Foto ter illustratie © judy_and_ed / Flickr (CC BY-NC 2.0)

Nog steeds Russische oliestromen, maar steeds meer onder de radar. De olie-uitvoer uit Russische havens naar de lidstaten van de Europese Unie, die historisch gezien de grootste kopers van Russische ruwe olie zijn, is tot nu toe in april gestegen tot een gemiddelde van 1,6 miljoen vaten per dag, volgens TankerTrackers.com. De uitvoer was in maart na de inval in Oekraïne gedaald tot 1,3 miljoen per dag. Uit soortgelijke gegevens van Kpler, een andere leverancier van grondstoffengegevens, bleek dat de stromen in april waren gestegen tot 1,3 miljoen per dag, tegen 1 miljoen medio maart, bericht Zerohedge.com.

Gemiddelde dagelijkse uitvoer van ruwe olie uit Tanker Tracker via WSJ

Onder de radar

Beschouw Russische oliestromen, maar steeds meer onder de radar.

De olie-uitvoer uit Russische havens naar de lidstaten van de Europese Unie, die historisch gezien de grootste kopers van Russische ruwe olie zijn, is tot nu toe in april gestegen tot een gemiddelde van 1,6 miljoen vaten per dag, volgens TankerTrackers.com. De uitvoer was in maart gedaald tot 1,3 miljoen per dag na de inval in Oekraïne. Uit soortgelijke gegevens van Kpler, een andere leverancier van grondstoffengegevens, bleek dat de stromen in april waren gestegen tot 1,3 miljoen per dag, tegen 1 miljoen medio maart.

Olie uit Russische havens wordt steeds vaker met onbekende bestemming verscheept. In april tot nu toe werden meer dan 11,1 miljoen vaten in tankers geladen zonder geplande route, meer dan naar welk ander land dan ook, volgens TankerTrackers.com. Dat is een stijging ten opzichte van bijna geen enkele vóór de invasie.

Het gebruik van het label “onbekende bestemming” is een teken dat de olie naar grotere schepen op zee wordt gebracht en daar gelost wordt, zeiden analisten en handelaars. De Russische ruwe olie wordt dan vermengd met de lading van het schip, waardoor onduidelijk wordt waar het vandaan komt. Dit is een oude praktijk die uitvoer uit gesanctioneerde landen als Iran en Venezuela mogelijk heeft gemaakt.

  Van Rule Britannia naar aftandse oude bulldog

Schijn versus werkelijkheid

Dit is weer eens een voorbeeld van hoe sancties niet werken. De olie komt er doorheen, maar de extra kosten drijven de kosten op.

Aangezien olie fungibel is, zijn de extra kosten voor iedereen, niet alleen voor Rusland.

De V.S., het V.K., Canada en Australië hebben de invoer van Russische olie verboden, maar het zou niet in het minst verwonderlijk zijn als via menging op zee een deel daarvan toch in de V.S. terecht zou komen.

De EU zegt dat deze transporten nodig zijn vanwege langlopende contracten. Oké, waarom dan die vermenging op zee naar onbekende bestemmingen?

Het voor de hand liggende antwoord is dat de landen willen doen alsof zij de Russische olie sanctioneren, maar het zich in de praktijk niet kunnen veroorloven om de aanvoer af te snijden.

Het is gemakkelijk voor de VS om te zeggen dat zij geen Russische olie of gas zullen nemen, terwijl zij weinig van het eerste en geen van het laatste nemen.

De EU zou schepen moeten sanctioneren, niet alleen Rusland. Maar hoe komt het dan aan olie?

Yellen Yap

Bescheiden voorstel

Ik heb een bescheiden voorstel: Beëindig de sancties.

Het is duidelijk dat de olie er toch doorkomt, zogenaamd op weg naar nergens. Intussen drijven de verstoringen de inflatie overal op.

  Onheilspellende vraag: Zullen de VS hun ondergang aanvaarden of de rest van de mensheid met zich meesleuren?

De EU wil de schijn ophouden dat ze iets doet, maar de kosten van die schijn ten koste van de werkelijkheid is een hogere inflatie voor iedereen.

Door de sancties op te heffen, zullen de kosten van al deze bedriegerijen in de toeleveringsketen wegvallen.

Bipolair systeem

Minister van Financiën Yellen maakt zich zorgen over het feit dat Rusland de sancties zal ontlopen via China, India, enz.

De ironie van deze waanzin is dat de VS zich zorgen maakt over China en India die de VS-sancties overtreden, terwijl de EU, verborgen in het zicht, met Rusland handelt.

Voor discussie, zie Janet Yellen waarschuwt China voor Rusland en het creëren van een bipolair globaal financieel systeem.

Gebruik van Ethereum en Bitcoin, niet de Yuan, om VS-sancties tegen Rusland te ontlopen

Tal van landen hebben manieren ontwikkeld om te voorkomen dat de VS het sanctiebeleid voor de wereld dicteert.

Mocht u het gemist hebben, kijk dan eens naar Using Ethereum and Bitcoin, Not the Yuan, to Avoid US Sanctions on Russia.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische tegensancties op komst: Verwoestend voor het WestenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDr. Coleman: Willen de samenzweerders nu de Derde Wereldoorlog?
Volgend artikelVervelende vliegtuigpassagier krijgt pak slaag van Mike Tyson
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Natuurlijk, handel gaat gewoon door; zal wel wat kosten.
    Maar granen, kunstmest, gaat gewoon door.

    Is logisch; laat ze een bedrijf oprichten in een ander land; en het via dat bedrijf verkopen.

    P.s.: Frankrijk en England hebben nog voor een slordige 370 millioen wapens aan Rusland geleverd…terwijl de oorlog aan de gang was.

  2. Dat hebben ze goed geleerd van de oorlog in Syrie. Of de verkoop door Israel van produkten die op de West Bank door joodse settlers geteeld zijn aan de rest van de wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in