Duitse burgers: “Steken jullie je Corona-gedenkkaarsen maar zelf aan!”

0
2373
Kaarsenprotesten voor overheidsgebouwen (links: Potsdam), stadhuizen en deelstaatparlementen (rechts: Düsseldorf) thee- en graflichten neergelegd. (Bron: Twitter, Risikogruppen/Candma4)

Voor herdenkingsdag voor de slachtoffers van het Coronavirus hadden de regeringsleiders van de Duitse deelstaten een beroep gedaan op de burgers om kaarsen aan te steken. Uit protest worden hun “Corona-gedenkkaarsen” nu massaal voor hun onbekwame voeten gegooid.

Zondag vond in Berlijn de “Centrale herdenkingsplechtigheid voor de dodelijke slachtoffers van de Coronapandemie” plaats, die door de gevestigde media wordt gepromoot. Om het Coronapandemie-narratief in stand te houden, hadden de Coronafunctionarissen – d.w.z. de regeringsleiders van de Duitse deelstaten – de burgers van dat land in een bijna ondraaglijk populisme opgeroepen om dit weekend elke avond brandende kaarsen voor hun ramen te zetten. Volgens de wil van de politieke elite is dit om de slachtoffers van de pandemie symbolisch te herdenken, bericht Jouwatch.

Maar het Corona-spektakel heeft zich in een geheel andere richting te ontwikkeld. Want: sinds zaterdag zijn er in het hele land hopen thee- en graflichten voor regerings- en overheidsgebouwen geplaatst als aanklacht tegen de arrogantie en onkunde van de politiek in de Coronapandemie. De beoogde boodschap: politici moeten geen adviezen geven om te rouwen, maar beleid maken dat niet tot veel slachtoffers leidt. De initiatiefnemer van de protestactie, Marcus Ewald, is – naar eigen zeggen – sinds 2016 federaal voorzitter van de Jonge Economische Raad en gast in het federale bestuur van de Economische Raad van de CDU.

Ewald promoot zijn actie op Twitter:

Daarnaast roept hij activisten op het Twitteraccout GrüneZonen – Aktionsbündnis NoCovid op om foto’s van de actie op de pagina’s van de oproepende premiers te plaatsen. Hier zijn wat “indrukken”:

Met AstraZeneca tot de dood erop volgt – verschrikkelijke zaak schokt Duitsland

Volledige video: Duitse klokkenluider zegt dat zeven van de 31 verpleeghuisbewoners onmiddellijk stierven na gedwongen Pfizer mRNA injecties

VK: TIEN jaar gevangenisstraf voor overtreding Coronoregels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here