In wat zijn advocaten hebben omschreven als een “kort maar belangrijk moment in de zaak,” heeft een Britse magistraten rechtbank getekend voor de uitlevering van Julian Assange aan de Verenigde Staten, wat de WikiLeaks oprichter een stap dichter brengt bij een Amerikaans proces op grond van de Espionage Act, die de persvrijheden wereldwijd bedreigt, schrijft Caitlin Johnstone.

De uitleveringszaak gaat nu naar de Britse minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel voor goedkeuring, die er waarschijnlijk wel zal komen, want Patel is een betrouwbare loyale staatsdirecteur. Daarna zal het juridische team van Assange in beroep kunnen gaan.

Dit gebeurt op hetzelfde moment dat de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk luidkeels eisen dat er verantwoording wordt afgelegd voor vermeende oorlogsmisdaden van het Russische leger in Oekraïne, wat interessant is omdat het proberen verantwoording af te leggen voor oorlogsmisdaden nu juist de reden is waarom Julian Assange in de gevangenis zit.

“Hij is een oorlogsmisdadiger,” zei president Biden over Vladimir Poetin na beschuldigingen van oorlogsmisdaden in Boetsja, Oekraïne eerder deze maand. “Ik denk dat het een oorlogsmisdaad is. … Hij moet ter verantwoording worden geroepen.”

En dat is eigenlijk alles wat ik hier vandaag wil zeggen. Dat deze discrepantie zeer interessant is.

Biden's strijd om de Zuid-Chinese Zee in dit tijdperk van precisiegeleide raketten

Ik bedoel, kunnen wij even de tijd nemen om de ironie hiervan diep te waarderen? Want het is zo obsceen en schandalig dat het eigenlijk moeilijk te bevatten is, tenzij je het echt in je op laat nemen. De machtigste regering ter wereld, die als spil fungeert van het machtigste empire dat ooit bestaan heeft, werkt aan de uitlevering van een journalist omdat hij zijn oorlogsmisdaden aan de kaak gesteld heeft, terwijl hij tegelijkertijd zijn kledij verscheurt over beschuldigingen van oorlogsmisdaden aan het adres van een andere regering.

Ik bedoel, verdomme. Je zou denken dat een machtsstructuur die onlangs op heterdaad betrapt is op het begaan van oorlogsmisdaden en nu bezig is een journalist gevangen te zetten omdat hij die oorlogsmisdaden aan de kaak gesteld heeft, op zijn minst het verstand zou hebben om een tijdje niet te hard te schreeuwen over oorlogsmisdaden. Maar dit is hoe zeker het empire is van zijn vermogen om het narratief te beheersen.

Neem het echt in u op. Verwerk het echt. Hoe meer u erover nadenkt, hoe griezeliger het wordt. Niet alleen vervolgt het empire een journalist omdat hij zijn oorlogsmisdaden aan de kaak heeft gesteld, terwijl het tegelijkertijd eist dat anderen ter verantwoording worden geroepen voor oorlogsmisdaden, het valt ook de vrije pers aan omdat die de waarheid over de machtigen bericht, terwijl het tegelijkertijd een grootscheepse propaganda-operatie voert die beweert dat het in Oekraïne betrokken is om de vrijheid en de democratie te beschermen.

Ik bedoel, de brutaliteit. De absolute vermetelheid. De ballen van dit empire, man oh man.

NAVO-ministers komen bijeen voor oorlogsconferenties... Rusland moet hun bluf confronteren

Ik heb het al eerder gezegd en ik zal het nog eens zeggen: Assange heeft in zijn werk met WikiLeaks veel lelijke realiteiten over de machtigen blootgelegd, maar alles wat hij daarna heeft weten bloot te leggen door hen eenvoudigweg te dwingen hem te vervolgen, overtreft ruimschoots de onthullingen in die publicaties.

Als de hoogste vorm van journalistiek het blootleggen van de donkerste geheimen van de machtigste mensen ter wereld is, dan is Julian Assange de hoogste vorm van journalist.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Assange wordt uitgeleverd aan de VS om te sterven – Wikileaks zet in ruil daarvoor ALLE documenten onlineVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelPolen zegt contract met Pfizer voor COVID-vaccins op wegens oorlog in Oekraïne
Volgend artikelCOVID-19 vaccins: Door de regeringen gesanctioneerde afslachting van grote segmenten van de bevolking
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

7 REACTIES

 1. Wanneer worden Rutte en DeJonge aansprakelijk gesteld..? En vergeet ook die massale goyim kudde niet, die net zo schuldig is. Maar dat is teveel gevraagd.

 2. Het zou nu–politiek gezien–een uitstekend moment zijn voor Rusland om Assange assiel te verlenen, en hem een luxe leven te bieden.
  Een goed antwoord op boycot.

  Denk, dat USA witheet zou zijn….

 3. De USA is het land dat na WW2 de meeste oorlogen is gestart en meestal met de staart tussen de benen vertrokken is met achterlating van een enorme puinhoop voor de bevolking.
  Zie b.v. Vietnam, Irak en Afghanistan.
  America wants to rule the world.
  Nu weer met seniele oude droplul Biden.
  Zijn zoon Hunter heeft miljoenen van het familiekapitaal gestoken in biolabs in Oekraïne en dat dreigen ze nu kwijt te raken.
  Daar gaat het opa Joe Biden alleen maar om.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in