Duitsers moeten zich schrap zetten voor een moeilijke herfst en zeer zware winter door de torenhoge prijzen, nu het land streeft naar onafhankelijkheid van Russische energie, waarschuwde de vice-kanselier, en hoofd van het Ministerie van Economische Zaken, Robert Habeck op vrijdag, bericht RT.

“Wat de steun betreft van de mensen die het nodig hebben, heb ik duidelijk aangegeven wat ons te wachten staat en wat al gedeeltelijk realiteit is… we staan voor een zeer moeilijke herfst en een zeer zware winter,” zei hij, zoals geciteerd door RIA Novosti.

Habeck deed de voorspelling terwijl hij een nieuw energiebesparingsinitiatief van het Bondsministerie van Economische Zaken en Klimaatactie (BMWK) presenteerde. Berlijn is van plan om tegen het einde van het jaar de Russische kolen en olie te vervangen en tegen 2024 geen Russisch gas meer in te voeren, en worstelt met het vinden van alternatieve energiebronnen. Volgens de vice-kanselier zijn de energieprijzen nu al extreem hoog en “zullen veel mensen in het komende stookseizoen aanzienlijk hogere rekeningen krijgen dan gewoonlijk”.

“Alleen al daarom is energiebesparing dringend nodig, en ik weet dat velen al aan het kijken zijn waar zij iets kunnen besparen, vooral nu zij toch al op elke cent moeten letten,” zei hij.

Het nieuwe initiatief – “80 Miljoen Samen Voor Energieverandering” – heeft tot doel de mensen te motiveren om energie te besparen. Het geeft op zijn website voorbeelden uit het dagelijks leven en aanbevelingen om energie te besparen, zoals: regelmatig de diepvriezer ontdooien, de temperatuur van de koelkast verhogen tot 7C, LED-lampen gebruiken in kantoren, manieren om te bezuinigen op waterverbruik en verwarming in badkamer en keuken, enz.

“Wie energie bespaart, helpt Duitsland onafhankelijker te worden van de Russische invoer en doet dat ook in het belang van het klimaat,” zei Habeck.

De tumultueuze situatie met de energieprijzen in de wereld heeft Duitsland hard getroffen. De beschikbaarheid van Russische energiedragers op de wereldmarkt is in gevaar gekomen na de start van de militaire operatie van Moskou in Oekraïne en de vergeldingssancties van het Westen.

De energieprijzen stuwden de inflatie op jaarbasis in Europa’s grootste economie naar 7,9% in mei, het hoogste niveau in bijna 50 jaar. De energieprijzen in het land stegen vorige maand met 38,3% jaar-op-jaar, terwijl de voedselprijzen een sprong van 11,1% maakten, zo blijkt uit gegevens van het federale bureau voor de statistiek (Destatis). Als gevolg daarvan is bijna de helft van de Duitse burgers gedwongen hun levensstijl te veranderen en te bezuinigen op hun uitgaven, zo melden de media, die opiniepeilingen citeren. Volgens een studie die INSA deze week voor de krant Bild heeft uitgevoerd, eet één op de zes Duitse burgers niet meer regelmatig vanwege de prijsstijgingen, en overweegt nog eens 13% de mogelijkheid om op voedsel te besparen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Uitgelekt: Brussel vreest oproer in Europa wegens aardgascrisisVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne: Wat komt hierna?
Volgend artikelBritse pers: Het huidige tempo van de verliezen van het Oekraïense leger doen vragen rijzen of Oekraïne nog tot de herfst volhoudt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Alweer?
  Ben net bekomen van de aangekondigde horror winter (die niet kwam 😛 )
  Geld dit alleen voor de duitsers ?
  Slimme mensen zijn al een tijd geleden begonnen met preppen !
  De prijzen vliegen de pan nu uit .
  Laatst ff tank afgevuld met net aan 10ltr .. over de 20€.
  2.29 per ltr .
  En iedereen doet of er nix aan de hand is 🙂
  Tis dat het ernstig is anders zou ik aan de zuurstof moeten van een enorme lachbui .. 😛
  https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/staatssecretaris-van-der-burg-asiel-nederland-mag-asielzoekers-uit-andere-eu-landen-terugsturen
  Laast nog een mujar op de radio die zei “Quote” eerlijkheid past goed bij mij en zo blij dat ik heerlijk WOKE ben” Kan iemand ff het licht uitdoen ? 😛

 2. Als de zon schijnt dan zijn er nu overal problemen met het elektriciteitsnet. Als iedereen nu overschakelt op elektriciteit dan zullen de maatschappijen deze winter de vraag aan de naar elektriciteit niet meer kunnen voldoen en zullen we helemaal in de kou zitten.
  Deze regering helpt ons naar de verdoemenis. Ga je niet dood aan de coronavaccinatie dan wel van de honger of koude.

 3. De onderliggende reden van de russen haat bij de moffen: de voorouders van de zeug zijn Rusland uit geramd, en daarna hebben de Russen Berlijn in elkaar geramd; hetzelfde doen ze nu met de Oekraine.

  Om EU te vernietigen, hoeft niemand van buiten EU iets te doen; dat doen de gestoorde lijders zelf wel.

  Maar laat er maar een hongerwinter komen in Mofrikana; zij hebben ons er ook eentje bezorgt.
  En als wij wijs zijn: geen gas meer exporteren; alles voor eigen gebruik; en weer een kolenmijn heropenen.

 4. Wat heeft de wereld doen opschrikken? het kernergie ,moest natuurlijk ook verbannen worden , Stelletje ratten en vieze geld giftige slangen ,die ons de mens infiltreren zijn het. ze leven op ons en zijn enkel parasieten GEEF ZE enkel veel liefde die buitenaarse Flippen ze namelijk op } word niet boos en bang en lach ze vierkant uit ,waar ze mee bezig zijn ……..P.S ze al zijn ver in hun plan ,om ons als digie slaven te maken . NEGEER ALLES

 5. Ja alles wordt hartstikke duur ik woon in Spanje maar ook hier rijzen de prijzen de pan uit maar buiten dat al ik maak me zorgen over de prijzen van dierenvoeding gister een zak hondenvoer gekocht in één week weer de prijs omhoog gegaan eerst betaalde ik 11.39 nu let op 16 euro niet normaal wat als mensen het niet meer kunnen betalen wat dan met al die arme beesten mensen kunnen zichzelf wel redden dieren niet ik voorzie veel ellende ik ga proberen om hier iets op te gaan zetten zoiets als een dieren voedselbank als je niks probeert gebeurt er niks iemand nog goeie ideeën ik hou me aanbevolen

 6. Het wanbeleid kent geen grenzen met de arrogant miskleunen, die zich zelf volksvertegenwoordiger noemen. Schop ze uit hun functie, want anders berokken ze ons nog meer ellende. Geef ze geen macht meer over ons. Laat zij maar hun eigen boontjes doppen, dus geen catering meer op onze kosten. Of mooi weer spelen over de rug van de bevolking. Zolang de bevolking niets doet, zodat deze klaplopers door kunnen gaan met hun afbraak van de economie zal het steeds extremer worden voor de bevolking. Ze sleuren ons mee de afgrond in. Terwijl zij zelf er naar kijken en de dans ontspringen, als het volk ten onder gaat. Dat gun jij deze klaplopers toch ook niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in