120 jaar oud hertenstandbeeld vernield door BLM-activisten

3
458
© Portland Police Bureau

Een 120 jaar oud standbeeld van een hert is uit het centrum van Portland verwijderd, nadat demonstranten van Black Lives Matter het standbeeld in brand hadden gestoken.

Het voorval vond afgelopen woensdag plaats in Portland in het noordwesten van de VS. Het standbeeld, dat boven op de David P. Thompson-fontein staat, is tijdens de BLM-demonstraties van vorige week onderworpen aan vandalisme in de vorm van graffiti en branden. Waarom het hert is aangevallen is niet bekend en de misdaad wordt op social media bespot.

Het standbeeld en de fontein werden in 1900 door de voormalige burgemeester David P. Thompson aan de stad geschonken, ter ere van een hert dat ooit in een nabijgelegen vallei rondzwierf. Het standbeeld staat bij het Justice Center – een verzamelplaats voor BLM marxisten.

Volgens de politie van Portland besloot de regionale kunstraad dat het standbeeld om veiligheidsredenen moest worden neergehaald. De fundering van het standbeeld was zo zwaar beschadigd door brand dat de autoriteiten bang waren dat het zou omvallen en mogelijk iemand zou verwonden. De ‘demonstranten’ hadden ook verschillende openbare toiletten in de buurt kapot gemaakt.

“Het uitvoeren van criminele activiteiten, waaronder vandalisme en vernielingen, is geen vreedzame demonstratie”, zegt Portland Politiechef Chuck Lovell.

Orbán beklaagt de ‘vuurstorm van geweld’ in het Westen terwijl politie wordt ‘vernederd en gebrandmerkt als racisten’

27 politieagenten in New York bewaken BLM-schildering buiten Trump Tower

3 REACTIES

 1. Deze actie toont aan hoe hoog het IQ van die BLM-aanhangers reikt !
  Zij dachten dat het hert te vreten was, pas toen bij één van hen en tand afbrak hadden ze door dat ’t uit beton bestond !
  BLM heeft totaal, helemaal niks met Black Lives te maken, ’t is niets meer of minder dan een grote criminele organisatie, opgericht om te vernielen én plunderen.

 2. Waarom het beeld weg halen. Laten staan en hopelijk worden er een zooitje verpletterd. Ruimt lekker op.

 3. Het hert weg halen, de gapers weg halen.
  Het lijkt veel op de beeldenstorm van de Isis.
  Wat komt er nu nog?
  Het Rijksmuseum in de brand steken?

  Eindigen we zo meteen ook met enkel van die achterlijke mozaïek tegeltjes?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here