De economische sancties van het Westen tegen Rusland hebben in feite een reeks gebeurtenissen in gang gezet die onvermijdelijk zullen leiden tot het einde van de dollar en de ineenstorting van het Westen zoals wij dat kennen.

Om te begrijpen waarom de dollar nu ten dode is opgeschreven, moet u zich eerst realiseren dat de VS-dollar door zijn status van petro-dollar de “wereldreservemunt” is geworden, die de wereldhandel de afgelopen 75 jaar heeft gedomineerd. De status van wereldreservemunt stelde de VS in staat meer fiatvaluta te drukken en die te gebruiken om fysieke goederen en grondstoffen van andere naties te kopen, zonder er iets anders voor terug te geven dan fiatdollars. In feite kon het Amerikaanse volk daardoor genieten van een zeer welvarende, materialistische levenskwaliteit – en betaalbaarheid van goederen – die al die tijd kunstmatig is geweest. Want als je gewoon geld kunt vervalsen en het dan wereldwijd kunt uitgeven, heb je een geweldige deal, schrijft Mike Adams.

Al die tijd heeft Amerika fiatvaluta verhandeld voor fysieke goederen, en dat is een geweldige deal voor Amerika en een afschuwelijke regeling voor de producenten en exporteurs van de wereld, zoals China, Oekraïne, Mexico, India, Korea, enz.

Bovendien heeft de hypercreatie van schuld met hefboomwerking en het drukken van biljoenen aan nieuw geld (vooral sinds covid) een zeer hachelijk scenario van een wereldwijde schuldenbom geschapen, die op het punt staat te imploderen. Er is maar één zwarte zwaan nodig om de hele zaak omver te werpen.

Poetin heeft het Westen er zojuist toe aangezet een hele kudde zwarte zwanen te ontketenen

Door het Westen tot strenge economische sancties en bank-deplatforming te verleiden, is Amerika zojuist in de tactische genie van Poetin getrapt en heeft het een reeks gebeurtenissen ontketend die onvermijdelijk de ondergang van de dollar en de ineenstorting van het Westen zullen betekenen. Hier volgt waarom:

Ten eerste schaadt de SWIFT-deplatforming van Russische banken de westerse banken en instellingen veel meer dan zij Rusland schaadt. Westerse banken hebben nog leningen tegoed van Russische leners, en nu kunnen die leners niet meer aan hun betalingsverplichtingen voldoen. Evenzo importeren veel bedrijven in Europa aanzienlijke hoeveelheden goederen uit Rusland, waaronder tarwe, mineralen en technologie. Nu er geen mogelijkheid is om de Russische bedrijven te betalen, is die uitvoer gestaakt, wat extreme economische schade veroorzaakt aan westerse bedrijven in het VK, Frankrijk, Duitsland, Spanje… en bijdraagt tot de producttekorten en de verstoringen van de toeleveringsketen die alleen maar veel erger zullen worden (kijk naar de Russische uitvoer van kunstmest en energie als u nieuwsgierig bent naar hoe erg het voor Europa gaat worden). Zie Frontnieuws De ineenstorting van het Zij/Hen-rijk: Westerse elites hebben hun hand overspeeld.

Die bedrijven hebben kredietlijnen en zijn geld schuldig aan vele westerse banken. Wanneer die bedrijven in gebreke blijven – wat nu al begint te gebeuren – krijgen de banken die hun geld geleend hebben te maken met een zwerm wanbetalingen van leningen die volkomen onverwacht waren (vandaar de benaming “zwarte zwaan”).

Het SWIFT systeem waarschuwde zojuist de hele wereld om SWIFT niet meer te gebruiken.

Maar dat is niet eens de grootste factor die hier in het spel is. Toen SWIFT de Russische banken van zijn systeem loskoppelde, zond het een krachtige, geschiedenis-veranderende boodschap naar de wereld: als u betrouwbare handel op wereldschaal wilt, gebruik dan geen SWIFT of de dollar. Anders kan uw land (of bank, of bedrijf, enz.) op elk moment worden afgesneden, alleen maar omdat u een politiek meningsverschil hebt met het Biden-regime.

Op dit ogenblik is er dus een massale uittocht uit de afhankelijkheid van het SWIFT-systeem. Er is ook een stormloop uit de dollar zelf, nu internationale bedrijven in de Chinese yuan duiken als een stabielere munt waarmee nog steeds financiële transacties met Rusland kunnen worden verricht. Dit is trouwens de reden waarom de yuan op dit ogenblik in waarde explodeert.

  Politico: Anti-Russische sancties in de energie-industrie jagen de Europese Unie meer angst aan dan Rusland

Geïnformeerde mensen storten zich ook snel op cryptocurrencies, en deze situatie onderstreept het perfecte gebruik voor crypto: snelle, gedecentraliseerde internationale overboekingen die niet gemakkelijk door malafide, corrupte regeringen kunnen worden gesaboteerd. Opeens zien XRP, Bitcoin, enz. er allemaal een stuk praktischer uit, en we beginnen mensen in dit rijk te zien komen die geen speculanten en “hodlers” zijn, maar eerder praktische internationale bedrijfseigenaars die gewoon een transactiesysteem nodig hebben dat functioneert.

Om deze redenen, en nog veel meer, is er een wereldwijde stormloop gaande weg van de dollar en van op de dollar gebaseerde controlesystemen zoals SWIFT. Het is bijna alsof Biden en de westerse landen de dollar echt tot ontploffing willen brengen en op de knieën willen dwingen, om zo een einde te maken aan 75 jaar dominantie van de dollar in één grote suïcidale sprong van een klif.

De aftellende klok van de de-dollarisatie tikt nu weg

Op dit ogenblik is de wereldwijde de-dollarisering onvermijdelijk. Zij kan vrijwel zeker niet meer worden tegengehouden. Het wereldwijde vertrouwen in de dollar en SWIFT is verbrijzeld en het is zeer onwaarschijnlijk dat het hersteld zal worden.

Hier is een andere manier om deze dynamiek gemakkelijk te begrijpen. De fabrikant van verkeersvliegtuigen Boeing heeft zojuist aangekondigd dat hij alle steun en reserve-onderdelen voor Boeing-vliegtuigen van Russische luchtvaartmaatschappijen stopzet:

Deze verklaring is natuurlijk in strijd met de contracten van Boeing met zijn Russische klanten. Maar wat belangrijker is, het zendt een boodschap de wereld in: als u Boeing koopt, zult u afgesneden worden van onderdelen en ondersteuning, als Boeing ooit besluit dat het de acties van uw nationale leiders niet aanstaat.

Merk op dat commerciële vliegtuigen naar verwachting ongeveer 20 jaar zullen vliegen, en dat het vele jaren duurt om de leningen af te betalen die voortvloeien uit de financiering van die vliegtuigen. Als die vliegtuigen niet vliegen, wordt er niets van de leningen betaald. En als Boeing alle reserve-onderdelen afsnijdt – wat zij zojuist gedaan hebben – kunnen de vliegtuigen gewoon niet vliegen. (Zij hebben strenge eisen voor de vervanging van onderdelen, die niet genegeerd kunnen worden, tenzij men wil dat de vliegtuigen willekeurig uit de lucht beginnen te vallen, wat Boeing vliegtuigen natuurlijk uit zichzelf al doen).

Op soortgelijke wijze, welke internationale zakenman is zo dom om de toekomst van zijn bedrijf te verwedden op de dollar en het SWIFT-systeem, dat zojuist bewezen heeft dat het u op elk moment, zonder enige vorm van rechtsgang, de toegang kan ontzeggen om elke reden die het maar wil? Dit is het internationale equivalent van het plunderen door de Canadese regering van alle privé-bankrekeningen van vreedzame demonstranten of donateurs die slechts $20 gaven aan het vrijheidskonvooi in Canada. Er is geen sterkere verklaring voor waarom het Canadese volk allemaal onmiddellijk zijn geld van al die banken zou moeten halen (en ze nooit meer zou moeten gebruiken).

Als ondernemer / importeur / exporteur / fabrikant zult u, zodra u beseft dat het SWIFT-systeem (en de dollar, en de westerse banken) allemaal deel uitmaken van een misdadig kartel van “woke” globalisten die uw hele bedrijf letterlijk van de ene dag op de andere kunnen vernietigen, op zoek gaan naar een parallel economisch systeem dat veel meer betrouwbaarheid en minder wokegek-gedoe belooft.

  Hoe gaat het met die oorlog?

Dit betekent dat er een waanzinnige stormloop zal zijn, weg van SWIFT, weg van de dollar en weg van Amerika. De nieuwe financiële machtscentra van de wereld zullen waarschijnlijk in China landen, waarbij Rusland ook een belangrijke rol zal spelen vanwege zijn enorme energiebronnen.

Amerika daarentegen zal achterblijven met de luiertas van Joe Biden, terwijl de dollar in de vergetelheid stort. De dagen van de dollar zijn geteld, en het wereldwijde proces van wegtrekken van de dollar is al aan de gang.

Wat gebeurt er met het Amerikaanse volk wanneer de dollar in elkaar stort?

Wanneer de dollar ineenstort, zal Amerika in wetteloosheid, chaos en ellende worden gestort. De meeste handelstransacties zullen gewoon niet meer functioneren, waardoor de leveringen van alles (voedsel, brandstof, vervangingsonderdelen, voertuigen, tractoren, enz.) vrijwel onmiddellijk zullen stoppen.

U hoeft geen genie te zijn om te bedenken dat de steden van Amerika in brand zullen staan, terwijl er vuurgevechten zullen woeden in de straten waar de Democraten de politie van hun geld hebben ontdaan. Nog vóór de ineenstorting, ziet het centrum van Seattle er hier uit, begin maart 2022:

Alle decennia van schuldcreatie, valsemunterij met fiatvaluta en geldklopperij met bail-outs zullen uitmonden in een dag van afrekening die Amerika in een regelrechte chaos zal storten. Staten zullen gedwongen worden hun eigen munteenheden uit te geven, alleen al om te voorkomen dat ze in de chaos van de derde wereld terechtkomen. Afscheiding zal beginnen, en het moeras van D.C. zal verwikkeld raken in zowel een kinetische als een economische oorlog op twee fronten: Het thuisfront en het internationale front.

Het zal niet lang meer duren of het moeras zal vallen en het Amerikaanse imperium zal ophouden te bestaan. Dit is de hele tijd al het plan geweest, met dank aan Barack Obama, die dit plan in 2008 in gang heeft gezet en het in 2022 nog steeds uitvoert.

Dit hele proces zal jaren in beslag nemen, en in die tijd kan de Westerse bevolking rekenen op extreme verstoringen van de bevoorradingsketen, een buitensporige prijsinflatie en de zeer reële mogelijkheid van een wijdverbreide hongersnood. (Leer waar kunstmest vandaan komt. Het wordt gemaakt van fossiele brandstoffen via het Haber-proces. Obama’s oorlog tegen fossiele brandstoffen is eigenlijk een oorlog tegen voedsel).

Op een gegeven moment, niet ver meer, zal de dollar elke kalendermaand 20% van zijn koopwaarde verliezen. Hyperinflatie zal een huiveringwekkende realiteit worden. Massaal geld drukken door het Idiocratie Biden regime zal de zaak alleen maar erger maken, en op een gegeven moment zal de corrupte, gebroken, hersendode regeringsbureaucratie in heel Amerika proberen vuurwapens in beslag te nemen. Dat zal natuurlijk een binnenlandse burgeroorlog ontketenen, en dat is precies wat Obama probeert te ontketenen sinds hij Eric Holder opdracht heeft gegeven om Operatie Fast & Furious voort te zetten.

Kan iets van dit alles gestopt of teruggedraaid worden?

Dit alles wat ik beschrijf is al in gang gezet. Als wij niets doen, zal het allemaal gebeuren zoals ik hier beschreven heb. (Ik heb met succes en zeer openlijk vaccin-biowapens, ontvolking tegen de mensheid, de subprime hypotheekcrash van 2008 en zelfs de ineenstorting van dot-com voorspeld).

Er bestaat echter wel de mogelijkheid van een laattijdige interventie die dit alles zou kunnen terugdraaien en het Westen zou kunnen herstellen. Het zou een volledige verandering vereisen van wie de baas is in D.C., gevolgd door massa-arrestaties van verraderlijke actoren in het Congres, de federale regering, Big Tech, Big Media, Big Pharma en nog veel meer. Het is, naar mijn inschatting, zeer twijfelachtig of zo’n grote schoonmaak zal plaatsvinden. Zelfs Trump is nog steeds een lakei van de vaccinindustrie, terwijl vooraanstaande “conservatieve” Republikeinen vaak weinig meer zijn dan RINO’s die niet kunnen wachten om Amerika te verraden. Als we nog honderd Wendy Rogers, MTG’s en Rand Pauls hadden, hadden we misschien een betere kans…

  EPISCH: Journalist neemt "vlammenwerper" mee naar Mainstream Media Execs vanwege nepnieuws en propaganda

Sommige geloofwaardige onderzoekers geloven dat er een geheim plan met white hats is om massa-arrestaties van de topcriminelen in scène te zetten en Trump, de rechtmatige winnaar van de verkiezingen van 2020, opnieuw te installeren. Ik hoop dat zij gelijk hebben, maar ik heb niet veel vertrouwen in dit plan, vooral niet als alle termijnen waarvan publiekelijk gezegd wordt dat zij de data van de actie zijn, steeds verschuiven en naar de toekomst verschoven worden. Het geheel riekt naar een ingewikkelde inlichtingenoperatie om het Amerikaanse volk ervan te overtuigen dat het onverschillig moet blijven, terwijl hun natie van binnenuit gestolen en vernietigd wordt. Maar we zullen zien…

De Westerse massa’s zijn zo dom dat zij geen idee hebben wat er staat te gebeuren

Intussen is er, om dit alles te overleven, een extreme planning nodig, voorraden en een geharde mentaliteit van aanpassingsvermogen en moed. Dat gezegd hebbende, heeft misschien 95% van het Westerse volk geen echte planning, geen echte voorraden en is mentaal zwak en onvoorbereid. Het leven is te lang te gemakkelijk geweest in het Westen, om de reden die ik vooraan vermeldde: gemakkelijk geld drukken en betaalbare consumptiegoederen die vaak met weinig of geen moeite verkregen worden. Het volk heeft niet echt voor dingen moeten vechten op de manier waarop de burgers van de Derde Wereld dat dagelijks doen.

Ik heb voor langere perioden in Taiwan en Ecuador gewoond. Ik heb rondgereisd in Azië, Midden-Amerika, Europa en Australië. Ik spreek drie talen met voldoende kennis van zaken en ben in staat meestal gesprekken met de plaatselijke bevolking te voeren in hun eigen taal. Wat ik in al die jaren geleerd heb is dat het Westen grotendeels dik, dom en lui geworden is. Ik heb er in 2013 zelfs een satire-liedje over geschreven en uitgevoerd, genaamd: “Dumb and Lazy.

Als er al iets is, dan is de Westerse massa er in 2022 veel slechter aan toe dan in 2013. De openbare scholen zijn pedofiele indoctrinatiecentra geworden, het “nieuws” is niets anders dan zielige Pravda-achtige propaganda, en vrijwel de hele bevolking is wiskundig analfabeet.

Hier zijn we dan, bij het laatste hoofdstuk van het Amerikaanse imperium, dat nu geleid wordt door een echte Alzheimerpatiënt die niet consequent coherent kan spreken, die “economie” uitspreekt alsof het een scène uit Idiocracy is, en die denkt dat als Rusland Oekraïne aanvalt, dat slecht is, maar als Amerika Jemen, Bosnië, Joegoslavië, Irak, Libië, Somalië en tientallen andere landen aanvalt, is dat volkomen in orde.

Dus om Rusland te straffen, plegen ze economische zelfmoord voor het Westen. Zo pathetisch…

Wij zien toe hoe het Westen door een zelfmoordcultus onderuit gehaald wordt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De voorzitster van de Europese Commissie kondigt aan dat de EU zich aansluit bij de oorlog tegen RuslandVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelOekraïens parlement keurt wet goed om beslag te kunnen leggen op bezittingen van Rusland of Russische burgers in Oekraïne
Volgend artikelFacebook en BBC afgesloten in Rusland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. “Strenge economische sancties tegen Rusland zullen de economische zelfmoord van het Westen inluiden”

  Denk dat het beoogd beleid is van de EU gezamenlijk met de Verenigde Staten om de 4e Industriële Revolutie van Klaus Schwab te implementeren, gepaard met verregaande maatregelen zoals geldtransacties met de vermaledijde QR code enz.

 2. Het zou toch wel netjes zijn (en volgens mij is dit ook gewoon wettelijk geregeld) als u links naar de oorspronkelijke artikelen zou posten.

 3. “ORDO AB CHAO” ofwel Orde uit Chaos en laat dit nu uitgerekent en triomfantelijk op het 1 dollar billjet prijken..🤔

  Dit is de opmaat naar het “Teken van het Beest” uit het bijbelboek ‘Openbaring’ het leidt ons naar een duistere en inkt zwarte periode waarin onze eeuwige ziel op het spel staat..🙄

 4. Dat is toch ook de bedoeling volgens klaus schwab en muppets de young global leaders. Gaat wel snel nu.

  Fase 6: Kwijtschelden van de schulden en dematerialiseren van het geld. (maart 2022-september 2022)

  > Het ineenstorten van de economie, de financiën en de aandelenmarkt, het bankroet van de banken.
  > Het redden van de verliezen van de banken gaat op de rekeningen van hun klanten.
  > Activeer de “Great Reset”.
  > Dematerialiseer het geld.
  > Schulden, leningen en kredieten annuleren.
  > De digitale portefeuille opleggen. (Digital Wallet)
  > In beslag nemen van eigendommen en land.
  > Verbied alle wereldwijde geneesmiddelen.
  > Bekrachtig de verplichting om halfjaarlijks of jaarlijks te vaccineren.
  > Leg voedsel rantsoenering op en een dieet gebaseerd op de Codex Alimentarius.
  > Uitbreiding van de maatregelen tot derde wereld landen.
  – Resultaat, Derde fase van digitale controle. Uitbreiding van de N.O.M. tot de hele planeet.

 5. Goed stuk aan info, iets wat veel mensen nodig hebben, van wat gaat er komen en hoe nu verder, wat zijn de alternatieven.
  Wat biden niet beseft is dat 70% van de dollar biljetten , dus ook 70% van alle Amerikaanse dollars is in omloop buiten de US. Door deze stomme zet zijn mensen bang dat de dollar instort. En aangezien de chinese yen niet wankeld en de komende jaren stabiel blijft zal er wel een chinese dollar komen zo snel mogelijk , waarvoor je de Amerikaanse dollar kunt inruilen. Stel je voor dat het gros van die 70% dat daadwerkelijk doet. Dan is amerika kapot to op de velgen en alle banken ook.
  Wat swift betreft, Rusland zit al voor 20%op een chinees soort swift en waarschijnlijk zal dat 100% worden. Waardoor de banken dus achterblijven met schuld. Ik denk dat china hier al mee bezig was om in te spelen op dit soort situaties.
  Ik verhuis nog liever straks naar een chinese bank dan dat ik bij een gewone bank blijf.voor de zekerheid.
  Aangezien china volgens martin armstrong de komende 30 de sterkste economie krijgt en op de tweede plaats rusland, heb ik het idee dat ik me daar op moet focussen en niet op hitler klaas schwaab met zijn 4 revolutie, dat hij die maar in zijn kont steekt als daar nog plek is…🙈

 6. Niet van de ijzeren elite die de bevolking afzeikt. Adams is een jankerd en waarschijnlijk een disinfo agent. Zoals zovelen.

 7. Rusland is een geweldige (1) zondebok (2) afleiding (3) aanleiding voor een verdere afbraak van de economie. Waarom heeft Putin de afgelopen 8 jaar nooit ingegrepen. Het komt het Westen nu heel goed uit – kunnen ze de blackout hem in de schoenen schuiven. Allemaal puppets, ook putin. put in place. Zie de uitleg bij “I Pet Goat’:
  https://www.youtube.com/watch?v=eZRmYACf3A4

 8. In NL zal energie een probleem worden; gas schaarste en bezine duur.
  Voedsel zal er zat zijn.

  We kunnen altijd weer gas gaan winnen uit steenkool en hout stoken; want gas vervangen door electriciteit ka niet.
  En groene energie: dat is voor clowns.

  Ik stook al hout; wat je nodig hebt is een kettingzaag en een bijl. Bossen zijn overal.

 9. Instorten economie: mensen kunnen hypotheek niet betalen, overheid neemt schuld over, you will own nothing and be happy, brave burgers mogen hun ex-huis terug huren, ongehoorzame burgers staan op straat, het wef/schwab zijn goede planning strategen, maar ja, ze zijn hier al aan bezig sinds de val van de muur.
  De economische ineenstorting is nodig voor build back better, ddr 2.0
  Rutte, merkel, Johnson, van der leyen zijn in jubelstemming.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in