© nomadsoul1 / Freepik

Transneft heeft aanvragen ontvangen van Polen en Duitsland om olie op te pompen voor respectievelijk december 2023 en het eerste kwartaal van volgend jaar, ondanks berichten over onwil om de leveringen voort te zetten. Dit verklaarde Transneft president Nikolai Tokarev op dinsdag in de uitzending van het Rossiya-24 TV kanaal. “Ze hebben aangekondigd dat ze vanaf 1 januari geen olie meer uit Rusland zullen afnemen. En nu hebben we aanvragen ontvangen van Poolse consumenten: geef ons volgend jaar 3 miljoen ton, en 360 duizend ton voor december, en Duitsland heeft al een aanvraag ingediend voor het eerste kwartaal “Geef het ons ook,” zei hij. – Moskou, 20 december, TASS

Natuurlijk heeft Transneft een langetermijncontract (tot 2024) met de Poolse exploitant Orlen, maar… maar… hoe zit het met sancties, prijsplafonds en dat soort shit? Nah, het is allemaal voor de show. De laatste (9e) “verschrikkelijke” sancties van de EU die voor Rusland werden geannuleerd… sacharine, aceton en… lasers (hier begin ik onbedaarlijk te giechelen) met… rododendrons. WTF. Dit afschuwelijke “pakket” bracht Elena Karaeva ertoe een scherpzinnig en hilarisch stuk te schrijven voor Ria (helaas alleen in het Russisch) over deze kwestie. Zie je, er zijn naar verluidt 130 PR-bureaus uit de VS alleen al die belast zijn met het “spinnen” van de SMO. Maar iemand is vergeten deze “deskundigen” te vertellen dat de realiteit een bitch is en geen enkele hoeveelheid spinnen kan voedsel, warmte en militaire overwinning vervangen. Maar wat weet ik ervan? schrijft Smoothiex12.

Ondertussen is de info van Bakhmut nijpend voor VSU en, zonder in lange uitweidingen te treden, er lijkt zich een mooie “kleine” ketel te vormen die het front zal doen instorten. VSU gooit zelfs formaties van Kherson naar Bakhmut. Trek uw eigen conclusies. De berichten over verliezen van VSU zijn verbijsterend, ook van de actief pro-Kiev regime Amerikaanse “Mozart” groep.

Ondertussen:

Het Kremlin heeft gereageerd op een verklaring van Andrej Gurulev, een gepensioneerd generaal en parlementslid, die eerder zei dat de Russische president Vladimir Poetin een speciale militaire operatiezone bezocht terwijl Rusland zijn campagne tegen de Oekraïense strijdkrachten voortzet. Eerder op dinsdag zei Gurulev dat “onze opperbevelhebber naar het speciale militaire operatiegebied is geweest”, verwijzend naar Poetin. “Wat het bezoek aan het speciale militaire operatiegebied betreft, was het … zeer belangrijk dat [de president] niet alleen een verslag over de situatie kreeg … maar met elke commandant persoonlijk sprak”, zei de gepensioneerde generaal, eraan toevoegend dat “persoonlijke communicatie zorgt voor een volledig begrip van wat er nu gebeurt en wat er in de toekomst zou gebeuren”. “Als hij [Gurulev] het hoofdkwartier bedoelt, waar hij [Poetin] vrijdag was, dan wel,” zei Peskov tegen de Russische krant Rossiyskaya Gazeta. – RT

Iemand moet Gurulev (op zijn zachtst gezegd een zeer dubieus figuur) vertellen dat hij af en toe zijn mond moet houden, maar nu de informatie bekend is, laten we de stopwatch starten voordat een “anonieme ambtenaar” van het Pentagon, het ministerie van Buitenlandse Zaken, de CIA, de NASA, de USDA enz. (kies maar uit) aan de NYT zal vertellen dat zij Vladimir Poetin’s leven hebben gered door Kiev te vertellen hem niet te vermoorden, nietwaar ;-). Dus, hier zijn we vandaag.

  Poetin waarschuwt Westen voedselcrisis zal leiden tot nieuwe migrantencrisis

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het westen is in Oekraïne in zijn eigen val gelopenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen nadere blik op The Economist – Volodymyr Zelensky en zijn generaals leggen uit waarom de oorlog aan een zijden draadje hangt
Volgend artikelCOVID-“vaccins” ontworpen om langzaam te doden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Gek hè. de Amerikanen hebben een Mozartleger in de Ukraine en de Russen een Wagnerleger.
  Beide leger maken zo slechte muziek dat Mozert en Wagner zich in hun graf zullen omdraaien en in tranen zullen uitbarsten

  • het russische leger doet het heel goed…..in tegenstelling tot ons hebben zij WEL door hoe oorlog moet gevoerd worden…als UITPUTTINGSslag…heeft gewerkt tijdens de napoleontische oorlogen, heeft gewerkt tegen de duitse nazi’s, is aan het werken tegen de europese nazi’s…..
   we blijven maar wapens sturen, iedere keer van mindere en mindere kwaliteit omdat onze wapenvoorraden uitgeput geraken….de oekiesoldaten, de ‘vreemdelingenvrijwilligers’, de speciale eenheden van andere landen (polen, engeland, amerika) die daar ‘op verlof’ zijn (zoals dat zo eufemistisch genoemd wordt) krijgen slaag dat het niet te doen is……een bataillon per dag in bakhmut (300 tot 500 man) dat uitgeschakeld wordt en jij noemt dat ‘slechte performance’??? lol…
   de russen spelen ‘long term’…en wij zijn te dom om dat door te hebben EN daarop te anticiperen…
   amerikaanse militaire denktanks hebben onder andere ook bevestigd dat, sinds de gegeven situatie, amerika NIET MEER IN STAAT IS slechts 1 groot conflict af te weren…..
   wat zei u ook alweer over die slechte ‘wagner’muziek???

   • Ik las ergens dat de US nu Patriots gaat leveren aan de Ukraine.
    Ik ben bang dat Rusland het grote offensief gaat beginnen voordat deze in de Ukraine aankomen. Dus direkt na de Kerst

 2. Wat ik tot mijn grote verbazing nergens lees is, dat Israël onlangs een bizarre grote voorraad gas en olie heeft aangeboord, groter dan menig Opec-land.

  De laatste jaren komen steeds meer mensen er achter, dat de profetieën uit de Bijbel exact weergeven van wat er is gebeurd, wat zich nu voordoet en zich nog gaat voordoen.
  Uiterst interessant is hier Ezechiel 38, waarin expliciet vesorojen wordt over Rusland, die samen met Iran, Turkeye en (een volk rond) Libië vanuit het noorden Israël zal aanvallen om hun schatten te plunderen. Daarbij gaat het om de zgn. eindtijd.

  Rusland heeft daarbij gewoon de havens in de Zwarte Zee nodig, waarbij de uitslag van de oorlog met Oekraïne feitelijk gefilterd kan worden.
  De grote afwezige in dit gebeuren is de USA. Elders worden landen als China, India etc wel genoemd (zij het met hun toenmalige namen.

  Als je dit scenario zou volgen, gaat Israël veel geld verdienen met hun voorrraden en producten. Bovendien hebben (ook Nederlandse) bedrijven in Israel agriculturele projecten opgestart, waardoor zij ook hier toeleverancier zou kunnen worden.
  De ‘vrede’ met o ligfende Arabische landen (Abraham akkoorden) worden ook in de profetieën genoemd.

  • Staat er nog bij onder welke hoek..?

   Zal mij namelijk niets verbazen wanneer die kolere lijeres gewoon tappen bij ‘de buren’ zogezegd.
   Die gasten jatten ALLES!

  • “dat Israël onlangs een bizarre grote voorraad gas en olie heeft aangeboord”

   A? En waar? In bezet gebied? In palestijns gebied? Tjiens.

 3. Die gas en olievelden zijn al vele jaren geleden ontdekt.
  Maar u hebt gelijk. Het land zal weer overvloeien van melk, honing en natuurlijk olie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in