De Westerse media willen hun consumenten doen geloven dat de Russen de meest slinkse, perverse en zelfdestructieve mensen op aarde zijn. Na een overstroming van duizelingwekkende, Bijbelse proporties in de door Rusland gecontroleerde regio Kherson deze week, versterkten de Westerse media de gespreksonderwerpen van het regime in Kiev, dat wil zeggen, de gespreksonderwerpen van de Westerse sponsors van het regime in Kiev, schrijft Finian Cunningham.

De Russen vernietigen zichzelf voor propagandawinst, volgens die gespreksonderwerpen.

De gigantische waterkrachtcentrale Kakhovka werd op spectaculaire wijze opgeblazen door een explosie of explosies en het enorme reservoir begon honderden steden en dorpen op het omliggende platteland van Kherson onder water te zetten. De nabijgelegen stad Nova Kakhovka met 45.000 inwoners wordt geëvacueerd. Luchtfoto’s van de zondvloed tonen een ongekende ramp met enorme ecologische, economische en sociale gevolgen.

De schade door het instorten van de dam is catastrofaal. Miljoenen Russische burgers zullen getroffen worden door de gevolgen van de ontheemding en de vernietiging van bestaansmiddelen, bedrijven en industrieën. Kherson is één van de vier voormalige Oekraïense gebieden die vorig jaar in referenda stemden voor toetreding tot de Russische Federatie, na de militaire interventie van Moskou in Oekraïne om de toen aanhoudende agressie van het Kiev-regime tegen etnische Russen te neutraliseren.

Van de ontelbare gevolgen van de vernietiging van de dam zijn er twee belangrijke specifieke gevolgen die van prioritair belang zijn. De Kakhovka krachtcentrale dient om water te leveren aan de stroomopwaarts gelegen Zaporozhye kerncentrale – Europa’s grootste civiele kerncentrale. Een onderbreking van de watertoevoer zou een negatieve invloed kunnen hebben op de koelsystemen van de kerncentrale, waardoor de reactoren zouden kunnen ontploffen en er een stralingsramp zou kunnen ontstaan. De kerncentrale van Zaporozhye ligt in door Rusland gecontroleerd gebied en staat onder Russische militaire bescherming sinds het begin van de Russische militaire interventie op 24 februari 2022.

  Zelensky geeft toe dat verliezen worden verzwegen, ziekenhuizen eisen bloed, Polen rekruteert artsen

Een tweede gevolg van het instorten van de dam is de dreigende stopzetting van de drinkwatertoevoer naar het Russische schiereiland de Krim, waar ongeveer 3 miljoen mensen wonen.

Het is duidelijk wie er wint en wie er verliest bij het opblazen van de Kachovka hydrofaciliteit. Het door de NAVO gesteunde regime in Kiev heeft enorme schade toegebracht aan de Russische infrastructuur in de regio Kherson en daarbuiten.

Ondanks deze overduidelijke conclusie proberen westerse media en regeringen de wereld wijs te maken dat de dam gesaboteerd is door Russische “terroristen”. De Britse minister van Buitenlandse Zaken James (Not-So) Cleverly en Charles Michel van de Europese Unie behoorden tot de westerse politici die onmiddellijk probeerden om het Kremlin als de slechterik neer te zetten.

Er is een onschatbaar vermogen tot dubbel denken en slopende russofobie voor nodig om dergelijke logica met een uitgestreken gezicht te kunnen verwoorden.

Dit is een herhaling van dezelfde verlammende onzin die volgde op de vernietiging van de Nord Stream gaspijpleidingen afgelopen september. Toen de pijpleidingen in Russisch bezit die in de Oostzee bevinden, werden opgeblazen, gaven de westerse regeringen en hun plichtsgetrouwe media Rusland onmiddellijk de schuld van het saboteren van zijn eigen infrastructuur. Later bleek dat de gaspijpleidingen door het Amerikaanse leger waren opgeblazen, een terreurdaad waartoe president Joe Biden opdracht had gegeven, volgens de gerespecteerde veteraan-onderzoeksjournalist Seymour Hersh. Maanden later negeerden of censureerden de Westerse media deze meest plausibele oorzaak als een middel om de Europees-Russische energiehandel te schrappen voor de strategische belangen van Amerika.

Hetzelfde dubbele denken van Westerse regeringen en media is ingezet bij de voortdurende artillerieaanvallen op de kerncentrale van Zaporozhye. Al maanden wordt de centrale door het regime in Kiev bestookt met door de VS geleverde HIMARS-raketten. Het onuitsprekelijke snode doel is om een nucleaire ramp in Europa te veroorzaken. De Russen bewaken de nucleaire faciliteit en hebben de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties en de Internationale Organisatie voor Atoomenergie bewijsstukken voorgelegd over wie de beschietingen uitvoert. Toch veinzen de VN en de IAEA, evenals de Westerse media, een cynisch agnosticisme over wie de nucleaire terroristen zijn, waarbij ze proberen vraagtekens te plaatsen bij het idee dat Rusland zichzelf op de een of andere manier saboteert.

  VALSE BRAVOURE: Het VK hoopt een oorlog met Rusland te kunnen voeren met slechts 40 TANKS

Dezelfde beschietingstactieken zijn maandenlang gebruikt om de Kakhovka dam te raken door de troepen van het Kievse regime. Rusland heeft herhaaldelijk gewaarschuwd voor het dreigende gevaar van overstromingen als de waterkrachtcentrale lamgelegd zou worden. Die waarschuwing is uitgekomen, hoewel de westerse media oorzaak, motief en antecedenten uit de weg gaan om de beschuldigingen om te draaien.

Het regime in Kiev beweert dat Rusland de Kachovka-dam heeft gebombardeerd om zijn geplande tegenoffensief te dwarsbomen. Deze week werden de inspanningen langs de 1000 kilometer lange frontlinie tussen de Oekraïense strijdkrachten en het door Rusland bezette gebied opgevoerd. Moskou zei dat het de aanvallen afsloeg met zware verliezen aan Oekraïense kant. Deze gevechten vonden veel noordelijker plaats dan in de regio Kherson aan de Zwarte Zee, waar de dam werd opgeblazen.

Twee en twee optellen en vijf krijgen is de gebruikelijke westerse mediaformule, omdat dit mediasysteem meer dan ooit een propagandadienst blijkt te zijn, zowel privé als in staatsbezit.

De schaamteloosheid van het dubbeldenken van dergelijke media is adembenemend voor elke rationele waarnemer. Bovendien doorziet het Westerse publiek meer en meer de leugens en belachelijke pretenties van de “onafhankelijke journalistiek”. De Westerse media zijn een oorlogsministerie met als doel om Rusland te demoniseren als barbaren wiens niveau van ondermenselijkheid, zo wordt geïmpliceerd, oorlog en vernietiging verdient.

Voor het geval het u nog niet was opgevallen, een dergelijke denkwijze komt overeen met de nazi-ideologie.

Het zijn niet de Russen die pervers en barbaars zijn. Het zijn de Westerse regimes en hun nazi-terroristische front in Oekraïne.

  Update over de verliezen van Oekraïens tegenoffensief

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Vergeet niet het verslag van WaPo uit december over de plannen van Kiev om de Kachovka-dam op te blazenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTwintig grimmige realiteiten blootgelegd door lockdowns
Volgend artikelBiden’s Crack Kronieken trappen het Trans Pride zomeroffensief van de NAVO af
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. de zoon van die laffe belgische…euh Belg beweerde hier op FN wat een onzin hier werdt geschreven dat hij beter een ongelooflijk pulp-blad las dan FN (dag allemaal) is de naam….deze idioot is jarenlang minister geweest in belgostan en nu zijn afspring aan het hoofd staat van de eu-stam..stond hij achter de coulissen te wachten wanneer hij dat mocht komen zeggen.. zijn vriendin de afgekloven Ursula von der (te mijden) lijden zit nog steeds met haar China trauma (teruggestuurd uit China wegens niet wettelijk gekozen kreng) met een lijn vliegtuig je weet wel koffer open bij Chinese Douane… kleding uit de koffer enz..tja Nazi’s in japan ok..maar niet in het machtige China…je weet wel Vriend van Poetin’s Rusland 🤗❤️🇷🇺

 2. NB De pijpleiding is niet opgeblazen.
  Wie en hoe de Dam is opgeblazen met een ‘ explosief’ niet bekend, Lijkt mij een goed betaalde en voorbereidde actie.
  Lucratief is boljewisme voor getrouwe aanhangers bij de NAVO .
  Ook oer Hollands ; doen alles voor geld over de rug van anderen. 🩺

 3. Tucker Carlson hat auf Twitter seinen 1. Beitrag gepostet und ist auf die Sprengung des Staudamms eingegangen. Sein Beitrag wurde 58,7 Millionen Mal angesehen. Sehr sehenswert.

 4. Ha, Zelensky heeft internationale hulp aangevraagd… humanitaire hulp…
  Schending van het humanitair recht, doet het altijd goed.

  Europa heeft al toegezegd, rode kruis, herstelwerken, ingenieurs en materiaal, allemaal in bezet gebied. Logistieke hulp, militaire bescherming.

  Internationaal gecoordineerde humanitaire hulp.

  Geef toe, is geniaal om land terug te winnen.
  Het paard van Troje 😛

 5. Zelensky maakt ich zorgen over de mensen die dicht in de buurt van de dam wonen.
  Oh, die is nieuw…hij maakt zich zorgen over mensenlevens.
  Als het niet zo triest was zou je bijna gaan lachen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in