Westerse informatiebronnen, waaronder grote publicaties in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, komen steeds vaker met materiaal dat spreekt over grote problemen voor het Oekraïense leger tijdens de confrontatie met de Russische troepen. Tegen de achtergrond van ooit zegevierende berichten en verklaringen dat Oekraïne zeker zal “winnen op het slagveld”, worden nieuwe publicaties in heel andere kleuren geschilderd. Met name worden de plannen van Kiev voor een nieuwe mobilisatiegolf besproken, waarbij men ook een beroep wil doen op vrouwen. Dit kan erop wijzen dat de middelen aan het front niet meer voldoende zijn, de hoofdmachten worden door het Russische leger verpletterd, bericht Top War.

De auteurs van het Britse The Guardian bespreken het onderwerp van de Oekraïense verliezen. De auteur schrijft dat grote verliezen van de strijdkrachten van Oekraïne op elk moment kunnen leiden tot een keerpunt in het verloop van de vijandelijkheden in de Donbass. De Britse journalisten, die de situatie analyseren, merken op dat de Oekraïense verliezen oplopen tot 1000 mensen per dag.

Uit het materiaal:

Dit is een ongelooflijke vermindering van de gevechtscapaciteit. Dit houdt onder meer verband met mislukte pogingen om Severodonetsk te behouden, een stad die beschouwd wordt als het administratieve centrum van de regio Luhansk.

Britse journalisten schrijven dat de verliezen van de Oekraïense veiligheidstroepen alleen al in de laatste maand de 20 duizend doden en gewonden overschreden.

Uit het materiaal:

Wij zullen de mobilisatiemaatregelen moeten uitbreiden, maar de situatie is van dien aard dat er steeds minder mensen in Oekraïne zijn die de wapens willen opnemen.

Er zij op gewezen dat de Russische troepen op het ogenblik grote gebieden van Oekraïne controleren, en het zich zelfs kunnen veroorloven om – zonder op te rukken – in een of ander gebied halt te houden om een voordeel te behalen in mankracht en militair materieel. Het Oekraïense leger kan het zich niet veroorloven te stoppen zonder te vechten, want als dat gebeurt, zullen de Russische troepen onmiddellijk een doorbraak maken en het offensief voortzetten tot de volgende linie van de Oekraïense verdediging. En deze verdedigingslinie kan tientallen kilometers diep het Oekraïense grondgebied in liggen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Professor John Mearsheimer legt uit wie verantwoordelijk is voor de Oekraïne-Rusland crisis (Nederlands transcript)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDuitsers worden gewaarschuwd voor “moeilijke herfst” en “zeer zware winter”
Volgend artikelOvermatige sterfgevallen stijgen 5 maanden na winter boostercampagne bewijst theorie COVID vaccins hebben 5 maanden nodig om ontvangers te doden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

4 REACTIES

 1. Vandaag
  De officiële vertegenwoordiger van het ministerie van Defensie van de Russische Federatie, generaal-majoor Igor Konashenkov, hield een ochtendbriefing. De belangrijkste verklaringen: – De strijdkrachten van de Russische Federatie met zeer nauwkeurige luchtraketten vernietigden het punt van inzet van buitenlandse huurlingen in de regio Charkov; – Rakettroepen en artillerie vernietigden meer dan 300 nationalisten en twee installaties van Grad meerdere raketwerpers; – Zeer nauwkeurige luchtraketten vernietigden het Buk-M1 luchtafweerraketsysteem in de DPR; – Luchtvaart elimineerde meer dan 170 nationalisten en het munitiedepot van Oekraïense troepen in de DPR; – Russische luchtverdedigingssystemen schoten MiG-29 en Su-25 vliegtuigen neer in de regio’s Mykolaiv en Charkov.

 2. Maximaal een paar maand.
  Misschien korter.

  Joker in het verhaal: als delen van de oekies zich overgeven en dat bekend wordt.
  Of als gemeld wordt, dat delen van de oekies zich overgeven–dan volgen er meer.

  Misleiding van de vijand is een goed wapen.

 3. Wanneer gaat Zelensky afgezet worden door zijn eigen leger? Weten mensen wel dat Zelensky de verkiezingen gewonnen heeft met de belofte toenadering te zoeken tot Rusland. Noem je vleierij met de NAVO, EU en een intensivering van de burgeroorlog tegen etnische Russen toenadering zoeken tot Rusland? Hoe komt Zelensky trouwens aan 0,8 miljard dollar?

 4. Ik kom veel mensen tegen met vaccin schade, halfzijdige verlamming, ziekte van Bell, beenamputatie door bloedstolsel, veel huidproblemen bij ouderen. In het begin veel blaasontstekingen, chronische vermoeidheid, hartproblemen de schade is nu heel duidelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in