Als u denkt dat uw leven gewoon door zal gaan omdat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne aan de andere kant van de aardbol is, moet u nog maar eens goed nadenken. Wij hadden al te maken met de ergste energiecrisis sinds de jaren zeventig voordat de oorlog uitbrak, en Rusland is een van de belangrijkste energieproducenten op de hele aardbol, schrijft Michael Snyder.

Naarmate de energiemarkten verder in beroering worden gebracht, zullen de energieprijzen tot ongekende hoogten stijgen. En zoals ik de afgelopen maanden herhaaldelijk heb gedocumenteerd, is de wereldvoedselcrisis alleen maar erger geworden, omdat de wereldvoedselvoorraden steeds krapper worden. Normaal exporteren Rusland en Oekraïne enorme hoeveelheden voedsel naar de rest van de wereld, maar de oorlog gaat daar verandering in brengen. Wij staan werkelijk voor een afschuwelijke ineenstorting van onze voedsel- en energiesystemen, en dat zal iedere man, vrouw en kind op de hele planeet treffen.

Laten we beginnen met te kijken naar de gevolgen die deze oorlog zal hebben voor de voedselvoorziening. Zelfs de Washington Post geeft toe dat de oorlog in Oekraïne waarschijnlijk “de voedselprijzen in de V.S. nog hoger zal doen stijgen“…

De invasie van Rusland in Oekraïne kan de voedselprijzen over de hele wereld nog verder opdrijven, want de regio is een van de grootste producenten van tarwe en sommige plantaardige oliën ter wereld. En de verstoringen zouden maanden of zelfs jaren kunnen aanslepen, aangezien de productie van de gewassen in het gebied zou kunnen worden stopgezet en het lang zou kunnen duren voor zij weer op gang komt.

Deze nieuwe inflatieschok komt op een ogenblik dat de wereldmarkten uiterst gespannen blijven wegens de verstoringen in verband met een pandemie. De prijsveranderingen hebben de afgelopen dagen hun weerslag gehad op de grondstoffenprijzen en zouden binnenkort kunnen doorwerken in de hogere kosten in supermarkten en restaurants.

De voedselprijzen zijn over de hele wereld al zeer agressief gestegen, en dat heeft miljoenen en miljoenen armen onderaan de economische voedselketen de hongerdood ingedreven.

Maar nu dreigt deze oorlog deze crisis naar een gevaarlijk nieuw niveau te stuwen, want Rusland en Oekraïne produceren samen “bijna een kwart van de tarwe van de wereld”

Dus als de uitvoer uit die twee oorlogvoerende naties wordt verminderd of geheel wordt stopgezet, hoe kunnen wij dan die productie vervangen?

Heeft iemand daar een antwoord op?

Samen zijn Rusland en Oekraïne gewoonlijk goed voor “29 procent van alle tarwe-export en 75 procent van de wereldexport van zonnebloemolie”

Oekraïne is de op drie na grootste exporteur ter wereld van zowel maïs als tarwe. Het is ook ’s werelds grootste exporteur van zonnebloemzaadolie, een belangrijk bestanddeel van de wereldvoorraad plantaardige olie. Samen leveren Rusland en Oekraïne 29 procent van alle tarwe-export en 75 procent van de wereldwijde export van zonnebloemolie, aldus Kelly Goughary, senior research analist Gro-Intelligence, een platform voor landbouwgegevens.

Dit is niet alleen erg.

Dit is heel erg.

Eerder heb ik al geschreven over hoe de landbouwproductie in 2022 over de hele wereld zal dalen, omdat de kunstmestprijzen uit de hand beginnen te lopen. Alleen al in Afrika zal volgens de prognoses dit jaar niet genoeg voedsel om 100 miljoen mensen te voeden verbouwd worden, vanwege de buitensporige kosten van kunstmest.

Wel, raad eens?

Het blijkt dat Rusland een van de grootste exporteurs van kunstmest ter wereld is

Rusland is een belangrijke wereldspeler op het gebied van aardgas, een belangrijke grondstof voor de kunstmestproductie. Hogere gasprijzen, en verminderde aanvoer, zullen de kunstmestprijzen verder opdrijven. Rusland is een van de grootste exporteurs van de drie grote groepen meststoffen (stikstof, fosfor en kalium). Fysieke verminderingen van de aanvoer zouden de kunstmestprijzen verder kunnen opdrijven.

Een deskundige die door de Washington Post werd geïnterviewd, gaf toe dat wij “afstevenen op een aanbodschaarste die moeilijk op te lossen zal zijn“.

Dat is een van de grootste understatements die ik in lange tijd gehoord heb.

  Zoveel mogelijk dode Oekraïners

Nog vóór de oorlog uitbrak, waren sommige kunstmestsoorten in prijs verdubbeld, sommige waren verdrievoudigd en sommige waren zelfs verviervoudigd.

Een paar weken geleden deelde ik u mee wat een ingewijde in de sector mij over de kunstmestprijzen vertelde. Hij waarschuwde dat veel boeren in de hele V.S. dit jaar gewoon geen maïs zullen kunnen verbouwen omdat het niet rendabel zal zijn door de sterk stijgende kunstmestprijzen.

En nu zullen de kunstmestprijzen waarschijnlijk nog veel hoger worden.

Dit is werkelijk een nachtmerrie.

Over zes maanden zullen we waarschijnlijk over de hele wereld voedselrellen zien.

Intussen begint de wereldwijde energiecrisis aan een zeer alarmerend nieuw hoofdstuk.

Volgens USA Today wordt 30 procent van al het aardgas dat Europa gebruikt, geleverd door Rusland

Rusland levert meer dan 30% van het gas dat Europa nodig heeft voor huisverwarming, industrie en elektriciteitsopwekking, en andere potentiële bevoorradingsbronnen zijn niet voldoende voorbereid om de kloof te overbruggen als het Russische gas wordt ingekrompen, zeggen analisten van Rystad Energy.

Europa is absoluut verslaafd aan Russisch gas, en zonder dat gas zou het gewone leven in veel Europese steden snel tot stilstand komen.

Sommigen opperen dat de invoer van vloeibaar aardgas uit de Verenigde Staten zou kunnen helpen terwijl de oorlog woedt…

De aanvoer van vloeibaar aardgas per schip uit de V.S. heeft deze winter geholpen om het tekort aan gas in Europa enigszins te verlichten, maar het is duur.

Intussen liggen de aardgasprijzen in de V.S. ongeveer 60% hoger dan een jaar geleden, volgens Rystad.

Jammer genoeg zullen de aardgasprijzen over de hele wereld nog verder stijgen.

Net als de prijzen voor propaan.

Net als de steenkoolprijzen.

En de olieprijs zal binnenkort de drempel van $100 per vat voorgoed in de achteruitkijkspiegel achter zich laten.

Joe Biden zegt in het openbaar dat hij alles zal doen wat hij kan om de benzineprijs laag te houden, maar ondertussen werkt zijn regering keihard “om nieuwe olie- en gasboorcontracten te bevriezen“…

Terwijl de olieprijzen de pan uit blijven rijzen, nu ook nog gestimuleerd door de Russische invasie in Oekraïne, blijft de regering-Biden met alle macht nieuwe olie- en gasboorcontracten bevriezen – zelfs nadat een rechtbank de regering veroordeeld heeft omdat zij een meetmethode gebruikt heeft om “de maatschappelijke gevolgen van koolstofuitstoot” te schatten om haar beslissing te rechtvaardigen.

Ondanks de uitspraak van de rechtbank heeft de regering-Biden nieuwe leases en vergunningen voor federale olie- en gasboringen tegengehouden, zo meldde MSN deze week.

Dus wanneer u straks zeven dollar betaalt voor een gallon benzine, bedenk dan wie u dit heeft aangedaan.

  Alles wordt met de dag veel gevaarlijker en veel stommer

Alles is aan het veranderen, en de komende maanden zullen bijzonder uitdagend zijn.

Ik denk dat Mike Adams de huidige stand van zaken heel goed samenvatte toen hij waarschuwde dat wij op een “totale ineenstorting” afstevenen…

Al deze factoren samen (voedsel, oorlog, brandstof, inflatie, valuta, enz.) zorgen voor een totale ineenstorting van de wereld die wij eens kenden. Vergeet betaalbaar voedsel of just-in-time levering van wat dan ook. De wereld staat op het punt extreem ongemakkelijk, duur en kapot te worden. De verstoringen van de toeleveringsketen zullen vanaf nu VEEL erger worden, en de misdaad zal uit pure wanhoop absoluut de pan uit rijzen. Verwacht flash mobs die op klaarlichte dag supermarkten plunderen. Autokapingen zullen de pan uit rijzen. Woninginbraken zullen schering en inslag worden, zelfs buiten de steden, wanneer plunderende bendes de voorsteden teisteren.

Helemaal terug in 2013 heb ik een roman uitgebracht, getiteld “The Beginning Of The End“, waarin ik specifiek de krankzinnige maatschappelijke omgeving beschreef waarin wij binnenkort zullen leven.

Zoveel van de dingen waar ikzelf en anderen al zovele jaren voor waarschuwen, beginnen zich nu voor onze ogen af te tekenen.

Wij stevenen werkelijk af op een nachtmerrie-achtige ineenstorting van de maatschappij, en wij zullen allen tot in het diepst van ons hart geschokt worden als het gebeurt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het volgende: Wereldwijde voedselcrisis – Zet u schrap voor rantsoeneringVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelVeroordeelde Rusland niet – krijgt geen COVID-19 vaccins
Volgend artikelOekraïne: Prijs van olie en gas schiet omhoog: “Enorme economische ineenstorting van Europa, de VS en de wereld”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

18 REACTIES

 1. kalm blijven helpt. zelfs in volle oorlog en hongersnood zijn er oplossingen te vinden om te overleven.

  we zijn erg verwende kinderen geworden door de overvloed waarin we leven. kijk naar de weelde waarin velen leven, dure wagens, dure reizen, duur restaurantbezoek, enz. we leven beschamend weelderig, in schril contrast met miljoenen hongerige mensen in arme landen.

  het zal ons deugd doen om de weelde achter ons te laten, back to basics, met beide voeten weer op de grond zoals onze voorouders leefden. zelf groenten kweken in je tuin of in plantenbakken. preppen is een must, nu alles nog goedkoop én beschikbaar is!

  gebruik je wagen zo minimaal mogelijk. neem de fiets of loop een eind. zoek een job kort bij huis. de dure benzineprijzen zullen je weinig kunnen deren. stook minder, 15 gr in huis in de winter is haalbaar, mits aangepaste kledij en extra deken in bed. isoleer je woning goed, weinig warmteverliezen en gratis zonnewarmte via HR beglazing.

  we zullen wel moeten om een nieuwe levensstijl te ontwikkelen, de omstandigheden op wereldniveau zullen ons helpen om creatief te zijn, minder verspillend, minder verwend, maar wel eenvoudiger, nederiger en beter verbonden met de natuur. allemaal pluspunten.

  doorheen elke crisis kun je veel leren en je leven veranderen. geen paniek, het gaat ons wel lukken!

  • Allemaal leuk Jan, maar als er grootschalig wordt geplunderd op leven en dood, wijk voor wijk en deur voor deur heb je toch een probleem. Ik prep me suf maar het zal helaas voor een ander zijn denk ik.

  • Dank voor jou melding. Ik leef al bijna zo….het is fijn want ik maak me minder zorgen en geniet meer omdat ik niets heb.
   Dat geeft een enorme balans in mezelf.
   Verandering geeft groei….

  • Ben bang dat ze ons niet laten , In wat nu aan de hand is , richting stenen , kijk naar wat altijd plaats heeft gevonden op moeder Aarde , ze liegen altijd

  • Mee eens. Ik leef al jaren minimalistisch en mis niets.
   Eet steeds meer uit de natuur..paardenbloemjam bv….en brandnetelsalade..
   We zijn zo verwend…
   Recycleren is n soort (en noodzaak) voor mij. Soms vraag ik waarom men iets weggeeft…
   Antwoord ik wil wat anders…te gek voor woorden….
   Terug naar de bases…

  • Ja dat komt allemaal door de corona en nu krijgen wij ook nog honger daarbij en het gas is bijna op en toch voeren wij miljoenen kub aardgas nog naar diverse landen, Rutte is niet dom en hij weet dat je ons volk van alles wijs kan maken gelukkig heb ik tot heden een goed leven gehad en voor de rest kunnen jullie landverraders de pot op.

 2. Het helpt ook niet dat vorig jaar heel veel boeren gedwongen werden om hun voorraden te vernietigen. Verder werd er veel verwoest door “natuurrampen”, al dan niet veroorzaakt door kwaadwillenden. Er was geen leveringsprobleem met gas maar toch waren er geen voorraden. Dit is geënsceneerd tot op het bod. Ik heb dit scenario gezien in die emails van die Britse gezondheidsminister. Die mails werden als fake gezien omdat men zich te gemakkelijk in de kaarten zou laten kijken. Welnu, we wachten tot ook het drinkwater een schaarste product wordt. Dan weten we of die mails echt waren of niet.

  https://eindtijdnieuws.com/gelekte-memo-d-d-14-juni-2021-volgende-stappen-permanente-lockdown-van-het-vk-prive-vertrouwelijk/

 3. Als Rusland en oekraine een kwart van de tarwe productie voor hun rekening nemen , eten we in plaats van 4 sneetjes brood , er gewoon 3 , onze regeringslijders liegen tegen ons De jonge heeft miljarden verduisterd , en mag natuurlijk aanblijven , daar zijn ze blij mee , en daar mag hij mee doorgaan , zolang hij het van de Nederlanders steelt en geeft aan , de CABAL

 4. Een maand later, en nog steeds brood op de tafel. De kosten zijn (nog) niet bijzonder gestegen hier in NL. Hou wel in gedachten dat Bayer-Monsanto beheer willen hebben van de graanproductie, zodat ze hun glyfosaat kunnen verkopen – des te meer reden om Rusland en Ukraine te annexeren.

  https://businessam.be/rusland-schiet-cuba-te-hulp-en-doneert-een-broodnodige-lading-tarwe/
  23 April 2022 – “Rusland schiet Cuba te hulp en doneert een broodnodige lading tarwe”

  Netjes van Rusland – zulke hufters zijn het dus niet dat ze wel te hulp schieten waar nodig. Maar dat lees je ook niet in de meanstream media. Dat de EU-commissie hun eigen mensen beroven van voedsel (dmv die belachelijke ‘sancties’) is gewoon te ziek voor woorden. Ze maken zelf alles kapot, en de ZioUSA staat te juichen aan de zijlijn.

  Maar ja… die goyim wil het ook he… je hoort ze toch niet verontwaardigd blaten. Het wordt nog eens een mooie wereld voor die domme kudde. Ze bekijken het goed.

 5. de enige landen die sancties kunnen geven zijn Rusland en China zij hebben alles in handen om de rest van de wereld in armoede of economie in duigen te laten vallen
  America en de Europese comissie en de rest van de Europese landen denken sancties op te kunnen leggen tegen Rusland maar dat lukt niet , Rusland heeft Europa of America niet nodig
  America denkt Rusland te kunnen bemachtigen en daarna China maar dat zal niet lukken want als America Rusland wil innemen dan is is China aan de kant van Rusland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in