Foto ter illustratie.

Rusland heeft blokkerende sancties opgelegd aan het Poolse bedrijf EuRoPol Gaz S.A., dat eigenaar is van het Poolse gedeelte van de Yamal-Europe aardgaspijpleiding, op grond van een resolutie van de Russische regering van 11 mei, gepubliceerd op het officiële webportaal van juridische informatie, bericht Hal Turner.

Elke transactie met deze entiteiten is verboden. Los daarvan verbiedt het document het binnenvaren van Russische havens, betalingen en effectentransacties. Kortom, Polen krijgt geen aardgas meer uit Rusland.

Het Russische Ministerie van Financiën krijgt de bevoegdheid om tijdelijk toestemming te verlenen voor bepaalde transacties met de gesanctioneerde entiteiten.

De lijst van rechtspersonen is door de Russische regering vastgesteld om te voldoen aan het presidentieel decreet van 3 mei 2022, getiteld “Over het opleggen van speciale economische maatregelen in antwoord op de onvriendelijke acties van bepaalde buitenlandse staten en internationale organisaties.”

Eind april heeft Polen sancties opgelegd aan Gazprom . De beperkingen houden in dat de rechten op aandelen en andere effecten van EuRoPol Gaz en dividendbetalingen bevroren worden.

De meer dan 2.000 kilometer lange Yamal-Europe pijpleiding van Torzhok naar Frankfurt (Oder) bereikte in 2006 de nominale jaarcapaciteit van 33 miljard kubieke meter. Het Poolse gedeelte beslaat 683 kilometer pijpleiding en vijf compressorstations en is eigendom van de joint venture EuRoPol Gaz en wordt beheerd door een aparte Poolse beheerder van het gastransmissiesysteem, Gaz System.

In zijn commentaar op de situatie in de JV van december jl. zei de Russische president Vladimir Poetin: “Wij hebben daar 45% in handen van Gazprom. Maar de Poolse kant heeft ons aan de kant geschoven van het beheer van dit systeem.”

  Generaal Syrsky neemt de leiding en Oekraïne blijft wankelen

Naast de inbreuk op de rechten van Gazprom in de EuRoPol Gaz JV, is het Poolse staatsbedrijf PGNiG een van de voornaamste tegenstanders van de Russische Nord Stream 2 gaspijpleiding geworden.

Rusland voorziet momenteel in ongeveer 55 procent van de jaarlijkse vraag van Polen van ongeveer 21 miljard kubieke meter gas.

Een andere pijpleiding, de Baltic Pipe genaamd, is een aardgaspijpleiding in aanbouw tussen de Noorse sector van de Noordzee en Polen. Het is een strategisch infrastructuurproject om een nieuwe corridor voor de gasvoorziening tot stand te brengen.

Wanneer zij in oktober 2022 klaar is, zal zij aardgas van de Noordzee via Denemarken naar Polen vervoeren.

Het project loopt echter achter op het schema, en er zijn stelselmatig problemen die nieuwe pijpleidingen teisteren wanneer zij in gebruik worden genomen. Het BESTE waar Polen op kan hopen is gas in oktober, maar gezien de aard van pijpleidingen en de historische problemen die ermee gepaard gaan, zal Polen misschien pas ver in de volgende winter aardgas uit de nieuwe pijpleiding zien komen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Geen gas meer? Poetin ondertekent decreet over nieuwe Russische vergeldingsmaatregelen tegen EU-sanctiesVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMet een Freudiaanse verspreking onthult Bill Gates de echte agenda
Volgend artikelOcculte symboliek rond COVID-19
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

  • De meeste reguurders die hier reageren zijn al wakker en over het algemeen bewust van de situatie waarin alle aardbewoners zich nu bevinden. Er moet een charismatische leider opstaan die het voortouw neemt tegen het Deep State moeras en Capitol Hill, daar vanuit komen alle dystopische decreten vandaan. Trump heeft het op zijn onbeholpen manier geprobeerd maar die is mijns inziens door de mand gevallen.

  • (Laten we hopen dat er wat mensen wakker gaan worden…)

   Hopen liggen in het weiland.. De mensen die wakker moeten worden, 12.000.000 Zijn egoïsten !!
   En te laat, tot het moment dat ze geen Eten. Warm water. Electra. Kachel, meer hebben.
   Pas dan gaan ze wakker worden, en worden ze gevaarlijk. Ze zijn gehypnotiseerd door hun eigen kortzichtigheid, Wat je niet ziet, of wat je niet weet. Is er niet. We gaan rare tijden tegemoet, op zeer korte termijn.
   Ikzelf praat er alleen nog maar over met mensen die er het zelfde over denken. De rest is verloren, en wil het toch niet zien of horen.

   • Hoi Discobol,

    Je stelt, ”De rest is verloren, en wil het toch niet zien of horen.” Eens en oneens in een (smile). Best een aantal KAN het niet zien. Dit omdat ze totaal gebrainwashed zijn (bij gebrek aan een beter woord). Hen ”deprogrammeren” kost heel veel tijd en moeite maar als ze jou vertrouwen en jij hen kan het de moeite waard zijn om het te proberen.

    Ik blijf proberen om ”zaadjes van waarheid” te zaaien. Maar echt moeite steek ik alleen nog in mensen die er na het eerste paar zaadjes te hebben geplant open voor meer staan. De rest (en dat is het gros) schrijf ik ook af. Als het echt klapt hebben wij elkaar nodig. De rest zie ik, ja klinkt hard en is het ook, het liefst snel afsterven. Dit omdat ze dan geen gevaar meer zijn. We weten hoe makkelijk dat soort mensen ons willen onmenselijken omdat we niet meedoen.

    De EU heeft net een campagne aangekondigd om de 100 miljoen burgers in de EU die niet geinjecteerd zijn te ”overtuigen” alsnog te injecteren of om booster weigeraars alsnog te boosteren.

    Ik ga er vanuit dat dat nog naarder zal zijn in vergelijking wat we hebben moeten meemaken….. We gaan het zien.

    Groeten,
    Hugo

 1. In Polen kan het echt winteren.
  Dus dat wordt weer kolen stoken.
  Die 60 miljard van ons, tegen de opwarming van de aarde, verdwijnt zo als sneeuw voor de zon.
  60 mld daarvoor gebruiken heeft maar 1 doel: de bevolking arm maken.

  • En de opwarming van de aarde, zo dat al het geval mocht zijn, is NIET antropogeen door ‘ons’ energie gebruik en CO2 productie, maar antropogeen door de illegale geo-engineering en klimaat manipulatie door een zeker zooitje schoften die ook een vinger in de pap van covid, oorlog, en wat ook niet, hebben. Opknopen die zoei!

 2. De schapen zij nog niet wakker. Wij worden slaven van Amerika, Oekraïne en de EU. Wanneer de economie krakt en de schapen verliezen de banen en woningen dan worden zij pas wakker. Het groot probleem zijn de Amerikanen. Als wij de rug vanaf het begint hadden gegeven aan Oekraïne dan was het probleem opgelost, nu gaan zij meer burgers dood en het land is volledig kapot door een joodse marionette van de amerikanen en Israel en de idioten van onze politici die ondersteunen. Ik hoop dat de schapen mensen de banen en de woningen verliezen….

 3. De Poolse bevolking zou er wel vol achterstaan want een regering gaat voor het volk toch. Dan moeten ze ook op de blaren zitten in dit geval moeilijk omdat het nogal koud wordt.

 4. Noorwegen heeft 1% van de wereldwijde gas reserves, Rusland 24%. Ben benieuwd hoe lang Noorwegen zal kunnen leveren. Polen aan de windmolens en zonnepanelen zullen we maar zeggen… Noorwegen is overigens ook geen EU, dus zullen wel een redelijke prijs moeten betalen voor een land met zo’n sterke munt.

  • Zonnepalen worden in China gemaakt, de mineralen komen van Russia en China en nu de prijs stijgt uit de pan. Je kan niets de maken.

   • Als de Russen een wetje maken dat doorverkoop verbied, is dat afgelopen.
    Of als ze de kraan dichtdraaien….

 5. Geen probleem.
  Nu levert Duitsland het Russische gas aan Polen. En Duitsland verdient daar nog behoorlijk aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in