Duitsland kan te maken krijgen met tekorten aan basisproducten als toiletpapier en karton als de Russische gasvoorziening in de komende maanden afneemt, meldde de Duitse krant Zeit Online op woensdag, bericht RT.

In bedrijf zijnde papierfabrieken kunnen onrendabel worden als zij door gastekorten gedwongen worden met verminderde capaciteit te produceren, zo citeert de publicatie Jürgen Schaller, voorzitter van het bestuur van de Beierse papierverenigingen.

Voor de productie van papier is veel water, elektriciteit en gas nodig, verklaarde Schaller, die eraan toevoegde dat de technologie beproefd is en niet snel kan worden veranderd.

“Veel werknemers in mijn bedrijf zijn al erg ongerust. Ik kan het hen niet kwalijk nemen. Want als wij maar 50 of 60 procent kunnen produceren, is de onderneming voor ons niet de moeite waard. Om eerlijk te zijn, maak ik mij ook zorgen.” vertelde Schaller aan Zeit Online.

Duitsland en de EU als geheel hebben de laatste tijd te maken gehad met een vermindering van de aardgasleveringen uit Rusland, wat tot talrijke waarschuwingen voor mogelijke industriële stilleggingen heeft geleid. De Nord Stream 1 pijpleiding werkt momenteel op 20% capaciteit wegens technische problemen met turbines in het Portovaya compressorstation. Gazprom kan een andere doorvoerroute, via Oekraïne, niet op volle capaciteit gebruiken, omdat, volgens de Russische energiegigant, het Oekraïense gastransportnet zijn doorvoeraanvragen heeft afgewezen.

Honderden Tsjetsjeense soldaten met op de uniformen tekst “Naar Kiev”

Honderden nieuw gerekruteerde Tsjetsjeense soldaten stappen aan boord van vliegtuigen uit Tsjetsjenië, in zwarte politie-uniformen met grote patches op de rug van het shirt waarop staat “Naar Kiev”.

  EU: lidstaten moeten zich garant stellen voor tien miljard euro schuld voor Oekraïne

Het lijkt erop dat de Russische strategie en tactiek tegen Oekraïne ernstig aan het escaleren zijn … precies zoals al dagenlang hier gemeld wordt.

Er is een video beschikbaar waarop de troepen te zien zijn:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin over het Westen: “Zij hebben al verloren”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPresentatrice stort live op tv in elkaar: “Ik ben gevaccineerd, mijn menstruatie is veranderd en ik laat me weer vaccineren”
Volgend artikelDe meest nepachtige PR-intensieve oorlog aller tijden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Koop nu gauw veel toiletpapier, dan kan je straks ijskoud je schouders ophalen en doen alsof er niets aan de hand is, en je benedenstraatje schoonvegen.

 2. Als die wef en eu idioten zo doorgaan komt overal een tekort van.

  Wij bevolking moeten voor alles alternatieve leverings bedrijven zoeken
  Volgens de sessies v. Fuellmich is er een meerderheid aan bedrijven die niets met het wef hebben ook multinationals.

  Probleem is dat ik ze niet kan vinden.
  Of weet waar te zoeken.

  Gelukkig zijn er de alternatieve samenlevingen, die bieden steeds meer diensten e.d.

  We zullen het echt zelf moeten doen, want de Haagse bluf zit er niet voor de bevolking.

  Dank aan FvD, die ons goed voorbereiden op wat onontkoombaar lijkt.
  De KANJERS voor de gewone man en vrouw.

  Ook Wybren v.Haga v. BVNL doet zijn best.

  Carolien had ik ook hoog, tot ik over het ontstaan van b.b.b. op de hoogte was gebracht.
  Natuurlijk heb ik meerdere infokanalen opgezocht, zodoende is het voor mij twijfelachtig.

  Echter in het geheel zijn er meerdere grote bedrijven, waarvan ik het idee heb zowel voor als tegen de n.o.w. te zijn.
  Die wedden dus op 2 paarden in dezelfde race.

  Dus weet je maar nooit.

  • Fullmich oftewel vulmij is niet te vertrouwen als je begrijpt wat ik hiermee bedoel. Evenals de FVD en PVV en BBB. Thierry Baudet en Geert Wilders zijn beiden j_o_o_d. Doe alsjeblieft eens wat meer onderzoek zodat je weet wie je vijanden zijn!

   • Gerard ik vertrouw niets en niemand.
    FvD prijs ik omdat ze de dingen aan de kaak stellen.
    Ook PVV en nog wat kamerleden doen dat.

    Ik denk echter dat het een pot nat is, ter voorbereiding.
    Zodat ze kunnen zeggen” het volk wist het”.

    Ditzelfde volk moet daarop participeren.

    Fuellmich kwam in 2020 naar Duitsland, vanwege deze crisis.
    Echter zit weer hoog en droog in USA, bij zijn vrienden, allen hooggeplaatste ambtenaren en senatoren.

    Eerder heb ik geschreven dat de bevolking het zelf moet doen.
    Schuim drijft altijd boven.

    Mijn mening is dat we van alle regeerders af moeten, en via burgers een systeem op moeten zetten om alles weer op de rit te krijgen.

    Ik betwijfel of onze kamerfracties daarvoor de juiste mensen zijn.

    Laat mensen als Fuellmich en de fracties maar proberen de kolen uit het vuur te halen.

    Als we geregeerd móeten worden dan door de “gewone” man/vrouw.
    Door verplicht referendum en uit het volk en bedrijfsleven ( niet gelinieerd aan de huidige machthebbers) door het volk gekozen personen uit het volk.

    We zullen zien hoe het balletje rolt.

 3. En ??? Is toiletpapier werkelijk zo belangrijk ? Waarom niet zoals in sommige landen waar ik geweest ben ? Een slangetje met water naast het toilet. Is ook veel higienischer. In de winter misschien iets te koud, maar je kan niets alles hebben.

 4. We kunnen goed zonder WC- papier en karton. Goed voor de bomen en minder chloor enzo. Mijn pépé knipte gazetten in model. En tante Odette waste zich na elke ontlasting. En in de natuur doen we het met bladeren.

  • Ik denk om volodimir zelenski in de boeien te slaan en hem op t schavot te zetten……
   En zijn gehele nazi regering.

 5. Er zijn zoveel linkse kont likkers in Mofrikana, dat toiletpapier niet nodig is.

  Uhhhh….re-usable toiletpapier een mogelijkheid voor moffen?

 6. Zouden de duitsers inmiddels ook niet door hebben dat de toekomstige spartaanse levenswijze enkel maar komt doordat ook duitsland, net als rutte ( ik niet) het gas niet in roebels wil betalen?
  Dus wij en vele andere eu landen steunen een door en door corrupt land en vervallen daarmee tot de hongersnood?
  In Duitsland vliegen de prijzen in de supermarkt NU AL de pan uit. Mensen met minimum inkomen kúnnen zo niet eens hamsteren.
  Zo triest.

 7. Grappig dat iemand Baudet en Wilders Joden noemen, raar want beiden hebben daar niet veel mee, vrinden van het jongere deel van dat Fvd gingen juist helemaal los in hun geheime appclubjes met antisemitische teksten en Baudet deed er niks tegen, hij zei al mijn vrienden tegen Joden en hij praatte eens over homeopatische verdunning, hoe noem je dat, ik ken trouwens wel meer mensen in de Kamer die zich uitspreken over van alles, Esther Ouwehand, Omtzigt, Renske Leijten of Azarkan over de tieslagenaffaires, hoorde ik Baudet of Wilders NOOIT over, discriminatie op afkomst terwijl men onschuldig was, hoe noemen we dat dan, of vallen deze slachtoffers niet onder het VOLK van Nederland?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in