Ik vind het merkwaardig dat mensen niet begrijpen dat kwaaddoeners historisch gezien altijd moeite hebben gedaan om mensen in het algemeen ervan te overtuigen dat wat zij doen niet slecht is, en in feite goed voor hen is.

Er zijn in de geschiedenis geen uitzonderingen op deze regel geweest – in ieder geval geen die ik ken. Ik zeg niet dat elke leider in de geschiedenis slecht was, maar degenen die dat wel waren, waren typisch oplichters, schrijft Todd Hayen.

Als de politie een man van de straat haalt, om welke reden dan ook, dan krijgt zijn familie te horen dat hij de wet overtrad. Als er een vreedzaam protest is van bezorgde burgers, die worden geslagen en gearresteerd omdat ze protesteerden, krijgt het grote publiek te horen dat ze eigendommen vernielden, of probeerden de regering omver te werpen, en dus een bedreiging vormen voor ieders welzijn (denk aan Truckers Convoy in Canada).

Gevangenen in een gevangenis moeten ordelijk en rustig blijven, anders verliezen zij hun rechten en privileges. Burgers in een gemeenschap moeten hetzelfde doen. Als je geen wanklanken maakt, blijf je gelukkig. Als je je ogen sluit en je niets aantrekt van wat er om je heen gebeurt, dan veroorzaak je geen dissonant.

Het vreemde is wederom dat mensen de punten niet met elkaar verbinden. Niet alleen weigeren ze te zien wat er voor hun neus gebeurt, ze ontkennen het met zoveel felheid en overtuiging, dat ze iedereen die hen probeert te verlichten beschuldigen van samenzweringstheorieën, opruiers, krankzinnigen of erger.

Als wij als menselijke cultuur dit fenomeen zo vaak hebben meegemaakt, waarom trappen wij er dan als massa telkens weer in? “Fool me once, shame on you, fool me twice, shame on me.” Nietzsche had hier iets over te zeggen, maar mijn kennis van Nietzsche schiet tekort om meer te zeggen… iets over het aangeboren verlangen van mensen om tot slaaf gemaakt te worden.

Ik denk vaak aan het handjevol mensen in nazi-Duitsland in het midden van de jaren ’20 en het begin van de jaren ’30, voordat Hitler en het nationaal-socialisme het land overnamen, die duidelijk de zwarte vloed zagen aankomen. Het was toen nog minder duidelijk dat een bekrompen Oostenrijkse grote muil als Hitler op een dag met ijzeren en moorddadige vuist zou regeren.

  Wanneer 'Children of Men' werkelijkheid wordt: Onvruchtbaarheidscrisis bedreigt toekomst menselijk ras

Maar dit handjevol mensen wist onmiskenbaar wat hen te wachten stond. Als u een van hen was en keek, zelfs met een vluchtige blik, zou u het zien, en u zou het niet hebben weggewuifd. Toen hij in 1933 aan de macht kwam, gingen er zes jaar voorbij voordat Europa in de Tweede Wereldoorlog werd geworpen met de invasie van Polen en de oorlogsverklaring van het Verenigd Koninkrijk.

Tegen die tijd was het te laat om hem te stoppen. Hitler was één man, hoewel de nazi-beweging ontstond met anderen die Hitler als spreekbuis en later als leider kozen.

Wat er nu gebeurt, is niet zo subtiel als de nationaal-socialistische beweging in Duitsland was. Geloof het of niet, de Duitsers waren slimmer en beter geïnformeerd, maar ze waren ook meer murw geslagen dan de mensen in het Westen vandaag, en ze waren heel kwetsbaar en ontvankelijker voor een verlosser-figuur. Wij leven in Huxley’s Brave New World, in wezen afgestompt om ons alleen te concentreren op het kleine scherm op 15 cm van ons gezicht en in de ban van elke vorm van onmiddellijke voldoening.

Zoals Dr. Mark McDonald het uitlegt, zijn wij een continent van comfortisten, verblind door ons comfortabele leven. (Vergeef me dat ik het collectieve “wij” en “u” gebruik – weet dat ik me ervan bewust ben dat de meeste mensen die dit lezen niet tot dit collectief behoren).

Wat betreft het Duitse volk aan het begin van Hitlers macht, zouden velen met hun ogen hebben gerold en geglimlacht als iemand een gesprek begon met “die Hitler, we moeten voorzichtig zijn met hem”. De meeste Duitsers wisten niet eens wie hij was, laat staan dat ze geloofden dat hij aan de brute macht zou komen en het hele land in wanhoop zou storten.

Maar vóór die wanhoop was hij de redder van Duitsland. En zodra de gemiddelde Duitser zijn plaats en macht begon te accepteren, begon men hem te aanbidden. Zoals ik hierboven al zei, heeft hij ze allemaal om de tuin geleid met sappige wortels, en op dat moment was Duitsland wanhopig op zoek naar een wortel – bijna letterlijk, aangezien het een mand vol Duitse marken kostte om er een te kopen.

  Tektonisch wapen tegen Turkije: Zou de aardbeving kunstmatig kunnen zijn?

Het is enigszins ingewikkeld om de huidige gebeurtenissen in onze wereld te vergelijken met die in Europa in de decennia na de Eerste Wereldoorlog. Maar laat dat u niet misleiden tot zelfgenoegzaamheid en een weigering te kijken naar de flagrante overeenkomsten.

Een storm van een ander soort rolt wel degelijk over de horizon. Misschien is hij van een andere soort, maar het is zeker een storm, en een gemene ook, en hij heeft een aantal fundamentele overeenkomsten die we niet kunnen negeren. We moeten niet zijn zoals de gewone Duitsers van weleer, of zoals het grootste deel van het Europa en de VS in het midden van de 20e eeuw. We moeten er nota van nemen en ons bewust zijn.

Er zijn vele redenen waarom Hitler de wereld kon misleiden. Enkele van de belangrijkste redenen waren de reactie van de elite op zijn tirade. Zij mochten de man, en vonden voordeel in zijn oorlogspraatjes (die niet eens echt begonnen tot zijn invasie van Polen, althans niet publiekelijk).

Dit is één ding dat onze huidige situatie vergelijkbaar maakt met de gebeurtenissen van 1925 tot 1945.

De machten in de wereld, de bedrijven, de banken, zelfs de regeringen, waren niet geheel tegen Hitlers plannen (grotendeels mijn mening, maar gesteund door velen die ik heb gelezen). Ze speelden op zijn minst mee, of keken in het slechtste geval de andere kant op. Het was ingewikkeld, zoals gewoonlijk, waarschijnlijk ingewikkelder dan wat we vandaag zien.

Deze wereldwijde verwarring en bedrog vormden op zijn minst de basis voor veel zwart-witdenken. De wereldbevolking, althans het deel dat het niet zo druk had met proberen te overleven, tastte grotendeels in het duister. Klinkt dat bekend?

  EU-parlement verklaart fossiele brandstof tot "groene" energie terwijl het klimaatverandering narratief zichzelf vernietigt

Zoals ik al zei in de eerste paragraaf van dit stuk, zijn mensen principieel te goed van vertrouwen. Ze geloven dat machtige mensen oprecht zijn als ze zeggen dat ze voor hen zorgen. Er zijn gewoon te veel tegenstrijdigheden met deze veronderstelling door de geschiedenis heen.

Ik kan moeilijk een voorbeeld vinden waarin leiders echt voor hun onderdanen zorgden. Althans de functionarissen die naam maakten als leiders.

Er zijn er misschien een paar die dat leken te doen en de geschiedenisboeken zijn vriendelijk voor hen geweest. Maar er is altijd een ander verhaal.

Leiders lijken de mensen die zij leiden te zien als iets anders dan volwassen mensen. Het zijn kinderen – schapen – die niet weten wat het beste voor hen is. Ik weet zeker dat er leiders waren die echt geloofden dat zij goede mensen waren die goede dingen deden. Zelfs Hitler geloofde dat hij deed wat het beste was voor het Duitse volk. Lenin dacht dat zeker voor Rusland.

Sorry dat ik zo vaak naar Hitler verwijs, maar hij en zijn nazi’s zijn zo’n goed voorbeeld van een autoritaire overname. Het begin van de Sovjet-Unie is niet eens zo intrigerend als zo’n voorbeeld-Lenin en de bolsjewieken die aan de macht kwamen zijn om andere redenen heel interessant, zoals de ineenstorting van een onbekwame imperiale macht en het aan de macht brengen van het proletariaat in wat men hen wijsmaakte dat het zelfbestuur was. Hitler is om andere redenen pikant.

Er valt zoals gewoonlijk meer te zeggen over dit onderwerp, maar ik laat het hierbij. Deel uw gedachten in de commentaarsectie. Waarom denkt u dat mensen in het algemeen zo veel vertrouwen hebben in hun regering en hun leiders, of, wat dat betreft, in bijna iedereen met gezag?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Massavormingspsychose: Jogger aangevallen in park wegens ‘overtreding’ van sociale afstandVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe wraak van het Imperium: Zet Zuid-Eurazië in brand
Volgend artikelDe meute, angst en het nieuwe totalitarisme
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

 1. ‘Waarom denkt u dat mensen in het algemeen zo veel vertrouwen hebben in hun regering en hun leiders, of, wat dat betreft, in bijna iedereen met gezag?’

  Omdat een gezonde SAMENleving en een gezonde hiërarchie alleen kunnen bestaan op vertrouwen. De mensheid is uit het individuele persoonlijke leiderschap gehaald en in het ego opgesloten, waardoor we zijn geprogrammeerd (ego) om blind te vertrouwen. Wij denken dat we de macht moeten centraliseren ipv dat we dat SAMEN met elkaar lokaal regelen. Ze hebben ons van autonome liefdevolle wezens, verandert in bange volgzamen slaven. Al onze individuele en gezamenlijke krachten en machten zijn omgebogen en omgekeerd om ze in zwaktes te veranderen. Wij leven in een omgekeerde wereld, in een sekte. De sekteleiders hebben ons geprogrammeerd om hen blind te vertrouwen en ze besturen ons met angst en corruptie.

  Ze hebben ons van autonome, liefdevolle zielen, in bange, slaafse, bestuurbare egoïsten verandert.
  https://youtu.be/lF5N1O-6GhU

  • Geweldig filmpje!! Ik ben aan het vasten (doe ik 2x per jaar) en heb vandaag een hongerige dag, maar nu ik dit filmpje heb gezien weet ik weer waarom ik het doe. Niet alleen m’n lichaam krimpt bij het vasten, maar ook m’n ego 😉

   • Goed bezig Sandra… ik vast ook een paar keer per jaar. Wat je zegt klopt. Het ego hoort maar 0,001% van ons leven te zijn, maar anno 2023 is het ego 99,99% van wat WIJ zijn. We leven letterlijk in een omgekeerde wereld. Zet hem op Sandra… ik ga vanaf komende woensdag weer eens 10 dagen vasten.

    @Richard…
    Klopt… hoe meer mensen je dicht op elkaar propt, hoe makkelijker je ze hetzelfde gedrag kunt laten uitvoeren. WIJ horen allemaal op onze eigen hectare te leven ipv in drukke samenleving waardoor er juist geen samenleving, maar een dwingende totalitaire corporatie ontstaat. Ze zijn al honderden jaren bezig om te komen waar ze we nu middenin zitten… alle samenlevingen moeten worden omgetoverd in Tristate City’s… de moderne torens van Babel. Open concentratiekampen.

    Samenlevingen en maatschappij zijn de mislukking van de mensheid. Wij horen in kleine gemeenschappen te leven obv directe invloed en autonomie, met liefde en energie als onze valuta. Wij zijn geen consumenten, consumenten zijn junkies/slaven. We zijn in duizende jaren tijd van samenwerking, naar egoïsme gelokt en nu begint alles uit elkaar te vallen omdat een IKKE IKKE IKKE wereld geen duurzame toekomst heeft en alleen kan eindigen in strijd. Ik bid dat we met zn allen ontwaken tot de realisatie van het filmpje dat ik hierboven linkte.

  • Daarom zijn wij vastgezet in een maatschappij.
   Een maatschappij wordt per definitie aangestuurd door maatschappijen (corporaties) en is gefundeerd op wantrouwen.

   Zowel de politiek als de media hebben tot taak om ons te laten geloven dat we echter een samenleving hebben.

 2. “Tegen die tijd was het te laat om hem te stoppen. Hitler was één man, hoewel de NAZI-beweging ontstond met anderen die Hitler als spreekbuis en later als leider kozen.

  Wat er nu gebeurt, is niet zo subtiel als de NATIONAAL-SOCIALISTISCHE beweging in Duitsland was.”

  Kan iemand mij uitlegen waarom Nationaal-socialistisch afgekort Nazi is?

  Ik kom namelijk niet verder dan NASO.

  • Ik kom onderaan de streep steeds uit op de Khazaren die zichzelf als joden zijn gaan voordoen om zich achter de eeuwige slachtofferrol van de joden te verschuilen. De Khazaren staan bekend als Ashkenazi joden, de zionisten. Hiding in plain sight. De elites (Khazaren) hebben alles geïnfiltreerd en eindeloos veel clubjes gecreëerd om maximale verwarring te creëren. De mensheid zit met zand in de ogen terwijl deze laffe psychopaten ons kapotmaken. Mijns inziens komt de term nazi van Ashkenazi. De joden (en vele andere onschuldige mensen) worden als menselijk schild gebruikt. De elites gebruiken constant slachtoffers (racisme, LGHBTQXTZR cult, kozp, slavernij, joden, etc etc) om zich achter te verbergen. De elites creëren steeds weer een nieuwe minderheid waar wij ons op moeten aanpassen. Steeds weer hetzelfde kunstje.

   • Dat voelt fijn tussen de benen hé? Zo’n stokpaardje. Dat trollen.

    Steeds maar weer die anti-semitische samenzweringstheorie herhalen. Mensen zoal jij geven inhoud aan het woord. En een voorwendsel voor fatsoenlijke schapen om juist vanwege dit soort haat alles maar af te wijzen en iedereen die iets zegt als wappie af te serveren.

    Hou daarmee op! Je doet de zaak geen goed.

    • @Disciplus Simplex…

     Wat kom je weer opgefokt agressief uit de hoek. Mijn hemel…. doe eens normaal. Als je mijn reacties serieus tot je neemt en begrijpend leest, dan snap je dat ik gewoon open en eerlijk communiceer. Je begint meteen weer als een waus te krijsen over haat en trollen. Pfff… doe toch eens rustig. Ik ben de laatste die hier haat en trolt. Jij bent zelf juist een grote bonk frustratie en haat en je schreeuwt om je heen alsof jij de waarheid in pacht hebt.

     Prima als je het niet met mij eens bent, ik ben het ook niet met iedereen hier eens, maar blijf in gesprek en stel vragen ipv zo haatvol tekeer te gaan terwijl je anderen verwijt dat ze haatvol zijn.

    • Leg het verschil aan tussen de ‘gewone’ joden en de zionisten.
     Het ‘gewone’ volk in Israël is ook de pineut. Ik begreep iets ook niet meer.
     De zionisten kun je vergelijken met alle andere slechten op deze aardkloot. Je kent ze wel de slechten toch.

    • Beste Disciplus Simplex,
     Ga jezelf eerst eens goed verdiepen in de geschiedenis van de Khazaren vóórdat je iemand gaat afzeiken.
     Je zult er dan achter komen dat Naam* wel degelijk gelijk heeft in wat hij schrijft
     Tenzij je blijft volharden in de door jouw veronderstelde bewering.

  • Spreek het eens uit; National. In het Duits is onze z een tz, nazional.

   Het is ook om te verbergen dat ze in feite socialisten waren. Of zelfs communisten. Vele in de NSDAP partij hadden ook een partijkaart van de communistische partij.

   • @Disciplus Simplex…

    Wat een walgelijk figuur ben jij. Steeds meteen janken over antisemitisme. Jij hebt zo’n gigantisch ego dat je overal oorlog van maakt. Je zoekt er gewoon naar. Ik zeg letterlijk NIKS antisemitisch. Ik leg uit dat de joden (net als de gehele mensheid) slachtoffer zijn van een groepje elites die ons tegen elkaar uitspelen.

    Mensen als jij censureren anderen en met je intimidatie probeer je anderen tot zwijgen te brengen. Jij bent geen aanwinst, jij bent een anti-fascist die zelf een fascist is geworden. Jij bent hier de haatzaaiende trol chef. Jou stokpaardje is antisemitisme, want dan kan je lekker helemaal los gaan.

    • Dit Naam !
     Nog bedankt voor je laatste antwoord. Enne…je schreef de mooie commentaartekst waar ik om vroeg op 17 april om 18.09 uur.

     • @Svea…

      Ik moest even zoeken, maar ik heb hem gevonden. Fijn dat het woorden geeft aan wat je zelf nog niet kan uitdrukken. Ga er over filosoferen en trek alles in twijfel om het te doorgronden.

      En kijk je het filmpje dat ik hierboven in de eerste reactie heb geplaatst, die ga je leerzaam vinden.

 3. Het gehele spel draait om het verdeel en heers spel. Door eerst ons als volk lichamelijk in onbalans te laten komen, door de harmonische toonladder te veranderen in een kanker frequentie. ( van het universele helingsfrequentie van A 432 Hz.naar het kanker frequentie A440 Hz.) Daarna werden de Beatles gepromoot door de CIA, de jeugd heeft dat direct omarmd die muziek. Nu nog steeds luisteren mensen dagelijks uren achter elkaar deze kanker versterkende frequentie muziek. Hierdoor versterk jij je ego door. Want met een versterkt ego kunnen ze jouw jaloers maken op een ander door andere meer te bevoordelen dan jouw.

  Dat werkt ook in hand met steeds laagwaardige voeding, die de voedingsindustrie met chemische geur/kleur en smaakstoffen laagwaardig voedsel als hoogwaardig voedsel laat smaken, maar je lichaam kunnen we niet voor de gek houden. Dus hoe meer jij in onbalans bent, hoe makkelijker jij manipuleerbaar bent. In onze huidige maatschappij is alles gericht om jouw ego zo sterk mogelijk te maken via onze indoctrinatie kampen, wat we scholen noemen. Hiermee kon de consument geboren worden, door hem/haar te verleiden om meer spullen te kopen dan wat we nodig hadden. Dit stimuleert de verkopen en de belasting inkomsten.

  Als we kijken naar de geschiedenis van 1900 tot 1950 moest alles wat we in huis hadden moest oerdegelijk en hufterproof zijn, want alles moest lang meegaan. Na 1950 veranderde dat langzamerhand naar de trendzetters en mode. Na gelang we steeds meer kochten, werden de producten zo gemaakt, dat ze beperkt houdbaar werden. Want dat simuleerde de verkopen en het stimuleerde ons ego. Als we nu kijken wat vele dames in hun klerenkast hebben. Deze zijn inmiddels al zo groot geworden dat ze hele kamers al innemen en een assortiment hebben, waar menig winkel jaloers op kunnen zijn. Vele willen het nieuwste van het nieuwste, om de ander jaloers te maken. Elkaar eigenlijk niets meer gunnen. Zo werken politici ook met hun verdeel en heers spel. Vrouwen zijn daar veel gevoeliger voor dan mannen.

  Zo ook om de bevolking te bespelen met het probleem, reactie en oplossing. Alleen alle 3 veroorzaken de politici, wordt er nooit bij vertelt. Toen met het covid verhaal werd gesuggereerd dat WC papier wel eens schaars zou kunnen worden met de lock-downs. Toen werd bijna iedereen tegen elkaar opgezet om zoveel mogelijk WC papier in te slaan dat extreme situaties ontstonden en elkaar met de vuist te lijf gingen voor WC papier. De supermarkten hebben toen recordomzetten behaald.

  De massa heeft nog steeds niet door dat ze als proefdieren behandeld worden en de ene naar de andere experiment met hen uitgehaald wordt, waar constant het ego in gestimuleerd wordt. Met BLM, vluchtelingen probleem, vaccineerde tegen de ongevaccineerde, gender neutrale tegen genders, enz…. enz….
  Want we worden rijp gemaakt voor de 3e wereld oorlog en wij in het westen moeten tegen de Russen zijn.

  Op deze constante zelfde opbouw van een probleem creëren, afwachten wat de reactie is van het volk en dan gaat het volk eisen dat de politiek maar met een oplossing moet komen. Op deze manier kunnen ze de macht over het volk behouden. De domme egoïsten lopen zo telkens in de val, zonder dat zij het zelf door hebben. Diegene die niet door hun ego laten leiden, zijn dan ook een doorn in het oog van de kwaadaardige schaduw regeringen, Want die kunnen hun snode plannen voor het volk publiekelijk maken. Want de waarheid is de grootste vijand van de schaduw regeringen. Het ego houdt jouw volgzaam en onwetend en alleen zo behouden de politici hun macht.

  • Precies dit alles Qvic.
   Ook ik stond erbij en keek er naar.
   Voor een deel meedoend aan de nieuwe luxe, voor een deel vasthoudend aan hoe het was, me hogelijk verbazend over veel mensen om mij heen die zich rijk werkten, gebruik maakten van de ‘bomen die tot aan de hemel groeiden’ en ogenschijnlijk niet meer wisten waar ze uit kwamen en bleven streven naar meer. Intussen niet begrijpend dat er zijn die het jaloezie gen missen, zij die zich niet laten leiden door geld en een stapje terug deden uit de race.

 4. Hitler was ook een man aangestuurd door VS om de Soviets aan te vallen met de bedoeling USSR te verzwakken waarna dat hijzelf verzwakt was door de VS werdt aangevallen door een geschil met de UK , wat ook VS is.
  als we eens kijken wat er in de weshoek gebeurd is op het einde van de oorlog 1 en 2 daar werden alle soldaten van verschillende landen door hun eigen volk uitgemoord.
  tijdens mijn legerdienst zat ik in de ontmijning en gingen we op akkers de bommen zoeken op 1 akker vonden we mortieren van UK ,US ,Canada Duitsland enz.dat is dus genocide.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in