Oleksandr Syrskyï en Valery Zalushnyi

Ik heb eindelijk de kans gehad om het hele stuk te lezen dat vorige week in The Economist is verschenen – Volodymyr Zelensky en zijn generaals leggen uit waarom de oorlog aan een zijden draadje hangt – en het is van grote betekenis. Aangezien het tijdschrift The Economist functioneert als een buikspreekpop, met de hand van de Britse inlichtingendiensten in de achterste van Oekraïne – die aan de touwtjes trekken en de monden van de Oekraïense ambtenaren bewegen – duidt dit artikel op een duidelijke verschuiving in het Britse beleid ten aanzien van Oekraïne en Rusland. De Britten bereiden een exit-strategie voor om uit Oekraïne te stappen, schrijft Larry Johnson.

Als u het artikel leest, zult u zien dat Volodomyr Zelensky wordt behandeld als een bijzaak. Hij zegt niets relevants. De echte aandacht gaat uit naar de twee belangrijkste Oekraïense militaire leiders en hun opmerkingen staan haaks op eerdere uitspraken van Zelensky.

De afgelopen dagen heeft The Economist de drie mannen geïnterviewd die de kern vormen van de Oekraïense oorlogsinspanningen. De ene is Zelensky. De tweede is generaal Valery Zaluzhny, die sinds anderhalf jaar de hoogste militair van het land is. De derde is kolonel-generaal Oleksandr Syrsky, het hoofd van de grondtroepen van Oekraïne, die de leiding had over de verdediging van Kiev in het voorjaar en het spectaculaire tegenoffensief van Oekraïne in de provincie Kharkiv in september. Alle drie de mannen benadrukten dat de uitkomst van de oorlog afhangt van de komende maanden. Zij zijn ervan overtuigd dat Rusland een nieuw groot offensief voorbereidt, dat al in januari zou moeten beginnen. Of Oekraïne zelf een preventieve aanval lanceert of wacht met een tegenaanval, hoe het zijn troepen verzamelt en verdeelt, hoeveel munitie en uitrusting het de komende weken en maanden verzamelt – deze opdoemende beslissingen zullen de toekomst van hun land bepalen.

De schrijver van Thee Economist die verantwoordelijk is voor dit artikel noemt drie kritieke uitdagingen waarmee Oekraïne in zijn oorlog met Rusland wordt geconfronteerd. Het eerste probleem is de escalerende luchtoorlog:

Maar noch generaal Zaluzhny noch generaal Syrsky klinkt triomfantelijk. Eén reden is de escalerende luchtoorlog. Rusland bestookt sinds oktober bijna elke week de elektriciteitscentrales en het elektriciteitsnet van Oekraïne met drones en raketten, waardoor er lange en frequente stroomonderbrekingen zijn. Hoewel Rusland een tekort aan precisieraketten zou hebben, zou het Iran de afgelopen weken gevechtsvliegtuigen en helikopters hebben aangeboden in ruil voor duizenden drones en wellicht ballistische raketten.

“Het lijkt me dat we aan de rand staan,” waarschuwt generaal Zaluzhny. Meer grote aanvallen zouden het net volledig kunnen uitschakelen. “Dat is het moment waarop de vrouwen en kinderen van soldaten beginnen te bevriezen,” zegt hij. “In wat voor stemming zullen de strijders zijn? Kunnen we zonder water, licht en warmte praten over het voorbereiden van reserves om te blijven vechten?” Op 13 december zeiden Amerikaanse functionarissen dat ze op het punt stonden een besluit te nemen om Patriot-luchtverdedigingsbatterijen aan Oekraïne te geven, die, in tegenstelling tot de systemen die tot nu toe zijn gestuurd, in staat zijn ballistische raketten neer te schieten.

In de tweede plaats is er het toenemende succes van Rusland in de Donbas, dat een gevolg is van het feit dat generaal Surovikin de Russische opperbevelhebber is geworden en gecoördineerde operaties heeft ingesteld, en de toenemende samenwerking van Rusland met Wit-Rusland:

  De globalisten hebben een nieuw offensief gelanceerd tegen de burgers van de Aarde

Een tweede uitdaging zijn de gevechten die momenteel in Donbas plaatsvinden, met name rond de stad Bakhmut. Generaal Syrsky, die bij het interview in Oost-Oekraïne arriveert in uniform, met een gezwollen gezicht door slaaptekort, zegt dat de tactiek van Rusland daar is veranderd onder leiding van Sergei Surovikin, die in oktober de leiding nam. De Wagner-groep, een huurlingengroep die beter is uitgerust dan het reguliere Russische leger, vecht in het eerste echelon. Troepen uit de Russische republiek Tsjetsjenië en andere reguliere troepen zitten in de achterhoede. Maar terwijl deze troepen vroeger afzonderlijk vochten, werken ze nu samen in detachementen van 900 soldaten of meer, die zich grotendeels te voet verplaatsen…

Oekraïne wordt ook opnieuw bedreigd door Wit-Rusland, dat in de zomer met grote militaire oefeningen is begonnen en onlangs zijn oproepingsregister heeft bijgewerkt. Op 3 december bracht Sergei Shoigu, de Russische minister van Defensie, een bezoek aan Minsk, de Wit-Russische hoofdstad, om militaire samenwerking te bespreken. Westerse functionarissen zeggen dat Wit-Rusland waarschijnlijk te veel materiële steun heeft gegeven aan Russische eenheden om zich zelf in de strijd te mengen, maar het doel van deze activiteit is waarschijnlijk om de Oekraïense troepen in het noorden vast te zetten, voor het geval dat Kiev opnieuw wordt aangevallen, en zo te voorkomen dat ze in een nieuw offensief worden ingezet.

De derde opmerking van Zaluzhny en Srysky is een echte knaller – zij erkennen dat Rusland Oekraïne uit gemobiliseerd heeft.

De derde uitdaging is de ernstigste. De mobilisatie-inspanning van Rusland is alom in diskrediet gebracht, met talloze verhalen over onvoldoende uitrusting en ontevreden dienstplichtigen. De Oekraïense generale staf en zijn westerse partners zijn meer op hun hoede. “We weten allemaal dat de kwaliteit slecht is en dat ze te weinig uitrusting hebben,” zegt Kusti Salm van het Estse ministerie van Defensie. “Maar het feit dat ze zo snel kunnen mobiliseren is een vroegtijdig dilemma voor Oekraïne en uiteindelijk voor de NAVO.” Programma’s van Groot-Brittannië en de Europese Unie kunnen in 18 maanden ongeveer 30.000 Oekraïense troepen opleiden, zegt hij. Rusland heeft in een fractie van de tijd vijf keer zoveel nieuwe soldaten op de been kunnen brengen.

“De Russische mobilisatie heeft gewerkt”, zegt generaal Zaluzhny. “Een tsaar zegt dat ze ten strijde moeten trekken, en ze trekken ten strijde.” Generaal Syrsky is het daarmee eens: “De vijand moet niet worden verdisconteerd. Ze zijn niet zwak… en ze hebben een zeer groot potentieel aan mankracht.” Hij geeft het voorbeeld van hoe Russische rekruten, alleen uitgerust met lichte wapens, met succes de Oekraïense aanvallen vertraagden in Kreminna en Svatove in de provincie Luhansk – hoewel de herfstmodder hielp. De mobilisatie heeft Rusland ook in staat gesteld zijn troepen vaker in en uit de frontlinies te rouleren, zegt hij, zodat ze kunnen rusten en herstellen. “In dit opzicht zijn zij in het voordeel.”

Na 10 maanden van Oekraïense en westerse functionarissen en media die volhielden dat de Russen een verslagen macht zijn en geleid worden door incompetenten, maken Zaluzhny en Syrsky korte metten met die meme. Rusland is niet alleen een sterke troepenmacht, het kan ook 10 keer zoveel troepen mobiliseren en trainen in de helft van de tijd die de NAVO dat kan. De twee generaals onthullen ook een ongemakkelijke waarheid: slechts 28% van het Oekraïense leger is “getraind voor de strijd”.

Oekraïne heeft genoeg manschappen onder de wapenen – meer dan 700.000 in uniform, in een of andere vorm, waarvan er meer dan 200.000 getraind zijn voor de strijd. Maar er is een tekort aan materieel. Munitie is cruciaal, zegt generaal Syrsky. “Artillerie speelt een beslissende rol in deze oorlog,” merkt hij op. “Daarom hangt alles echt af van de hoeveelheid voorraden, en dit bepaalt in veel gevallen het succes van de strijd.” Generaal Zaluzhny, die een nieuw legerkorps opricht, somt een verlanglijstje op. “Ik weet dat ik deze vijand kan verslaan,” zegt hij. “Maar ik heb middelen nodig. Ik heb 300 tanks nodig, 600-700 IFV’s [infanteriegevechtsvoertuigen], 500 houwitsers.” Het incrementele arsenaal dat hij zoekt is groter dan de totale gepantserde strijdkrachten van de meeste Europese legers.

Ik weet niet of generaal Zaluzhny christen is en in de kerstman gelooft, maar zijn wapenwensen kunnen alleen worden vervuld als Jezus een wonder verricht, bijvoorbeeld door Lazarus uit de dood op te wekken, of als de kerstman besluit een leger elfen aan te nemen en zijn werkplaats om te vormen tot productiefaciliteiten van Raytheon en Lockheed Martin. Ho, ho, ho!

  Terwijl MSM een illusoir narratief over Oekraïne pushen, erkent VS legerleiding nu dat de oorlog verloren is

Zaluzhny en Syrsky wijzen op de wanhopige en verslechterende staat van de Oekraïense militaire capaciteit om Rusland te bestrijden en hun voorzichtige toegeving dat Rusland aan de winnende hand is en Oekraïne geen haalbare weg naar de overwinning heeft.

Dus waarom zou de Britse inlichtingendienst The Economist groen licht geven om de waarheid te vertellen? Ik denk dat het iets te maken heeft met de tsunami van stakingen die de Engelse beroepsbevolking overspoelt, de dubbelcijferige inflatie en de schaarse energie. Dit drieluik maakt het voor het Verenigd Koninkrijk politiek onmogelijk om miljarden in het zwarte gat van Oekraïne te blijven pompen. Ik denk dat dit het eerste teken is van de weifelende vastberadenheid van de Britten. Zal de NAVO dit voorbeeld volgen?


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wist u dat Rusland de oorlog in Oekraïne nog steeds aan het verliezen is?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSchokkend onderzoek: “De COVID-19 prik is een chemische frontale lobotomie”
Volgend artikelDit is een serieuze… LOL
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

8 REACTIES

 1. deze opdoemende beslissingen zullen de toekomst van hun land bepalen.
  Fout.
  Het gaat niet meer om munitie of uitrusting.
  Het gaat niet meer om tactiek of hulp van vazalstaten.
  De toekomst van Oekranazïe staat vast.
  Hooguit boeren zullen er nog mogen werken.
  Er zal geen welvaart of industrie meer bestaan.
  En als wij niet heel snel gaan oppassen, gebeurd met de rest van Europa hetzelfde.

 2. Mee eens. En bij ons mogen ook de boeren niet meer werken. Ik vraag me ook af waar ze al die niet-blanken eigenlijk voor importeren: die moeten ook eten tenslotte. Misschien dienen die alleen om ons blanke Nederlanders er uit te drukken en kunnen ze daarna hetzelfde lot verwachten.

 3. Net zoals de Noord-Koreaanse ICBM raketten een verzekering zijn tegen de hegomonie van Amerika, laat Poetin zijn nucleaire arsenaal op to dat houden om indien nodig terug te slaan.

  Poetin: zal de nucleaire triade blijven handhaven en verbeteren

  Rusland zal de gevechtsgereedheid van zijn nucleaire triade blijven handhaven en verbeteren. Dat maakte de Russische president Vladimir Poetin bekend tijdens een vergadering van de raad van het ministerie van Defensie. Hij benadrukte:

  “Dit is de belangrijkste garantie voor het behoud van onze soevereiniteit en territoriale integriteit, strategische pariteit en meer in het algemeen het machtsevenwicht in de wereld.”

  Het vermogen om drie verschillende methoden te gebruiken voor het inzetten van strategische kernwapens wordt de nucleaire triade genoemd. Deze zogenaamde strategische triade bestaat uit drie componenten:

  A. Intercontinentale ballistische raketten (ICBM);
  B. onderzeeërs met onderzeeër gelanceerde ballistische raketten (SLBM);
  C. Langeafstandsbommenwerpers met nucleair bewapende kruisraketten of atoombommen.

  https://rtde.xyz/international/131481-liveticker-ukraine-krieg-us-medien/

 4. Ondertussen wil rupsje nooit genoeg nog veel meer dan 45 miljard dollar voor een nieuw steunpakket.

  ‘Zelensky verwachtte congres te vertellen dat $ 45 miljard aan nieuwe hulp “niet genoeg” is’

  De Oekraïense president Volodymyr Zelenskiy vertrok woensdag naar Washington om president Joe Biden te ontmoeten, het Congres toe te spreken en op zoek te gaan naar “wapens, wapens en meer wapens” tijdens zijn eerste buitenlandse reis sinds Rusland Oekraïne 300 dagen geleden binnenviel.

  Verrassend genoeg benadrukte de Associated Press ook het laatste videotoespraak van Zelensky, die gisteren tijdens een bezoek aan een gevechtsgebied in de frontlinie in Bakhmut het volgende zei op het moment dat het Congres op het punt staat 45 miljard dollar extra steun voor Oekraïne goed te keuren.

  “We zullen het doorgeven van de jongens aan het congres, aan de president van de Verenigde Staten. We zijn dankbaar voor hun steun, maar het is niet genoeg. Het is een hint – het is niet genoeg”, zei Zelensky.
  https://www.zerohedge.com/geopolitical/biden-announce-patriot-missiles-ukraine-zelensky-arrives-dc

 5. Ook Nederland leid Oeki’s op en blijft dat doen… ik schrok er van, niet alleen daarvan maar in het Veteranenblad van December 2022 staan woorden geschreven waar je haren recht van overeind gaan staan, wat een leugens wat een zooi, ik kan dat hier niet posten, maar zag een adres waar ik een ander deel online kon vinden, das niet het foute wat in een ander verhaal over Rusland word geschreven, erg fout ze maken Rusland helemaal zwart! echt niet normaal, but hey, afijn hier een ander verhaal wat ik wel kan delen. >>

  Naast Nederland leveren ook het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Canada, Denemarken, Finland, Nieuw-Zeeland en Zweden instructeurs. Inmiddels heeft defensieminister Kajsa Ollongren bekend gemaakt dat ons land ook volgend jaar bijdraagt aan Interflex. Het Korps Mariniers levert vanaf januari trainers.

  https://magazines.defensie.nl/defensiekrant/2022/42/01_oekraine-trainen_42

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in