De kat is uit de zak. Het oorlogszuchtige beleid van de Westerse wanbestuurders wordt met elkaar in verband gebracht en begrepen door het grote publiek. Het westerse propagandanarratief over het conflict in Oekraïne is in grote moeilijkheden. Maanden van liegen door regeringen en plichtsgetrouwe nieuwsmedia vallen in duigen nu Rusland grote vooruitgang boekt om de Russischtalige bevolking van de Krim en Donbass, het vroegere oostelijk deel van Oekraïne, te beschermen, en om de nazi-strijdkrachten te neutraliseren die onder controle staan van het regime in Kiev en tot het uiterste gesteund worden door de NAVO, schrijft Strategic Culture.

Herinnert u zich hoe nog maar enkele weken geleden Rusland in de Westerse media aan de schandpaal genageld werd omdat het een “strategische blunder” gemaakt zou hebben van zijn militaire interventie in Oekraïne, die op 24 februari begonnen was. Westerse leiders voorspelden toen met veel enthousiasme een militaire nederlaag voor Moskou. Na vier maanden van conflict decimeren niet alleen Russische troepen de door de NAVO gesteunde Oekraïense flanken, maar de ruimere repercussies die de Westerse mogendheden hadden kunnen vermijden als zij zich diplomatiek met Rusland hadden beziggehouden om lang gekoesterde veiligheidszorgen op te lossen, slaan nu met verwoestende economische gevolgen terug. De door de V.S. geleide as van de NAVO en de Europese Unie graaft een reusachtig gat voor zichzelf. Zo niet een graf.

Om de aandacht af te leiden van de door de NAVO veroorzaakte ramp, provoceert het door de VS geleide militaire bondgenootschap Rusland roekeloos met een blokkade van het Russische enclavegebied Kaliningrad. Het Russische grondgebied ligt ingeklemd tussen de NAVO-leden Polen en de drie Baltische staten Estland, Letland en Litouwen. Deze week heeft Litouwen het spoor- en wegvervoer naar Kaliningrad geblokkeerd. Het is duidelijk dat de Baltische staat niet alleen handelt. Het dwingt een beleid af dat door de leiding van de NAVO en de EU is verordend. Het hoofd van het buitenlands beleid van de EU, Josep Borrell, kwam met het absurde excuus dat Litouwen alleen maar sancties toepaste tegen Russische goederen. Hij ontkende de overduidelijke realiteit dat het hier ging om een vijandige economische blokkade van soeverein Russisch grondgebied en zijn binnenlandse aangelegenheden. Lachwekkend genoeg heeft Borrell de brutale moed om Rusland te beschuldigen van het blokkeren van Oekraïense havens.

  Scott Ritter: Requiem voor NAVO's nachtmerrie

Moskou heeft gewaarschuwd dat als de blokkade van zijn grondgebied niet wordt opgeheven, dit als agressie zal worden opgevat, waarop het zal reageren. Met andere woorden, de as van de NAVO en de EU heeft besloten de spanningen met Rusland gratuit te laten escaleren tot het punt dat zij oorlogsdaden uitlokt, wat een blokkade zeker betekent.

De krankzinnige zet van de Westerse mogendheden moet gezien worden als niets anders dan wanhopige afleidingsmanoeuvres om af te leiden van hun fiasco van falende propagandaleugens over Oekraïne. In plaats van (zelfs stilzwijgend) toe te geven dat hun beleid een monumentale puinhoop in Europa en zelfs in de hele wereld heeft veroorzaakt, graven de Westerse mogendheden een nog dieper gat door de spanningen met Rusland nog verder op te voeren.

Dit zou ook de bespottelijke stap verklaren die de Europese Raad deze week heeft gezet om Oekraïne de status van officiële kandidaat-lidstaat voor toetreding tot het 27 leden tellende blok te verlenen. In de praktijk kan het nog tientallen jaren duren voordat Oekraïne lid wordt. Turkije heeft dezelfde status al 22 jaar zonder in de Europese schoot te vallen. Servië en andere Balkanstaten wachten al tot 10 jaar als kandidaat om tot de EU-club toe te treden. De fanfare waarmee de leiding van de EU de aanvraag van Oekraïne inwilligt, is dus grotendeels loos theater. Alle verklaringen over “solidariteit” met Oekraïne zijn typische Brusselse bombast.

Geen wonder dat andere kandidaat-landen zich ergeren aan wat zij terecht zien als het bedrijven van politiek door de EU zonder een greintje principe. Het regime in Kiev wordt geprezen als zijnde “Europese waarden delend” terwijl het politieke partijen van de oppositie verbiedt en de Russische taal, literatuur en muziek verbiedt. De Europese Unie spietst zichzelf met haar eigen gewetenloze tegenstrijdigheden door Oekraïne de status van kandidaat-lidstaat te verlenen.

  VS vliegdekschepen zijn sitting ducks voor Russische supersonische antischipkruisraketten ... en nu ook die van China

Maar op de futiele korte termijn is dat bedoeld om, opnieuw, de aandacht af te leiden van de publieke schaamte dat de EU en de NAVO toezien op een totaal debacle in Oekraïne. Miljarden dollars en euro’s die van Europese en Amerikaanse burgers zijn afgetroggeld om een naziregime te voeden, hebben militair niets opgeleverd, behalve dat de oorlog in Oekraïne is verlengd en het gevaar van een totale confrontatie met Rusland is geëscaleerd. Een oorlog die naar alle waarschijnlijkheid zou leiden tot een nucleaire catastrofe voor de planeet.

De politieke instellingen van de V.S. en Europa hebben alle morele gezag om te regeren verloren. In een tijd van historische ineenstorting van de westerse kapitalistische economieën hebben zij besloten de ontberingen en ellende voor hun samenlevingen nog acuter te maken door wereldwijde energie- en inflatiecrises uit te lokken. Hun krankzinnige onverantwoordelijkheid wordt ingegeven door westerse ideologische belangen, door de knieval voor de transatlantische elite en het militair-industrieel complex, en door een verstokte mentaliteit van russofobie. De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, wees er deze week op dat het huidige klimaat en de huidige dynamiek van de EU en de NAVO een oorlogsblok tegen Rusland vormen, een blok dat een verachtelijke echo heeft van de manier waarop nazi-Duitsland en Europese fascisten zich in de jaren dertig tegen de Sovjet-Unie bewapenden.

De moreel bankroete heersende klasse in het Westen heeft altijd oorlog als een handige ontsnappingsroute voor interne rampspoed gevonden. Hun leugens en wanbestuur kunnen bedekt worden met het bloed van miljoenen, zo wordt gruwelijk berekend. Zij hebben dit gedaan met de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Zij zijn bereid het opnieuw te doen met een Derde Wereldoorlog.

Het is werkelijk schokkend dat de as van de NAVO en de EU week na week afstevent op een open oorlog tegen Rusland. Het scenario is al overgegaan van een proxy-oorlog naar een rechtstreekse oorlog.

  Prijsexplosie is een feit: Saoedi-Arabië en Koeweit sluiten verhoging olieproductie uit

De provocatie om Kaliningrad te blokkeren is een directe aanval op het grondgebied van de Russische Federatie.

Evenzo zijn het schandalige geflirt met Oekraïne over het EU-lidmaatschap, en de levering van raketsystemen aan het regime in Kiev door de Verenigde Staten, Duitsland, Groot-Brittannië en anderen, allemaal krankzinnige manoeuvres om verantwoording en veroordeling voor hun eigen inherente falen te ontlopen.

Het is zeer opmerkelijk dat er deze week in de straten van Brussel massale protesten waren, waarbij de woede van het publiek zich uitdrukkelijk richtte tegen de verslechterende economische omstandigheden voor de burgers, in combinatie met veroordelingen van het oorlogszuchtige ophitsen van de NAVO met betrekking tot Oekraïne tegen Rusland.

De kat is uit de zak. Het oorlogszuchtige beleid van de westerse wanbestuurders wordt door het grote publiek met elkaar in verband gebracht en begrepen. De verwaande elites weten dat zij ontmaskerd worden. De keizer heeft geen kleren. En het Westerse publiek wordt steeds bozer nu miljoenen arbeiders in staking gaan en hun rechten opeisen van een hardvochtig establishment.

In een breed opgezette toespraak voor het Internationale Economische Forum van Sint-Petersburg vorige week zei de Russische president Vladimir Poetin dat de westerse wanbestuurders te maken krijgen met een toenemende populistische opstand en een uiteindelijke ondergang als gevolg van hun eigen flagrante incompetentie en wanbeheer.

Zulke democratische opstanden in het Westen kunnen niet snel genoeg komen, want het ernstige gevaar is dat de corrupte elite van het Westen zich zal haasten om oorlog te provoceren als afleidingsmanoeuvre. Opnieuw.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De westerse leiders hebben met hun sancties tegen Rusland aan uw neus getrokken om u in uw gezicht te spugenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIk zal mij nooit verontschuldigen omdat ik een scepticus ben
Volgend artikelScott Ritter: De fantasie van het fanatisme
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Mooi niemand ziet door de bomen het bos.
  Prachtig, dat de gewetenloze in het duister tasten.
  Rusland likkt in dit conflict/oorlog de enige die zijn verstand gebruikt.

  EU, NATO, NAVO, WHO en wat ik vergeten kan zijn,: Opdoeken!!!

  Ze zijn een pot nat, en hun bestaan niet waard.

  Wat is een organisator die niet toe kan geven dat ze “volkomen fout”!! bezig zijn.
  Nemen ze verantwoording?
  NEEN.

  Fijne heersers, ze zullen alle zeilen bij moeten zetten om hier heelhuids uit te komen.

  De idioten

  • Martin armstrong houd in augustus verhogen van agressie aan , zowel met opstand als in de oekrainestraat….ben benieuwd wat augustus gaat brengen. Het zou het kantelpunt zijn waar geen weg meer terug van is voor ww3 volgens zijn socrates. Ik geloof wel dat we recht de verdoemenis in worden geduwd expres door die laffe honden van wereldleiders….en onze laffe regering.
   Maar goed als het oorlog word in dit land is alles geoorloofd. We kunnen op deze site netjes fantaseren ,maar dan als het oorlog is, is het geoorloofd. Ik denk niet dat ze er mee weg zullen komen.
   Mensen hebben geleerd van de 2 oorlog hoe joden vrijwillig op de treinen stapten zoals mensen zich nu vrijwillig met russische roulette spuiten laten injecteren. Maar een ander groot deel is wakker en als je ziet hoe chinese jongeren kunnen demonstreren en hoe die samenwerken om massaal samen te komen zonder gepakt te worden en weten te vluchten. Atributen gebruiken om zich te beschermen. Zo zouden wij ook moeten samenwerken. Uiteindelijk als de oorlog uitbreekt is dat flutleger van 100.000 koppen niet opgewassen om hun eigen familie iets aan te doen.of om tegen miljoenen op te staan.we hebben dit al gewonnen bij voorbaat, alleen de winst halen kan nog even duren.
   Die onnozele eurofielen schijten in hun broek van angst en daarom leggen ze al deze angst regels op, dat ze hun bol niet zullen inslaan of vervolgen. 🤣🤣🤣🤣 maar het is hun eigen angst projecteren. De strenger de regels de groter hun eigen angst gepakt te worden voor hun misdadige criminele financiële wanbeheer ……

   • Daarom komt er een EU leger…ze verwachten niet dat politie, leger, etc.. hun leven gaan wagen tegen hun eigen bevolking waar ze nog mee in de zandbak gespeeld hebben voor Rutte, Kaag, Grapperhaus en Wopke

 2. Een onkennelijke domheid bij westerse leiders. Zo dom dat ik mij afvraag of er niet een plan achter zit. In Rusland lachen ze zich een kriek. Die hebben ons goed bij ons gerief. En dan te weten dat putin noch geen tegenmaatregelen genomen heeft, hij wacht gewoon af. Slim van hem.

 3. Ik denk dat mensen er compleet klaar mee zijn en ik denk dat het vertrouwen in alle regeringen met de dag verder afbrokkelen.

 4. Dat is allemaal leuk maar GVD hebben we weer verloren het was onze oorlog volgens Rutte. Die vent doet ook niets goed.

 5. Je zal niet lang meer duren voordat de bom van “ werknemers “ barst.
  Duitsland Stevens af op een groot faillissement van de gehele industrie.
  Gevolg miljoenen werkelozen.
  Dit zal Duitsland niet pikken.
  Hun Mercedes fabrieken dicht……. En Bayern dicht…… en vul maar in…..
  En de werkeloze werknemers in komend najaar thuis in de kou geen eten in de supermarkt…..
  DIT GAAT GOED FOUT.

  In Nederland ligt dit iets anders omdat ( vooral in de grote steden) mensen een kantoorpand hebben.
  Maar zodra Rusland met een of andere VERSTORING VAN HET INTERNET BEGINT, heb je de poppen aan het dansen.

  Rusland is aan het aftasten hoever het land kan gaan.
  Maar een blokkade/ platleggen van het internet verkeer in west Europa zou een heftige ingreep zijn…..
  Dit heeft m.i. te maken met de blokkade van Kaliningrad die Litouwen nu “ als beste jongetje uit de klas “ voor zijn rekening neemt.

 6. Spannende tijden. Ik las net dat men nu geen goud meer wil uit Rusland. De BRICS zal komen met een nieuwe munt en dollar en euro zullen klappen krijgen.

 7. Ik denk dat er geen oorlog komt… Het wordt weer tijd voor de gifspuit en de EU digi pas. Die nieuwe munt moet er door, Rusland komt goed van pas. Iedereen zal super blij zijn met zijn digi pasje – voor het gemak – en lekker een gratis gifspuitje er bij om goed beschermd te zijn tegen onzichtbare griezelige virusjes…de EU digi pas maakt ze bevoorrecht onder alle omstandigheden. Zo mooi. (Maar niet voor jou.) Het dreigen met een oorlog helpt om dit voor elkaar te krijgen. Het armageddon komt pas als noord en zuid Aarde zijn opgericht.

 8. “in combinatie met veroordelingen van het oorlogszuchtige optreden van de NAVO in Oekraïne tegen Rusland.”

  Dat is me dan toch ontgaan, zelfs op de alt-media bronnen die ik dagelijks lees…
  Heeft iemand een linkje?
  Dank bij voorbaat.

  • Beste redactie,
   Het ging me niet om “optreden” versus “ophitsen”.
   Het ging me erom dat mij niet bekend was (ook niet uit de Alt-Media) dat daartegen geprotesteerd zou zijn geworden door de burgers.
   Heeft u daar misschien een linkje van?
   Dank bij voorbaat.

 9. Inderdaad. Oorspronkelijk hadden sommige internationale instellingen democratische doelen; maar dat is al lang voorbij.

  Zo was de Nato een verdedigings organisatie; maar nu is het een billenmaat van een door een demente gek geleide staat, die nu wel oorlog moet zoeken, om uit de inflatie te komen.
  De Nato is een semi politieke macht geworden, die proxy oorlogen uitvoert voor globalisten/USA.

  De Nato. WHO, UN zijn te corrupt en kunnen het daglicht niet vedragen; tijd om ze op te doeken.

  En idd, een andere provocatie door Nato verwacht ik ook; vermoedelijk door Polen; hun haat tegen de Russen is misschien historisch gefundeerd, maar nu niet meer gerechtvaardigd en zou idd een WO3 kunnen triggeren; dan zou het westen ophouden te bestaan.
  Moge de eerste zware bom(atoom ofEM) dan op London vallen.

  Nu–wat antwoord of wraak betreft op Litouwen (lees:Nato/EU) zou het voor de Russen geen slecht idee zijn, alle internet satelieten uit de lucht te schieten, of anders te vernietigen.

  Dat zou een enorme chaos veroorzaken.

 10. Wat ik niet begrijp, in de hele situatie, dat westerse overheden en media zo stom en zo onbetrouwbaar zijn, dat ze het stomme gezever en verdraaien van realiteit door Nato/EU/ USA/GB maar voor zoete koek aannemen en geen eigen mening hebben.

  Ze staan op eenlager niveau dan slaafjes en zullen door de geschiedenis gelogenstraft worden.

  • Daar zit men niet mee zo lijkt;
   Lid van dezelfde nazi partij , die elkaar de zakken vult ‘ ons kent ons ‘
   Partij is nooit weggeweest , elk middel-, groot bedrijf staat op de gastenlijsten van Bilderberg en WEF

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in