Foto: Pronews

Westerse analisten (die benadrukken dat ze toegang hebben tot informatie uit het Westen) melden dat het Russische leger twee nieuwe legerkorpsen heeft opgericht, met naar verluidt 100.000 manschappen die in een nieuwe manoeuvreoorlog diepe infiltraties zullen uitvoeren, bericht Pronews.

De belangrijkste doelen zijn Kharkiv en het oosten van Zaporizhzhya, waar het terrein ook gunstig is voor manoeuvreerbewegingen, en het lijkt erop dat het doel niet alleen is om een Oekraïense tegenaanval te voorkomen, die steeds wordt uitgesteld, maar om de Oekraïense brigades van westerse stijl te verpletteren, wat volgens experts zal leiden tot een morele ineenstorting in Kiev.

De gecreëerde strijdkrachten zijn gemengd, omdat ze bestaan uit zowel beroepspersoneel als dienstplichtigen die werden opgeroepen en een jaar lang werden getraind.

Deze beide formaties, ver weg van de frontlinielichten, hebben meer dan 1.500 gevechtstanks van verbeterde types zoals T-72B3, T-80BVM en T-90M, terwijl vuurdekking zal worden gegeven door vier artilleriedivisies die onder andere de nieuwe versies van Smerch en Tornado-S dragen.

Deze eenheden zullen een “antwoord” zijn op de Oekraïense strijdkrachten die vannacht de Russische regio Belgorod hebben gebombardeerd, waar de vorige nacht twee mensen werden gedood en honderden kinderen van de grens werden geëvacueerd, zoals gouverneur Vjatsjeslav Gladkov zei, en dit leidt er geleidelijk toe dat de Russische samenleving oproept tot een tegenaanval en het verdwijnen van de Oekraïense dreiging.

“Gedurende de nacht was het behoorlijk onrustig,” zei Gladkov in een Telegrampost, en hij voegde eraan toe dat de steden Sebekino en Volokonovsky “veel” schade hadden geleden door de beschietingen.

Het begint: 70.000 demonstreerden in Praag tegen de sancties van de EU!

Meer dan 4.000 mensen zijn overgebracht naar tijdelijke onderkomens in de regio, die in het zuiden en westen grenst aan Oekraïne, legde de gouverneur uit.

Gisteren, op zaterdag, begeleidde Gladkov ongeveer 600 kinderen uit de steden Shebekino en Grayvoron naar Jaroslavl en Kaluga.

“De kinderen van Sebekino zijn erg bezorgd over hun stad,” merkte hij op. “Ik ging weg, ze hielden me tegen en begonnen angstig vragen te stellen.”

Sebekino, een stad met ongeveer 40.000 inwoners aan de grens met Oekraïne, en andere gebieden in de regio Belgorod zijn de afgelopen dagen regelmatig het doelwit geweest van aanvallen, waarbij Gladkov aan Russische media vertelde dat de regio nu “in omstandigheden van echte oorlog” leeft.

Het Russische leger zei donderdag dat haar luchtmacht en artillerie een Oekraïense poging tot “invasie” van een Russisch grensgebied, waarbij tientallen soldaten en tanks betrokken waren, hadden afgeslagen.

“Na intensieve beschietingen van civiele voorzieningen in de regio Belgorod, probeerden Oekraïense terreurgroepen, bestaande uit maximaal twee gemechaniseerde infanteriebataljons ondersteund door tanks, Russisch grondgebied binnen te dringen,” zei het Russische Ministerie van Defensie in haar Telegram berichtenapp.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin roept het Oekraïense leger op om Zelensky-regime omver te werpen – “Terroristen en een bende drugsverslaafden en neonazi’s”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDerde Wereldoorlog iemand?
Volgend artikelWat is de Tooth – to – Tail verhouding voor Oekrainse troepen?
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

11 REACTIES

 1. Lache joh.Eerst het oude vlees opmaken zeggen ze.
  Het oudere spul is ingezet,toon hoon van het westen.
  T55 is trouwens oud,maar wel een bijzondere.Gemaakt tijdens de koyde oorlog.Heeft ook speciale coating bij nucleair.En het westen maar lachen en schimpen.Maar straks niet meer(hele oude tekst,volgens mij Goebbels)
  Als het westen niet inbindt,houdt het westen op te bestaan.
  Hoe arrogant kun je zijn?England wil de macht van het leger van uk aan brussel overdragen!
  Van mij mag mr. Putin zijn gang gaan,die smerige gluiperds en leugenaars hunter-joe biden?
  schavot en stuk touw (ecologisch verantwoord want je kunt het veel vaker gebruiken en goedkoop!)

 2. Hoogmoed komt voor de val van de oorlogophitsers in Europa en navo/usa.
  Streef verdomme naar vrede ipv deze krankzinnige oorlog, waarbij inmiddels een paar honderdduizend slachtoffers gevallen zijn. Hebben die idiote machtgeile psychopaten nou nooit genoeg? Nog meer geld en nog meer macht! Laten ze zelf naar het front gaan, maar dat durven de angsthazen niet. De rotzooi mag Jan Soldaat opknappen en de hoge dames en heren maar lekker achterover leunen met een pilsje in de hand. Voor mij zijn het schoften en niets minder en verdienen ….. ( mag u zelf invullen)
  En dat geldt ook voor de marionetten in de Europese regeringen. Het is niet ONZE oorlog, maar van een paar (wef) ratten. In ieder geval NIET mijn oorlog.
  De miljarden, die deze waanzin kost, hadden toch veel beter besteed kunnen worden.

 3. Rusland zet nu een goed afgemeten tegenaanval in.
  Het grote offensief wat Zelensky met veel bombarie aankondigde, is in de kiem gesmoord.
  De wapens waren al geleverd Rusland wist precies waar ze lagen en heeft ze op tijd “ onschadelijk gemaakt”
  Een met veel BOMBARIE AANGEKONDIGD OFFENSIEF EXPLODEERT IN DE KRUITKAMER.
  En als toegift kreeg west Europa een wolk laag verrijkt uranium over zich heen. Met de groeten uit Engeland.

  Dus GROOT OFFENSIEF; foetsie. DUS KANSEN VOOR RUSLAND…… HET TEGENOFFENSIEF KOMT UIT HET OOSTEN.En wordt langzaam uitgerold over HEEL Ukraine zodat Putin ( misschien iets later dan de bedoeling was, ) geheel de Donbas en Lugansk in handen krijgt, en ook het hele land op een wat langere termijn vrij zal maken van NAZI’ S……. Het westen heeft het nakijken…😳🤭…
  De USA zoekt nu toenadering met Rusland over wapen beheersing, want ze kijken toch wel een beetje op hun neus hoe de Russen dit allemaal doen. Met laser. En thermobare raketten….. ik denk dat Putin zich voor dit gesprek toch nog wel een poosje zal afmelden….. eerst deze klus klaren….. alle Amerikanen Ukraine uit. GEEN NAVO IN JE ACHTERTUIN❗️

  Amerika gaat ten onder, economies de werkeloosheid stijgt opzienbarend…… financieel alle dollars komen naar Amerika terug…. Inflatie, en militair. De fabrikanten kunnen het niet aan dat er zoveel nodig is……
  Vele landen sluiten zich aan bij de BRICS landen,DIT IS TEGELIJK EEN GEVAAR VOOR ONS IN EUROPA …….. WANT HET WESTEN LIEGT EN BEDRIEGT EN IS NIET MEER IN STAAT OM DE ECHTE WERKELIJKHEID TOT ZICH TE NEMEN. DUS DE LEIDERS IN EUROPESE ZIEN DIT NIET OF WILLEN DIT NIET ZIEN……

  DE WERELD ORDE KANTELT‼️

  Zelensky pas op je tellen, want nu komt het “ oordeel “ van je Ukrainse wapenbroeders eraan…..Als komiek heb je ze vermaakt, als president / zetbaas van Amerika was je de spreek buis van je land, maar nu wordt je schietschijf van de Nazi’s in je land…je eigen land maakt je kapot……. Dat is het risico van in de ( verkeerde) schijnwerpers staan …. En zij de nazis in je land ; gaan door totdat ze of overwinnen of dood zijn….
  En Zelensky dat word je lot …….als je niet meer wapens kunt leveren via je “NAVO vriendjes” dan wordt je door je Ukrainse vriendjes vermoord…..Tenzij uncle Sam zich over je ontfermt en je op tijd in één van je dure optrekjes kunt komen.

 4. Tis nu of nooit, Rusland moet NU doorgaan op z’n elan, terwijl de NATO misdadigers effe het noorden kwijt zijn ! Uit de grond van mn belgisch hart, nogmaals : SLAVA ROSSIYA ! Long live Putin !

 5. Ik vrees dat dit een soort afleiding tactiek is van de oekies. Het oosten aanvallen, juist op burgerdoelen om daar de Russen massaal in de verdediging te drukken terwijl straks de echte aanval in het zuiden zal plaats vinden bij de landbrug naar de Krim. Vergeet niet dat de Krim het uiteindelijk doel is van de navonazi’s. Het westen met zijn huurlingen zijn er zelf ook van overtuigd dat de Krim bij het westen hoort om zo de strijdlust van die huurlingen op peil te houden. De propaganda doet hier weer zijn werk terwijl er geen moment wordt stil gestaan bij het feit dat de Krim voor 90% uit Russen bestaat. De Amerikanen zeggen dan ook dat er zoveel mogelijk Russen gedood moeten worden om hun miljarden investering toch iets van waarde te kunnen geven en als ze de Krim kunnen bezetten hebben ze meteen ook de enige Russische warm-water marine basis in handen en Rusland feitelijk op de knieën hebben. Dat is hun geile wensdroom.

  • gaat nooit gebeuren….als niemand ‘plooit’ en/of bereid is water bij de wijn te doen , wat elke dag onwaarschijnlijker wordt , komt het onvermijdelijke er aan….en da zal ni plezant zijn, om het op zn zachts uit te drukken….

 6. “Hoe Moskou Kharkiv en Zaporizja zal aanvallen: 100.000 Russische manschappen zullen de Oekraïense tegenaanval verhinderen”

  Zou dit aantal genoeg deze 100.000 Russiche militairen, in Polen is reeds een enorm groot NAVO potentieel gestationeerd, dito tanks en jachtvliegtuigen, bommenwerpers, stel dat dit terroristische spul in twee of drie verschillende flanken de Russen in de 4 oblasten aanvallen, iemand?

  • Het enige wat Rusland hiertegen kan doen is zware bomen op die troepen gooien. Dit zal enorm veel levens kosten, maar of we daar medelijden mee moeten hebben? Ze kiezen er zelf voor door de MSM te geloven die blijven propaganderen dat ze Rusland zowat op de knieën hebben. Als ze zich echt zouden verdiepen in de vuurkracht van de Russen zouden ze toch 2x nadenken voor ze zich opgeven als kanonnenvlees.
   Vergeet niet wat Putin zei: “we zijn nog niet eens echt begonnen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in