Screenshot YouTube

De afgelopen jaren hebben we volgehouden dat we door te kijken naar wat er in andere landen gebeurt, konden “zien” wat er naar het Westen zou komen. Van lockdowns tot specifieke voedseltekorten tot cultuuroorlogen, vaak gebeurt wat in de wereld gebeurt als een besmetting elders, schrijft Susan Duclos.

Toegegeven, dat gebeurt niet met alles, met verschillende wetten in verschillende landen, maar als het gaat om zaken als problemen met de toeleveringsketen, of hoe een land omgaat met een pandemie, zien we dat wereldleiders nabootsen wat anderen doen, zelfs als bewezen is dat die acties schadelijk zijn voor het land.

Voorbeeld: Covid, dat ontstond in Wuhan, China, zag de Chinese leiders mensen in lockdown plaatsen, in sommige gevallen zelfs in hun eigen gebouwen, waarbij ze weigerden hen te laten winkelen of überhaupt weg te laten gaan.

Op 23 januari 2020 legde de centrale regering van China een lockdown op in Wuhan en andere steden in Hubei in een poging om het centrum van een uitbraak van COVID-19 in quarantaine te houden; deze actie werd algemeen aangeduid als de Wuhan lockdown. Hoewel de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) verklaarde dat het buiten haar eigen richtlijnen viel, prees zij de actie en noemde deze “ongekend in de geschiedenis van de volksgezondheid”.

Dat bracht een kettingreactie van overreactie en paniek op gang van landen in Azië, Australië en Nieuw-Zeeland, naar Europese landen, naar landen in Amerika, naar landen ten zuiden van de Sahara in Afrika. (Zie: Grafieken en hoe het grootste deel van de wereld in lockdown ging)

Een ander voorbeeld is de bevoorradingsketen: wanneer in één land tekorten ontstaan, of het nu gaat om voedsel, handreiniger of toiletpapier, volgen andere landen.

Houd in gedachten dat wanneer er op één plaats voedseltekorten ontstaan, andere plaatsen als dominostenen dezelfde tekorten beginnen te zien, omdat het niet langer alleen “Amerika’s voedselvoorziening” is, maar een onderling verbonden wereldwijde keten waar als er maar één schakel breekt, de keten niet langer functioneert zoals het hoort.

Terzijde: Preppers, althans die in Amerika, proberen voorbereid te zijn op zoveel mogelijk SHTF scenario’s, weersomstandigheden, terroristische aanvallen, grid down scenario’s, door voorraden voedsel, medicijnen, water en andere eerste levensbehoeften aan te leggen.

Als natie hebben wij niet de lessen geleerd die preppers al leerden voordat prepping werd erkend, en lang voordat preppers werden behandeld als iets anders dan “doemdenkers”, namelijk voorbereidingen treffen om “off the grid” te leven of gewoon zelfvoorzienend te zijn in het geval van een maatschappelijke ineenstorting en burgerlijke onrust. Wij hebben ons als natie laten afhangen van andere naties om te overleven.

Ze rantsoeneren eieren in het VK 

Dat brengt ons bij eieren en zuivel.

Het afgelopen jaar hebben we eieren in prijs zien stijgen omdat de vogelgriep, arbeidstekorten en brandstofkosten een piek hebben veroorzaakt, die echt ongelooflijk is als je het gerapporteerd ziet, maar schokkend is als je een beeld ziet van de prijzen van 2019 tot oktober 2022.

  De meest nepachtige PR-intensieve oorlog aller tijden

Via CNBC:

Prijzen pieken als de tekorten toenemen, en als we naar het VK kijken, zien we een momentopname van wat er naar de rest van het Westen komt, want de oorzaken zijn omstandigheden die overal ter wereld hetzelfde zijn.

Via Breitbart zien we de volgende kop: “Britse supermarkten beginnen eieren te rantsoeneren nu vogelgriep en inflatie het aanbod aantasten.”

De voortwoekerende inflatie en de aanhoudende vogelgriepepidemie hebben naar verluidt het aanbod van eieren in Groot-Brittannië drastisch aangetast, waarbij meerdere bedrijven in het land nu naar verluidt het voedselartikel rantsoeneren als gevolg van een gebrek aan beschikbaarheid.

Het tekort zou wel eens een zware klap kunnen zijn voor veel huishoudens in het land die het moeilijk hebben en al moeten bezuinigen op vlees en vis om de aanhoudende crisis in de kosten van levensonderhoud te overleven.

Hoe lang duurt het nog voordat wij in dezelfde situatie terechtkomen? We zien ook een enorme inflatie. De vogelgriep en de brandstofkosten hebben de eierproductie overal ter wereld, ook in Amerika, aangetast.

NASHVILLE, N.C. – De vraag naar eieren blijft hoog omdat consumenten op zoek zijn naar een betaalbare eiwitbron.

Vogelgriepuitbraken in het hele land hebben het aanbod van eieren echter belemmerd.

Eierboeren worden ook geconfronteerd met stijgende kosten voor brandstof, arbeid, materiaal en voer voor hun kippen.

De waarschuwingen komen al meer dan een jaar binnen dat de eiersituatie, waarvan velen meer gebruiken als eiwitbron om de stijgende kosten van andere consumptiegoederen, vooral vlees, te helpen compenseren.

Economie…

The Daily Mail legt uit dat de schuld van Amerikaanse huishoudens is gestegen tot “16,5 biljoen dollar – een stijging van 8,3% in de snelste stijging sinds 2008 – omdat de inflatie Amerikanen ertoe aanzet kredietlijnen aan te boren om de stijgende prijzen te kunnen betalen.”

Op 18 november meldde CNBC dat “60% van de Amerikanen van salaris tot salaris leven, op weg naar het winkelhoogseizoen”.

De GOP Ways and Means website heeft een lijst van problemen waar Amerikanen onder lijden, te beginnen met: “Prijzen overtreffen lonen onder Biden-Flatie, creëren verborgen belasting.”

“Inflatie is overal, en bedrijven op Main Street, waar de meesten van ons hun geld uitgeven, verhogen de prijzen,” schrijft William Dunkelberg, hoofdeconoom van de National Federation of Independent Business in een nieuw artikel voor Forbes. “Eerder dit jaar (maart en mei) meldde 71 procent van de kleine bedrijven dat ze hun gemiddelde verkoopprijzen verhoogden, gelijk met juli 1974, de recordhoogte. Bijna 20 procent verhoogde de prijzen met 10 procent of meer! Dat is inflatie!”

Inflatie blijft het grootste probleem voor kleine bedrijven, omdat zij deze kosten moeten doorberekenen aan de consument.

  Valse beweringen over Rusland blijven de visie van het "Westen" vertroebelen

Lees de hele lijst om te begrijpen dat het ergste nog moet komen.

Op 19 november meldde MarketWatch dat volgens de geschiedenis de stijgende prijzen, de inflatie waarvan wij getuige zijn, wel tien jaar zou kunnen duren.

Ja, dat leest u goed. Een decennium.

“Een inflatiesprong naar 4% is vaak tijdelijk, maar wanneer de inflatie de 8% overschrijdt, gaat ze in 70% van de gevallen door naar hogere niveaus”, schrijven Arnott en zijn co-auteur, analist Omid Shakernia.

Dit betekent voor ons. De officiële Amerikaanse inflatie kwam in maart boven de 8% en bleef daar tot september, met een piek van 9,1% in juni. (En dat is het jaarlijkse percentage, d.w.z. de prijsverandering ten opzichte van 12 maanden eerder. De maandelijkse prijswijziging, die veel volatieler is dan het jaarcijfer, heeft dit jaar op sommige momenten zelfs een snellere inflatie laten zien – en in oktober was er zelfs een stijging in plaats van een daling).

“Terugkeren naar 3% inflatie, wat wij beschouwen als de bovengrens voor een goedaardige duurzame inflatie, is gemakkelijk vanaf 4%, moeilijk vanaf 6%, en zeer moeilijk vanaf 8% of meer,” waarschuwen Arnott en Shakernia.

Zodra de inflatie boven de 8% komt, “duurt een terugkeer naar 3% gewoonlijk 6 tot 20 jaar, met een mediaan van meer dan 10 jaar.”

Het grootste teken dat het ergste nog moet komen, wordt getoond in de volgende grafiek, die opnieuw een verbazingwekkend visueel en hard oordeel geeft over het beleid van het Biden-regime.

Wat gebeurde er in 2021 om zo’n dramatische inflatiepiek te veroorzaken? 2021 is het jaar waarin Joe Biden het Witte Huis ging bezetten en een door democraten gecontroleerd congres had, waardoor hij kon uitgeven, uitgeven en nog eens uitgeven, waardoor Amerikanen in armoede werden gedreven.

Waarschuwingen voor blackouts in de winter en noodsituaties op het elektriciteitsnet 

Waren de kosten van brandstof, aardgas en elektriciteit al een uitdaging genoeg voor Amerikanen die de Biden-Flatie proberen te overleven, nu zien we waarschuwingen voor black-outs en noodsituaties op het elektriciteitsnet in de komende wintermaanden.

Grote delen van Noord-Amerika kunnen in de winter van 2022-23 te maken krijgen met stroomuitval of andere noodsituaties tijdens extreme koude als gevolg van minder aardgas- en steenkoolvoorraden, aldus de North American Electric Reliability Corporation (NERC).

Volgens een rapport van de NERC, een Amerikaanse regelgevende instantie die de stabiliteit van het netwerk beheert, lopen elektriciteitsnetten in Texas, de Carolina’s, New England en het Midwesten het grootste risico op een tekort aan stroom tijdens perioden met een hoge vraag.

Volgens het NERC-rapport (pdf) loopt een groot deel van het Noord-Amerikaanse [bulkstroom]systeem “het risico van onvoldoende elektriciteitsvoorziening tijdens de winterpiek”. Het rapport voegt eraan toe dat “hogere piekvraagprognoses, ontoereikende generatorverwarming, brandstofvoorzieningsrisico’s en aardgasinfrastructuur bijdragen aan de risico’s die worden waargenomen” in de bovengenoemde regio’s van de VS.

“De trend is dat we meer risicogebieden zien, we zien meer buitengebruikstellingen van kritieke opwekking, brandstofproblemen en we doen alles wat we kunnen,” vertelde John Moura, NERC’s directeur van betrouwbaarheidsbeoordeling, aan Bloomberg News. “Deze uitdagingen komen niet zomaar uit het niets.”

Moura en andere exploitanten vertelden Bloomberg dat tijdens extreme weersomstandigheden of koude periodes tijdens de komende winter een kwart van alle Amerikanen met een stroomstoring te maken kan krijgen.

  Oekraïne situatierapport: verrassingsaanval van Rusland verandert oorlog in Oekraïne!

Een kwart van de Amerikanen.

Tientallen miljoenen mensen zouden tijdens de koudste maanden van het jaar geconfronteerd kunnen worden met langdurige stroomonderbrekingen.

Men mag ook niet vergeten dat het herstel van de stroomvoorziening langer kan duren dan ooit tevoren, waardoor Amerikanen in het donker en in de kou blijven zitten.

Zero Hedge legt uit:

Bijvoorbeeld, de vraag naar diesel stijgt, maar de voorraden aan de oostkust staan op een laagterecord voor deze tijd van het jaar. Een tekort aan brandstof die gebruikt wordt om de economie van energie te voorzien, van verwarming tot vrachtwagens, heeft nog ongeveer 25 dagen voorraad in opslag. Elke onderbreking in de bevoorrading kan ervoor zorgen dat elektriciteitscentrales deze winter met hiaten zitten.

Jim Matheson, chief executive officer van de National Rural Electric Cooperative Association, vertelde Bloomberg dat de vraag naar elektriciteit groter zal zijn dan het “beschikbare aanbod tijdens de piekperiode in de winter, en dat de consument een ondenkbare maar reële dreiging van stroomuitval boven het hoofd hangt.

Wij hebben geschreven en gesproken over de noodzaak om zo goedkoop mogelijk warm te blijven tijdens de komende winter, maar tijdens een black-out of een noodsituatie op het net is het geen kwestie van geld besparen, maar van overleven voor onbepaalde tijd zonder elektriciteit.

Als u een generator, warme kleren, kachels of andere methoden om warm te blijven hebt uitgesteld, tonen deze waarschuwingen uit verschillende bronnen aan waarom dat een dodelijke keuze zou kunnen zijn.

Hoofdlijn

Bent u klaar voor gerantsoeneerd voedsel in de winkels? Stroomuitval in de winter? Zo nee, bereid u voor. Zo ja, en u hebt familie die volledig onvoorbereid is, praat dan met hen, laat hen de waarschuwingen en rapporten zien, en als u de mogelijkheid en de wens hebt, help hen dan om zich voor te bereiden.

Het ergste moet nog komen, maar als u erop voorbereid bent, hoeft u nergens bang voor te zijn of u zorgen te maken.

Vorig artikelGevaccineerde etnische zuivering – Biden’s Witte Huis koopt de armen om met boodschappengeld om zich te laten vaccineren
Volgend artikelDIED SUDDENLY: Bekijk de première van de schokkende onthulling van het COVID-19 vaccin
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Houd moed mensen, de EU (Babylon) zal volgens Nostradamus brief aan de toekomstige Koning Hendric (de grote monarch vallen!
  Nostradamus noemt in zijn brief uit 1558 dat dit laatste Babylonische rijk slechts 73 jaar en 7 maanden zal bestaan. Indien men deze levensduurperiode bij de officiële stichtings datum (Europa dag 9 mei 1950) optelt komt men tot het einde van dit EU rijk op 1- 1- 2024. (Let wel: indien de stichtingsdatum van de EU correct is geïnterpreteerd!). Hierbij moet opgemerkt worden dat als de EU valt, dat nog niet de individuele lidstaten ook ten onder gaan.

 2. Nix is toeval en alles wordt gecreerd, allemaal om het grote plan door te stampen, en met de huidige wereldbevolking gaan ze een heeeeeel eind komen. Wegkijken, niet willen horen en de tv nablaten is veeeeeel voorkomend en vooral bij diegenen die zich hebben laten verleiden tot het wondershotje…..

   • … en de staat heft ook nog btw over de verhoging en energiebelasting. Dit word een hoop ellende veroorzaakt door WEF leden in de regering om ons te forceren tot willigheid iedere “oplossing” te accepteren, waarbij we 90% verliezen en mogen juichen dat er 10% overblijft…

    • Heb zonet uitgerekend wat mijn jaarlijkse gebruik is.Ik kom dus in aanmerking voor maximaal 600+ (per jaar) belasting verlaging daar ik heel weinig gebruik.Tis wel lijden,ma ja heb geen keus.

     • mja, me2.
      heb in 2022 600 euro betaald voor energie, kreeg ongeveer 700 euro belastingverlaging op eindafrekening en in nov en dec nog eens 2 x 180 euro compensatie…

 3. Lullig voor de onvoorbereiden .
  Mocht het schaapsvolk dit pikken en ze zien iedereen om zich vernachellen en verpieteren .
  En geen kik geven dan kun je ook niks verwachten .
  Hier hooguit een kleine verlenging .
  De pernamente PURGE neemt dan aanvang .
  Strap in and Enjoy the Ride !! 😃

 4. Beste mensen

  Deze schrijven is alleen voor die genen
  Die absoluut geen inzicht willen verwerven
  Elke EI staat gelijk aan een zwangere menselijke vrouw
  Als U zo graag eieren wilt eten haal het uit die buiken van die vrouwen

  Moordenaars Kadaver Vreters Kannibalen
  Of zijn die wezens dan ineens lafbekken geworden sleurend slepend met de lange tongen over de vloer
  Is Uw buurvrouw buurmeisje Uw eigen Zus of eigen Moeder zwanger ?
  Sla Uw slag haal weg dat EI Eet het op !
  Zult U best van genieten
  Smullen maar ….

  Dank U

   • Beste Mensen

    Bij dieper graven in het Brein zal men het uiteindelijk wel kunnen zien door Universele Liefde in 100% onvoorwaardelijke overgave
    Net als meneer Jezus dat had gedaan en uiteindelijk op zijn 32/33 jaren verlichting bereikte
    Dus zelf realisatie dat ook Hij God Was in levende lijve

    Oefening baart Kunst

    Dank U

  • Beste Mensen

   Wij Europeanen bezitten niks
   De grond is de grootste deel van het jaar onbruikbaar door de koude
   We stelen toch alles bij elkaar en brengen kleine verandering aan & Hupplaaa
   Snel onze patent ches erop plakken
   Van wij hebben dat bedacht is bij Ons gegroeid tot een Kilo is van ons
   Nou slimme Europeanen ga Uw gang

   Dank U

    • Ik ben aan het oefenen..
     Kas nu te koud. Boven, onder lampen groeit het heel langzaam. Rond de 15 C. Denk, ook net te koud.
     Water niet op de aarde schenken, want anders rotten de plantjes, maar in de schaal er onder.
     Chinese kool gaat het best.
     Sprieterige plantjes, zoals knolvenkel, hebben te weinig blad oppervlakte. Die hebben echt zomer licht/warmte nodig.
     Winterspinazie( bolster) gaat goed.
     Er bestaan winteruien.

     • Beste Mensen

      Hoeft niet gekookt te worden
      Kan zo worden opgegeten Spinazie met uien
      Maar met aardappelen gaat helaas niet samen
      Het punt is alleen hoe die aardappelen te ontgiften beter gezegd gaar te maken
      Dat heeft iets nodig wat hitte produceert zonder Gas Electra of Hout om dat te bewerkstelligen
      Waarmee zou dat kunnen ?
      Immers dan heeft men dagelijks een volwaardige maaltijd met Ruim voldoende aan vitaminen om in leven te blijven

      Oplossingen graag ?

      Dank U

 5. Dit komt er nog aan jongens. Vergeet niet dat het een “22” is dit jaar – “een groot verlies”, dus het is er op of er onder voor die parasieten. En als ze het voor elkaar krijgen, is het ons verlies, niet van hun.

  Dit gaat over die docu die uit is:
  De Europese Unie en andere globalistische organisaties maken haast met de invoering van een digitale identiteit en CBDC, die het leven makkelijker zouden moeten maken, maar volgens critici het einde zouden betekenen van onze vrijheid.

  https://www.blckbx.tv/binnenland/state-of-control-belangrijke-docu-over-het-thema-waar-iedereen-het-over-zou-moeten-hebben?utm_source=Blckbx&utm_campaign=d76e125361-EMAIL_CAMPAIGN_2022_11-22&utm_medium=email&utm_term=0_0a2d02ab29-d76e125361-566807460

  Je was het bijna vergeten dat dit nog in de koker zat, he…?

 6. Wat een nepfoto.
  Landloper, dakloze, reiziger… wie zet nu zijn rugzak onbewaakt naast zich.
  Dat is uitnodigen tot stelen, ren ware dat het een bompakket is haha

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in