Orban en Zeurlensky © Fidesz/President.gov.ua

Hongaarse regeringsfunctionarissen hebben gereageerd op beweringen van de Oekraïense regering dat Hongarije door Rusland getipt zou zijn over zijn voornemen om Oekraïne binnen te vallen, door de suggestie als “nepnieuws” af te doen en door te zeggen dat Oekraïne verbitterd is over het besluit van zijn buurland om geen wapens te verschepen naar het door oorlog verscheurde land, bericht Rmx.news.

Oekraïense regeringsfunctionaris dreigt Hongarije met “consequenties ” na einde oorlog 

De beschuldiging werd maandag voor het eerst geuit door de secretaris van de Nationale Veiligheidsraad van Oekraïne Oleksiy Danilov, waarbij plaatselijke media hem citeerden als zou Boedapest “van tevoren door Poetin gewaarschuwd zijn dat er aanvallen op ons land zouden komen,” en hij beschuldigde de regering van Viktor Orbán ervan een deel van Oekraïne te willen annexeren.

“Hongarije was door Poetin gewaarschuwd over een aanval op Oekraïne, en de Hongaarse regering was van plan een deel van het Oekraïense grondgebied voor zichzelf op te eisen,” zei Danilov. “Dit zal nooit gebeuren, de overwinning zal zeker van ons zijn. En wat Hongarije betreft, dat zich zo heeft gedragen, wij zullen zien welke consequenties deze oorlog voor dit land zal hebben.”

De Hongaarse minister van Kabinet Zoltan Kovacs reageerde dinsdag op social media en stelde dat Oekraïne gewoon verbitterd was over het besluit van Hongarije om het land niet van wapens te voorzien, zoals andere NAVO-leden wel gedaan hebben.

“Op 3 april [de dag van de Hongaarse algemene verkiezingen] hebben de Hongaren besloten dat Hongarije geen wapens naar Oekraïne zal verschepen,” schreef Kovacs op Twitter.

  BREAKING NEWS: Video bewijst dat Oekraïne chemische wapens gebruikt tegen Russische troepen

“Hoewel wij begrijpen dat Oekraïne niet blij is met ons besluit, zal het verspreiden van nepnieuws en leugens ons standpunt niet veranderen,” voegde hij eraan toe.

Anti-Hongaarse retoriek Oekraïne bereikt nieuw hoogtepunt met ongegronde annexatieclaims

Ondanks het feit dat Boedapest meer dan een half miljoen oorlogsvluchtelingen heeft opgenomen, gaan de Oekraïense leiders door met hun anti-Hongaarse retoriek.

Het is niet de eerste keer dat een hooggeplaatst lid van de regering van Volodymyr Zelensky Hongarije beschuldigt van pogingen om Oekraïens grondgebied te annexeren. De Oekraïense vice-premier Irina Veresjtsjoek vroeg of Hongarije “in stilte droomt van ons Transkarpatië?”

Transkarpathië is een westelijke regio van Oekraïne waar ongeveer 150.000 etnische Hongaren wonen. De Hongaarse regering heeft de retoriek van de Oekraïense regering scherp bekritiseerd.

Onlangs werd Orbán toegevoegd aan een dodenlijst die door ultra-nationalistische Oekraïners is samengesteld, waarbij deskundigen zeggen dat de gedetailleerde informatie die op de lijst verzameld is alleen met de hulp van de Oekraïense inlichtingendiensten kon zijn samengesteld, zie Frontnieuws Hongaarse premier Orban, Kroatische president, Nobelprijswinnaar op Oekraïense “executielijst”.

De banden tussen Hongarije en Oekraïne waren reeds voor de oorlog gespannen wegens de discriminatie door de Oekraïense regering van de Hongaarse minderheid in het westen van het land. Nu heeft Hongarije geweigerd om wapentransporten naar Oekraïne te sturen of deze over Hongaars grondgebied te laten passeren. Hongarije heeft echter honderdduizenden Oekraïense vluchtelingen opgenomen en alle sancties tegen Rusland gesteund, behalve een embargo op Russische energie, waarvan Hongarije en vele andere landen denken dat het de Europese economie zou doen instorten.

  Oekraïne 'klaar' om de Krim op te geven, zegt adviseur Zelensky

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“Een verrader minder”: Zelensky leidt campagne van moord, ontvoering en marteling van politieke oppositieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWegens kritiek op toeristen uit Rusland: Turkije noemt Zelensky “domme komediant”
Volgend artikelTrump is er geweest
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Waarom ruimen de Oekrainers die Zelensky niet op? Ze hebben nu zoveel wapens gehad, moet toch niet moeilijk zijn. Voorkom dat je complete land in puin wordt geschoten. Met de Russen is ook een hele goeie deal te maken voor wederopbouw en goedkope energie.

  • Waarom zouden de Oekrainers? Op Zelenskyy kijken ze neer. Ze zien hem alleen maar als stromannetje dat handig is in het gebruik. Omdat hij het westen goed kan bespelen en het volk hier erin trapt. De leiders weten wel beter maar dat is een ander verhaal.
   Oekraïne komt Europa straks opruimen. Met onze eigen wapens die we naar hen toe hebben gestuurd. Heb je het filmpje niet gezien waarin die fascistische Oekraïeners daarover spraken? De moordlust sprak eruit.

  • Al die wapens die de Ukro’s al gehad hebben, zijn vernietigt, of door de Russen aan de DPR en LPR gegeven. Maar dan hebben we het maar even niet over het gedeelte wat nu op het darkweb in de uitverkoop is. Al geloof ik ook wel dat Zelenazi zelf ook wel wat apart gehouden heeft, om voor een leuk extraatje te verpatsen!

  • Waarschijnlijk omdat het overgrote deel van de oekie’s door indoctrinatie door de staatsmedia denkt dat zelensky zo’n goede leider is.
   Zelfde patroon als hier in nederland, waar een groot deel van het volk denkt dat rutte zo’n goede leider is. Tevens is datzelfde grote deel van de bevolking fervent tv-kijker. Zou er een verband zijn?

   • Ik ben ook fervent tv-kijker maar toch echt niet blind voor de propaganda. Ik ben jaren geleden door mijn zus geinformeerd en ben zelf e.e.a. gaan uitzoeken. Je ziet het pas als je het doorhebt. Sommige zien het nooit. Mijn andere zussen zijn zo blind en doof als wat voor de waarheid. Doe je niks aan helaas.

  • Ukraine heeft altijd goedkope gasdeals gekregen, maar weigerden altijd te betalen, de laatste 10/15 jaar was altijd gezeik over het betalen daarvan.

   • Ik vroeg me ook af waarom niemand het daar over had. Als ik me goed herinner heeft Rusland het transport naar Europa via Ukraine toen gestopt en is dat anders gaan regelen. Wat de Ukraine natuurlijk giga inkomsten kostte.

 2. De Russen hebben voor honderden miljarden aan westerse wapens en munitie buit gemaakt.
  Al die wapens en munitie waren al in januari geleverd om een aanval op Rusland te starten.
  Dat mag niet uitkomen maar Amerika, England, EU en NATO gaan compleet voor schut.
  Daar was de Russische aanval op Kiev op gericht. Nu Rusland die opslag leeggeroofd heeft zijn zich weer gaan concentreren op Donbas.

  http://www.jimstoneindia.com/pagesq22022/weapons.html

  De opmars van Rusland gaat precies als gepland.

  Ik moet telkens weer lachen om al die onzin die die zogenaamde ” deskundige ” generaals ons vertellen bij WNL.

  Hoelang roepen ze nu al dat Rusland uitgeput is en dat ze snel failliet zullen gaan … totaal niets van deze onzin.

  Als iemand failliet gaat is het de EU en Amerika lacht zich kapot hoe wij in hun val zijn getrapt.

  • Kwam er recent achter dat Churchill een atoomaanval op 66 Russische steden in 1945, september op de agenda had staan. Ik wist wel dat Truman groot fan was van atoomwapens en ze veel vaker in wilde zetten. Ook Frankrijk, Charles de Gaulle wilde ze elimineren. Waarop De Gaulle Algerijnen en Marokkanen recruteerde om frankrijk, maar ook Zuid Nederland te bevrijden. Graven in Zeeland. Valse beloftes van onafhankelijkheid voor de Algerijnen die hij nooit nakwam. De dood van Generall Patton na het wachten van de US militairen op de Russische overname van hun helft van Berlijn ook een bizar verhaal. De afslachting van de griekse Partizanen die voor de Geallieerden vochten door Churchill ook bizar verhaal.

  • Matt ik heb voor een site gewerkt waar ik zaken uitzocht voor de schrijver.
   Ik heb zelf een uitgebreid stuk geschreven over de 9/11 leugen en het onderzoek gedaan van de MH17 leugens door Rutte en OM.
   Het is een mijn hobby om aan waarheid bevinding te doen.

 3. When mr. Zelensky is a stupid comedian which is so true!!!!!!!!!!!!then what about all his admiring politicians all ower the…US, UK , Canada , Aus, and EU countries???????
  Anyway, Good luck to countries like Hun, Croa and a few more coming up shortly!

 4. Twee opmerkingen:
  –Als de oorlog voorbij is, is wat Oekraine is een landschap met puinhopen, zonder leger, en de helft kleiner. voor altijd gedemilitairiseerd.
  –Heeft Zelensky weer wasmiddel gesnoven ipv coke?

  • Had die ezel Minsk akkoord aanvaard, was dit niet gebeurd.
   maar waarschijnlijk was dit toch ervan gekomen, (biologische wapen laboratorias- Azovnazi etc etc)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in