In de Saksische opvangfaciliteiten voor asielzoekers werden de dagelijkse voedselkosten in sommige gevallen geschat op meer dan 20 euro per dag. Dit blijkt uit een verklaring van het Ministerie van Binnenlandse Zaken naar aanleiding van een vraag (Drs. 7/948) van Sebastian Wippel, woordvoerder binnenlands beleid van de AfD-fractie.

Zo werd bijvoorbeeld tot 23,68 euro in rekening gebracht bij de vestiging op de August-Bebel-Straße in Dresden. In Bischofswerda bedroeg het dagtarief per persoon maximaal 22,02 euro en in Freiberg 19,50 euro. In Pirna-Copitz werd 32 euro per dag in rekening gebracht voor de voeding van asielzoekers.

Gemiddeld liggen de dagelijkse kosten voor voeding in de genoemde faciliteiten tussen de 12 en 17 euro. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de cijfers voor de periode tussen 2015 en 2016 bekend gemaakt, schrijft Jouwatch. Het ministerie van Binnenlandse Zaken kondigde verder aan dat vanaf 2019 de kosten voor de maaltijden gedekt zouden worden door forfaitaire bedrijfskosten.

Ondertussen, volgens het huidige Hartz IV [uitkering die langdurig werklozen in Duitsland krijgen] standaardtarief, hebben de ontvangers voor voedsel en niet-alcoholische dranken recht op 150,60 euro per maand. Dit komt overeen met 5,02 euro per dag voor voedselkosten. Voor kinderen onder de vijf jaar is het standaardtarief 2,90 euro per dag voor eten en drinken.

Wippel legt uit:

Asielzoekers zijn beter af in Saksen dan Hartz IV-afhankelijken. Het is niet uit te leggen dat de voedselkosten voor asielzoekers drie tot vier keer zo hoog worden geschat als voor autochtonen in nood. Deze discrepantie is nog groter voor autochtone kinderen. Dit is onfatsoenlijk en autochtonen discriminerend.

Wippel bekritiseert ook het feit dat de cateringkosten nu niet meer apart worden getoond als een “doofpottactiek”:

De staatsoverheid verhindert de controle van individuele kostenposten door middel van forfaitaire bedrijfskosten. Burgers kunnen niet meer waarnemen waar hun belastinggeld naartoe gaat. Dit speelt vooral de asielsector in de kaart. Asiel-catering zoals European Homecare kunnen zonder problemen doorgaan met het ongestoord incasseren van geld.

Voedselbanken geliefd doel van migranten met vette auto’s

  Duitse ambtenaar lekt rapport van ministerie van Binnenlandse Zaken waarin Corona wordt afgedaan als "een globaal vals alarm"
Vorig artikelDeense jongen wordt gedwongen om de schoen van asielzoeker te kussen
Volgend artikel120 jaar oud hertenstandbeeld vernield door BLM-activisten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. NEEN, ze moeten het beste hebben, enkele jaren geleden na een vakbondsbetoging in Brussel, gaven diversen, tientallen resterende lunch pakketten aan asielzoekers, de wilden ze niet of smeten die op straat, ze wilden alleen geld, u moest ze gezien hebben, zich uitend als echte sukkelaars, met een deken over zich om medelijden op te wekken, maar met een dure gsm en horloge op.
    Geen druppel regenwater krijgen ze van mij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in