Duitse econoom: “Great Reset zal een crash veroorzaken die erger is dan in de jaren dertig”

17
Pixabay

De Great Reset is echt, het gebeurt nu en zal leiden tot verwoesting erger – “veel, veel erger” – dan de Weimar Republiek, waarschuwt een Duitse econoom.

Dr. Antony Mueller, hoogleraar economie, zegt dat de Corona-pandemie wordt gebruikt als dekmantel voor de globalistische elite om kleine bedrijven te vernietigen en een nieuwe wereldorde te bespoedigen die gebaseerd is op “expertocratie, klimaatgroene religie en brute ontvolking”.

Deze globalistische elite – geïnspireerd door de “Build Back Better” campagne van het World Economic Forum voor een “Fourth Industrial Revolution” en door de “Agenda 2030” van de Verenigde Naties – vermoordt Main Street, samen met duizenden banen, door economieën in de hele westerse wereld in een bijna permanente lockdown te houden, schrijft Delingpole.

De meeste mensen hebben het nog niet gemerkt, want op dit moment kunnen regeringen het zich veroorloven om hen subsidies en bijstandsuitkeringen te geven. Maar de vraag is: “Voor hoe lang?”. We weten dat er een einde komt aan dit geld en dat het snel voorbij zal zijn. Vervolgens zie je massale werkloosheid in heel Europa, terwijl het ene land een ander land naar beneden trekt.

De komende economische crisis zal erger zijn dan ooit tevoren, omdat alle landen in de westerse wereld tegelijkertijd verarmd zullen raken en elkaar niet meer kunnen helpen.

We zien de vernietiging van de economie in alle westerse landen – van de VS en Canada tot Nieuw-Zeeland en West-Europa. 2020 als een grote catastrofe in wording. Het is gewoon nog niet zover, maar het zal erger zijn – veel, veel erger – dan Weimar.

Het was het verval van de Duitse Weimarrepubliek – een periode van hoge werkloosheid, armoede en hyperinflatie – die leidde tot de opkomst van Hitler. Maar hoe erg het ook was, de komende depressie zal veel erger zijn, omdat de samenleving meer versnipperd is en minder gezinsgericht en religieus.

In Weimar had je nog steeds grote delen van de bevolking die religieus waren – wat hen een gevoel van gemeenschap en wederzijdse hulp gaf. Ze hadden ook sterke families. Nu heb je van Spanje tot Ierland alleenstaande huishoudens, wat het veel moeilijker zal maken voor mensen om te overleven.

De andere factor die deze depressie uniek afschuwelijk zal maken, is dat, omdat alle kleine bedrijven methodisch en opzettelijk worden weggevaagd door overheidsfiat, er niets zal zijn dat het gewone leven draaglijk maakt.

We weten bijvoorbeeld dat Argentinië economische crashes heeft gekend. Maar ze waren altijd te overleven omdat er altijd kleine bedrijven waren – je kon je auto laten repareren, naar de slager gaan voor vlees, de bars en cafés bleven open. In deze nieuwe crash zullen de bars en cafés allemaal gesloten zijn.

Dit heeft niets te maken met het virus, zegt Professor Mueller, maar alles wat te maken heeft met het overheidsbeleid: “De echte pandemie zal het effect zijn van de lockdown”.

We hadden een voorproefje in 2008. Herinner je je de foto’s van rijen van mensen die wachten om hun geld bij de bank op te nemen? Dit zou wel eens kunnen gebeuren, want je zult een ineenstorting van het krediet krijgen… De werkloosheid zal komen. De regering zal geen geld hebben. Het zal een mega-inflatie zijn of een grote inkrimping.

Het was niet het virus dat dit deed. Het was de lockdown. De meeste mensen kunnen het niet begrijpen, want de dimensie explodeert alles wat we gewend zijn.

De geschiedenis kent vele voorbeelden waarbij we vragen: “Hoe konden ze dit doen?” Maar ze deden het wel.

Men moet niet rekenen op bezit van geld. Mensen zeggen: ‘Oh, ik heb een pensioen’. Maar de overheid kan je pensioen niet betalen. ‘Oh, ik heb wat spaargeld’. Maar je krijgt geen toegang tot je spaarrekening.

Mueller zegt dat de prognose somber is, maar z’n rampzalige scenario komt misschien niet uit als de westerse economieën tot bezinning komen.

  Schokkende opiniepeiling laat zien hoezeer de elite ons haat

De beste onmiddellijke hoop was, zegt hij, zou zijn geweest als Donald Trump was herkozen.

Dit zou een einde hebben gemaakt  aan de lockdowns, met  een sterk, snel herstel, en de Europeanen zouden dan al snel volgen.

Kardinaal waarschuwt: Covid zal worden gebruikt voor de “Great Reset” om “vrijheid” en “families” aan te vallen

Vorig artikelGreat Reset: kleine huisjes gepromoot als oplossing voor de klimaatverandering
Volgend artikelZuid-Afrika wordt het eerste land dat het niet dragen van een mondkapje criminaliseert
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Atlas Underground Survival Shelters
  Al meer dan 60 jaar is Atlas bezig met het ontwerpen en bouwen van bunkers om je te beschermen tegen nucleaire bommen, zombies, virusplagen, presidenten of alles waar je bang voor moet zijn. De kans is groot dat je het bedrijf afgelopen jaren op tv voorbij hebt zien komen. Deze buisvormige bunkers zijn de enige bunkers die zijn getest tegen een nucleaire bom (door het U.S. legerkorps van ingenieurs in 1959.) Bovendien wordt deze bunker door bijna ieder survival programma op tv aanbevolen.

  Mij vind je niet lieve Bert

  • Bert behoort duidelijk tot de categorie van mensen die zelf weinig of niets bijdragen maar altijd van mening zijn dat ze ‘recht’ hebben op bijdragen en grenzeloze ‘solidariteit’ van anderen.
   Anderzijds is het zo dat het ‘lone wolf’ survival scenario zeker niet optimaal is en dus beter kan geopteerd worden voor het kleine groep survival scenario betaande uit mensen die kennis en zaken bijbrengen die de survivalgroep ten goede kunnen komen.

   • Neem toch niet alles wat je leest zo serieus.
    Als je het al een tijdje volgt hier, dan had je er om kunnen lachen.
    Denk je nou werkelijk dat ik Edwin als grote survival persoon zie die voor een vermogen een bunker in de Ardenne heb liggen en daar voor 10 jaar voedsel heb liggen?
    Als Edwin al iets aan het preppen is dan is het een stapel bijbels om uit te delen.

 2. De meeste rood-groene mensen, die welvarend leven van het belastinggeld van anderen, steunen de coronamaatregelen van de overheid omdat hun wedden en uitkeringen toch gewoon 100% verder doorlopen.
  Het moment echter dat de overheid, als gevolg van het verdwijnen van bedrijven en beroepen in de privé sector, niet voldoende belastingsinkomsten meer heeft om al die vaste wedden en uitkeringen te blijven betalen, zal hun steun voor het rood-groene overheidsbeleid snel wegvallen, maar dan zal het natuurlijk te laat zijn.
  Bovendien is de kans groot dat de failliete overheid de verloren gegane belastingsinkomsten uit de economische bedrijvigheid zal proberen te compenseren met een vermogensbelasting op alle private vermogens (woning, bankrekening, etc.) waardoor iedereen uiteindelijk alles zal kwijt raken.

 3. Ik prep in mijn hoofd. Alles geleerd kan ik reeds laten vallen. Bezit is relatief geworden. Ben nu ver genoeg wakker om te beseffen dat de overheid mensen in dienst heeft die op bevel mijn huis binnendringen en mij en mijn familie doden. Omdat ze toestemming hebben. Ik ben wakker genoeg om te weten dat er een moslim bevolking is die mij dood wil en dat op iedere vrijdag vijfmaal hardop roept.

  Dus ik heb mij geest geprept. Gratis, kost me alleen maar mijn menselijkheid maar dat is een overbodig item in deze dictatuur…..Een wapen vind ik wel als de nood hoog is, ik hoop nog steeds dat BOA’s een wapen krijgen, en alle agenten een mooi machinegeweer.
  Anders hebben de lokale moslims wel wat liggen, en een hakbijl in een huiskamer is beter dan een geweer….

  Preppen is mooi, beter is het om op de kaart de Villa’s van onze politici en ander tuig te noteren, die hebben genoeg op voorraad en als ze niet willen delen….ieder huis kan branden.

  In deze wereld van steeds meer waanzin is je geest preppen het eerste, en kennis opdoen een heel goede tweede.

  Ooit kunnen we misschien weer mens zijn, maar niet zolang dieren ons regeren en dieren worden geïmporteerd om ons kapot te maken.

  Ben ik gek? Ik hoop het, gezien ik gedwongen word tussen dieren te leven kan ik het beste het grootste beest zijn.

  “As i walk through the Valley of death, i fear nothing because i am the meanest bastard in the valley.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in