De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto ging in een deze week gepubliceerd Engelstalig interview in op de “mislukte” en teruggeslagen Amerikaanse en Europese sancties tegen Rusland, bericht Tyler Durden.

“De sancties die door de Europese Unie tegen Rusland zijn ingevoerd, zijn mislukt. Het is een totale mislukking,” zei Szijjarto in een televisie-interview tegen Roya News in Jordanië. Hij betreurde dat het grootste effect werd gevoeld door de EU-lidstaten en dat de sancties geen van de gestelde doelen hebben bereikt.

In zijn meest felle kritiek op de beleidsmakers van de EU zei de Hongaarse topdiplomaat: “De Europese Commissie zei dat de sancties ons zullen helpen deze oorlog zo snel mogelijk te beëindigen en dat ze de economie van Rusland op de knieën zullen dwingen. Wat is het resultaat? Het is totaal het tegenovergestelde.”

In plaats daarvan waarschuwde hij dat de economische oorlog die nog steeds tegen Moskou wordt gevoerd, alleen maar leidt tot escalatie op het slagveld en tot escalatie van de inflatie in eigen land. “De oorlog wordt steeds brutaler … En ondertussen heeft de Europese economie het zwaar te verduren,” zei hij, waarbij hij ook opmerkte dat Europa nu een “enorme energiecrisis” en stijgende voedselprijzen doormaakt.

Hongarije is een doorn in het oog van het Europese beleid dat Rusland wil straffen voor de inval in Oekraïne. Onlangs nog heeft Boedapest geweigerd de NAVO-bondgenoten te helpen bij de opleiding van Oekraïense troepen. Het land is er ook algemeen van beschuldigd de westerse inspanningen ter versterking van de defensie van Oekraïne te ondermijnen, bijvoorbeeld met het verbod op directe wapendoorvoer van Hongarije naar buurland Oekraïne.

Minister Szijjarto verwierp deze beschuldigingen in het interview met de woorden: “Eigenlijk zijn wij de enigen in Europa die pleiten voor vrede”. Boedapest heeft zich ook steeds verzet tegen pogingen van de EU om een Russisch energieverbod of een olieprijsplafond op te leggen, waarbij hij onderstreepte dat het eerst aan zijn economie en het welzijn van het Hongaarse volk moet denken.

Daarnaast noemde hij als “het resultaat van een mislukt sanctiebeleid” dat Hongarije dit jaar 19 miljard euro moest betalen voor de invoer van energie, meer dan het dubbele van de 7 miljard euro die het in 2021 betaalde – een “enorm” gevolg van het kortzichtige optreden van de EU, zei hij.

Bekijk het volledige interview van 10 minuten hier:


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

EU-economie zal dit jaar instorten – “Vanaf oktober zal het Westen niets meer krijgen. Niets!”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOpvallende correlatie tussen herfst vaccinboosters en oversterftegevallen in Engeland nu totaal overschrijding van 23.000 niet-covid oversterfte bereikt
Volgend artikelHypocriete globalisten eten culinair vlees terwijl ze de rest van ons een dieet van insecten opdringen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Excuses dat ik iets niet snap hier:
    Hij zegt dat Hongarije nu 19 miljard itt 7 miljard moet betalen voor energie. Waar koopt hij zijn energie dan?
    Ten tweede, als die man er straks niet meer is, zal zijn beleid dan nog wel aangehouden worden?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in