKE… keer op keer op keer.

  Ondertussen is de burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma, in Oekraïne op bezoek. Het is daar zogenaamd een totale hel, maar de burgemeester van Utrecht gaat er even op bezoek. WAT DE FUCK HEEFT DE BURGEMEESTER VAN UTRECHT IN DE OEKRAÏNE TE ZOEKEN??? We worden volledig voor de gek gehouden, op alle fronten. ALLES is een leugen… ALLES!!!

  Bodemdaling… hahaha… fossiele brandstoffen… hahaha. Komop, wake up!!! De aardkern maakt onbeperkt gas en olie aan. Die velden kunnen niet leeg, ze vullen zichzelf non-stop, zo werkt deze planeet. Verdiep je er maar eens in, fossiele brandstof is een verzinsel om ons wijs te maken dat het schaars is. Alles is zogenaamd schaars… het is allemaal gelogen.

  • Ik wil toch een voorzichtige opmerking maken: bodemdalingen zijn er wel en nog ernstig ook in Belgisch Limburg en in het Roergebied door de kolenmijnen. Heb daar documentaires over gezien. Hier bij ons moet nu voor de eeuwigheid in Limburg het water weggepompt worden, anders wordt de provincie een grote vijver.

 3. Europe wordt doelbewust door de EU zooi in Brussel naar de donder geholpen. Straks gierende faillissementen, gierende werkloosheid, dan de armoede onder het volk dat zijn / haar lasten niet meer kan betalen.
  En dan…..? Hoera!!.?
  Dan komt Schwabber in beeld om het volk te “ redden” met basisinkomen, cbdc, het wegschrijven van je leningen, maar ook : in 2030 bezit u niets meer en bent u toch gelukkig.
  Alles loopt voor Europa volgens plan. Uitgevoerd door een corrupt beleid en de vele wef marionetten in de westerse regeringen.
  Wat een klote toekomst!
  En het grootste deel van het volk ziet dit niet.

  • Zeg maar gerust 95 % van de bevolking.
   Zolang ze maar hun brood en spelen hebben…..een reisje af en toe,…hun dagelijkse soaps….wat heeft een mens meer nodig 🤡

  • Ze chemtrailen idd non-stop… het is niet meer normaal. Achter elkaar. Vandaag begon blauw en zonnig en in 3u tijd is bijna alles weer wit. Wat een gigantische operatie moet dat zijn. En iedereen in die operatie zwijgt en werkt mee… voor geld.

 4. geen gas ?????? gebouwen fikken goed hoor vooral paleizen en regerings gebouwen lekker warm en vergeet de bomen niet die staan daar voor jan met de korte achternaam ieder een heeft wel een boom voor de deur een co2 boom

 5. grappig….in Nederland moeten we ondanks de gasbel bij Slochteren en alle olie en gaswinning in de Noordzee van het gas af en betalen het meest ter wereld voor brandstof, in Duitsland krijgt men subsidie als een woning op aardgas overgaat….

  Ik zal het wel niet begrijpen, maar wat ik denk te zien gebeuren is een opzettelijke afbraak van onze leefwereld door tekorten en absurde prijzen, door invoering van horden uit andere landen en het enige wat eruit kan komen is moord en doodslag in iedere straat, waarbij de eigen bevolking is ontwapend en met de handen word gebonden om letterlijk afgemaakt te worden.

  bijna 30 jaar geleden mocht ik al een voorproefje meemaken van wat ene multiculturele samenleving inhield. Verkozen zijn door bijna 20 procent van de bevolking en moeten vluchten omdat de regerende kliek met hulp van linkse politici en allochtoon gespuis letterlijk op mij en anderen werden afgestuurd, daarbij ruim voorzien van alle info omtrent mij en anderen met mij, geleverd door staatsveiligheid aan linkse infiltranten in Antifa en andere organisaties. Ze zijn altijd al een geweldsmiddel geweest buiten de politie om.

  Democratie en het recht op vrije verkiezingen zijn woorden, want de praktijk is puur geweld als je politiek bedrijft en succesvol bent. De wil van de bevolking is al lang niet meer via stembusgang aanwezig in de politiek, we zijn als land in een staatsgreep geschoven op de snelheid van een schildpad. Bijna onmerkbaar maar stug een kant op.

  Mijn beeld van de toekomst is heel somber, met geweld en zeer waarschijnlijk arrestaties van velen met een andere mening, nog voordat de shit losgaat. En dan zit je machteloos in een kamp terwijl je familie word aangevallen door allochtoon gespuis en de politie op de vlucht is, na jou eerst met ene grote bek en een berg arrogantie dat kamp in te hebben getrapt.
  Had ik het geld was ik al lang dit land uitgegaan, maar ik zal hier getuige zijn van totale waanzin en hier in anonimiteit sterven.

  Het zij zo.

  • ‘Als verkiezingen iets zouden veranderen was het al lang verboden’ is een citaat van de Russisch/ Amerikaanse anarchiste Emma Goldman (1869 – 1940).

 6. ….voor wie zich afvraagt waarom wij kapot moeten: https://duitslandinstituut.nl/artikel/2967/europaprijs-voor-angela-merkel een prijs voor het omvolken en uitroeien van blanke mensen in Europa, omdat ergens de waanzin denkt dat als iedereen hetzelfde eruit ziet er geen oorlog meer zal zijn….

  tussen een Europese samenwerking tussen landen om nooit meer oorlog te hebben en vrijheid en voorspoed te garanderen en de EU in Brussel zit een totale afgrond…..ons graf waar we in worden geduwd via een aantal methoden tegelijk….

  Wie zijn de monsters van deze wereld?

 7. Gas ?!
  Echt ?!
  Wie wil dat nog als je uit water je eigen gas kan maken.
  Eens water-electrolyse opzoeken, en enkel proefondervindelijke testjes zelf doen!
  Dan pas besef je waar we weer in gevangen zitten.

 8. Beste Mensen

  Als mensen het Warmpjes erbij willen zitten en ook droge voeten behouden
  Dan is er maar èèn oplossing
  1. Plant Bomen
  2. Breek Asfalt weg
  3. Creëer Groote Bosrijke gebieden
  4. Maak heel veel magneten in verschillende groten vormen en maten

  Immers het geheugen zal ondersteuning beginnen te krijgen waarom

  Nadat dit is voltooid zullen de levens standaarden
  verhoogd Worden
  Als in lui lekkerland
  Maar èèn ding blijft
  Stopt Nu hoe eerder hoe beter
  Als het U belieft voor minimaal 5 jaren met Neuken
  Daar begint het bij

  Hoe de wereldse staten dit gaan bereiken
  Moeten die maar zelf uitzoeken
  Wie het eerst doet die het eerst begint te profiteren
  Vruchten plukken

  Waarschuwing tegelijkertijd
  Wie niet horen wil moet zelf de gevolgen ervan dragen
  De mensheid is word hierbij gewaarschuwd
  Men heeft het nu nog niet door
  Als de tijd daar is volgt mocht nog in leven zijn nadere handelingen
  Maar lees aandachtig even een paar stapjes voorin

  Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in