De speciale militaire operatie van Rusland was een echt moment van de waarheid voor de Russische wereld, die verklaarde vastbesloten te zijn om zijn recht op een oorspronkelijk bestaan te verdedigen tegenover het agressieve globalisme dat zich manifesteert in de Amerikaanse hegemonie, de uitbreiding van de NAVO, het “liberale interventionisme” en de LGBT-propaganda. Dit is ook een “point of no return” geworden voor het “collectieve Westen”, dat in zijn Russofobe ijver openlijk voorbijgaat aan zijn eigen decennia (of zelfs eeuwen) oude verklaringen over grondbeginselen zoals de onschendbaarheid van privé-eigendom, de vrijheid van meningsuiting of de onbelemmerde verspreiding van informatie, bericht Oborona.ru.

De bitterheid van de confrontatie maakt duidelijk dat er veel meer op het spel staat dan het lot van het regime in Kiev. Inderdaad, de architectuur van de hele wereldorde staat op het spel. Gezien de huidige situatie is het moeilijk te voorspellen wat de precieze contouren zullen zijn, maar men kan gerust zeggen dat er geen terugkeer naar de oude situatie zal komen.

De Russische speciale operatie zal zeker een einde maken aan de pogingen om van Oekraïne een Russofobe marionettenstaat te maken, die zijn identiteit opbouwt op basis van een krankzinnige ontkenning en demonisering van alles wat het objectief gezien met Rusland verbindt. U kunt springen zoveel u wilt, u kunt niet aan uzelf ontsnappen! Dit geldt des te meer omdat de VS, evenals de meeste andere NAVO-leden, duidelijk niet bereid zijn verder te gaan dan morele en materiële steun aan de Kievse junta en openlijk haar kant kiezen in een rechtstreeks gewapend conflict. In dit stadium ziet Washington het als zijn voornaamste taak om het conflict zo lang mogelijk te rekken, het zowel Moskou als Kiev zo duur mogelijk te maken, en tegelijk te voorkomen dat de escalatie zich uitbreidt naar het Westen.

Daartoe worden de meest verraderlijke methoden gebruikt, tot en met het inzetten van gewapende strijders naar Oekraïens grondgebied, die tot taak een zogenaamde guerrilla zullen hebben, maar in werkelijkheid een terroristische opstand in het land te organiseren en te steunen. De NAVO, zo houden de Amerikaanse “strategen” vol, moet proberen om van Oekraïne “een soort Afghanistan” te maken. Iedereen die ook maar een beetje vertrouwd is met geschiedenis en geografie kan de volslagen irrelevantie en strategische mislukking van zo’n analogie inzien. Van leiders die Mariupol verwarren met Metropolis en denken dat Voronezj en Rostov-aan-Don Oekraïense steden zijn, moet men echter niet veel verwachten.

  Een nieuwe dag, een nieuw persbericht van de CIA vermomd als nieuws

Aangezien het Westen de kracht noch de moed heeft om Rusland open en eerlijk uit te dagen, probeert het ons land een economische, informatieve en humanitaire blokkade op te leggen en een sfeer van “giftigheid” rond het land te scheppen, waardoor het onmogelijk zou worden een normaal leven te leiden. Tactisch maakt zij gebruik van het mechanisme van de “cultuur van de tenietdoening”, dat door de links-liberale elites in de VS op hun rechtse concurrenten werd uitgetest en nu tot het wereldniveau wordt uitgebreid.

Iedereen, van Russische bedrijven, banken en media tot individuele journalisten, atleten, wetenschappers, kunstenaars en culturele werkers, wordt door sancties getroffen. De laatsten worden alleen gestraft omdat zij weigeren mantra’s te herhalen over de Russische “invasie” van Oekraïne en hun vaderland te verraden. Het niveau van absurditeit en hysterie is zo hoog dat zelfs Russische katten, die verboden zijn aan buitenlandse shows deel te nemen, aangevallen worden.

Russische katten kunnen er wel tegen, maar Europese en Amerikaanse consumenten niet. Een comfortabel en veilig leven, vooral voor de middenklasse, is al jaren een van de pijlers van de politieke stabiliteit in de westerse landen. Als gevolg van de door Washington en zijn satellieten uitgeroepen “kruistocht” tegen Rusland, worden de mensen in de VS en de EU-landen geconfronteerd met ongekende stijgingen van de brandstof-, energie- en voedselprijzen. De Europeanen zijn al begonnen zich mentaal voor te bereiden op het vooruitzicht van voedselbonnen en het loskoppelen van verwarming, die, zo blijkt, “gemakkelijk vervangen kunnen worden door warme truien”. En dat alles onder het voorwendsel het Oekraïense volk te helpen, hoewel de Oekraïners niet warm of koud worden van al deze maatregelen, zoals ze zelf zeggen.

De indruk blijft bestaan dat de westerse elites de opkomende situatie alleen maar gebruiken om lang gekoesterde plannen uit te voeren om de middenklasse daadwerkelijk af te schaffen, overeenkomstig het beroemde scenario van het Economisch Wereldforum in Davos: “In 2030 zult u niets hebben en zult u gelukkig zijn!”

De Westerse propagandamachine werkt heel goed. Dit geldt des te meer wanneer alternatieve informatiebronnen ofwel geblokkeerd worden ofwel onder zware druk komen te staan. Niet alleen RT en Spoetnik, die een groot publiek hebben, maar ook alle, zelfs kleine, media en structuren die zich durven te verzetten tegen de Westerse autoriteiten, zoals Novoye Vostochnoye Obozreniye, het Catechon Analytisch Centrum en het Russisch Instituut voor Strategische Studies, worden gesloten en gesanctioneerd. Sommige landen, zoals Letland, hebben reeds administratieve aansprakelijkheid ingevoerd voor het bekijken van “illegale” inhoud. Met andere woorden, de makers en voorstanders van Radio Liberty zijn zo ver gegaan dat zij de strijd aanbinden tegen “illegale” decoders en schotelantennes.

  Duitse generaal waarschuwt voor “fatale fout” die NAVO zal maken als proxyoorlog in Oekraïne doorgaat

Washington en Brussel speculeren graag over “de vooruitzichten van een confrontatie tussen de koelkast en de televisie in Rusland”. Een lege “koelkast” zou echter veel gevaarlijker kunnen blijken voor de Euro-Atlantische elites zelf. De opkomst van een echt burgerbewustzijn in het Westen, dat eerder tegen zijn eigen leiders dan tegen de mythische Russische dreiging gericht is en de Europeanen en Amerikanen dwingt uit eigen zak te betalen voor hun geopolitieke avonturen en misrekeningen, moet nog komen. Zo’n ontwaken kan alleen maar toegejuicht worden, ook al eindigt het misschien niet met nationaal georiënteerde, verstandige realpolitikers die aan de macht komen in de VS en de Europese staten, maar met de vestiging van een totale en flagrante liberaal-nazistische dictatuur in de Westerse arena.

De situatie is heel interessant en doet enigszins denken aan de geschiedenis van de late Sovjet-Unie: het Westen, geleid door de VS, probeert wereldwijd ideologische opvattingen op te leggen waarin het niet gelooft en die het voortdurend door zijn eigen daden weerlegt. Zoals de vooraanstaande Amerikaanse deskundige op het gebied van de internationale politiek, F. Zakaria, heeft opgemerkt, heeft het “imperium” zijn bevoegdheden overschreden en verandert het geleidelijk in een “dwaze hegemonie” die zijn messianistische retoriek niet met echte stappen kan staven. De crisis rond Oekraïne bevestigt deze conclusie ten volle.

De wens om de rol van wereldhegemoon te behouden drijft de VS tot gevaarlijke militair-politieke avonturen.

De geopolitieke confrontatie op het Europese toneel wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de leiders van de niet-westerse wereld. Allen, ook de bondgenoten van de VS, zijn er niet vies van de verzwakkende hegemoon op de proef te stellen door de grenzen op te zoeken van wat mogelijk is in het buitenlands en binnenlands beleid.

Het is opmerkelijk dat de overgrote meerderheid van de Aziatische, Afrikaanse en zelfs Latijns-Amerikaanse staten zich niet bij de anti-Russische blokkade hebben aangesloten. Bovendien wordt de ontrouw aan Washington meer en meer openlijk en uitdagend geuit. De Saoedische kroonprins M. bin Salman weigert de olieproductie te verhogen, wijst de eisen van het Witte Huis om te onderhandelen af en verklaart openlijk dat hij zich niets aantrekt van de mening van J. Biden. De Pakistaanse premier I. Khan reageert op oproepen van Westerse ambassadeurs om de “invasie” van Rusland in Oekraïne te veroordelen door te zeggen: “Wij zijn uw slaven niet”. De leiders van Turkije, India en de Verenigde Arabische Emiraten zijn in de ogen van de Amerikaanse politici niet minder “brutaal”. Tegelijkertijd geven de Amerikanen zelf verbitterd toe dat zij het zich niet langer kunnen veroorloven om met hun partners te praten “in de geest van het Bush Junior tijdperk”. Sic transit gloria mundi – zo gaat de glorie van de wereld!

  Oekraïne Situatierapport: Kharkiv aanval onderzoek - Aanvallen op Rusland en Russische wraak

Een fundamenteel nieuwe fase in de Europese en wereldgeschiedenis voltrekt zich thans voor onze ogen. De kern ervan is de ineenstorting van de unipolaire wereld en van het systeem van internationale betrekkingen dat gebaseerd is op het recht van de sterkste, d.w.z. de VS, om andere staten te vernietigen om te voorkomen dat zij ook maar de geringste mogelijkheid hebben om alternatieve machtscentra te worden. Dit waren de doelen die nagestreefd werden in Joegoslavië, Afghanistan, Irak, Libië en Syrië. Dit was het doel van de pogingen van het Westen om Oekraïne in zijn invloedssfeer te trekken. Rusland daagt dit systeem nu openlijk uit door een waarlijk multipolaire wereld te scheppen, waarvan nog nooit eerder iets te zien is geweest en waarvan op den duur iedereen zal profiteren, ook onze huidige tegenstanders.

Als Europa en de VS niet de rijpheid en de moed hebben om in die richting te gaan, zullen de andere machtscentra een mondiale toekomst zonder hen moeten vormgeven. Het verouderde liberale universalisme moet vervangen worden door een nieuwe wereldorde die rechtvaardig en duurzaam is. Zij moet tot stand komen onder voorwaarden en in vormen die het samenleven van staten en regionale groeperingen waarborgen, waarbij elk zijn recht behoudt om zich onafhankelijk te ontwikkelen. Ik ben er zeker van dat de redelijke krachten in de westerse landen, die zich bewust zijn van de risico’s voor de wereldgemeenschap en die een fundamenteel belang hebben bij zelfbehoud, steeds meer bij dit proces betrokken zullen worden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Globalisten woedend: Poetin verstoort hun plannen voor een “Nieuwe Wereldorde”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelGetuigenis: Enorme biowapens productiefaciliteit onder Azovstal staalfabriek, Doomsday raswapens
Volgend artikelHonderden Italiaanse parlementariërs weigeren de toespraak van Zelensky te horen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Dus: Conclusie…alles met voorbedachte rade en gepland volgens 4e industriële revolutie van CS en werken ze gewoon hun agenda af. Wij weten van niets en zadelen 8 miljard mensen op met hun gecreëerde sinistere plannen met de hele wereld…….en hebben jullie niets geleerd van de geschiedenis en herhalen wat reeds eerder gebeurde terwijl ze volmondig naar eer en geweten hebben trouw te hebben gezworen en durven geen “NEE” te zeggen.
    Los eerst je eigen problemen op….

    Overheden die dit normaal vinden zijn zelf niet normaal en hebben hun verantwoordelijkheid ten aanzien van de burgers weg gegeven aan een externe macht en mag nooit en te nimmer gebeuren.

    Laten nu massaal de hele wereld in de steek en gaan wij met zijn allen weer bloeden voor hun ondoordachte plannen en zadelen onze kinderen op met de problemen en/of zetten hun in voor hun doelen……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in