Pixabay

De Braziliaanse Luiz Inacio Lula da Silva heeft de BRICS-landen opgeroepen een alternatief te creëren ter vervanging van de dollar in de buitenlandse handel. Andere deskundigen suggereren dat het beleid van president Joe Biden de Amerikaanse middenklasse voorgoed zal vernietigen. Het nieuws komt op een moment dat China en Rusland de banden met Brazilië en Latijns-Amerika aanhalen. De leider van Brazilië zette vraagtekens bij de instelling van de Amerikaanse dollar als wereldhandelsvaluta en vroeg waarom elk land niet in zijn eigen valuta kan handelen, schrijft Phil Butler.

Dit brengt het historische moment naar voren waarop de goudstandaard werd afgeschaft ten gunste van het huidige systeem. Toen president Richard Nixon overging tot afschaffing van de goudstandaard als verbintenismechanisme, luidde zijn regering tientallen jaren van relatieve volatiliteit in en maakte harde valuta.

De uitwisseling van goud werd sterk ingeperkt door de internationale monetaire overeenkomst van Bretton Woods van 1944. Toen het Internationaal Monetair Fonds werd opgericht, werd de Amerikaanse dollar de krachtigste munt ter wereld. Aanvankelijk was de rol van het IMF alleen om te helpen bij internationale transacties, maar zoals we vandaag zien, is die instelling haar oorspronkelijke doel ver voorbijgeschoten. Tegenwoordig is het IMF een hefboom voor de Verenigde Staten en enkele Europese landen om landen/regimes te financieren die op één lijn liggen met hun beleid. De VS hebben bijvoorbeeld een aandeel van bijna 20% in de bijdragen aan het fonds.

Het voornaamste doel van het niet langer hanteren van de goudstandaard is dat de overheid eindeloos geld kan drukken, met twee hoofddoelen. Ten eerste zouden een enorm defensiebudget en nodeloze proxy-oorlogen niet mogelijk zijn als de Verenigde Staten op de goudstandaard zaten. Ten tweede kunnen de mensen die de centrale banken controleren geen rente innen op de staatsschulden die momenteel uit de hand lopen. De fiatvaluta die zogenaamd wordt gesteund door de “full faith and credit” van de regering, de dollar, is dus waard wat liegende politici en ministers van Financiën zeggen dat hij waard is.

  Van der Leyen geeft de EU het laatste duwtje over de klif: Russische gas-banken volgende in de rij voor sancties

Een blik op de wereldwijde obligatiemarkt onthult een verontrustende onevenwichtigheid. De VS, die nu meer dan 51 biljoen dollar aan uitstaande schuld heeft, heeft meer geleend om oorlogen en programma’s te financieren dan China, Japan, Duitsland, Italië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Canada samen. De Amerikaanse belastingbetaler is verantwoordelijk voor bijna 40% van alle buitenlandse schulden in de wereld. En de vooruitzichten voor de korte en lange termijn zouden beter kunnen zijn.

President Joe Biden wil nog meer lenen wanneer zijn regering een proxy-oorlog tegen Rusland in Oekraïne voert. Nu er miljarden stromen naar het meest corrupte land van Europa, staan de Amerikanen aan de vooravond van een economische catastrofe die sinds de Grote Depressie niet meer is voorgekomen.

Volgens het Bipartisan Policy Center in Washington en het Congressional Budget Office zal de overheid ergens deze zomer of begin deze herfst niet langer in staat zijn om iedereen te betalen – inclusief obligatiehouders, ontvangers van sociale zekerheid en federale werknemers. Een verslag van de New York Times van eind maart schetst de situatie. Maar het probleem is veel erger dan veel deskundigen suggereren. Welke kant de wetgevers ook opgaan, de VS heeft bijna onoverkomelijke fiscale problemen. De gevolgen zullen ernstig zijn, of ze de schuldlimiet nu wel of niet verhogen. En als de BRICS-landen van de dollar afstappen als handelsvaluta… Tja.

Veel deskundigen voorspellen dat Amerikaanse dollars het gedrukte papier niet meer waard zullen zijn als de wereld de Amerikaanse dollar niet langer als wereldmuntreserve gebruikt. Bovendien, als de dollar zijn waarde aanzienlijk verliest, zal het voor elke Amerikaan met een creditcardlening of een hypotheek tien keer moeilijker worden om die schulden af te betalen.

  Verslaggever haalt uit naar Witte Huis' strategie in Oekraïne: U zet deze jongens aan tot zelfmoord

Tot overmaat van ramp zullen miljoenen banen worden opgeofferd om de Federal Reserve enige financiële stabiliteit te bezorgen. Uit een analyse van RSM International blijkt dat de centrale banken een recessie moeten “induceren” om de economische situatie van Amerika onder controle te krijgen. En dat de dollar nutteloos wordt gemaakt door de grotere wereldgemeenschap was geen factor in hun analyse.

Het komt erop neer dat als we nog steeds op de goudstandaard zaten, dit in orde zou zijn. De goudstandaard verminderde de risico’s van dergelijke economische crises en recessies. Het inkomensniveau was hoger toen we op het door goud gedekte systeem zaten. Nog belangrijker is dat de goudstandaard harde grenzen stelde aan het drukken van geld en het beperken van militaire uitgaven. Voor meer intuïtie hierover onthult dit Barron’s rapport hoe ons huidige falende systeem is ontstaan. De informatie dient ook als een kristallen bol voor wat er gaat gebeuren.

Naarmate het vertrouwen in de dollar afneemt en het Amerikaanse beleid overzee agressiever wordt ten opzichte van de BRICS-landen en andere landen, komt het omslagpunt van de Amerikaanse hegemonie dichterbij.


Copyright © 2023vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Drs. E. Michael Jones: “De oorlog in Oekraïne eindigt in 2023 en de Russen gaan winnen”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBloomberg: Europese sancties en een historisch record voor de export van olieproducten uit Rusland
Volgend artikelBakhmut: China’s interventie – Beijing stelde “eervolle terugtrekking” van Oekraïners voor – Zelensky weigerde
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

27 REACTIES

  • Wisselkoersen zijn relatief. Als het net zo rot gaat als in Amerika, blijft de koers gelijk in euro. Europa gaat slecht, maar de dollar kan veel verder vallen als de reservestatus weg is.

 1. Hoppa wie had dat gedacht

  World Economic Forum gaat globalistische Agenda 2030 ‘versnellen’ na ‘onvoorziene tegenslagen’

  Wereldleiders komen later dit jaar bijeen om ‘de implementatie van Agenda 2030 te versnellen’, kondigt het World Economic Forum (WEF) aan.
  https://www.weforum.org/agenda/2023/04/agenda-2030-civic-participation-sustainable-development-goals
  De VN en het WEF lijken gefrustreerd te zijn over het gebrek aan vooruitgang ten aanzien van de Great Reset. Het WEF, dat geleid wordt door Klaus Schwab, heeft aangegeven dat ze te kampen hebben gehad met ‘onvoorziene tegenslagen als gevolg van de coronapandemie, de impact van klimaatverandering en de stijgende kosten van voedsel en brandstof door het conflict in Oekraïne’.

  Wereldleiders worden om die reden opgetrommeld om strategieën te bespreken. Het WEF spreekt in dit geval over ‘mogelijk de grootste menselijke onderneming ooit om vreedzame, rechtvaardige, gelijkwaardige en duurzame samenlevingen te creëren’.

  https://www.ninefornews.nl/world-economic-forum-gaat-globalistische-agenda-2030-versnellen-na-onvoorziene-tegenslagen/

  • Ja, ze waren al een tijdje bezig die agenda te versnellen. Dat zie je ook aan de mate waarin er met het ‘klimaat’ gedonderd wordt. (Ik bedoel, de ruimtevaart en de geoengineering.) Het gaat steeds sneller. Nu gooit dat varken Schwab er dus ook een schepje bovenop met het lamme excuus dat de covid er tussen kwam. Wat een giller… Hoe gaan ze de versnelling van hun nobele plannen regelen? Mensen in gevangenissen gooien? Letterlijke dood en moordslag veroorzaken? Verzin het maar. Hoe kwaadaardiger kunnen ze nog worden? Nu gaan ze eind dit jaar dus een rapportje tevoorschijn toveren over de Great Reshit voortgang, en dan de gulzige parasietenbende weer bij elkaar om nieuwe methodes te verzinnen om het bloed harder te zuigen uit de wereld. Er staat verder niet veel boeiends in die link waar we wat aan hebben; Ninefornews heeft gewoon een stuk van Jake Welch vertaald. Jake Welch schrijft gewoon wat het WEF al schreef, en verder staan er geen informerende details. We kunnen dit alleen maar aanvullen met onze eigen aannames en self-fulfilling prophesies die het WEF dan weer kan gebruiken. Dus barst los, mensen, help het WEF.

   In de eerste link laten ze met een vrolijk muziekje zien welke landen de 17 SDG’s (sustainable development goals) hebben gehaald en welke achterlopen, en ze beschuldigen Rusland er van roet in het eten te hebben gegooid. Dat hele WEF, een totaal verknipte, narcistische organisatie denkt zich alle landen toegeëigend te hebben. Waarom wordt er dan overal derdewereld gajes binnengeharkt; wat heeft het te maken met die nobele doelstellingen van die uitbuiters. Ga die mensen eerst maar eens helpen, en zorg voor een minimum standaard van welvaart in hun eigen contreien, zou ik zeggen. Waar is dat jongetje uit Biafra? Is die ondertussen al opa van goed opgeleide kleinkinderen zoals de baby boomers in NL? Nee, het was toch gewoon allemaal uitzuigerij… Dus nu nog steeds, maar nu dan ook binnen het ontwikkelde westen, en de onontwikkelde landen zijn laboratoria geworden waar de mentaal gestoorden experimenten op mensen uitvoeren om die later toe te passen op de blanke wereld.

 2. De goudkoers is een goede barometer. Wij zijn nauwelijks of helemaal niks op de hoogte buiten de poppenkast die elke dag gespeeld wordt voor het klootjesvolk. Maar de prijs van het goud liegt niet. Die kruipt langzaam naar boven, traag. Als er plotse dingen zouden gebeuren dan weten specialisten dat zoveel sneller en is de reactie ernaar. Voorlopig houden ze nog steeds aan hun biljetten.

  • De elites weten dat ook en vrezen de signaalfunctie die uitgaat van de goudprijs. Daarom dat ze de koers zwaar manipuleren, anders stond ie m.i. reeds boven de USD 5000/oz.
   Echter … manipulaties zijn nooit eeuwig houdbaar. Dus vroeg of laat … schiet die goudprijs de lucht in en zal ie zelfs aan overshoot doen, oftewel: minstens 7k ligt m.i. in het verschiet.

   Disclaimer: bovenstaande is louter mijn opinie en is geenszins bedoeld als advies of aanbeveling.

 3. Wederom een bevestiging dat EU gewoon leeggezogen wordt door dat smerige voorwendsel van een oorlog. De stakeholders zitten met zijn allen te kwijlen om uitbetaald te worden, en het gaat er steeds meer op lijken dat niemand uitbetaald wordt. Trutsula van de Lijken heeft desalniettemin zo haar best gedaan voor Poppa Biden, om geld bij elkaar te schrapen, maar het wordt steeds moeilijker. En dan zitten ze elkaar maar moed in te praten, komt goed, nog even, nog een paar miljard naar de Oekrie oorlog en dan zijn we klaar. En ondertussen graaien ze zelf een paar botjes op die Poppa Biden ze toewerpt. Nee, die Biden is echt niet dement hoor! En het EU geld stroomt als bloed uit een geslacht varken naar de zakken van de NAVO. Ziomerica is een derdewereld dat uit de ruiven van de welvaart rooft en zelf niks meer te bieden heeft. Rusland lijkt steeds verder weg te drijven. En die BRICS landen ook. En de hele EU zit nog steeds vrolijk op terrasjes en er niks aan de hand. Zolang de Ziomaffia nu maar niet in het wilde weg er op los gaan timmeren, dan is er nog wat keuze in de wereld. Tot 2030 uiteraard. Want dat nieuwe firmament moet en zal er komen.

  • Dit is de real mcCoy. Zij praat niet uit haar nek. En dat is wsch precies waar het WEF en de rest van de parasieten nu vaart achter willen zetten – die zgn 15 min cities, de nieuwe prison colonies.
   Bedankt voor de link.

   • Immortal april 27, 2023 at 17:35

    Rusland is langzaam maar zeker aan de winnende hand, dan versnelt het WEF The Great Reset Immortal bij wijze van spreken kon men erop wachten.

    Groeten.

    • Ja ze kunnen barsten. Bijna zielig nu. Maar nog steeds kwaadaardig dus blijven opletten… Ook al gaat het goed met Rusland.

 4. Dit is ook de bedoeling, financiële crisis zo ook in jaren ‘30
  Introductie financiële non-overheids instellingen.
  Inflatie zo hoog maken dat het klapt .
  Met papier geld zonder goud kan dit nog beter, is over nagedacht destijds.

  Heeft klaus bijna zijn great reset voltooid.
  Eerst nog de oorlog,
  dan de digitale munt.

  Biljetten drukken, kunnen we zelf ook
  Goed papier en inkt.
  Geen hotemetoot uit EU voor nodig.

 5. In plain sight.

  Gouden kalf
  werd gouden bull/baal.

  Link hieronder kun je je Sofie nr intoetsen
  datum van uitgifte maand en jaartal geboortedatum/ter wereld komen en zien wat joo bsn op de markt heeft gegenereerd. Kom je uit +-70 er jaren zal het rond de 1,2 miljoen dollar zijn.

  Ouderen zoals Mn moeder uit mid 40 er jaren zijn bijna niets meer waard , nutteloze eters dus.

  Geen hoax probeer zelf ⬇️⬇️↕️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️

  https://www.treasurydirect.gov/BC/SBCPrice

  https://www.treasurydirect.gov/instit/statreg/fraud/birth-certificate-bonds.htm.

  Hier stellen ze dat het geboorte certificaat fraude een hoax is doch ik heb mij drie jr geleden uitgeschreven dmv NULL LEEG verklaren service contract bsn UCC en het bedrag op mijn Sofie nr is in 3 jr van 1,2 mil $ maar iets meer als 50 duizend $
  gezakt en Mn maten staan nog steeds op 1,2mil$

  De kansberekenig dat elke persoon onder dit lange sofi nr toevallig ook nog op juiste datum uitgifte geboorte daar een “Hit” krijgt is astronomisch.

  Ik zou zeggen probeer zelf en denk er het jouwe van.

  SAVINGS BOND CALCULATOR (paper bonds only)
  Value as of: Savings Bond Calculator Help

  Series: Denomination: Bond Serial Number: Issue Date (MM/YYYY):

  HOW TO SAVE YOUR INVENTORY
  Instructions
  How to Use the Savings Bond

  • En ik kan nergens meer werken heb geen recht uitkering of zzp hulp maar betaal ook geen belastingen meer en deurwaarder vangen hier bot.
   lening bank is gekwijt.
   En Heb drie goede auto’s die ik niet meer op de weg kan krijgen.

   Toevallig??
   Ik denk het niet.

  • Beste Jan Rex, waar gaat dit over…? Dit betreft treasury bonds uit de USA. Als je die hebt, dan kun je zien wat ze op dit moment waard zijn. Wat wil je nu precies zeggen hiermee? Wat heeft het te maken met de BSN die men hier in NL op mensen plakt?

    • Ik heb ook even de mijne laten uitrekenen en die kwam op 37,50 dollar uit. De geboortetrusts zijn dus al leeggehaald.
     Vanaf mijn geboorte t/m 2020 stond mijn naam nog X.X. Achternaam, in 2021 was dat X X Achternaam. De punt waren verdwenen tussen mijn voorletters.
     In 2022 stond mijn naam XX Achternaam, in 2023 is het Voornaam X. Achternaam.

     Maar nu ik ook weet hoe je alle belastingbrieven die je thuis gestuurd krijgt, kunt afwijzen zonder daar problemen mee te krijgen. Over de gehele wereld wordt het zeerecht gehanteerd in alle wetgeving. Dit is het UCC. Alle belasting brieven hebben een onderliggende UCC. Bekijk je de spelregels voor het UCC, dan staat er dat jij de mogelijkheid hebt om deze af te wijzen. Door de brieven ongeopend retour afzender te sturen binnen 3 dagen. Want een UCC is een handelsvoorstel. Zou jij de brief openen dat verbreek jij de verzegeling en dan ga jij akkoord met hun handelsvoorstel. Of als jij niet binnen 3 dagen retour afzender stuurt, ga jij ook akkoord met hun handelsvoorstel. En dan is er geen mogelijkheid meer om er onder uit te komen. Want dat is dan contractbreuk. Bezwaar maken is het handelsvoorstel erkennen. Want zeerecht = handelsrecht = contractrecht.

     • 3 dagen? Vandaar dat die hufters altijd die blauwe afpersbrieven op vrijdag op de mat laten vallen.

      Geld voor alle brieven toch? Ook van die bloedzuigende deurwaarders etc?

      • @ Porta april 27, 2023 at 21:46,
       De post (UPU) is het hoogste recht, hier in postzone NL wordt er geen post bezorgt op zondag en maandag. Dus als jij die brieven ongeopend retour stuurt zaterdag, dan komt hij aan op dinsdag, maar de poststempel van zaterdag is beslissend. Deze valt binnen die 3 dagen. Dit geldt ook voor verkeersboetes mets jij het thuis gestuurd krijgt.

       WETTELIJK gezien vanuit het Burgerlijk wetboek mág een deurwaarder GEEN beslag leggen
       Geen enkele deurwaarder, inclusief de gerechtsdeurwaarder, mag beslag leggen, omdat ze NIET voldoen aan de wet. Zie Art. 3:33 Bw en Art. 6:37 Bw. Ze dienen een ‘Akte van cessie‘ Art. 3:94 Bw te tonen en dat kúnnen ze niet. Ze zijn dus in ‘Schuldeisersverzuim‘ Art. 6:58Bw en je kunt ze gewoon wegsturen.

       Bovendien zijn (Gerechts)Deurwaarders titels en zij kunnen niets bevelen! Zij zijn ingeschreven in het KNB (Nederland) en het KBO (België): dus vraag hen hun persoonlijke naam en voornaam, en wie er eist! Vraag hen waar het contract is. En of zij kunnen bewijzen welk Strafrecht je hebt begaan, of waar de 3de gekwetste partij is.

       • @Qvic , Duidelijk, thanks.

        Lees jouw bijdrages altijd graag. Op Telegram zitten ook een aantal groepen, lees je af en toe tegenstrijdige berichten. Heb jouw tekst ff gekopieerd en geplakt. Geheugensteuntje. 😉

        Goed weekend gewenst.

        Mvg Porta

 6. Dr. John Coleman, The Club of Rome, The Satanic Transhumanist Agenda en hoe de elites zichzelf beschermen tegen plagen die ze beginnen
  Ana Maria Mihalcea, MD, PhD

  https://anamihalceamdphd.substack.com/p/dr-john-coleman-the -club-van-rome?

  Wat is hun agenda?

  Uit bijeenkomsten van de Club van Rome kwam heel duidelijk naar voren dat het belangrijkste doel en doel ervan was om:

  ■ industriële ontwikkeling te vertragen,

  ■ wetenschappelijk onderzoek tegen te houden,

  ■ steden te ontvolken, vooral de voormalige geïndustrialiseerde steden van Noord-Amerika,

  ■ de bevolking naar plattelandsgebieden te verplaatsen,

  ■ de wereldbevolking met ten minste 2 miljard mensen uitroeien,

  ■ reorganisatie voorkomen van politieke krachten die tegen de COR-plannen zijn,

  ■ de Verenigde Staten destabiliseren door massale ontslagen en banenverlies en klassen- en rassenoorlogen,

  ■ kapitaalprikkels vernietigen door hoge rentetarieven en hoge vermogenswinstbelastingen.

  Met de vernietiging van de industrie, veronderstelde Harmon, zou de vernietiging komen van al onze fundamentele moraal, ons fundamentele geloof in God en ons land, onze christelijke cultuur, die snel zal leiden tot de terugkeer naar de wereld van een occulte theocratie van de nieuwe donkere middeleeuwen COR hogepriester

  fidelito-swab.jpgKlaws Swab’s Young Globalist Rent Boys

  https://expose-news.com/2023/04/27/dystopian-influence-of-the-wef-great-reset/

 7. Zeer geachte en gewaardeerde heer putin…en de russische federatie…
  Gezien het succes bij de zirkonaanval in lviv op de nazi/nato bunker waar honderden navo/nazi vazallen zijn gedood…… zou een vervolg op dit succes een zeer welkom iets zijn.
  gezien de russische know how/expertisie op het gebied van strategie is de russische federatie meer dan capabel om een dusdanige strike uit te voeren waardoor wij…de normale vrije westerse burgers weer bevrijd kunnen worden van de fascisten en nazi,s die onze samenlevingen decennialang hebben vergiftigd met hun waanzin…
  Namens de vrije westerse en wereldse samenlevingen in een vrije toekomst…bedankt….

 8. WE THE PEOPLE are never told this or made aware of it. https://youtu.be/uaWt4l8xsas

  Het is omdat we het zo geleerd hebben….https://fb.watch/k0NrbuTcKq/

  Rapport toont onveilige werksfeer in Tweede Kamer aan: ‘Hele narcistische mensen’ Grensoverschrijdend gedrag is een hardnekkig probleem in de Tweede Kamer. Dat blijkt uit onderzoek naar sociale veiligheid van de Universiteit Utrecht. Bijna de helft van de ondervraagden ziet het weleens gebeuren, terwijl er nauwelijks wat wordt gedaan met de melding. ‘De sfeer in de Tweede kamer is behoorlijk verziekt’. https://youtu.be/yGXvcRDOXU4

  There’s only ONE MONTH before the global event…WE ARE READY.
  https://youtu.be/AwdJVI89R0A

  Their Ultimate Goal Is To Control The People Using The COVID-19 Vaccine
  https://youtu.be/EmXdJRpHYJk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in