De VS zullen hun inspanningen richten op het bewapenen van Oekraïne en niet op pogingen om de oorlog via onderhandelingen tot een oplossing te brengen, aldus Amerika’s topdiplomaat. Minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zette een plan uiteen om het leger van Kiev massaal uit te breiden voordat de vredesbesprekingen beginnen, schrijft Kyle Anzalone.

In een toespraak die hij vrijdag in Finland hield, verklaarde Blinken: “De Verenigde Staten – samen met onze bondgenoten en partners – zijn vastbesloten om de verdediging van Oekraïne vandaag, morgen en zo lang als nodig is te ondersteunen”. Hij vervolgde: “Wij geloven dat de voorwaarde voor zinvolle diplomatie en echte vrede een sterker Oekraïne is, dat in staat is om toekomstige agressie af te schrikken en zich ertegen te verdedigen.”

Blinken verwierp het idee van zelfs maar een tijdelijke pauze in de gevechten. “Sommige landen zullen oproepen tot een staakt-het-vuren. En op het eerste gezicht klinkt dat verstandig – aantrekkelijk zelfs. Wie wil er immers niet dat strijdende partijen hun wapens neerleggen? Wie wil niet dat het moorden stopt?” zei hij. “Maar een staakt-het-vuren dat simpelweg de huidige linies op hun plaats bevriest en Poetin in staat stelt om de controle te consolideren over het grondgebied dat hij in beslag heeft genomen… Het zou Ruslands landjepik legitimeren. Het zou de agressor belonen en het slachtoffer straffen.”

De minister van Buitenlandse Zaken gaf een ambitieuze visie op de toekomstige militaire capaciteiten van Kiev. “Amerika en onze bondgenoten helpen Oekraïne te voldoen aan de behoeften op het huidige slagveld en ontwikkelen tegelijkertijd een strijdmacht die de komende jaren kan afschrikken en verdedigen tegen agressie.” Hij voegde eraan toe: “Dat betekent dat we een Oekraïens leger van de toekomst moeten helpen opbouwen, met langetermijnfinanciering, een sterke luchtmacht met moderne gevechtsvliegtuigen, een geïntegreerd lucht- en raketverdedigingsnetwerk, geavanceerde tanks en pantservoertuigen, nationale capaciteit om munitie te produceren, en de training en ondersteuning om de strijdkrachten en uitrusting gevechtsklaar te houden.”

  Evgeny Prigozhin - Waarheidsverteller, gek of Maskirovka?

Het is onduidelijk hoe lang het zou duren om de afschrikkingsmacht op te bouwen die Blinken voor ogen heeft. De Amerikaanse wapenvoorraden slinken terwijl Washington Kiev voldoende militair materieel probeert over te dragen om zijn leger gevechtsklaar te houden. De VS hebben bovendien plannen om de wapenoverdracht naar Taiwan aanzienlijk op te voeren.

Blinken beweerde: “Onze steun aan Oekraïne heeft onze mogelijkheden om potentiële bedreigingen vanuit China of waar dan ook het hoofd te bieden niet verzwakt, maar juist versterkt.” In november berichtte de Wall Street Journal: “Functionarissen van de Amerikaanse regering en het Congres vrezen dat het conflict in Oekraïne een achterstand van bijna 19 miljard dollar aan wapens voor Taiwan verergert, waardoor de inspanningen om het eiland te bewapenen verder worden vertraagd.”

Bovendien heeft het Witte Huis misschien niet de steun die het nodig heeft in het Capitool voor zo’n enorme militaire opbouw in Oekraïne. Blinken beweerde dat “deze steun in Amerika tweeledig is”. Begin mei zei Rep. Michael McCaul (R-TX), voorzitter van de Commissie Buitenlandse Zaken van het Huis, echter dat toekomstige steun voor Oekraïne afhankelijk zou zijn van succes in het lang geplande tegenoffensief van Kiev.

Sinds de verklaring van McCaul heeft Oekraïne langzaam meer gebied verloren aan Russische troepen, waaronder Bakhmut. Zelensky zette eindeloos veel middelen in voor een maandenlange strijd in deze stad, ondanks het advies van zijn westerse medestanders. Het Witte Huis bereidt zich nu voor op een mislukking van het tegenoffensief.

De strategie van Washington, zoals uiteengezet door Blinken, roept op tot het bewapenen van Oekraïne en het verzwakken van Rusland. “Rusland is er vandaag de dag beduidend slechter aan toe dan voor zijn grootschalige invasie van Oekraïne – militair, economisch, geopolitiek,” verklaarde hij, en hij voegde eraan toe: “President Poetin heeft de Russische invloed op elk continent verkleind.”

  Oekraïne en het uitsterven van de mensheid

Gen. Christopher Cavoli, de bevelhebber van het US European Command, vertelde het Congres in april echter dat de grondtroepen van Moskou “vandaag de dag groter” zijn dan voordat Moskou vorig jaar Oekraïne binnenviel.

Terwijl het Witte Huis heeft geprobeerd het Kremlin te isoleren, heeft Moskou de westerse sancties doorstaan door relaties op te bouwen in het zuiden van de wereld. Vrijdag ontmoetten Russische functionarissen toekomstige leden van de BRICS-coalitie, waaronder Saoedi-Arabië, Iran en de VAE. In september zei de Iraanse president Ebrahim Raisi tijdens een ontmoeting met Poetin: “De relatie tussen landen die door de VS gesanctioneerd worden, zoals Iran, Rusland of andere landen, kan veel problemen en kwesties overwinnen en ze sterker maken.”

Blinken rechtvaardigde de toewijding van de regering Biden aan een militaristische aanpak door te beweren dat het Witte Huis vóór de invasie van Oekraïne het Kremlin probeerde te betrekken in zinvolle diplomatie. “President Biden vertelde president Poetin dat we bereid waren om onze wederzijdse veiligheidskwesties te bespreken – een boodschap die ik herhaaldelijk heb herbevestigd, ook persoonlijk, met minister van Buitenlandse Zaken Lavrov.” De minister van Buitenlandse Zaken vervolgde: “We hebben schriftelijke voorstellen gedaan om de spanningen te verminderen. Samen met onze bondgenoten en partners hebben we elk forum gebruikt om te proberen oorlog te voorkomen, van de NAVO-Rusland Raad tot de OVSE, van de VN tot onze directe kanalen.”

In april 2022 gaf Derek Chollet, ambtenaar van de Biden-administratie, toe dat het Witte Huis weigerde om met Kremin te onderhandelen over Poetins belangrijkste zorg, Oekraïne als lid van de NAVO. “We hebben de Russen duidelijk gemaakt dat we bereid waren om met hen te praten over kwesties die volgens ons echte zorgen baarden,” zei Chollet, eraan toevoegend dat de regering niet dacht dat “de toekomst van Oekraïne” één van die kwesties was en dat het potentiële NAVO-lidmaatschap een “non-issue” was.

  Oekraïne heeft "nog vijf maanden" om indruk te maken op VS - Financial Times

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Natuurlijk liegen ze. Is water nat, is vuur heet? Tuurlijk. Liegt Tony Blinken? Ja, altijdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet Oekraïense leger is er slecht aan toe
Volgend artikelHoe Moskou Kharkiv en Zaporizja zal aanvallen: 100.000 Russische manschappen zullen de Oekraïense tegenaanval verhinderen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

35 REACTIES

 1. N.a.v. de kop van het artikel zet ik het hier ook maar neer.

  De 3e wereldoorlog is al lang aan de gang. Alle landen met enig verstand keren zich af van het westen.
  De welvaart heeft ons lui, goedgelovig en gemakzuchtig gemaakt.
  De enige manier om hier de rust te bewaren is door het systematisch verspreiden van leugens en desinformatie. En dat wordt massaal gedaan. Door de corrupte overheden zelf.
  Niets en niemand kan je meer geloven, zelfs de meest vreselijke fouten transformeren ze in triomfen van kennis en kunde.
  Onze amerikaanse ‘bondgenoten’ blijken weerwolven in lammetjeskleren te zijn. Had altijd groot respect voor onze bevrijders. Dat is weg, volkomen verdwenen. Smerige oorlogszuchtige ophitsende domme woke idioten zijn het. Satanisch, pedofiel, corrupt, verslaafd en geen geweten.
  Ons pad loopt al 20 jaar richting ravijn. Kniel en bid voor vrede, dat hun harten verzacht worden.
  Dat is onze laatste mogelijkheid en redding.

  • Bas juni 4, 2023 at 11:46

   Juist Bas het enige wat rest is de inzet van tactische kern (neutronen) wapens naar mijn idee, de enorm NAVO macht in Polen zou een doelwit van de Russen kunnen zijn, ze kijken wel uit dat het geen overescalatie wordt met de echt grote kernwapens zoals de Sarmat waarvan 4 genoeg zijn om de Verenigde Joodse Staten in as te leggen, weer wordt er een oorlog op Europese bodem uitgevochten, zet weinig mensen aan tot denken het is een duidelijk zichtbaar patroon.

   *

   Russische parlementsleden zeggen op TV: “Vier Sarmat-raketten kunnen de hele VS wegvagen en één het VK”

   https://www.frontnieuws.com/russische-parlementsleden-zeggen-op-tv-vier-sarmat-raketten-kunnen-de-hele-vs-wegvagen-en-een-het-vk/

  • Applausje Bas. Zo opereert Ziomerica al jarenlang en ze worden nu ook nog eens ondersteund door de geldverslaafde lijkenvreters in het EUnuch bolwerk. Laten we maar bidden voor onszelf…

  • “Bevrijders…” Volgens de Britse historicus Max Hastings waren de Sovjet troepen de drijvende kracht achter de vernietiging van de nazi’s. Van alle Duitse verliezen in WW2, waren de Sovjets er voor 75% verantwoordelijk voor. Stalin heeft de nazis vernietigd, maar de Amerikanen maakten een goede sier.

   • Precies, maar dat zul je in onze suf gemanipuleerde geschiedenisboekjes niet kunnen lezen.
    Wel tot stom vervelens aan toe te horen krijgen dat er wel 6 miljoen joden zijn vergast. En wee je gebeente als je er iets over durft te zeggen.
    Maar de Russen verloren wel 27 miljoen burgers en soldaten om de nazi’s
    terug te dringen.
    Zonder de Russische militaire inzet hadden we vandaag hier allemaal Duits gesproken.

  • Blinken blinkt uit in LIEGEN.
   Iedereen die deze “ speciale operatie” een beetje volgt zal verbaasd staan over de kunst van het liegen en draaien van het westen.
   Er wordt zelfs zo gelogen dan men de waarheid niet meer herkent.

 2. Ik wacht tot de bom valt. Die gaat er komen. Ik weet zo paar plaatsen op te noemen en welk moment. Jammer dat het niet 21 Mei de bom op Bilderberg in Lissabon was gevallen want daar zat al die tuig. Poetin heeft nog een kans in September in Davos, daar zitten ze weer. Weet je het liedje’ de bom ‘ van Doe Maar.

  • Ja Martie ,dat is jeugdsentiment.
   Henny Vrienten was een verdomd goede tekstschrijver.
   Vallen hoeft niet hoor.Tegenwoorig kunnen die dingen ook zwemmen.
   1 Poseidon op england en 2 a 3 voor joenaaithetsteeds.
   Krijgen ze wel een niemandsland,waar niemand iets aan heeft.

 3. Europa en Amerika zijn al jaren falliet, de inplosie staat op de drempel. Zij hebben een wereldoorlog nodig om alles te resetten naar o.

  • Geen kritiek, Freddy. Maar dat denken ze. Het is niet nodig. Als je failliet bent kun je ook op een andere manier constructief worden. Dat hoeven ze niet te doen met menselijke slachtpartijen. Samenwerking met BRICS lijkt wel een mooie oplossing.

 4. Blinken;
  “Rechtvaardigde de toewijding van de regering Biden aan een militaristische aanpak; door te beweren dat het witte huis voor de invasie van Oekraïne, het Kremlin probeerde te betrekken in ZINVOLLE diplomatie”. (wat en hoe dan..)

  “Ze hebben er alles aan gedaan om de oorlog te voorkomen” 😭

  Soortgelijke verhaaltjes kunnen we binnen paar weken verwachten uit Nederlandse / EU bolsjewieken hoek.
  Met filmpje op NOS van een “ slachtoffer “

  Misleiding, ingaan op ( vage) neven effecten niet op oorzaak en gevolg.
  De oorsprong van het conflict, wordt niet over gepraat , ook niet over vastgelegde soevereiniteit Oekraïne .
  Over hun aanwezigheid ( vanaf…) 2014. Noch over Verdrag van Minsk

  Als diplomaat van de satanische club, doet hij het uitstekend; misleiding, afleiding in mooie volzinnen en…. Met een SOCIAAL teintje.
  We hebben “ alles geprobeerd om het te voorkomen”. leegheid omhuld met plush, lijmen/slijmen maakt het ⭕️

  • Den Haag is zelfde.
   Om je als ‘mens’ (acteur) voor 💸 te verlagen tot een bolsjewistische minkukel vind ik verbazend.
   Zie (acteer gevallen) hysterica ‘s huiliehuilie op YouTube .

  • Hola,
   Klopt helemaal, de oorsprong van 2014 tot nu …daar praat niemand meer over.
   Ben het westen zo kotszat. En Rutte had al lang weg moeten zijn.

 5. Niet gehoord in geschiedenis lessen, de VELE bombardementen op NL steden tijdens WO 2, (oa r’dam 300)
  Mogelijk vindt je tzt een ‘ made in the USA’ erop 👋

 6. Beste Mensen

  Over de Gehersenspoelde Oekraïense Volk word de Derde Wereld Oorlog momenteel uitgevochten
  Deze kan escaleren
  Als er een persoon doordraait welke de knoppen bedienen van dat mooie speelgoed Van Grotere kleine Kinderen

  Willen de Massa wezens Mensen dat ?
  Of
  Zijn het maar een Handjevol doorgedraaiden die Ooo Zoo graag de lakens willen uitdelen ?
  Denk
  En misschien is het mogelijk en kan de Massa dat kleine clubje een schop onder de Reet verkopen
  Opdonderen uit hun plakstoelen verwijderen met sterk oplos onthechtingsmiddel

  Dank U

 7. Blinken, met zijn kraalogen.
  Het enige waar hij in uitblinkt is verbaal goed zijn, liegen, zonder een spier te verrekken, en mooi praten.

  Dit zie je vaak bij politici van het zg democratische westen.
  Vanmorgen bij Nieuwsuur zat ook weer zo’n troela van CDA, minister ofzo. Alleen maar mooi lispelen en uiteindelijk niets concreet zeggen.
  Het is hun specialiteit en ook enige vaardigheid, voor de rest waardeloze nietsnutten met een goed salaris.

 8. “I’ve been looking for freedom…”

  Wie niet? Waarom vinden wij geen vrede? In ons zelf, in de wereld?
  Waarom excuseer ik mijzelf en de onruststokers, de leugenaars en moordenaars, for money?
  Ooit zijn we ontsnapt aan het barbarisme van de mens; we hebben gezworen: dat nooit meer. Never ever!
  We hebben het nog steeds in de hand: niet zoeken naar vrede, maar afdwingen. Eensgezind, met z’n allen. STOP! WAR! NOW! Voor onze kinderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in