De Spaanse krant El Pais heeft een vertrouwelijk document van de Europese Unie gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de elites in Brussel erg bang zijn voor de rellen die verwacht worden als gevolg van de zelfdestructieve gasboycotten. Dergelijke rellen zijn reeds aan de gang in andere landen, met honderden doden (zie Sri Lanka). Er wordt hevig gediscussieerd over de vraag of de particuliere huishoudens dan wel de industrie het eerst moeten worden gerantsoeneerd, bericht Willi Huber.

De ineenstorting nadert met reuzenstappen. Alles is zelfveroorzaakt, niets is echt nodig. Inflatie, aanbodtekorten, energietekorten en binnenkort voedseltekorten zijn allemaal logische gevolgen van de doelbewuste acties van de globalistische politieke elites die bijna alle landen in de EU controleren.

Ook landen met een goede economiebeheersing worden gedwongen tot solidariteit en beperkingen

De EU zal een soort gedwongen solidariteit opleggen op basis van de voorzieningszekerheidsverordening 2017 en de solidariteitsclausule. De leden van de EU die verstandig hebben gehandeld en hun bevolking grotendeels hebben veiliggesteld, zullen hun middelen dus moeten delen met andere landen. Als een land zijn eigen behoeften niet kan dekken, kunnen de buurlanden gedwongen worden om over de grenzen heen in hun gasbehoefte te voorzien. Toegegeven, dit zou de EU nog meer op de proef kunnen stellen.

Als Rusland de gastoevoer volledig zou stopzetten, zouden in alle EU-landen inperkingsmaatregelen moeten worden genomen, aldus het EU-document. Het maakt niet uit of de landen direct of indirect getroffen worden. Op dit punt moet worden opgemerkt dat het niet Rusland was dat de gasleveranties beperkte. In feite heeft ex-komiek Volodymyr Zelensky willekeurig de gastoevoer aan banden gelegd omdat de pijpleiding door Oekraïne loopt. Alleen de verovering van het hele traject van de gaspijpleiding door Rusland zou deze situatie kunnen verhelpen – het is niet te verwachten dat het Westen de “grote held” Zelensky tot de orde zal roepen. De enige werkelijke leveringsstops naar de EU waren in Polen en Bulgarije, omdat deze landen de leveringen niet in roebels wilden betalen.

Strategische denkers die waarschuwden voor uitbreiding van de NAVO

De vraag naar gas moet voor ten hoogste twee derde worden gedekt

De eerste noodbeperking die aan de landen wordt opgelegd is een beperking van het verbruik. Deze maatregel moet in alle landen van kracht worden om concurrentie om reserves te voorkomen. Brussel geeft toe dat het op korte termijn volstrekt onmogelijk is om de gasbehoeften van de EU in het lopende jaar te dekken uit andere bronnen dan Rusland. Een maximum van twee derde zou haalbaar zijn.

In het geval van rantsoenering door particuliere huishoudens vreest men rellen. Daarom willen zij voorrang geven aan de energieproductie voor particuliere huishoudens en de economie eerst beperken. In het document van de EU wordt niet vermeld dat dit tot nog meer problemen in de toeleveringsketens zou kunnen leiden, vooral in de levensmiddelensector.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Nieuwe EU-wet moet alternatieve media op internet smorenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

13 REACTIES

  • Klaus ohne saus zou als een van de premies Couchons gehimmeld werden mussen….und sein handlänger gleich da nach….vuil WEF tuygh, utter bastard, cabrones muy larda y largo…

 1. En dat terwijl de oplossing heel simpel is: open NS2 ,stop met die onzinnige sancties, betaal Rusland wat ze er voor vragen en kom er dan achter dat die prijs veel lager is dan het fracking gas uit Amerika. En een eventuele oorlogsdreiging is meteen van de baan, want Rusland doet veel liever zaken met de EU dan oorlog voeren. Het eerste levert welzijn op voor beide partijen en het tweede alleen maar doden, die niemand wil. Het zal je kind maar zijn die het leven opoffert voor die machtswellustelingen.
  Maar het zal enorm veel moed vergen om de eigenlijke baas van de EU, Amerika dus, uit onze regio’s (al die met atoombommen bewapende militaire basissen te verdrijven en zo een einde maken aan de al 70 jaren durende bezetting.
  Uiteindelijk zal de EU toch moeten kiezen: oftewel de eigen ondergang graven , iets waar Amerika om zit te springen, of luisteren naar het eigen volk en eindelijk eens op eigen benen gaan staan en een EU inrichten die er is voor het welzijn van hun inwoners in plaats van het groot kapitaal van ( voornamelijk) Amerikaanse multicriminals.
  Maar dit zijn wensdromen, ze willen ons liever dood dan dat we inspraak hebben.

 2. Ok, pfff …

  Ik plaatste tot DRIE keer toe een raktie op deze site onder een andr artikel maar die kwam er niet ‘door’.

  Je weet vandaag de dag gewoon NIET meer wie je vrienden of vijanden zijn hè ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here