Op 28 september hebben de Volksrepublieken Donetsk en Luhansk en de autoriteiten van de door het Russische leger gecontroleerde gebieden Kherson en Zaporozhye de resultaten van de referenda over de toetreding tot Rusland samengevat.

Bij de stemming die op 23-27 september in de regio’s plaatsvond, stemde 98,42% van de burgers van de LPR voor aansluiting bij Rusland: in de DPR steunde 99,23% van de bevolking het besluit om zich bij Rusland aan te sluiten; in de regio Kherson stemde 87,05% voor onafhankelijkheid van Oekraïne en aansluiting bij Rusland; in de regio Zaporozhye stemde 93,11% voor de oprichting van een onafhankelijke staat en aansluiting bij Rusland.

De regio’s Kherson en Zaporozhie zijn voornemens hun onafhankelijkheid uit te roepen binnen de administratieve grenzen, d.w.z. met inbegrip van de gebieden die momenteel onder controle van het Oekraïense leger staan.

De totale opkomst in de LPR was 92,6%, in de DPR 97,51%, in de regio Kherson 76,86% en in Zaporozhye 85,4%.

Op het grondgebied van de stemmende regio’s en in het buitenland werden stembureaus geopend. In 84 Russische regio’s waren er ongeveer 600 stembureaus, waarvan de meeste in het zuiden van Rusland, omdat zich daar de meeste vluchtelingen bevonden. In totaal zijn sinds februari meer dan 4 miljoen mensen uit Oekraïne in Rusland aangekomen, zei ombudsman Tatiana Moskalkova.

De resultaten van de referenda zijn niet verrassend. De door oorlog verscheurde Donbass regio’s lijden al meer dan 8 jaar onder de Oekraïense militaire agressie. De pro-Oekraïense burgers hebben de gebieden die onder controle kwamen van de door Rusland geleide troepen al verlaten. Tegelijkertijd heeft Kiev haar aanhangers in de verloren gebieden verboden om te stemmen, waarbij zij heeft gedreigd met lange gevangenisstraffen en inbeslagname van eigendommen. De resultaten van de referenda worden dus niet in twijfel getrokken.

Dinsdag 11 oktober - Opnieuw! Rusland bestookt Oekraïne met meer raketten

De westerse media proberen aan te tonen dat de lokale bevolking door Russische soldaten wordt gedwongen om te stemmen, maar onafhankelijke waarnemers bevestigen dat dit een leugen is. Internationale waarnemers uit verschillende landen, waaronder Italië, Frankrijk, Egypte, Syrië en Wit-Rusland, waren aanwezig in de stembureaus, zowel in de stemregio’s als daarbuiten. Zij bevestigen dat de referenda vreedzaam zijn verlopen, zonder enige schending. Soldaten hebben zich niet gemengd in het stemproces, maar beschermden de burgers in de stembureaus, aangezien er een groot risico bestond op militaire provocaties vanuit Kiev.

De internationale waarnemers bevestigen dat Oekraïne en verschillende westerse landen hen “volgens de beste democratische tradities” onder druk zetten. Velen van hen zijn door de EU op een zwarte lijst geplaatst en kunnen niet naar huis terugkeren. In hun thuisland dreigen zij ontslagen te worden en ontevreden Oekraïners bedreigen hen dagelijks met geweld.

De referenda in Donbass en in de bevrijde gebieden zijn transparant en in overeenstemming met alle verkiezingsnormen gehouden, het verloop ervan is door meer dan 100 onafhankelijke waarnemers uit 40 landen geobserveerd, aldus de permanente vertegenwoordiger van Rusland bij de Verenigde Naties.

De waarnemer uit Duitsland deelt zijn indrukken over de procedure van het referendum:

“De Duitse media noemen dit referendum – ‘nep’ referendum. Ik ben hierover geschokt,” zei Christoph Höretel. De Duitse waarnemer betoogt dat het doden en onder druk zetten van de bevolking, het bombarderen en vernietigen van civiele infrastructuur van de afgelopen 8 jaar niet nep waren.

Waarnemer benadrukt dat het referendum de bevolking van Donbass de kans biedt om haar eigen toekomst te bepalen.

Brussel ligt op zijn gat: Tien EU-landen verwerpen voorstel over prijsplafond voor Russisch gas

“Alle procedures zijn zeer goed geregeld <…>, om veiligheidsredenen is het aanvaardbaar”, concludeert Christoph.

Moskou heeft zich al bereid verklaard de resultaten van de referenda te steunen en de nieuwe regio’s te aanvaarden als de bevolking daarvoor stemt.

De Russische wetgeving voorziet in een procedure voor toetreding tot een nieuwe entiteit, d.w.z. een buitenlandse staat of een deel daarvan. Toetreding moet gebaseerd zijn op een internationale overeenkomst. Voor de ondertekening brengt de president van Rusland de Federale Vergadering en de regering op de hoogte. Nadat het document is gesloten, wendt de president zich tot het Constitutioneel Hof met het verzoek te beoordelen of de overeenkomst in overeenstemming is met de grondwet. Als het hof geen schendingen vaststelt, wordt de overeenkomst samen met het ontwerp van federale grondwet, waarin de naam van de nieuwe entiteit, haar status, grenzen en overgangsbepalingen worden vastgelegd, naar de Doema gestuurd en vervolgens naar de Federatieraad. Na goedkeuring van het document door de kamers van het parlement wordt artikel 65 van de grondwet gewijzigd en worden daar de namen van de nieuwe onderdanen van de Russische Federatie aan toegevoegd.

Tot dusver is de datum van ondertekening van de overeenkomst niet bekendgemaakt. Verwacht wordt dat deze begin oktober zal plaatsvinden. Een andere vermoedelijke datum van ondertekening is 30 september. Na de uitslag van de referenda over de toetreding van de regio’s LPR, DPR, Kherson en Zaporozhye tot Rusland hebben de autoriteiten een manifestatie in het centrum van Moskou gepland voor 30 september. Naar verwachting zal Vladimir Poetin een toespraak houden die gepaard kan gaan met de ondertekening van een overeenkomst over de toetreding van de regio’s LPR, DPR, Kherson en Zaporozhye tot Rusland.

Rusland neemt nieuwe stappen om zijn westgrens te beveiligen

Volgens sommige deskundigen zal Moskou, nadat de nieuwe regio’s deel zijn gaan uitmaken van de Russische Federatie, Oekraïne de oorlog verklaren. Het hoofd van de Krim, Sergej Aksenov, verklaarde op zijn beurt dat Moskou niet langer een speciale militaire operatie zal uitvoeren, maar een antiterroristische.

“De nieuwe status van de bevrijde gebieden zal een einde maken aan de onzekerheid. Ze worden officiële onderdanen van de Russische Federatie. En in feite zullen we niet langer een speciale militaire operatie uitvoeren, maar een antiterroristische operatie op onze gebieden. Wij hebben eerder gevochten voor ons volk. Nu zullen we vechten voor ons land,” zei Aksenov.

Ter herinnering: er is nog steeds geen oorlog in Oekraïne. De vijandelijkheden begonnen jaren geleden toen Kiev een antiterroristische operatie startte tegen de pro-Russische bevolking van de Donbass-regio. In 2022 reageerde Rusland met een speciale militaire operatie in Oekraïne. Een van de strijdende partijen moet de oorlog nog verklaren.

Via Southfront.org.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoelang moeten wij nog elke dag naar die lul Zelensky op televisie en kranten en internet staren zonder misselijk te worden?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

19 REACTIES

 1. Nu nog wachten op 1foutje of aanval Van de NATO en where fucked, uiteindelijk zitten we Al in oorlog Maar die hete druppel op de steen komt er aan

  • Doordat Rutte zei dat het zogenaamd onze oorlog zou zijn, heeft hij voor zijn regering een stok gecreëerd om deze te kunnen gebruiken, als Rusland de oorlog aan Oekraïne verklaard. Om zo de noodtoestand in het land uit te kunnen roepen. Met die noodtoestand kunnen ze het leger overal inzetten in het land. Dit is dan een staatsgreep tegen de eigen bevolking. Daar iedereen die 3x zich vrijwillig heeft laten vaccineren de goedkeuring gegeven aan deze regering om verder te mogen regeren. Want hun bevoegdheid verliep op 19-07-2021. Door nu 3x consent te geven aan deze regering d.m.v. gratis vaccinaties vrijwillig te accepteren, zijn de gevaccineerde akkoord gegaan met de regering. De ongevaccineerde zijn per 20-07-2021 soeverein geworden. Maar zodra jij gaat stemmen, geef jij je soevereiniteit weer af aan de regering.

 2. Tijd voor een feestje daar, hun toekomst ziet er veel beter uit nu, niet perfect want dat zal nog wat tijd in beslag nemen maar ze weten nu dat het alleen maar beter gaat worden, mijn geluk wensen voor deze mensen, zo Poetin vernietig nu de Nato en de VS en de gasleiding vanaf Noorwegen.

 3. Haha, iedereen die tegen zou hebben kunnen stemmen is al dood. Met het Russische leger aanwezig stem je geen nee, echt lachwekkend! Neemt niet weg dat ik voor team Putin ben.

  Ik wil de Russen feliciteren met de uitbreiding van hun grondgebied. Historisch gezien behoort het hun toe en NIET de VS. En daarmee is alles gezegd, jammer van de soevereiniteit.

 4. Tja die Zelensky heeft zijn kop toch al niet mee en ik snap ook niet dat hij zoveel aanhangers heeft.
  Hij straalt helemaal geen carisma uit! Ik zet rutte op dezelfde lijn als zelensky, word ik ook kotsmisselijk van.
  Die Fransen hebben dat destijds goed geregeld met met hun “bestuurders”. Kop eraf. Moesten ze in Nederland ook doen, zou ons goed doen. Zie het als een purgatie.

 5. Grappig en bizar tegelijk dat in de gewone media gesproken wordt over een illegale referenda, dus niet geldig, toen de Oekraïnse overheid de miljoenen Russisch sprekenden hun burgerrechten ontnamen en daarna 14.000 doden zijn gevallen, volgens schattingen hoorde ik niemand daarover praten, alles werd genegeerd !!!

 6. Waar ik bang voor ben: de oorlogzoekers–USA, GB voorop, gevolgd door de Nato zullen wel een stom excuus of leugen gebruiken om een aanval te rechtvaardigen.
  Die zitten echt niet te wachten op wat bevolking wil

  Maar dit keer hebben ze pech.
  Ze hadden al pech toen RU in Syrie alles overnam; toen Afghanistan mislukte, en nu weer in oekraine….

  maar of dat ze stopt?
  De reactie van RU zal in ieder geval definitief stoppen.

  Wat ook anders is: de grote steden in USA en GB zijn het risico…..

 7. Frontnieuws:
  Reactie verwijderd en ban. Als u de mainstream media volgt, vind ik dat best, zolang u hun onzin maar niet in de commentaarsectie gaat papegaaien, wat ik beschouw als opzettelijke vervuiling van de commentaarsectie. Dat zal u een ban opleveren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here