Geweld explodeert in Atlanta: gouverneur zet Nationale Garde in – burgeroorlog doemt op

De Verenigde Staten zijn weer een stap dichter bij de burgeroorlog. Nu heeft de Republikeinse gouverneur van de staat Georgia, Brian Kemp, de inzet van de Nationale Garde in Atlanta bevolen nadat relschoppers het presidium van de federale politie bestormden. De schietpartijen in de stad zijn in de nasleep van de recente ‘Black Lives Matter’ rellen verdubbeld.

Zoals Kemp aankondigde, worden ongeveer 1.000 soldaten ingezet om het regeringsgebouw, de villa van de gouverneur en het gebouw van het ministerie van Openbare Veiligheid, dat in het weekend werd vernietigd, te beschermen. De gouverneur verklaarde letterlijk:

Vreedzame protesten zijn geïnfiltreerd door criminelen met een gevaarlijke en destructieve agenda. Nu worden onschuldige burgers aangevallen, neergeschoten en dood achtergelaten. Deze wetteloosheid moet worden gestopt en de orde in onze stad moet worden hersteld.

De Democratische burgemeester van Atlanta, Keisha Lance Bottoms, heeft nog geen commentaar gegeven op de ingreep. Maar eerder had ze de inwoners van de stad opgeroepen om het geweld te stoppen, dat in het weekend vier mensen doodde, waaronder een achtjarig meisje.

Alleen al tussen 31 mei en 27 juni werden in Atlanta 93 mensen doodgeschoten, bijna twee keer zoveel als in dezelfde periode in 2019, de gemoederen in de stad waren aan de kook omdat naast serieovertreder George Floydook ook een andere Afro-Amerikaan, Rayshard Brooks genaamd, door de politie werd gedood. De man was dronken en slapend aangetroffen op een oprit van een Wendy’s restaurant. Hij verzette zich tegen arrestatie en stal een stun gun van een politieagent. De man werd toen neergeschoten.

Tucker Carlson over uitrol Covid-vaccin: "Massa's steunbetuigingen van beroemdheden, niet veel wetenschap"

Vervolgens staken gewelddadige demonstranten het restaurant van Wendy in brand. De barricades rond het vernielde restaurant werden ook in brand gestoken.

Mike Tyson geeft commentaar op de rasrellen in de VS

Vorig artikelImam wil Antifa naar Iran sturen
Volgend artikelDoor de media verzwegen: zwarte racisten vermoorden duizenden blanke boeren in Zuid-Afrika
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in