Het Duitse leger (Bundeswehr) heeft genoeg munitie voor slechts één of twee dagen oorlog, meldde de Duitse editie van nieuwswebsite Business Insider (BI) zaterdag, onder verwijzing naar bronnen uit de defensie-industrie en het parlement, bericht RT.

Volgens BI loopt Berlijn aanzienlijk achter op de NAVO-eis om voorraden aan te houden voor ten minste 30 dagen strijd. Er werd gezegd dat het probleem “al jaren bekend is”, aangezien militaire oefeningen te lijden hebben gehad onder onvoldoende voorraden.

De voorraden raakten verder uitgeput nadat Duitsland, samen met veel andere westerse landen, wapens en munitie naar Oekraïne begon te sturen nadat Rusland in februari zijn militaire operatie in de buurstaat was begonnen.

De leveringen omvatten 53.000 patronen voor gemotoriseerde luchtafweerkanonnen, 21,8 miljoen patronen voor vuurwapens en 50 bunker-buster-raketten, aldus de Duitse regering.

De situatie met het tekort “zal niet verbeteren als munitie uit de voorraden van de Bundeswehr wordt gehaald, terwijl er niet tegelijkertijd overeenkomstige bestellingen bij de defensie-industrie worden geplaatst”, vertelde Hans Christoph Atzpodien, CEO van de Duitse veiligheids- en defensie-industrie (BDSV), aan BI. Bronnen van het nieuwsagentschap zouden hebben gezegd dat er “geen significante orders” zijn geweest voor defensiebedrijven om meer wapens te produceren.

Eva Hoegl, defensiecommissaris van het Duitse parlement, zei tegen BI dat er 20 miljard euro (19,5 miljard dollar) extra nodig is om de voorraden aan te vullen.

Duitsland kondigde in februari de oprichting aan van een fonds van 100 miljard euro (97,4 miljard dollar) om de Bundeswehr te versterken in het licht van het conflict in Oekraïne.

  Poetin: Als Oekraïne burgers in Rusland blijft aanvallen, zal de Oekraïense staat worden vernietigd

Minister van Defensie Christine Lambrecht reisde eerder deze maand naar de zuidelijke havenstad Odessa in Oekraïne. Na de reis kondigde zij aan dat Berlijn Kiev zal blijven steunen zolang dat nodig is.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Waarom Rusland tegen de “Nieuwe Wereldorde” strijden moetVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAustralië heeft het probleem van vaccinaarzeling opgelost: Zij bieden een gratis begrafenis-cadeaubon bij uw vaccin
Volgend artikelUpdate van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken over Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. (De voorraden raakten verder uitgeput nadat Duitsland, samen met veel andere westerse landen, wapens en munitie naar Oekraïne begon te sturen nadat Rusland in februari zijn militaire operatie in de buurstaat was begonnen.)

  Het volk wordt geregeerd door een stelletje randdebielen, met 0 visie.
  En dan mij vertellen wat ik wel of niet mag…. We zijn in oorlog, die we gaan verliezen.!!

  • Ja de Duitser O. Scholz heeft miljarden verkwanseld aan zijn vriend Zelenski en zijn eigen volk lijdt bijna honger,,,, als je ziet dat het land bedelaars heeft die je overal in de grote steden ziet zitten en vragen om een aalmoes De ,,,,bondskanselier,,,tuseen haakjes wel te begrijpen,,,, is een marionet van de debielen die het in Brussel voor het zeggen hebben Deze debielen denken nog steeds dat zij de oekraine een dienst doen om bij de Navo dan wel EU zich zullen aansluiten Maar de bevoking wil dat niet en willen bij Rusland blijven…. De leider van die staat Z. handeld dus uit eigenbelang en heeft veel meelopers die hem ondersteunen die het leger vormen!!

 2. je kan als Duitsland ook zeggen tegen de USA je kan de p.euris krijgen en je volk helpen en de uit de NAVO stappen of heb je geen lef en doe je maar wat de kauwgom ballen zeggen en dat geld voor de hele EU

 3. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat ze helemaal geen tekort hebben aan munitie en doen alsof. Dat ze met trainingen “pang pang” moeten zeggen, zegt niets over dat ze tekorten hebben maar misschien juist alles opsparen voor een (grote oorlog)?

  • Grote oorlog of moordpartij?
   De dag dat het volk in opstand komt staan de scherpschutters 1 dag daarvoor al op de daken…
   Die scherpschutters, het leger en politie zullen niet Pang Pang roepen.
   Een kogel kan je herladen en er zijn overal nog wapenhandelaars die ook munitie maken.
   Hoeveel kogels maken die per minuut? Over de zwarte markt zullen we maar beter zwijgen.
   Is het volk te sterk of weigeren de Great Reset dan komen de Russen of Turken naar ons.
   Die moeten ons terroriseren en veel roeptoeters kopje kleiner maken, de media zal ons wijsmaken dat alle wapens en munitie in Oekraïne zijn (vernield)… je wordt gewoon aan je lot overgelaten.
   Ik hoop dat de linkse media niet op tijd de benen kan nemen. Wees alert wanneer plots de overheid in kleine getallen verdwijnt, want dat is het teken en gaat stiekem gebeuren.
   Het is één groot plan…

 4. Voor de boskabouters of gewoon als test; probeer eens een militair mes zoals de Glock Feldmesser 81 – zwart te pakken te krijgen! Die worden allemaal naar Oekraïne verstuurt.
  De groene of model 78 zonder zaagvertanding zal nog lukken.
  Europa moet duidelijk leeg lopen wat betreft alle soorten wapens!
  Kan je nu raden waarom?

 5. Als er een demonstratie komt, projecteren ze een grote naaktfoto van Merkel op de muur; demonstranten rennen dan in paniek weg…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in