Fotomontage: Pixabay / Whitesession

De gezondheidswerkers van Californië weigeren de nieuwe Covid-19 vaccins te nemen – meer dan de helft van de eerstelijnswerkers in het een ziekenhuis is niet bereid deze vaccinatie te nemen, en tussen 20% en 50% van de gezondheidswerkers in andere faciliteiten zijn dezelfde mening toegedaan, aldus de Los Angeles Times.

“In het St. Elizabeth Community Hospital in Tehama County was minder dan de helft van de 700 ziekenhuismedewerkers die in aanmerking komen voor het vaccin bereid om de injectie te nemen toen het werd aangeboden. In het Holy Cross Medical Center in Mission Hills hebben één op de vijf verpleegkundigen en artsen de injectie geweigerd. Ruwweg 20% tot 40% van de eerstelijnswerkers van L.A. County in Californië die het vaccin aangeboden kregen, deden hetzelfde, volgens de ambtenaren van de provinciale volksgezondheid.

Zoveel eerstelijnswerkers in Riverside County hebben het vaccin geweigerd – naar schatting 50% – dat ziekenhuis- en overheidsfunctionarissen bijeenkwamen om strategieën te bedenken hoe de ongebruikte doses het beste kunnen worden verdeeld, zegt Kim Saruwatari, directeur Volksgezondheid”. -LA Times

Echter, zoals de Times opmerkt, zijn de twijfels over vaccins onder gezondheidswerkers als een verrassing gekomen voor de onderzoekers, “die veronderstelden dat het ziekenhuispersoneel zou behoren tot degenen die het meest in harmonie zijn met de wetenschappelijke gegevens die de vaccins ondersteunen”.

Misschien werden ze opgeschrikt door een virale video van een verpleegster uit Tennessee die ongeveer 10 minuten na ontvangst van haar eerste dosis van het Covid-19 vaccin voor de camera ineenstortte – wat volgens haar te wijten was aan een ‘over-reactieve vasovagale reactie’ en niet gerelateerd was aan de prik.

 

“Ik kies voor het risico – het risico van Covid, liever dan het risico van het onbekende van het vaccin”, zegt de 31-jarige verpleegster April Lu van het Holy Cross Medical Center in Los Angeles, die eraan toevoegt dat ze weigerde om het vaccin te nemen omdat ze niet overtuigd was van de veiligheid ervan voor zwangere vrouwen. Lu is zes maanden zwanger.

“Ik kies voor het risico van Covid. Ik kan dat controleren en een beetje voorkomen door het dragen van mondkapjes, hoewel niet 100% zeker”, voegt ze eraan toe. Lu is niet alleen, met verschillende van haar collega’s die op dezelfde manier weigeren het vaccin te nemen.

Een andere gezondheidswerker, kantoormedewerker Nicholas Ruiz op het Medisch Centrum van Natividad in Salinas, Californië, zegt dat hij, terwijl hij met verpleegkundigen werkt die zich bezighouden met Covid-19 patiënten, ook niet het vaccin neemt.

“Ik heb het gevoel dat de perceptie van het publiek op de gezondheidswerkers onjuist is. Ze zouden kunnen denken dat we allemaal zijn geïnformeerd over dit alles. Zij zouden dat kunnen denken omdat wij in deze omgeving werken”, zegt Ruiz, toevoegend “Maar ik weet dat er veel mensen zijn die dezelfde mentaliteit hebben als het publiek, waar ze nog steeds bang zijn om het te krijgen”.

Om te proberen gezondheidswerkers te overtuigen om de stoute schoenen aan te trekken, tonen verschillende ziekenhuizen nu instructievideo’s en interactieve webinars van blijde medewerkers die zich vrolijk laten vaccineren.

Flauwgevallen na inenting: grote ongerustheid over de Amerikaanse verpleegster – Waar is Tiffany?

Vorig artikelCorona na de injectie: is de vaccinatie net zo riskant als het virus zelf?
Volgend artikelBiontech/Pfizer-vaccin fabrikant: Covid-19 zal “de komende 10 jaar bij ons blijven”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Die filmpjes van blije mensen na een prik krijgen wij al te zien bij het journaal.
    Bejaarde die beweren dat het het mooiste cadeau is of alsof er een engeltje over je tong pist
    Wat ze die bejaarde voor drugs gegeven hebben weet ik niet maar zulke uitspraken zijn nou niet bepaald normaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in