MarkThomas / Pixabay

Net zoals Amerikaanse Zennials een paar maanden geleden hun verontwaardiging uitten op social media nadat geruchten de ronde deden over een mogelijke militaire dienstplicht, zijn jongere Britten ook niet blij nadat meerdere regeringsfunctionarissen lieten doorschemeren dat een nationale dienstplicht in de nabije toekomst nodig zou kunnen zijn om Rusland te bestrijden, schrijft Tyler Durden.

Het hoofd van de generale staf, generaal Sir Patrick Sanders, heeft gesuggereerd dat Britse mannen en vrouwen in het geval van een oorlog opgeroepen kunnen worden voor het leger. Het hoofd van het Britse leger zei dat Britse burgers “getraind en uitgerust” zouden moeten worden om te vechten in een mogelijk conflict tussen de NAVO en de troepen van Vladimir Poetin. Het probleem dat de Britse legerleiding en politieke leiders blijkbaar niet kunnen oplossen, is hun steeds kleiner wordende rekruteringsaantallen. Ze kunnen maar niet begrijpen waarom niemand voor hen wil vechten.

In een interview met Sky News herhaalde de voormalige topcommandant van de NAVO generaal Sir Richard Sherriff het standpunt van Sanders en suggereerde dat onvrijwillige dienstplicht nodig zou kunnen zijn om de Britse militaire rangen te vullen.

“Ik denk dat we over veel van de culturele vooroordelen heen moeten stappen en eerlijk gezegd het ondenkbare moeten denken… Ik denk dat we verder moeten gaan en zorgvuldig moeten kijken naar dienstplicht…”

Het idee is herhaald door functionarissen binnen de Britse regering en ook door voormalige politieke leiders zoals Boris Johnson, die een verward artikel plaatste in de Daily Mail waarin hij de dienstplicht promootte als een kans voor de jongeren van Groot-Brittannië. Johnson prijst het idee van een “burgerleger” en laat het klinken als een militie in Amerikaanse stijl waar jongeren wapens en tactieken kunnen leren om het vaderland te verdedigen.

  Duitsland bereidt zich voor op extreme sociale onlusten en zegt dat burgers die niet van de vrieskou genieten deze winter extremisten zijn

De realiteit, volgens Sanders, is dat dit niet het geval is. De kans dat de dienstplichtigen worden uitgezonden om te vechten in landen als Oekraïne is groot. Jongere Britten hebben daar geen oren naar.

Sommigen benaderen de kwestie sarcastisch (net als in Amerika grijpt Gen Z in Groot-Brittannië vaak terug op de bewering dat ze “te gay zijn om te vechten”), maar velen presenteren een aantal serieuze inzichten in de zennial-perceptie van door de overheid gestuurde oorlogen. Het meest gehoorde refrein is “Waarom zouden we in een loopgraaf in het buitenland sterven voor een stel rijke elites?” Dit is een geldig argument.

De publieke verontwaardiging heeft ertoe geleid dat de woordvoerder van premier Rishi Sunak, Max Blain, een verklaring heeft afgelegd waarin hij ontkent dat er op dit moment plannen zijn voor gedwongen militaire dienst. Maar het feit dat zoveel ambtenaren bereid zijn om de kwestie zo openlijk aan te snijden, suggereert dat er misschien een plan in de maak is.

Al het gepraat over dienstplicht komt op hetzelfde moment dat de VS kernwapens in het Verenigd Koninkrijk zal stationeren nadat ze die 15 jaar geleden hebben verwijderd. Het is waarschijnlijk ook geen toeval dat het sabelgekletter in Europa toeneemt nu de Amerikaanse steun voor Oekraïne afneemt. Honderden miljarden dollars aan wapens en hulp zijn tevergeefs naar het buitenland gestuurd, terwijl de oorlogsvooruitzichten van Oekraïne met de maand somberder worden en hun lang gehypte “tegenoffensief” op een verwerpelijke mislukking uitloopt.

De propagandamachine gebruikt het oude Vietnam-tijdperk narratief van het “domino-effect” en beweert dat Poetin van plan is zijn troepen op te rukken naar Europa nadat hij Oekraïne heeft ingenomen. Er is absoluut geen concreet bewijs dat deze voorspelling ondersteunt, maar oorlogshaviken in zowel de VS als de EU herhalen het vaak.

  Welk effect kunnen de Leopard 2 tanks hebben in Oekraïne?

Het laten vallen van hints over een militaire dienstplicht kan ook een manier zijn voor ambtenaren om het publiek bang te maken om nog meer geld en wapens voor de Oekraïense regering te steunen in de veronderstelling dat als de Oekraïners verliezen, westerlingen gedwongen zullen worden om in hun plaats te vechten.

De grote vraag? Is het establishment echt bereid om de proxyoorlog in Oekraïne te laten escaleren tot de Derde Wereldoorlog door openlijk troepen op de grond te zetten? Het klinkt alsof ze druk willen uitoefenen, maar geen manier hebben om het slagveld effectief uit te breiden. Dienstplicht zou hun probleem kunnen oplossen. Veel publiek verzet zou het enige kunnen zijn dat tussen de planeet en een verwoestend wereldconflict staat.

Zoals het oude gezegde luidt: “Wat als ze een oorlog zouden uitroepen en niemand zou komen opdagen?”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Oorlog met Rusland zal elke twee weken 50.000 Amerikanen afslachten, met gedwongen dienstplicht van jonge Amerikanen nu onvermijdelijk, waarschuwt US Army War CollegeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGaza, Jemen & Oekraïne luiden de doodsklok voor de door de VS geleide ‘op regels gebaseerde wereldorde’
Volgend artikelSpanningen met Hongarije kunnen de EU destabiliseren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

36 REACTIES

 1. De meeste mensen vinden pas de wil om te veranderen als ze de dood in de ogen kijken.

  De westerse cognitief totaal kapotte, wegkijkmensen, kunnen de realiteit binnenkort niet meer ontvluchten. De rekening voor al het wegkijken gaat nu komen, op alle fronten. De kermis van de junkies/consumenten/egoïsten komt ten einde en verandert in een kerkhof/spookhuis/nachtmerrie. Mensen gaan binnenkort in een nachtmerrie ontwaken.

  • dat is 3 jaar geleden al gebeurd, met de verwoestende Corona verplichtingen… maar Puur Bloed stroomt nog steeds door velen van ons hun lichaam…echter indien het zo zou zijn/worden Sneuvelen er zéér veel nog voor één schot gelost wordt…die dodelijke Spuiten werken door tot ter dood.. kies maar uit hoeveel % vd jongeren hun Fatale Gifspuiten hebben gehad…en al zeker als er zware militaire oefeningen opgelegd worden… hahahahaaaa die regeringsleiders zijn toch écht.. ACHTERLIJK.. 😭⚰️😭⚰️

   • @Frans H…
    De meesten hebben/hadden niet eens door dat ze worden/werden gewaarschuwd. Die leren alleen door hun billen te verbranden.

    De mensen die zich wel hebben laten waarschuwen en wakker zijn geworden, dat zijn de mensen die deze oorlog moeten gaan winnen.

    • Beste Theme,
     “De mensen die zich wel hebben laten waarschuwen en wakker zijn geworden, dat zijn de mensen die deze oorlog moeten gaan winnen.”

     Ik denk dat deze wakkere mensen zich ook daarvoor niet zullen lenen.

  • “Puur bloed stroomt door leve aderen”
   Ik hoop het, maar kijk niet vreemd op al we als niet gevaccineerden al aardig vergiftigd zijn via voedsel, dranken en chemtrails.

  • Ach hou toch met je gezwets kerel…
   Er zijn er maar een paar die het tot de puntjes uitgewerkt hebben, en die zijn allen inmiddels bekend.
   Het zou je sieren om eens echt onderzoek te doen alvorens je begint met onzin..
   De V.S. de nato etc etc, zijn kennelijk in jou ogen onschuldig.

   Aan dit soort figuren hebben we nou deze maatschappij te danken, he PIET!!

   • Af laten kanllen omdat een paar van die politieke debielen zogenaamd ruzie hebben? Nooit, nooit nooit. Ik zal me omdraaien en de hoge piefen van ons eigen leger eerder neermaaien dan de zogenaamde “vijand”. Een land vol volgzame deugdwazen gaan verdedigen. Hahahahaha. NOOIT.

   • Beste Jojo,
    Volgens mij ben jij nieuw hier op FN.

    Er zijn al aardig wat voorgangers geweest hier die een zelfde soort houding aannamen t.a.v. andere reaguurders als jij nu doet.
    Prettig te ervaren dat die verdwenen zijn wegens weinig toegevoegde waarde.

    Wellicht moet jij nog gaan snappen dat het afzeiken en op de man spelen aangevuld met persoonlijke aannames weinig waardering zal krijgen en jou reactie minder serieus genomen zal worden dan je misschien had gehoopt.

    Het is geen punt om het met iemand niet eens te zijn, dat mag.
    Het is wel een punt op de manier waarop jij dat doet.
    Een respectvolle houding kost weinig.

   • Je naam zegt het al, Jojo. Piet gaf Poetin een verdiend compliment, wat inhoudt dat de NAVO in zijn ogen niet aan de goede kant staat. Begrijpend lezen kan inderdaad een probleem zijn.

  • Ik snap het verband niet tussen Poetin’s speciale militaire operatie en een dienstplicht in landen die niets te maken en te zoeken hebben in het land waar Poetin die operatie uitvoert.

 2. Ik zie het ook niet. Misschien heeft JoJo even te snel gelezen en gereageerd uit emotie. Kan gebeuren.

  @Piet…
  Ik hoop dat die ‘SMO’ dit jaar in een hogere versnelling komt en dat de satanisten echt in het nauw komen. En dat de Europeanen massaal gaan weigeren om nog te luisteren naar hun landelijke en lokale overheden en beseffen dat ze alles weer zelf moeten gaan organiseren.

  • @Frans H…
   Ik lees toch echt wel aandachtig door de reacties hoor en ik heb hier op FN veel geleerd. Maargoed… ik ben ook niet ‘de meeste mensen’. Begrijpend lezen is trouwens net zo’n kunst als begrijpend schrijven.

   Het zal, iedereen mag zeggen en vinden wat hij/zij wil. Rommel houdt ongetwijfeld wel in de gaten of het binnen zijn blog past en passend is.

 3. Ik zou graag willen dat ieder weldenkend mens, jong en oud, een duidelijk NEE zegt tegen oorlog. Ga gewoon massaal NIET en laat dat schorem uit de regeringen zelf hun shit uitvechten.
  Ik heb vrienden en familie in Rusland en Wit-Rusland. Hoe zie je het voor je als ik daarheen moet om te gaan vechten en oog in oog sta met een vriend of familielid die ook verplicht moet gaan? Sterf lekker af allemaal want ik ga NIET of NOOIT vechten voor dat schorem.

 4. geen paniek hoor nergens voor nodig ga maar naar het frond je doet het voor een goed doel he voor de EU en de Amerikanen laad je maar afschieten hoor brave jongens en meiden ga maar naar de Oekraïne de russen stellen toch niets voor he ?

 5. Ze moeten diegenen die zo hard roepen om dienstplicht en oorlogje voeren allemaal zo’n apepakje aantrekken en zonder training naar het front sturen, dan zal het snel overwaaien. Ook al zijn ze stokoud, doof en halfblind, ze moeten eens leren om hun mond te houden en te beslissen over andermans leven.

 6. En zo proberen ze een Europees leger op te tuigen. Ik heb nog een zoon van 23, en die hoeft voor mij niet in dienst. Onlangs stond in de Telegraaf dat ze enquête formulieren willen opsturen vanaf 17 jaar om in te vullen hoe je over een dienstplicht. Doe je het niet dan boete. Een ding gaande de confrontatie aan met Rusland!!!! Het bloed loopt straks overal door de straten van Europa. En dan???? Trekken ze dan de keutel ook weer in net als met corona????

  • Beste Aalt,
   Met alle respect,
   Een zoon van 23 kan voor zichzelf kiezen wat hij met zijn leven doet.
   Hij hoeft!! dan ook niet jouw goed, of afkeuring te krijgen.

   M.b.t. die enquête,
   Op alle vragen NEE antwoorden en opsturen. Nog afgezien het feit dat een enquête tot niets verplicht, laat staan een boete.
   Het lijkt een beetje als die stempas waarop staat ‘ oproep tot stemmen’
   Het suggereert een soort van dwang/verplichting maar het is geen verplichting.

   Kijk en lees eens rond hoevaak men probeert dingen met angstopwekking voor elkaar probeert te krijgen.
   Of dat nu Corona is, het klimaat, zure regen , gat in ozonlaag, de russen, enz.enz.

   Laat ze naar de hel lopen met hun angstporno.

   • Met nre unvullen laat je je ook onderweroen en erger nog, het zal tegen je gebruikt gaan worden. Dat u met al die smerige datacollectie.
    Je ziet het al overal en nergens om aandringend gevraagd te worden je oordeel of waardering/gevoel te geven.

    Noet meewerken en heen boete betalen. Een wet hiertoe bestaat niet. LAAT JE NIET INTIMIDEREN!

  • Aalt,
   Mag ik even attenderen dat de Telegraaf in de oorlog al voor Nazi-Duitsland collaboreerde en nu ook weer tegen Rusland zijn en voor het Azov {fascisme van Bandera) uit Kiev zijn en trouwen aanhangers van de VS en zijn Navo, ga er maar over over lezen, andere kranten waren moediger dan de Telegraaf, ik zelf hou wel van moedige personen!

 7. De oplossing is nochtans simpel. Indien gedwongen ga je naar het front draai je om en schiet de meerdere neer en geef je over. Als iedereen dat doet is de oorlog zo afgelopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in