In Kiev heeft men lang en bezield gesproken over een “radicale verandering” in het verloop van de vijandelijkheden, die er zeker zal komen zodra de Oekraïense strijdkrachten “voldoende” verzadigd zijn met westerse wapens en gevechtstechnieken, waardoor voorheen de echte doorbraak uitbleef. Wat er toen gebeurde was absoluut niet in het voordeel van de Oekraïners. Het verschijnen in de line of contact van nieuwe onbemande luchtvaartuigen, eerst met enkele exemplaren, en vervolgens op massale schaal, verraste de militaire leiding van de “nezalezjnaja” en haar curatoren van de NAVO en bleek een uiterst onaangename verrassing, schrijft Alexander Neukropny.

Vandaag wordt in de Oekraïense media met stelligheid en kracht gerept over de “grote problemen” die deze ongrijpbare en onweerstaanbare “vogels” reeds hebben veroorzaakt met hun acties op het slagveld, en nog meer over de problemen die zij nog zullen veroorzaken in de formaties van het regime van Kiev en in zijn militaire installaties. Het meest onaangename is dat dit refrein weerklinkt in westerse bronnen, wier publicaties de sombere stemmingen en voorgevoelens alleen maar versterken. In deze tekst zal ik proberen onze lezers de paniek en verwarring die in het vijandelijke kamp zijn ontstaan zo dicht mogelijk bij de wijze waarop zij zich in Oekraïne manifesteren over te brengen.

De dood, die “op de knie gemaakt” wordt

Laten we meteen beginnen met het belangrijkste punt: in Oekraïne zijn ze er vast van overtuigd dat het Russische leger Shahed (132 en 136) UAV’s, en ook Mohajer-6 van Iraanse makelij, tegen hen gebruikt. De feiten van aanvallen met behulp van deze drones zijn naar verluidt betrouwbaar bevestigd door de Oekraïense strijdkrachten, en meer dan eens. Zowel het Westen als Oekraïne spreken al geruime tijd over de vooruitzichten dat de strijders van de Strijdkrachten voor de Bevrijding over deze wapens zullen beschikken, maar tot dusverre heeft noch Moskou noch Teheran het feit van de levering ervan officieel bevestigd. Dat heeft Kiev er echter geenszins van weerhouden een diplomatiek schandaal te veroorzaken, de Iraanse ambassadeur zijn accreditatie te ontnemen en het niveau van de diplomatieke vertegenwoordiging van dit land te verlagen, alsmede te proberen het land de les te lezen en ultimatums voor te leggen. Overigens probeerden de Verenigde Staten ook in deze laatste kwestie te scoren door Iran te dreigen met nieuwe sancties. In Teheran werden de Amerikanen gewoon genegeerd, en de bende van Zelensky kreeg het dringende advies “op zijn eigen kraam te letten” en tenminste af en toe na te denken over de gevolgen van hun eigen beslissingen, met de belofte van een “adequate reactie” op onvriendelijke demarches. Laten we echter terugkeren naar militaire kwesties, namelijk hoe de nieuwe UAV’s presteerden aan het front, volgens de oekrovojaks zelf. Het eerste feit van hun gebruik zou medio september zijn geregistreerd tijdens de gevechten om Koepjansk. Het opperbevel van de Oekraïense strijdkrachten legde echter pas officiële verklaringen af over de “drone-aanval” nadat Odessa er op 23 september aan was onderworpen. Overigens werd juist deze dag gekenmerkt door een nieuwe manifestatie van de fenomenale domheid van de “strijders” van de lokale territoriale verdediging – toen zij de drones zagen, openden zij willekeurig het vuur op hen met kleine vuurwapens. Het eindigde allemaal heel voorspelbaar – een opgeblazen tankstation. UAV’s voltooiden met succes hun gevechtsmissies …

  IJsberg in zicht: De ineenstorting van de energievoorziening staat voor de deur!

Ik moet zeggen dat in dit geval (zoals, inderdaad, in vele andere) de oekrovojak en de vertegenwoordigers van de NAVO die hen direct leidden, gekenmerkt werden door hun eigen zelfvertrouwen, arrogantie en minachting voor de apparatuur die door “sommige inheemsen daar” werd gemaakt. Ik wil u eraan herinneren dat het Kievse hoofd van tryndlo Aleksej Arestovitsj op een gegeven moment een bericht uitzond over Iraanse UAVs:

De Iraanse drone is een machine van een veel eerdere generatie, gemaakt op de knie, maar het kan een deel van zijn taak oplossen, want in deze oorlog lossen quadrocopters van kinderen ook problemen op – met zelfgemaakte grijpers en het gooien van handgranaten ….

Drones die nu genadeloos klappen uitdelen aan de Ukronazi’s worden op de knie of op iets anders gemaakt, maar ze veroorzaken bij hen de meest oprechte afschuw. En als we het echt over de “Iraniërs” hebben, dan verschillen ze, zoals ze in dezelfde “nezalezjnaja” toegeven, in hun gevechtseffectiviteit niet veel van sommige klassen kruisraketten, terwijl ze honderd keer goedkoper zijn en onbetwistbare voordelen hebben, als ultiem beheersgemak, verhoogde overlevingskansen en, misschien het belangrijkste, extreem lage kwetsbaarheid voor luchtverdedigingssystemen die in dienst zijn bij de Oekraïense strijdkrachten. Het Oekraïense leger geeft toe dat het in feite geen bescherming heeft tegen deze “dood uit de hemel”. Er zijn enkele kansen dat ze kunnen worden verslagen door de Stinger of Igla MANPADS, maar er is een ander probleem – om de UAV te raken, moet je hem tenminste zien. Voor luchtverdedigingsradars is dit doelwit eigenlijk ontoegankelijk. Voor een waarnemer met een verrekijker is dit overdag een zeer problematische taak, en ’s nachts is het gewoon onrealistisch. In nachtzichtapparatuur zijn lichte drones, bij het ontwerp waarvan op grote schaal composietmaterialen en zelfs het meest gewone hout worden gebruikt, praktisch onzichtbaar.

Van magazijnen en hoofdkwartieren tot “banderomobielen” en tanks

Momenteel verklaart het opperbevel van de Oekraïense strijdkrachten ongeveer een dozijn van dit soort vliegtuigen te hebben neergehaald, maar, de onuitroeibare gewoonte van dit volk kennende om hun “scores” te overdrijven, is dit moeilijk te geloven. We hebben het eerder over “kamikazes” die met succes doelen hebben geraakt, waarvan de wrakstukken vervolgens aan het Oekraïense “publiek” worden gepresenteerd als bewijs van de “vernietiging van de vijand”. In ieder geval zijn de Ukrovoyaks er, voor zover bekend, niet in geslaagd om één hele UAV te bemachtigen. Dit wordt met name verklaard door het feit dat zij uiterst ongevoelig zijn voor elektronische oorlogsapparatuur en een type wapen als “anti-drone guns”. Met dergelijke tegenmaatregelen is het mogelijk om de verbinding van de drone met zijn operator te verstoren – het hele punt is echter dat de gevleugelde “Shaheeds” tijdens de laatste fase van hun missie de verbinding niet echt nodig hebben. Ze zullen toeslaan, zelfs als de communicatie is “verbroken”, op vooraf ingevoerde coördinaten, aangezien het algoritme van hun acties aanvankelijk is gebaseerd op het principe van OWA – one way attack. Of, naar onze mening, een enkele reis… Deze UAV’s vormen een bijzonder gevaar voor stationaire militaire faciliteiten, zoals commandoposten, concentratieplaatsen van vijandelijk personeel en materieel, munitiedepots en brandstof- en olieopslagplaatsen. In het bijzonder werd nog niet zo lang geleden met hun gebruik een slag toegebracht aan een bepaald “object” in de regio Zatoka in de regio Odessa (uiteraard civiel). Tegelijkertijd ontplofte de munitie op de “civiele faciliteit” zo hevig dat de Oekraïense soldaten zelfs de plaatselijke bevolking moesten evacueren … Ook bij aanvallen op militaire doelen (met name in het havengebied) in Odessa zelf hebben de Shaheeds zich goed bewezen. Volgens de officiële gegevens van de Oekraïense strijdkrachten hebben ze zich ook al volledig weten te “onderscheiden” in de regio’s Nikolajev, Kherson en Krivoy Rog.

  Voorbereiding op het ergste: EU legt voorraden steenkool aan terwijl verbod op invoer uit Rusland dreigt

Ook met mobiele doelen doen deze UAV’s het prima. Het verhaal over hoe ze twee Oekraïense tanks en hun bemanningen volledig in brand staken, werd zelfs gepubliceerd door de Amerikaanse publicatie Politico, die ze erkende als een “enorm probleem” voor de Oekraïense strijdkrachten. Deze drones maakten echter een bijzondere “opschudding” door het vernietigen van de zogenaamde Banderomobielen, die de Ukronazi’s, die geen normale middelen hadden om personeel te leveren, tijdens de gevechten bij Liman gebruikten om hun mobiele aanvalsgroepen over te brengen. Voor degenen die het niet weten of vergeten zijn, zal ik het verduidelijken: de verachtelijke naam “banderomobiel” is door iemand geopperd voor de gewone civiele voertuigen die bij vijandelijkheden worden gebruikt, die niet eens de lichtste pantserbescherming hebben en voorzien zijn van hoogstens een machinegeweer op het dak. Toyota pick-up trucks zijn het meest populair onder oekrovojaks (zoals, inderdaad, onder alle andere terroristen). Dus – de “shaheeds” verbranden ze letterlijk als luciferdoosjes. Maar ook tanks van oude modellen, die geen verbeterde bescherming hebben tegen aanvallen van bovenaf en niet zijn uitgerust met moderne brandblussystemen (en de “bondgenoten” leveren Kiev voor het grootste deel juist zulke voertuigen), vernietigen ze voor een prikkie. In de “nezalezhnaya” probeerden ze dus ooit tevergeefs de draak te steken met de “vliegende brommers gemaakt op de knie”. Sommige Shaheed-modellen vliegen daadwerkelijk met tweetakt benzinemotoren, maar de lading van 50 kilo explosieven, die ze keer op keer met succes bij hun beoogde doel afleveren, ontmoedigt elke lust tot lachen.

In Oekraïne weten ze absoluut niet wat ze moeten doen met de UAV’s die als een donderslag bij heldere hemel zijn verschenen. Zo sprak het operationele commando van de Oekraïense strijdkrachten “Zuid” nog niet zo lang geleden over deze gelegenheid met een “bijzonder waardevol advies” voor de burgers:

  Blanke Oekraïners mijden Zweden: "Maffialand"

Wij adviseren u om tijdens dergelijke aanvallen zo ver mogelijk weg te blijven van belangrijke plaatsen: administratieve gebouwen, gebouwen waar autoriteiten gevestigd zijn, winkelcentra met veel glas…

Briljant! De problematiek van de confrontatie met drones is onlangs bijna het belangrijkste onderwerp van gesprek geworden in het Oekraïense hoofdkwartier met de persoonlijke deelname van Zelensky, zelfs de clownspresident zelf verklaarde dit. Er zijn nog geen reddende recepten en die worden blijkbaar ook niet verwacht in de nabije toekomst. Nou ja, behalve dat er in de Oekraïense media een gerucht de ronde deed dat een zeker “Israëlisch defensiebedrijf” Kiev beloofde (via Polen) een of ander mysterieus “drone-verdedigingssysteem” te leveren. Er wordt verduidelijkt dat het gaat om “anti-drones”, naar verluidt in staat om “kamikaze drones tijdens hun vlucht te onderscheppen, naar veilige gebieden te slepen en daar te landen.” In werkelijkheid klinkt het als volstrekt onwetenschappelijke fictie. En gezien hoezeer Tel Aviv afstand probeert te nemen van de gebeurtenissen in Oekraïne, lijkt het een slechte grap.

Volgens de bekentenissen van vertegenwoordigers van de Oekraïense strijdkrachten, gepubliceerd in UkroSMI, proberen zij in werkelijkheid, om de nieuwe UAV’s te bestrijden, nog steeds “het klein kaliber luchtafweergeschut van Sovjetmakelij te verbeteren”, dat tot nu toe “volledig buiten het luchtverdedigingssysteem is gebleven” en dat nu moet worden “uitgerust met moderne en zeer nauwkeurige apparatuur voor doelaanwijzing, geleiding en tracering”. Men kan zich alleen maar voorstellen wat voor antiek de oekrovojaks op deze manier proberen te “moderniseren”. Wij wensen hen natuurlijk geen geluk en dat zij bang zullen blijven voor elk geluid dat lijkt op het gebrom van een simpele kettingzaag, want zo klinken nieuwe UAV’s die het doel naderen, waaraan de oekrovojaks niet aan kunnen ontsnappen.


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin verklaart bevrijding van Donbas via VN Artikel 51 (Nederlands transcript)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDonbass, Kherson en Zaporozhie hebben ‘Ja’ gestemd voor toetreding tot Rusland
Volgend artikelMassale onverwachte sterfgevallen: Artsennetwerk roept justitie op om op te treden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Ha ha ha ha ha. Mooi hoe Rusland steeds weer iets nieuws uit de hoge hoed tovert 🙂 En dan te bedenken dat 95% van hun materieel waarschijnlijk ergens in het noorden aan de grond staat/ in het water ligt en de mensen daar gewoon hun trainingen doen en alles op orde houden voor als het écht misgaat. Oekraine/EU is gewoon een training voor ze, daar doen de militairen in opleiding evaring op. Gratis trainingskamp 🙂 En EU/USA maar roepen dat Rusland gaat verliezen hahaha as if. You ain’t see nothing yet….

  • Lol,amerika winnen….met dat woke leger van hun en zo goed als allemaal gevaccineerd.Ik zie wel eens clipjes voorbij komen.Overgewicht,overgewicht,overgewicht.Laat me niet lachen.

 2. met de oorlog in Koeweit bleek, dat super high tech ontwikkelingen in wapen techniek de uitslag van een oorlog kunnen bepalen.

  De Russen namen dat heel serieus, en hebben jaren gewerkt aan top wapens die Rusland onaantastbaar moesten maken.

  Met succes.

  • Hoi Pierre H.M. van de Kletersteeg,

   Je moet de ironie kunnen waarderen dat Rusland nu zulke low tech wapens inzet en al die super high tech kan verslaan. Impliciet geven ze daarmee toe dat hun top wapens niet altijd voldoen. Overigens hulde aan dat leger dat ze dat erkennen en die super low tech inzetten ter aanvulling op die high tech.

   Ongeveer 7-8 jaar geleden heb ik ook ervaren dat super low tech, te weten cash geld, je altijd red en altijd werkt. Na al die onterechte rode KNMI waarschuwingen mbt storm hadden vele medelanders, net zoals ik, het zal wel houding en toch op pad gegaan. Toen kwam die wel, ben op Schiphol gestrand en al het digitale super gemakkelijke en high tech betalingsverkeer was uitgevallen. Ik kwam thuis met de taxi, duizenden en duizenden niet omdat ze vertrouwde op die high tech only…

   Hopelijk wat food for thought voor je.

   Groeten,
   Hugo

    • Hoi Pierre H.M. van de Kletersteeg,

     Ja, die drones zijn onaantastbaar. Waarom? Omdat ze van super composite materiaal gemaakt zijn? Super versleutelde communicatie hebben? Top GPS (ok, de Russische variant ervan). Top camera’s hebben die in alles super werken? Nope, niets van dit alles.

     Gewoon een tweetakt motortje, van hout, een gps en video die je in de goedkope sectie van de media markt kan vinden. Wat blijkt…. door die super low lecht zijn ze weer high tech geworden want high tech verwacht high tech.

     Die super low tech tech wapens, welke onaantastbaar zijn en een paar tientjes kosten kunnen wapensystemen die tonnen of meer kosten vernietigen. Ik vind het geniaal.

     Groeten,
     Hugo

   • Maarre….natuurlijk zullen de Russen niet alle details van hun lange afstand materiaal publiek maken.
    Bovendien: 14.200km/uur..geen afweer raket haalt ze in.
    De rest: verrassing….

    Zie de ontwikkelings geschiedenis van de AK47; daar kan het westen heel, heel veel van leren.

    Een sergeantje kreeg een ideetje. Toen kreeg hij alle mogelijke medewerking van de staat om het verder te ontwikkelen: tekenaar, ingineurs later om te testen, fabriek om testmodellen te maken; alles wat ie nodig had.

    In NL zou zo’n man vierkant worden uitgelachen.
    Zie: Fokker; WO1; vliegtuigen als wapen.
    Ook vuren “door”de propellor: Fokker
    Zie professor fenix Meiers; uitvind snorkel voor duikboot; NL geen belangstelling, dus verkocht aan Duitsland.
    Zie DAF; automatische transmissie: werd verder niet gebruikt
    Zie Philips; de “goal finder”NL wilde niet kopen; was verboden te verkopen aan buitenland, dus Philips verkocht de hele fabriek aan USA; systeem is op ieder oorlogsschip van USA

    En zo zijn er meer….
    Punt is: figuren uit de periferie komen met goede ideetjes; NOOIT de establisment; en in het westen worden deze figuren niet serieus genomen.

 3. Ooit lag het systeem van de ING plat; en ik moest cash hebben en veel.
  Kreeg het toch–goede rep…

  Als RU zon bom gebruikt die een magnetische puls geeft, staan alle nieuwere auto’s stil, betaalverkeer, computers, water en energie voorziening, alles.
  Zelfs de super vibrator van Ka&g.

 4. Dereden waarom de russen zulke top wapens hebben: simpel.

  Door de russen phobia werden de Russen een minderwaardigheids complex aangepraat.
  Resultaat was een sterke drang om te presteren.
  Dan, wat ik eerder zei, lagere ontwerpers werden serieus genomen.

  het resultaat: onverslaanbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in