Zoals we weten “liegen de VS voor de kost”, zegt Jeffrey Sachs, voormalig directeur van het Earth Institute aan de Columbia University. Sachs is ook een adviseur van de Verenigde Naties en een hoogleraar economie die al tientallen jaren diplomatiek actief is in meer dan 100 landen. Hij maakte deze opmerking tegen Russell Brand, een Engelse komiek en acteur, in onderstaand interview, dat gaat over leugens in de media, onder meer over de oorlog in Oekraïne.

“De mainstream media doen niets aan [de leugens],” vervolgde Sachs, “ze versterken ze alleen maar. En dat wordt behoorlijk gevaarlijk. Dat is het echte probleem. Het is nu een zeer gevaarlijke tijd omdat we niet in staat lijken een volwassen gesprek te voeren over bijna alles, in de mainstream.”

De afgelopen maanden hebben de VS miljarden belastinggeld in Oekraïne gepompt, ogenschijnlijk om Oekraïne te helpen in zijn strijd voor vrijheid en democratie. Dit ondanks het feit dat Oekraïne al lang wordt beschouwd als een van de meest corrupte landen ter wereld en niemand weet waar al dat geld eigenlijk naartoe gaat.

De inmenging van Amerika in het conflict in Oekraïne laat ook zien dat het niet bereid is zijn imperialistische neigingen op te geven. Maar de extreme censuur heeft elke open discussie die het officiële narratief over de oorlog in Oekraïne tegenspreekt het zwijgen opgelegd.

Extreme censuur vormt de werkelijkheid

Sachs vertelt Brand dat toen hij opgroeide, de kranten graag politieke figuren in het vizier namen. Maar nu doen “deze kranten niets anders dan de leugens herhalen. En dat vind ik buitengewoon vreemd.” Sachs kent door zijn ervaring veel verslaggevers, en die vertellen hem eigenlijk dat ze niet vrijuit kunnen berichten:

“Ze vertellen me privé: ‘Ja, wat je zegt klopt, maar onze uitgever is niet zo geïnteresseerd’ … Bedrijfseigendom, ja, dat maakt er zeker deel van uit. Maar de volledige ineenstorting van het professionalisme in de journalistiek in deze mainstream media – niet overal, want er zijn een aantal echt moedige mensen daarbuiten – maar in wat wij de mainstream noemen, is pathetisch en zeer gevaarlijk.”

Zelfs als de oorlog gevaarlijker wordt, is er geen open discussie – alleen eenzijdige dictaten die via de ether worden uitgezonden. Sachs verklaart:

“We zitten midden in een oorlog die escaleert en escaleert, en we kunnen niet eens een rationele discussie voeren over wat de oorzaken van deze oorlog zijn en hoe we hem kunnen beëindigen. Ik heb deze ervaring gehad. Ik schreef 20 jaar lang voor een projectsyndicaat. Ik was hun meest gepubliceerde auteur. Maar ze wilden mijn artikelen die in strijd waren met de officiële lijn over deze oorlog niet afdrukken. Dat was nogal verbazingwekkend voor mij na 20 jaar. Ik kon geen enkel artikel publiceren. En dat is volgens mij niet goed.”

Wat betekent deze mate van censuur en controle? De aanwijzingen zijn te vinden in onze zwaar gemilitariseerde overheid, die het overkoepelende thema is over de partijgrenzen heen:

“Ik heb 40 jaar lang met tientallen regeringen over de hele wereld te maken gehad. De neocons hebben 30 jaar geleden het buitenlands beleid van de VS overgenomen. En het maakt niet uit of het Democraten of Republikeinen zijn … de hoofdstroom van ons politieke systeem in beide partijen is gemilitariseerd, en ons buitenlands beleid is grotendeels gebaseerd op geheimhouding. We zien dus niet eens wat onze regering doet.

Niets wordt meer uitgelegd, niets wordt meer besproken, en dat is al heel lang zo. Het geldt voor de hele regering, dus het is geen partijpolitieke kwestie.”

Was de oorlog in Oekraïne echt niet uitgelokt?

De mainstream media zijn het erover eens dat de oorlog in Oekraïne het resultaat is van een niet-uitgelokte en ongerechtvaardigde invasie. Maar was dat echt zo? En als u nog steeds denkt dat deze oorlog alleen tussen Oekraïne en Rusland gaat, denk dan nog maar eens na.

  Dit is waarom Bakhmut de belangrijkste stad op aarde is

“Nu zitten we in een oorlog in Oekraïne. En wij zitten er middenin. Dit is een oorlog tussen de Verenigde Staten en Rusland. Het is buitengewoon gevaarlijk. We krijgen elke dag in de mainstream media te horen dat dit een niet-uitgelokte oorlog is die begon op 24 februari 2022, wat niet waar is,” zei Sachs. “Er zit een achtergrondverhaal aan vast. Er was een manier om deze oorlog te vermijden. Biden heeft er niet voor gekozen. Maar dat wordt allemaal niet eens echt besproken. Dat is waar we echt tegenaan lopen.”

Sachs deed een beroep op het Witte Huis om over vrede te onderhandelen en Oekraïne ervan te weerhouden zich bij de NAVO aan te sluiten. Het Witte Huis weigerde en zei dat iedereen het recht had zich bij de NAVO aan te sluiten als hij dat wilde. Maar zoals Sachs scherpzinnig opmerkte, gaat het hier niet om het “recht” van Oekraïne om toe te treden tot de NAVO, maar om de bedreiging die Oekraïne vormt voor zijn buren, met name Rusland.

Rusland is al lang heel duidelijk over het feit dat het niet zal toestaan dat Oekraïne lid wordt van de NAVO, om het simpele feit dat het een militaire aanwezigheid van de NAVO direct aan zijn grens zou plaatsen. Rusland wil dat Oekraïne een onafhankelijke “bufferzone” blijft tussen zichzelf en de NAVO-landen.

Zou het voor de VS oké zijn als Mexico een militaire alliantie met China zou aangaan en Chinese militairen aan onze zuidgrens zou stationeren, vraagt Sachs zich af. Dat is hoogst onwaarschijnlijk, maar dat is precies wat er in Oekraïne wordt nagestreefd.

Sinds de inval van Rusland in Oekraïne hebben de VS niets anders gedaan dan het conflict escaleren, tot het punt dat we nu voorspellingen horen over een nucleaire oorlog. Waarom zouden we zulke risico’s nemen? Om een standpunt in te nemen voor het “recht” van Oekraïne om lid te worden van de NAVO? Het is meer dan irrationeel, maar dat is waar we zijn.

Wie blies de Nord Stream pijpleidingen op?

Een ander stukje van de puzzel is de vraag wie de Nord Stream pijpleidingen heeft opgeblazen. Op 26 september 2022 werden enorme “lekken” ontdekt in twee Russische pijpleidingen, Nord Stream 1 en Nord Stream 2, die onder de Oostzee aardgas van Rusland naar Europa transporteren. Binnen enkele dagen waren verschillende landen, waaronder Rusland, het erover eens dat de lekken te wijten waren aan opzettelijke sabotage of een daad van terrorisme. Maar de vraag blijft: Wie heeft het gedaan?

Westerse functionarissen en media hebben Rusland zelf de schuld gegeven. De Washington Post insinueerde dat de Russische president Vladimir Poetin de Nord Stream-pijpleidingen “volledig bewapende”. Bob Rae, Canada’s ambassadeur bij de Verenigde Naties, beschuldigde Rusland ervan “milieuvervuiling te gebruiken als oorlogsdaad”.

Het Center for Strategic and International Studies erkende dat de motieven van Rusland om zijn eigen pijpleidingen aan te vallen onduidelijk zijn, maar dat het “Europa en het Westen wellicht het signaal wil geven dat het bereid is civiele infrastructuur aan te vallen”. Poetin heeft dergelijke beschuldigingen afgedaan als “dom” en geeft het Westen, met name de VS, de schuld. Sachs heeft zijn mening gegeven over de schuldigen:

  Valt de NAVO uit elkaar?

“Het is heel interessant wie de Nord Stream-pijpleiding heeft opgeblazen. Een president die ik ken, zei dat als Rusland binnenvalt, dat het einde van de pijplijn is. En toen hem werd gevraagd: “Nou, wat bedoelt u meneer de president”, zei hij: “Wel, wij hebben onze manieren”. Nadat de pijpleiding was opgeblazen, zei de minister van Buitenlandse Zaken dat dit een geweldige kans was om Europa van Rusland af te helpen. Wat is dat voor verhaal?

Het narratief is: Rusland heeft het gedaan. En de kranten zeggen “Amerikaanse functionarissen zeggen dat Rusland het heeft gedaan”. Rusland blies zijn eigen pijpleiding op. Zijn eigen miljarden kostende infrastructuur. De pijpleiding die Russische energie naar de Europese markten transporteert… terwijl de andere kant zei dat ze het gingen doen. Dit narratief is echt heel duidelijk.”

Wie profiteert van de vernietiging van de pijpleidingen? Rusland verloor een miljardeninvestering, een rijkdomspotentieel op lange termijn en dus geopolitieke macht, alsook een huidige hefboom tegen NAVO-sancties.

Afgezien van de “boodschap” dat het bereid is civiele infrastructuur te vernietigen, heeft het niets te winnen bij het saboteren van zijn eigen pijpleidingen. Een dergelijke boodschap zou veel duidelijker en redelijker zijn geweest als zij de infrastructuur van een ander land hadden aangevallen in plaats van hun eigen infrastructuur.

De VS lijken echter zowel motief als opzet te hebben. Amerikaanse functionarissen hebben publiekelijk verklaard dat zij Nord Stream 2 “op de een of andere manier” zouden elimineren als Rusland zou besluiten Oekraïne binnen te vallen, wat het natuurlijk deed.

Door de pijpleidingen te saboteren, kunnen de VS financieel voordeel behalen door hun eigen aardgasexport te verhogen, en kunnen zij het inkomstenpotentieel en de invloed van Rusland op Europa verzwakken. Het verlies van de pijpleidingen komt de VS ook ten goede doordat Europa in een situatie komt waarin het niet in de verleiding kan komen om Amerika’s zijde te verlaten tegen Rusland. Zoals The American Conservative opmerkte:

“De winter staat voor de deur in Europa. Als de mensen in Europa het beu zijn om te bevriezen en/of een fortuin te betalen voor verwarming, zouden ze de straat op kunnen gaan en eisen dat hun regeringen zich inzetten voor vredesonderhandelingen tussen Rusland en Oekraïne, zodat de Russische gasleveringen kunnen worden hervat. Maar nu de Nord Stream-pijpleidingen zwaar beschadigd zijn, is die optie uitgesloten …”

Is oorlog wat ze willen?

Oekraïne is lang gebruikt – in de Eerste en Tweede Wereldoorlog – als doorvoerland voor westerse mogendheden bij hun pogingen het Oosten te veroveren. Maar zoals opgemerkt in “Ukraine on Fire”, een documentaire uit 2016 van Oliver Stone, “betaalden de Oekraïners telkens de hoogste prijs voor deze grote machtsspelletjes”. Als gevolg daarvan heeft Oekraïne, aan alle kanten omringd door grotere mogendheden, zich de kunst eigen moeten maken om van kant te wisselen.

  Hoelang moeten wij nog elke dag naar die lul Zelensky op televisie en kranten en internet staren zonder misselijk te worden?

Ondertussen bemoeien de VS zich al lange tijd met de zaken van andere landen tegen de wil van de bevolking die wij zogenaamd “gered” hebben. Zoals uitgelegd in een Democracy Now! video getiteld “Overthrow: 100 Years of U.S. Meddringing and Regime Change”, hebben de Verenigde Staten zich tussen 1946 en 2000 met meer dan 80 buitenlandse verkiezingen bemoeid. En dan hebben we de door de VS gesteunde staatsgrepen en invasies nog niet eens meegerekend.

Zoals Brand het stelde: “van geval tot geval, of het nu gaat om oorlog, NAVO-expansie of inmenging in buitenlandse democratieën, zien we een soort psychotische, vampirische meedogenloosheid gevolgd door krankzinnige leugens.” Sterker nog, zelfs nu laten de VS hun imperialistische spieren zien, dit keer blijkbaar om het conflict tussen Rusland en Oekraïne te laten escaleren. En uiteindelijk is het imperialisme dat de VS heeft geperfectioneerd het globalisme.

Zoals onderzoeksjournalist Whitney Webb uitlegt, zou het conflict tussen Oekraïne en Rusland “de opmaat kunnen zijn tot de nieuwste iteratie van de schijnbaar eindeloze ‘oorlog tegen het terrorisme'”, wat tot nog meer angst onder de bevolking leidt. Een bang volk zal op zijn beurt gewillig noodbevoegdheden verlenen aan de machthebbers, die zij zullen gebruiken om u uw rechten te ontnemen “voor uw eigen veiligheid”.

Via https://media.mercola.com/ImageServer/Public/2022/December/PDF/lies-surrounding-the-ukraine-war-pdf.pdf

Bronnen:


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Britse luitenant-kolonel: “Het Westen heeft niet de capaciteit voor een grootschalige oorlog”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDoodsbang vraagt de Oekraïense generale staf om hulp: “200.000 Russische soldaten zullen voor de poorten van Kiev aankomen” – Oorlogskoorts in Wit-Rusland
Volgend artikelActuarissen alarmeren dat Australiërs in een ongelooflijk hoog tempo onverwacht sterven
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. De VS helpt Oekraïne niet om de “oorlog” te winnen, maar om hun positie te behouden zo vlak bij Rusland. Dat is de enige reden van de VS. Tenslotte hebben ze in 2014 de zittende president gedwongen mee te werken anders wordt hij vermoord aldus Seniele Biden. En wat Europa betreft, een buffer om militair materiaal door te voeren, NAVO.

  • de democratisch verkozen zittende president in ’14 werd door middel van een, door het westen gesteunde, coup d’état afgezet en vervangen door een fascistische president die maar al te graag met het westen en vooral de vs, wou meewerken……liep zelf ook niet echt in de pas en vervangen door een joodse derderangs clown…..met alle gevolgen vandien…..
   het einde is nog lang niet in zicht…

 2. Trap de Amerikanen Europa uit, ze trappen maar rotzooi op hun eigen continent en hou de Britten op hun eiland, ze wilden toch zo graag zonder Europa !!

 3. Russell Brand. Een zelferkend Illuminati die trots de symbolen droeg toen hij met Katy Perry was. Niemand verlaat de Illuminati en zeker mannen niet en kan dat levend na vertellen, laat staan dat ze een podium krijgen in MSM. Gezellig op de foto samen met David Icke in een bekende UK pedofielenclub.

  Het maakt duidelijk wat deze site in houdt en dat ik nu toch echt moet stoppen ze te raadplegen voor Waarheid, nieuws.

  En dr Mercola. Iemand die ik vele jaren volgde. Een dr die trouw achter de Covid virus theorie bleef staan en het niet had over het feit dat het virus tot nog toe nooit geisoleerd is. Zijn partner is de vrouw die iedere keer meldde als er weer een holistische arts dood of gesuicideerd was gevonden. Ruim 100 de laatste keer dat ik dat volgde. Maar wat doen Mercola en Mike Adams ineens om politieke zaken te bespreken terwijl zij zich bezig hielden met complementaire geneeskunde.

 4. Wat is dit wanneer mensen praten over DE die en DE dat? Alsof alle (miljoenen) mensen met bijvoorbeeld het label Amerikaan allemaal hetzelfde zijn, doen en denken op hetzelfde moment :-). ZE dit en ZE dat. WIJ zus en ZIJ zo. Alsof je HEN allemaal kunt kennen :-). Alsof landen of nationaliteiten werkelijk nog zouden bestaan op het niveau dat er hier echt toe doet :-).

  Hoe komt het dat er zo weinig zelfkennis is, laat staan zelfacceptatie?

 5. Het probleem is al in 1991 begonnen, met de afspraak dat de NAVO geen centimeter naar het oosten zou uitbreiden. Dat ze oost Duitsland op voorwaarde mochten hebben voor de vereniging van Duitsland tot de Oder rivier. Maar alles heeft de NAVO aan hun laars gelapt, nu het tot een treffen is gekomen, willen ze ons doen geloven dat zij dat zelf niet hadden uitgelokt. Hoe hypocriet moet je kunnen denken om zo iets te kunnen beredeneren.

 6. Amerika heeft de pijplijn opgeblazen.‼️ Daar is een duidelijk bewijs van ‼️
  Hier is een filmpje van een vliegtuig spotter op you tube te zien. BLCKBX tv heeft dit destijds uitgezonden een dag na het opblazen van de pijplijn.
  Amerika speelt een smerig imperialistisch spelletje over het hoofd van Europa. Wij moeten kapot gemaakt worden, onze industrie ( Duitsland) is te sterk
  Is dit nu NAVO ❓Het ene NAVO land Amerika de energie voorziening van de Europese NAVO landen om zeep helpen. IN FEITE ZIJN WIJ HIERDOOR IN OORLOG MET AMERIKA, realiseer dit jezelf eens……
  En zowel De schurk Biden als de mede schurk Victoria Nuland hebben dit op voorhand aangekondigd dat als Rusland Ukraine binnen valt er geen gas meer naar Europa zal gaan.
  AMERIKA IN INMIDDELS ONZE VIJAND GEWORDEN.
  Nu willen ze ons vloeibaar gas verkopen tegen 4 keer de markt prijs.
  Europa komt aan de bedelstaf. En er komt honger……
  Want daad kracht van overheids wege om de gewone mensen te helpen om uit deze energie crisis te komen is ER TOTAAL NIET.
  MEN KLETST MAAR WAT OVER DE THERMOSTAAT LAGER ZETTEN.
  Onze eigen regering denkt totaal niet meer aan de bevolking….. men heeft het drukker met sancties en internationale “ bezigheden “ daar is meer eer mee te behalen dan aan de gewone belasting betaler en de minima…..WE WORDEN DOOR ONZE REGERING AAN ONS LOT OVERGELATEN……
  Het lijkt wel alsof Den Haag denkt ; GELUKKIG HEBBEN WE OOK NOG EEN VOEDSELBANK

  EN DEZE SITUATIE DUURT MAAR VOORT….. Hoe lang kunnen we dit nog volhouden.❓

 7. Ik heb alleen CNN en BBC. De gekkies vertellen nog steeds dat de Oekies winnend zijn….moeten ze wel, anders krijgen ze geen centjes.

  Nou is de snol van Zelensky in Europa, Parijs om te proberen geld te krijgen voor Oekiestan; ondertussen was ze ook een beetje aan het shoppen; voor 40.000 eurootjes….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in