Omdat ze twee collega’s aan hun lot hebben overgelaten tijdens een schietpartij, moeten twee politievrouwen zich voor de rechtbank van Schwelm verantwoorden. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hen van poging tot gevaarlijk lichamelijk letsel door nalatigheid, meldt freewestmedia.com.

Tijdens een verkeerscontrole in mei vorig jaar in Gevelsberg, Noordrijn-Westfalen, opende een gezochte drugsdealer het vuur op de agenten, aldus de Bild krant. Hij richtte op een politieman die door zijn kogelvrije vest werd beschermd tegen dodelijk letsel en zijn collega schoot terug.

De twee politieagentes die ook aanwezig waren, sloegen op de vlucht, hun mannelijke collega’s in de steek latend. Om zich in veiligheid te brengen, hielden ze zelfs een passerende auto aan en bevalen de bestuurder hen van de gewelddadige scène weg te rijden. Na de schietpartij keerden zij terug om te helpen met het afzetten van de plaats delict.

Politievrouwen doen kantoordienst

De advocaat van een van de twee politievrouwen vroeg om begrip voor zijn cliënte: “Vanaf de sofa ziet het er ongetwijfeld ongelukkig uit. Maar als je plotseling in een pikdonkere nacht in een hagelbui van kogels terechtkomt, niet weet waar de schoten vandaan komen, met wie en met hoeveel je te maken hebt, dan ziet het er anders uit”. De agente was totaal onvoorbereid op deze situatie waarin ze in levensgevaar verkeerde, betoogde hij zonder ironie.

Als de twee vrouwen worden veroordeeld, kunnen ze uit het politiekorps worden gezet en hun ambtenarenstatus verliezen. Ze doen momenteel kantoordienst.

De drugsdealer werd na een nieuw vuurgevecht gepakt. Hij moet zich voor de rechter verantwoorden voor meerdere pogingen tot moord.

  Duitsland: Daklozen eruit - 'vluchtelingen' erin!

In februari 2018 had de politie in Noordrijn-Westfalen een hardere koers tegen criminelen voorgeschreven. In een werkdocument werden onder meer fellere opleidingseenheden voor gevechtsacties voorgesteld. Deze suggestie was een reactie op het toenemende geweld tegen politieagenten.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Duitsland: De politie maakt zich belachelijkVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelEngeland gaat mondkapjesregels afschaffen na onthulling van enorme economische impact
Volgend artikelVaccinwroeging slaat toe
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Hoezo totaal “onvoorbereid” …. Dit soort zaken behoort toch tot de ELEMENTAIRE POLITIE OPLEIDING ??? Daarnaast het gebruik van handvuurwapens e.d. is toch ook een onderdeel van de ELEMENTAIRE POLITIE OPLEIDING !!! Op staande voet ONTSLAG ….ONGESCHIKT voor actieve en non-actieve politie-dienst . Hoe zijn die mutsen in ’s hemelsnaam door de psychologische test gekomen ???

 2. Ha beste meneer oud marinier ik woon in Spanje als ik hier naar de gemiddelde politie agent kijk ik zit in een dorp hé dan zijn die nu niet echt heel erg atletisch gebouwd en ik denk ook niet echt geschikt voor de lange achtervolging zou het niet zo kunnen zijn dat de trainingen vandaag aan de dag anders zijn en psychologische test ja wie weet hoe dat vandaag aan de dag in elkaar steekt toen ik jong was lang geleden haha moest je wel ff conditie hebben als je bij de politie wilde dat ging echt niet zo maar en een bepaalde lengte ook nog volgens mij je moet tenslotte de burgers bescherming geven kan het niet zo zijn door al het iedereen gelijk waar ik het wel mee eens ben natuurlijk dat hierdoor de standaard naar beneden is gezakt maar in sommige beroepen vind ik dat er wel wat beter geselecteerd mag worden daar heeft u helemaal gelijk in

 3. En dat wil dan gelijke beloning voor gelijk werk! Moeten ze het werk wel op gelijke wijze uitvoeren. Zon’n gangster is dan natuurlijk wel van een hele andere orde dan een oma zonder mondkapje. En dan worden die grieten opgeroepen voor militaire dienst sinds vorig jaar. Nou dan weet je al wat je eraan hebt op het slagveld. Dat wordt dan een slachtveld.

  • Dat wordt inderdaad nog wat met al die dienstplichtige soldaten meisjes die er geen zin in hebben.
   Je hebt er dan helemaal niks aan.

   Mijn broertje is b.v. beroepssoldaat en ik een dienstweigeraar.
   De reactie van mijn broertje was, ik ben juist blij dat jij geweigerd hebt.
   Aan mensen die er geen zin in hebben, daar kunnen we ook niet op rekenen als het er op aan komt.
   En zo is dat. En dat gaan ze mee maken met al die meisjes die verplicht komen opdraven.

 4. Doen ze hier in Deurne ook ,, weten jullie beidde nog wel , toen twan smits naar voren kwam , en ik bleef staan , toen ik achterom keek waren de twee bewapende agentes , vele meters verder weg van de situatie , zeker weten dat ze het nog goed weten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in