Drie zwarte overvallers vallen blanke kerk aan – twee doodgeschoten

5
Pieter van der Westhuizen met de twee doodgeschoten rovers. Foto: Twitter

Op zondagochtend werd een kerk in het Wierda Park in Zuid-Afrika tijdens een dienst door drie gewapende zwarte mannen bestormd, maar hun plan liep in honderd toen twee van hen werden doodgeschoten door een kerkganger. De derde overvaller ontvluchtte het tafereel en men vermoedt dat hij is aangeschoten door de schutter, Pieter van der Westhuizen, broer van de overleden rugbylegende Joost van der Westhuizen.

Het incident vond zondag plaats in Wierda Park in Zuid-Afrika, meldt de lokale nieuwszender Netwerk24. Naar verluidt zou er een kerkdienst hebben plaatsgevonden in de christelijke gemeente Querencia Ministries toen drie gewapende zwarte mannen met getrokken wapens naar binnen stormden.

Mishandelden en beroofden parochianen – werden doodgeschoten

Pastoor Kobus Erasmus en een aantal van de parochianen in de kleine parochie werden door de zwarte rovers rond geduwd, mishandeld met schoppen en slagen terwijl ze met pistolen werden bedreigd en beroofd van hun bezittingen. Maar toen een van de rovers het pistool tegen het hoofd van de pastoor zette, trok een van de parochianen, Pieter van der Westhuizen, zijn pistool en slaagde erin twee van de overvallers dood te schieten, terwijl een derde gewond aan de plaats delict ontsnapte.

Niemand in de parochie zou meer dan licht gewond geraakt zijn dankzij de snelle actie van de gepensioneerde politieagent.

De advocaat van Van der Westhuizen zegt tegen News 24 dat zijn cliënt na het incident nog steeds “geschokt” is.

Natuurlijk is het voor iedereen een traumatische ervaring. Hij krijgt al het nodige advies, maar hij lijkt in orde. Hij was 13 jaar politieagent, dus hij heeft de nodige opleiding om dergelijke situaties aan te pakken, maar het is nog steeds een traumatische ervaring voor iedereen.

Volgens de advocaat gaat het allemaal om zelfverdediging.

Ik kan niet alle details uitwerken, maar in dat stadium lijkt het erop dat hij uit zelfverdediging heeft gehandeld. Niet alleen om zichzelf te beschermen, maar ook om de gemeente te beschermen. Pieter deed wat nodig was om ieders veiligheid te waarborgen, zegt de advocaat.

Het is niet ongewoon dat zwarten midden in een lopende dienst in Zuid-Afrika blanke kerken aanvallen. Op 25 juli 1993 vielen een half dozijn zwarte mannen, gewapend met handgranaten en automatische geweren, de St. James Church in Kenilworth, Kaapstad, aan met het doel om zoveel mogelijk blanken van de meer dan duizend aanwezigen te doden. Ook deze keer werden ze echter gered door een gewapende man, de missionaris Charl van Wyk, die de aanvallers wist af te schrikken door met zijn revolver op hen te schieten.

Een grootmoeder in Zuid-Afrika stierf toen ze gedwongen werd te zien hoe haar drie kleinkinderen werden verkracht

  Politiegeweld in Afrika om Corona-infectie te voorkomen doodt veel meer dan het virus zelf
Vorig artikelDuitsland: Afghaan (23) verkrachtte 11-jarige – vrijgelaten uit voorlopige hechtenis – en verkrachtte 13-jarige
Volgend artikelBLM-propagandist bespot en bedreigd in “Amerika’s meest racistische stad”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. blanke kerk, die term is onjuist zoals zwarte kerk ook onjuist is. we zijn alle christenen. iig het recht op zelfverdediging is helig, dus goed gedaan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in