© Pjotr Mahhonin / Wikimedia (CC BY-SA 4.0)

Gisteren nog heb ik uiteengezet hoe de VS hun oorlog tegen de Europese industrieën en bevolking aan het winnen zijn. Die oorlog, verborgen achter de door de VS gecreëerde Oekraïne-crisis, is ontworpen om het voordeel van Europa’s productie ten opzichte van de VS te vernietigen, schrijft Moonofalabama.org.

Ik heb betoogd dat Duitsland de Nord Stream II-pijpleiding moet openen, die Russisch aardgas naar Duitsland kan brengen zonder het grondgebied van andere landen te doorkruisen. Het moet ook Siemens toestaan de defecte compressoren van Nord Stream I te repareren. Dit is in feite onvermijdelijk als de Duitse industrie wil overleven.

Anderen zijn tot dezelfde conclusie gekomen en hebben besloten de pijpleidingen te saboteren om de heropening ervan onmogelijk te maken:

Drie offshore lijnen van het Nord Stream gaspijpleidingsysteem hebben in één dag “ongekende” schade opgelopen, aldus Nord Stream AG, de exploitant van het netwerk, op dinsdag in wat een Duitse ambtenaar heeft gesuggereerd een “gerichte aanval” te zijn. Nord Stream 2 had een gaslek, dat werd gevolgd door een drukval op Nord Stream 1.

Het bedrijf zei ook dat het onmogelijk was om in te schatten wanneer het gasnetwerksysteem weer kan functioneren.

De gelijktijdige onderzeese schade aan drie pijpleidingen is uiteraard geen toeval.

Een Duitse economisch ambtenaar zei tegen Tagesspiegel: “We kunnen ons geen scenario voorstellen dat geen gerichte aanval is.”

Hij voegde eraan toe: “Alles spreekt tegen een toeval.”

De oorlogsstokers van de Britse Telegraph beweren zonder enig bewijs of logica dat Rusland de schuldige is:

Er wordt gevreesd voor Russische sabotage van gasleveringen aan Europa nadat drie offshore lijnen van het Nord Stream pijpleidingsysteem in één dag “ongekende” schade hebben opgelopen.

Rusland heeft de gastoevoer naar Europa stopgezet omdat het de westerse sancties voor de illegale invasie van Oekraïne wil vergelden. Duitse kranten meldden bronnen die zeiden dat de lekken het gevolg waren van een “gerichte aanval”.

Zoals vermeld in het stuk van gisteren is de bewering dat Rusland gas aan Europa onttrekt volkomen onjuist:

  Erger dan Hitler: Zelensky is van plan "vrouwenbataljons" te vormen

Nord Stream II werd gecreëerd om Duitsland onafhankelijk te maken van pijpleidingen die door Polen en de Oekraïne lopen. Het blokkeren ervan was het domste wat Duitsland kon doen en dus deed kanselier Scholz het.

In de daaropvolgende maanden blokkeerde Polen de Yamal-pijpleiding die ook Russisch gas naar Duitsland bracht. Oekraïne volgde met het afsluiten van twee Russische pijpleidingen. De belangrijkste compressorstations van de Nord Stream I pijpleiding, die het Duitse bedrijf Siemens had laten bouwen en waarvan het onderhoudscontract is afgesloten, vielen de een na de ander uit. Siemens mag ze niet repareren.

Het is niet Rusland dat zijn gas en olie van de Europese markten heeft geweerd. Dat hebben de Duitse, Poolse en Oekraïense regeringen gedaan.

Rusland zou zelfs graag meer verkopen. Poetin heeft onlangs opnieuw aangeboden om zoveel mogelijk Russisch gas via Nord Stream II naar Duitsland te transporteren: …

Als Rusland de pijpleidingen in de Oostzee zou afsnijden, zou het de pijpleidingen beschadigen die Noors gas naar Europa brengen, niet de pijpleidingen die het bezit en die het een zekere invloed geven.

Rusland heeft dus zeker geen aannemelijk belang bij het saboteren van het Nord Stream systeem. Anderen hebben echter wel dergelijke belangen. Zij willen waarschijnlijk dat Duitsland “in lijn blijft” met hun oorlog om Rusland te dekoloniseren. De belangrijkste potentiële actoren hierachter zijn de VS, de Britten, de Oekraïense en de Poolse regering of een mengeling daarvan.

Geografie en de geringe diepte van de Oostzee lijken uit te sluiten dat een Amerikaanse of Britse onderzeeër de schade heeft aangericht. Oekraïne heeft geen toegang tot de Oostzee. Polen, dat al had geprobeerd de aanleg van Nord Stream II te verhinderen of te belemmeren, is de meest waarschijnlijke actor hierachter, hoewel ik betwijfel of het alleen zou durven handelen.

Beschouw dit van april 2021:

De ontwikkelaars van de Nord Stream 2 pijpleiding hebben buitenlandse zeemachten beschuldigd van “provocerende” activiteiten in de buurt van de bouwwerkzaamheden. De omstreden pijpleiding is voor ongeveer 93 procent voltooid, en twee Russische pijplegschepen zijn op hun post en werken aan het project in Deense wateren.

Andrei Minin, de bedrijfsdirecteur van Gazprom-run Nord Stream 2 AG, vertelde TASS dat “buitenlandse oorlogsschepen en schepen hogere activiteit vertoonden” in de buurt van de werkzaamheden, en dat “dergelijke acties provocerend zijn en kunnen leiden tot schade aan de gasleiding.” Hij beschuldigde Polen er ook van een militair M-28 patrouillevliegtuig in te zetten om de locatie te onderzoeken.

“De Poolse marine voert geen provocatieve operaties uit en heeft haar wettelijke taken uitgevoerd in overeenstemming met internationale wetten,” reageerde het centrale bevel van het Poolse leger in een sociale media post. “M-28B Bryza vliegtuigen voeren regelmatig patrouillevluchten uit in het Oostzeegebied.”

Polen is sterk gekant tegen de ontwikkeling van Nord Stream 2, die Gazprom een onderzeese alternatieve route zal geven voor de levering van aardgas aan West-Europese klanten. Momenteel moet dat gas door pijpleidingnetwerken over land in Polen en Oekraïne lopen, wat waardevolle doorvoerrechten oplevert en beide landen – die niet altijd hartelijke betrekkingen met Rusland onderhouden – een zekere mate van energiezekerheid biedt.

Gevolgd door dit van mei 2021:

  De tests zijn afgerond: Massaproductie van de Russische nucleaire Poseidon torpedo's

Polen heeft boos gereageerd op het besluit van president Joe Biden om de Amerikaanse sancties tegen Nord Stream II op te heffen, en waarschuwt dat de stap de energiezekerheid in Centraal- en Oost-Europa kan bedreigen.

“De informatie is zeker niet positief vanuit het oogpunt van veiligheid, omdat we perfect weten dat Nord Stream II niet alleen een zakelijk project is – het is vooral een geopolitiek project,” zei Piotr Muller, een woordvoerder van de Poolse regering.

Op 7 februari verklaarde Biden dat hij zou beslissen of Nord Stream II wordt geopend:

Nadat beide leiders leken te vermijden de pijpleiding te noemen, onder herhaalde vragen van verslaggevers op een middag persconferentie, zei Biden, staande naast de Duitse kanselier, dat Nord Stream 2 niet doorgaat als Rusland Oekraïne binnenvalt, in een waarschuwing aan de Russische president Vladimir Poetin voor mogelijke economische gevolgen.

“Als Rusland binnenvalt, wat betekent dat tanks of troepen opnieuw de grens van Oekraïne oversteken, dan komt er geen Nord Stream 2 meer”, zei Biden tijdens de persconferentie met Scholz, die niet zo ver ging als Biden, maar erop hamerde dat de VS en Duitsland “absoluut verenigd” blijven.

Op 27 februari sanctioneerde Biden het bedrijf dat eigenaar is van de pijpleiding.

Onder het huidige rechtse leiderschap is Polen extreem vijandig tegenover Duitsland. Deze maand hernieuwde het zelfs zijn eis voor oorlogsherstel van Duitsland, een kwestie die decennia geleden al was geregeld:

Polen’s hoogste politicus zei donderdag dat de regering het equivalent van ongeveer 1,3 biljoen dollar aan herstelbetalingen van Duitsland zal eisen voor de invasie en bezetting van zijn land tijdens de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s.
Jaroslaw Kaczynski, leider van de Wet en Rechtvaardigheid partij, kondigde de enorme claim aan bij de release van een lang verwacht rapport over de kosten voor het land van de jarenlange nazi-Duitse bezetting, nu het 83 jaar geleden is sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog.

Duitsland’s ministerie van Buitenlandse Zaken zei donderdag dat het standpunt van de regering “ongewijzigd” blijft dat “de kwestie van herstelbetalingen is afgesloten.”

“Polen heeft lang geleden, in 1953, afgezien van verdere herstelbetalingen en heeft dit herhaaldelijk bevestigd,” zei het ministerie in een antwoord per e-mail op een vraag van Associated Press over het nieuwe Poolse rapport.

Het wordt hoog tijd dat de Duitse regering wakker wordt en erkent dat er een oorlog tegen haar land is begonnen.

  Hongaarse premier: Overwinning van Oekraïne op Rusland is in principe onmogelijk en waarschuwt voor kentering in wereldorde

En nee. Het is niet Rusland dat deze oorlog voert.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin: Nieuwe Wereldorde aanbidt SatanVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDr. Coleman: Als u ouder bent dan 50 wil uw regering u dood hebben
Volgend artikelProbleem met het spamfilter. Reacties verdwijnen onbedoeld in de prullenbak – Update
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

15 REACTIES

 1. Als Rusland nu kon bewijzen dat zij het niet waren, dan wordt per direct de schuldige kenbaar en is de kwade kant ook direct kenbaar.

 2. De Russen hebben ook bewijs dat het neerhalen van de MH17 niets met Rusland te maken heeft.
  Dat bewijs mogen ze echter niet inbrengen.
  Wij hebben namelijk genoeg bewijs dat de Russen het wel gedaan hebben dus dat is voldoende.
  Hoe ziek wil je het hebben !

  • @Thom,
   Heb over het onderzoek gelezen over die MH 17ramp dat Oekraïne in het onderzoek mocht meedoen en de Russen mochten niet meedoen, 300% geloof ik dat de Russen er nu ook niet achter zitten, waarom, ach hetzelfde gebeurd steeds met die Nato en zijn vrinden, het is al zo sinds de koude oorlog.

   • Er zijn er nogal wat partijen betrokken bij de ramp. 1. separatisten, die van 2. Rusland die raketten kregen. 3. de Oekraïne die dat luchtruim gesloten moeten verklaren, 4. de luchtverkeersleidingen, die het vliegplan goedkeurden, terwijl boven de Oekraïne daags tevoren een Antonov op 10.000 meter uit de lucht werd geschoten. 5. de luchtvaartmaatschappij in kwestie, die met deze route een onaanvaardbaar risico nam.
    Temeer onbegrijpelijk, omdat de luchtvaart werkelijk stijf staat van alle veiligheidsprocedures.
    Uiteindelijk kom je op een zeer nare samenloop van omstandigheden, die door geen van de betrokken partijen gewenst is. Dit maakt van het proces rondom de MH17 ook een schijnvertoning.

    Zou ik familieleden in die vlucht hebben verloren, dan zou inmiddels de vraag rijzen wat ik nu erger vind; het verlies van die familieleden, of het politieke schijnproces waar overheden en rechtbanken over de lijken van mijn familieleden geopolitiek bedrijven.

    https://www.ad.nl/buitenland/onderzoek-oekraine-had-luchtruim-moeten-sluiten~a986e83d/?referrer=https%3A%2F%2Fduckduckgo.com%2F

  • Om iets te doen, moet je de GELEGENHEID hebben om het te doen.
   Het was Oekraine, die de vlucht beval, een andere route te menen en te zkken naar 6000 meter. Voila.

   Maar de önderzoeks resultaten”moesten staatsgeheim worden/blijven.

 3. “Geografie en de geringe diepte van de Oostzee lijken uit te sluiten dat een Amerikaanse of Britse onderzeeër de schade heeft aangericht.”

  De Oostzee is diep genoeg om met duikboten in te opereren, het probleem is om er met een duikboot vanaf de Noordzee ongezien in en weer uit te komen.
  Nu is de USS Kearsage (LHD-3) recentelijk op de plaats delict gesignaleerd.
  Dit is een enorm amfibisch aanvalsschip, en de “D” in “LHD” staat voor “Dock”.
  Dit houd in dat het schip over een “well deck” beschikt, wat er een soortement drijvend dock van maakt, en vanwaaruit de (al dan getransporteerde) landingsvaartuigen en dergelijke te water gelaten en weer geborgen kunnen worden.
  Dit “well deck” is vervolgens 1260 vierkante meter groot, wat groot genoeg is om een heel arsenaal aan al dan niet bemande onderwater voertuigen de Oostzee binnen te smokkelen.
  De verdachte had dus de intentie, had een motief, beschikte over de middelen, en is ter plaatse gesignaleerd.
  In een normale rechtbank “hang” je dan…

  • Aan Ravian : ben het volledig met je eens.

   Zou het toeval zijn dat Boeing recent (juli 2022) een onbemande Orca drone onderzeebot heeft voorzien van een “Payload delivery system” ? Het bereik van deze onderwater drone is meer dan voldoende voor een heen- en weer naar dat enorme amfibie aanvalsschip.
   Denk maar aan explosieven of mijnen die geplaatst kunnen worden en vanop afstand kunnen tot ontploffing gebracht worden. Vermoedelijk werd een holle lading gebruikt, dit wegens de betonlaag en wanddikte van de stalen buizen. Heb geen idiee wat een “thermite” (termiet) lading onder water doet, maar bovengronds snijden die door staal alsof het boter is.

   Zie link :
   https://www.thedefensepost.com/2022/07/29/boeing-payload-orca-submarine/

   “The payload delivery system is a crucial component of the Orca XLUUV because it allows the integration of advanced surveillance sensors, weapons, and drones.”
   It has a recorded top speed of eight knots (14.8 kilometers/9.2 miles per hour) and a maximum range of 6,500 nautical miles (12,038 kilometers).

   Het zou een “reclamestunt” voor Boeing zijn nieuwe onderwaterdrone kunnen geweest zijn.

   • Das mogelijk, maar met een bereik van 12.000 kilometer hadden ze zich dan helemaal niet in de Oostzee hoeven te laten zien.
    Dan hadden ze het ding net zo goed vanuit de Noordzee kunnen lanceren.

 4. Jongens,wij van de EU en vooral de D66 partij zetten zich meer in om de nieuwe genderwet door de 2e kamer gesluisd zien worden,Altijd maar over dat gas blijven zeuren werkt op mijn zenuwen.

  Burgerlijk Wetboek
  De Tweede Kamer debatteert op 27 en 28 september over dit voorstel, dat een wijziging van het Burgerlijk Wetboek inhoudt. Als de wetswijziging wordt aangenomen, is er geen verklaring meer nodig van een deskundige om in de geboorteakte het geslacht aan te passen. Daarnaast wordt onder meer voorgesteld de leeftijdsgrens van zestien jaar te laten vervallen. Dit betekent dat ook kinderen jonger dan zestien jaar hun geslachtsregistratie kunnen laten aanpassen.

 5. Rusland heeft er geen baat bij, die kunnen naar eigen believen de gastoevoer toch wel uitschakelen en met eventueel wat manipuleren, wat gas leveren, dan weer stoppen krijg je de speculanten ook wel in beweging.
  Bovendien zullen Russische schepen in die contreien goed in de gaten worden gehouden.
  De Oekraïne lijkt mij er de middelen niet voor te hebben. Europese staten hebben er in mindere of meerdere mate geen belang bij. Waarom zou Polen de gasleiding saboteren, als de uitvoer toch al gestopt is?

  De meest voor de hand liggende daders zijn in mijn optiek in mindere mate GB en in hoge mate de USA. Vooral de laatste heeft zich altijd uitgesproken tegen deze pijpleidingen en door de energievoorziening naar de EU te vernielen is de EU eens temeer van USA gas afhankelijk.

  Laten we hopen, dat de USA hier (bewezen of niet) zoveel krediet in Europa verspeelt, dat Europa zich terugtrekt uit de oorlog in de Oekraïne en later ook uit de NAVO.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in