Nadat er in een vluchtelingenhuis talloze Corona-gevallen waren opgetreden, besloot het stadsbestuur van Wenen de besmette vluchtelingen over te brengen naar het “Corona-noodkwartier” in het Weense tentoonstellingsgebouw dat hierop was voorbereid. Naar verluidt zou daar herhaaldelijk rellen en vluchtpogingen hebben plaatsgevonden.

De bewaking van de asielzoekers in de alternatieve huisvesting werd toevertrouwd aan een privé beveiligingsbedrijf. Dit bedrijf zou “zijn handen vol” hebben. Een veiligheidsmedewerker zou zijn aangevallen en gewond zijn geraakt door een Irakees. De 28 asielzoekers die zouden zijn gevlucht en die ook besmet zouden kunnen zijn met het Coronavirus, zouden echter weer zijn teruggevonden. Rond 300 mannen tussen 20 en 30 jaar werden in het Corona-noodkwartier ondergebracht.

Krant Heute trok zijn video in

Het tabloidmedium Heute publiceerde een video waarop agressies van asielzoekers in het tentoonstellingsgebouw te zien waren. Video en artikel (“Video toont woede-uitbarsting van asielzoekers in Messe Wien”) zijn inmiddels volledig van de pagina van de krant verwijderd. Zoals in het algemeen het geval is bij misdrijven die door migranten worden gepleegd, is het waarschijnlijk niet gewenst dat het bijbehorende beeldmateriaal openbaar wordt gemaakt. Het verantwoordelijke gemeenteraadslid van de SPÖ (sociaal-democraten), Peter Hacke, zei dat dit (de video) een voorproefje was van een “afschuwelijke verkiezingscampagne”.

De mainstream was vooral geagiteerd omdat de moslims in de tentoonstellingsruimte “tomaten met spek” geserveerd kregen.

FPÖ vermoedt “doofpotaffaire

De veronderstelling van FPÖ-leider Dominik Nepp uit Wenen, die woensdag al sprak over een “doofpotaffaire”, kan niet volledig worden verworpen. Naast de FPÖ-fractievoorzitter Kickl wijdde Nepp zich aan de Corona-gevallen in het geëvacueerde grote vluchtelingenhuis Wenen-Erdberg. Op dat moment was er nog publieke discussie over de vraag of sommige asielzoekers aan de hervestigingsmaatregel konden ontsnappen door te “vluchten”. De FPÖ was van mening dat de werkwijze van de stad een bijzondere bedreiging vormde voor de inwoners van Wenen.

Asielzoekers ontvoeren vrouw en gebruiken haar als seksslavin in een kelder

Oostenrijkse Minister van Volksgezondheid bevestigt - Artsen verantwoordelijk voor massale Covid "vaccin" sterfgevallen en gezondheidsschade

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here