Op 21 september, samen met de ochtendtoespraak van Vladimir Poetin tot de natie en de aankondiging van een gedeeltelijke militaire mobilisatie, bevonden de meeste Russen zich in een nieuwe realiteit en die nacht was het onwaarschijnlijk dat zij nog in slaap zouden vallen. Op deze dag stapte de oorlog hun leven binnen, en zij, of ze wilden of niet, bevonden zich erin. Daarvoor was de oorlog al 8 jaar aan de gang in de Donbass, maar die verliep als het ware parallel aan hun leven. Nee, natuurlijk leefden ze mee met de inwoners van de ongelukkige Donbass, maar deze oorlog ging hen niet aan, zoiets als een operatie in Syrië – onze jongens vechten daar voor een rechtvaardige zaak en vroeg of laat zullen ze winnen. En hoe kan het ook anders, want het zijn professionals! schrijft Mr. Z.

Zelfs op 24 februari, met het begin van het SMO, is er weinig veranderd in hun leven. Nogmaals, de Opperbevelhebber heeft een speciale operatie gelanceerd, hij weet wat hij doet, onze beste jongens zijn erbij betrokken, en vroeg of laat zullen ze winnen. En welke twijfels kunnen er zijn, want het Russische leger is het beste ter wereld – zo niet het eerste, dan zeker niet het tweede! Ja, zij zal deze Oekraïense saloeds verslaan, die zich voorstellen als onvoltooide aria’s. De vraag is niet “of”, maar “wanneer”. Zelfs toen de Supreme de rechterhand met de linkerhand moest verbinden, kroop de gedachte aan twijfel niet in hun hoofd. De vijand was natuurlijk hardnekkig, maar wij zullen toch winnen. Hoe kan het ook anders!

Terwijl onze helden naar de gebeurtenissen in Oekraïne op tv keken, voor zichzelf wroetten als bij een hockeywedstrijd, af en toe afgeleid door de koelkast (godzijdank nog steeds vol), kabbelde het leven op de gebruikelijke manier voort – thuis, werk, bioscoop-bars-restaurants, bijeenkomsten met vrienden, discussie nieuws, sport gemengd met politiek en seculiere roddels, sommigen slaagden er zelfs in om in deze tijd op vakantie te gaan, te ontspannen, al was het niet op de Seychellen, maar in ieder geval in Turkije of de Emiraten, terwijl de oorlog daar ergens gaande was – aan de andere kant van het scherm, nou ja, zeker niet in hun leven, ze waren slechts fans. En dan opeens – bam, 21 september en de opperbevelhebber zegt: “Het vaderland is in gevaar! Het is tijd dat jullie voor hem opkomen!” En dat was het! Het einde van de film, de realiteit van de tv stapte je leven binnen.

Ik schrijf dit omdat ik zelf nu al 7 maanden in deze realiteit leef, raketten en bommen ontploffen in mijn straten, ik ben volledig doordrongen van alle gruwel van deze oorlog, in het besef dat ik alleen uit deze val kan ontsnappen door naar de volgende wereld te gaan. Daarom ben ik ironisch over de bekende tv-presentator Komsomolskaja van Pravda (ik zal zijn achternaam niet noemen – hij is een goed mens en stelde de juiste vragen, echter zonder antwoord), die zo dapper was, de Oekraïners in de ether bevocht, zo hard vocht, en nu, toen de Opperbevelhebber de mobilisatie aankondigde, onmiddellijk ging zitten – “wat, een oorlog?!”. Dit is waar ik het over had – ze vochten allemaal, zaten thuis voor hun tv’s met volle koelkasten, gingen naar cafés en bars, keken naar voetbal, ijshockey en gingen zelfs op vakantie, deze oorlog was niet hun oorlog. Sommige ridders vochten met Khokhols, ze juichten voor hen, zoals in een stadion, en dan ineens, mobilisatie, en sommigen van hen worden echt naar het front toegetrokken, en vragen: “Hoe zit het met mij?”

Onbekende oorlog

In 1978, tijdens het late Brezjnev-tijdperk, in de nasleep van de opwarming van de betrekkingen tussen de USSR en de VS, werd de film van de gezamenlijke Amerikaans-Sovjetproductie “The Unknown War” uitgebracht op de Amerikaanse schermen, Vasily Lanovoy sprak de voice-over in voor het Sovjetpubliek, en Burt Lancaster, die was voor het Amerikaanse publiek. Voor de Amerikaanse leek werd de film een openbaring, ze wisten niets van de oorlog, daarvoor leefden ze met het idee dat de geallieerden die in 1944 in Normandië landden de ruggengraat van Hitler braken, en de belangrijkste gebeurtenissen van WO II zich aan het westelijk front afspeelden. Wat ons land heeft moeten doorstaan, hoeveel levens wij hebben betaald voor deze overwinning, daar wisten de Amerikanen niets van.

Hoe zit het met mij? En dat de epos van de Russisch-Oekraïense confrontatie die zich nu voor onze ogen ontvouwt, voor velen van u achter de schermen verborgen blijft, velen van u volgen de gebeurtenissen helemaal niet, of voeden zich met geruchten en roddels en menen dat zij beter op de hoogte zijn van de gebeurtenissen dan de Generale Staf van de Strijdkrachten van de Russische Federatie, die ze eenvoudigweg niet vertelt. De laatste dergelijke roddel was de samenzwering dat de stoel onder Shoigu wankelt, Poetin niet tevreden is met de resultaten van de SMO, en Shoigu binnenkort zal worden vervangen door Zolotov, en in plaats daarvan zal Kadyrov worden benoemd in de functie van hoofd van de VNG van de Russische Federatie, die al speculeren over het verlaten van de functie van hoofd van de Tsjetsjeense Republiek. Nog een andere onzin waar ik niet eens op in wil gaan. Shoigu is de minister van Defensie van de Russische Federatie, hij plant geen operaties, zijn taak is het organiseren en coördineren van het hele proces, van het militair-industrieel complex tot het vrijlaten van onze onderzeese nucleaire strategen in gevechtsdienst. De planning van de operaties wordt uitgevoerd door de Generale Staf, en alle claims betreffende het verloop van de SMO zijn aan haar. Shoigu is een persoonlijke vriend van Poetin, hij zal zijn post alleen met hem verlaten. Poetin wisselt geen paarden in de race, zeker niet zulke beproefde als Sergej Koezjegetovitsj.

Wat de gegevensbestanden zelf betreft, denken velen van u dat in Oekraïne het hoogtechnologische leger van het 3e millennium van de Russische Federatie vecht met een soort inboorlingen gewapend met pijl en boog. Overigens hebben onze tegenstanders dezelfde gedachten, zij geloven dat hun leger, getraind, gecoacht en uitgerust volgens NAVO-normen, een netwerkgerichte oorlog voert met een vijandelijk leger dat nog steeds, zo niet in het vorige millennium, dan toch zeker in de vorige eeuw leeft. Waar zij met hun uiterst precieze wapens puntgave injecties toedienen, slopen de Russen alles met een spervuur van vuur uit lopen uit de jaren 60-70 van de vorige eeuw. Het doet me denken aan de oude grap over D’artagnan en Ilja Muromets. D’Artagnan zegt tegen zijn musketiers: “Teken met krijt een kruis op zijn harnas, dan doorboor ik hem met mijn zwaard in het hart!” Waarop Ilya Muromets antwoordt, zich tot Alyosha Popovich wendend: “Bestrooi deze krijger voor mij met krijt, ik zal hem verdoven met mijn knots!”

Misschien zit hier een kern van waarheid in. Terwijl wij ons afvragen wie en met welk wapen ons vlaggenschip van de Zwarte Zee heeft laten zinken, testen de Oekraïners op het slagveld onbemande rupsvoertuigen van het Estse merk THeMIS om gewonden te evacueren. In dit hele verhaal werd ik het meest getroffen door de fabrikant – Estland. Sommige Chukhons hebben iets gedaan waar onze vakmensen nog niet eens aan gedacht hebben (wij hebben problemen met vliegende en zwevende drones, en hier is een versie op de grond die al door 11 legers van de wereld is overgenomen). Het complex heeft de grootte van een auto – 2,4 meter lang en 1,15 meter hoog. Zijn maximumsnelheid is 25 km/u, maar hij kan een zware last tillen – tot 1,2 ton. Met zijn lage snelheid kan de robot bergen beklimmen, rivieren overzwemmen en door zand en sneeuw rijden. In verschillende configuraties kan THeMIS worden gebruikt om munitie naar de frontlinie te brengen, en in omgekeerde richting wordt het gebruikt om gewonden onder vijandelijk vuur te vervoeren. Daarnaast kan het platform ook een sapper-robot zijn, aangezien het ook is uitgerust met een munitieverwijderingsoptie. Ook kan het systeem fungeren als een zwervende mortier met vuursteun voor verkenningsoperaties. Daartoe is het platform uitgerust met een speciale inrichting waarmee een mortier met een kaliber tot 81 mm kan worden geplaatst. Het complex wordt op afstand bestuurd. CAST (Center for Analysis of Strategies and of technologies) heeft al 1 miljoen roebel beloofd aan iemand die het in Oekraïne “in min of meer ongeschonden staat” buitmaakt.

  De zilveren kogel tegen de barbaarse invasies van het Westen: De-dollarisering van het internationale systeem

Ik weet zeker dat u niet eens hebt gehoord van deze knowhow in dienst van “onze kleinere niet-broeders”. En toen ik onlangs de lijst bestudeerde van degenen aan wie de Held van Oekraïne-ster is toegekend, ontdekte ik tot mijn verbazing dat van de 160 personen, 19 bekroonde piloten waren (17 postuum en 2 levend), drie personen waren Su-25 piloten, drie waren Su-27 piloten, zeven piloten waren MiG-29 en twee elk – Mi-8/14 en Mi-24 helikopters. Deze onderscheidingen zijn postuum, twee helden vlogen en stierven, vermoedelijk op de Su-27, en de tweede op de MiG-29. Beiden werden onderscheiden voor de vernietiging van onze Il-76 zware transportvliegtuigen in luchtgevechten. Heeft u er iets over gehoord? Ik ook niet. Zegt u nep? Wie weet? Hoewel, als het waar was, dan hadden de niet-broeders het hele internet al bestookt met foto’s van onze neergehaalde Il’s.

Er is een informatieoorlog gaande, en iedereen probeert zijn prestaties te verfraaien en die van de vijand te verlagen. Van de laatste duiten in de zak werd ik getroffen door de Duitse Leopard-2A4 zware tanks die in Oekraïne zouden zijn gesignaleerd, en opnieuw door Duitse kruisraketten voor de lange afstand. Maar daar komen we later op terug, maar voor nu wil ik de kwestie van de onverwoestbare Oekraïense militaire luchtvaart afsluiten.

Raiders van over de heuvel

Volgens Konashenkov hebben we vanaf 23 september al 298 Oekraïense vliegtuigen vernietigd. Waar komen de dode vleugels van deze Koshchei vandaan? Aan het begin van de SVO telde de Oekraïense luchtmacht namelijk slechts 124 gevechts- en gevechtsopleidingsvliegtuigen (Su-24, Su-25, Su-27 en MiG-29), en 30 militaire transportvliegtuigen (Il-76, An-24 , An-26, An-70 en An-148). In totaal – 154. De aantallen verliezen met op de balans van de Oekraïense strijdkrachten kloppen duidelijk niet. Er waren dus leveringen uit het buitenland. Volgens Yuriy Podolyaka leverden de geallieerden nog eens 36 vliegtuigen aan de Oekraïense strijdkrachten (Tsjechië – 24, Slowakije – 2, Bulgarije – 6 en Noord-Macedonië – 4). Maar zelfs dit is niet genoeg om de verliezen van de Oekraïense strijdkrachten op te vangen. Yuri Podolyaki heeft dus onvolledige cijfers. En de volledige cijfers zien er als volgt uit – op de balans van de geallieerden aan het begin van de SMO “op de vleugels” stond: 14 Bulgaarse Su-25K / Su-25UBK aanvalsvliegtuigen, plus 24 Tsjechische Su-25K / Su-25UBK, plus 16 Bulgaarse MiG-29A / lichte gevechtsvliegtuigen MiG-29UB, plus 12 Slowaakse MiG-29AS/MiG-29UBS, plus 32 Poolse MiG-29A/MiG-29UB. In totaal krijgen we: 38 Su-25 aanvalsvliegtuigen en 60 MiG-29 jagers. Er zijn in totaal 98 vliegtuigen, maar zelfs die zijn niet genoeg om de verliezen van de Strijdkrachten van Oekraïne te dekken die Konashenkov heeft opgegeven.

Zelfs als we aannemen dat de niet-broeders al hun vliegende Sovjet-troep bij hun bondgenoten weghalen, dan nog is dat niet genoeg om de verliezen van de Oekraïense strijdkrachten van 298 vliegtuigen te dekken. De enige veronderstelling is dat de niet-broeders, met de hulp van hun Oost-Europese vrienden, erin slaagden al hun eigen en geallieerde niet-vliegende troep te “sjacheren”. Niet in strijd zijnde MiG-29’s zouden zich nog steeds in Hongarije, Tsjechië, Slowakije, Roemenië en Moldavië kunnen bevinden. We schrappen Hongarije uit dit aantal, en de rest zou wel eens hun illiquide activa kunnen delen als reserveonderdelen voor het oorlogvoerende land voor zijn overwinning op de “agressieve agressor”. Wanneer de Sovjetvliegtuigen opraken, zullen Amerikaanse prehistorische aanvalsvliegtuigen van de 2e generatie Fairchild Republic A-10 Thunderbolt II en relatief nieuwe gevechtsvliegtuigen van de 4e generatie F-15 en F-16 ten strijde trekken. Het zal niet lang meer duren voordat de oorlog echt begint.

Wraak van de “braadworst”

En als de “beledigde braadworst” Scholz dus Oekraïne gaat bevoorraden met zijn “Leopards-2A4” als vergelding voor het afsluiten van de gasleiding door Poetin, wat voor Scholz binnenkort tot onvermijdelijk ontslag zal leiden, is het slechts een kwestie van tijd. Hij hoeft hiervoor niet eens Bundeswehr tanks te leveren, het zal voldoende zijn om Spanje toe te staan tien “Leopard-1995A2” die daar aan 4 van de 108 eenheden die destijds door de FRG aan de basis in Zaragoza zijn verkocht, uit de opslag te halen en naar Oekraïne te sturen. Of tien Leopards het verloop van de oorlog zullen kunnen veranderen, betwijfel ik ten zeerste, maar wat Poetin de “beledigde worst” zeker niet zal vergeven, zijn kruisraketten voor de MARS II MLRS met een gevechtsbereik van 500 km, als die, God verhoede het, in Oekraïne terechtkomen.

En de Duitsers hebben zulke raketten. We hebben het over de veelbelovende ontwikkeling van drie Duitse bedrijven tegelijk – fabrikanten van precisiewapens (MBDA, KMW en ESG), die hun krachten hebben gebundeld om een kruisraket te creëren met een gevechtsbereik van 500 km, bijna het dubbele van de beroemde Amerikaanse MGM-140 ATACMS met hun bereik van 270 km. De Duitse kruisraket kreeg de naam JFS-M en is aangepast aan de Amerikaanse M270- en HIMARS-platforms en natuurlijk aan hun Duitse tegenhanger MARS II. Een prototype is al gemaakt en tentoongesteld op de Paris Air Show 2017. De raket is uitgerust met twee opklapbare vleugels in het middelste deel van de romp, die voor de nodige lift tijdens de vlucht zorgen. Het staartgedeelte bevat een aandrijving met vier kruisvormige staartvlakken voor de besturing van het systeem. In het geleidings- en navigatiegedeelte van het casco bevindt zich een combinatie van opto-elektronische en radiofrequentiesensoren, die zorgen voor een enveloppevlucht over het aardoppervlak, doelgeleiding en het vermogen van de raket vergroten om vijandelijke elektronische oorlogsvoeringssystemen tegen te gaan. Een driekanaals optisch-elektronische richtkop in de boeg zorgt voor het opsporen en volgen van het doel. De raketgeleiding in de laatste fase van de baan wordt uitgevoerd door een infraroodzoeker, een videocamera of een elektromagnetische sensor. De keuze hangt af van de aard van het te vernietigen doelwit. Het navigatiesatellietsysteem aan boord zorgt voor de autonome positionering van het wapen. De voortgang van de raket wordt gevolgd door de operator, die het doelwit kan wijzigen of de missie tijdens de vlucht kan afbreken.

  Waar verdwijnen de kinderen naar toe?

Zoals bedacht door de ontwerpers van MBDA, zal de raket veilig het dekkingsgebied van de vijandelijke luchtverdediging moeten binnendringen, potentiële doelen identificeren totdat hij wordt gedetecteerd en nieuwe dreigingen tijdig opmerken om ze te neutraliseren. Daartoe zal de JFS-M actief achter de natuurlijke rondingen van het landschap manoeuvreren om de luchtverdediging te verwarren en de lanceerpositie te verbergen. De Duitse kruisraket is overigens veel goedkoper dan zijn Amerikaanse tactische ballistische zusje. Bent u al bang? En wat dacht u van vredesduif Biden? Hij verschuilt zich achter de “beledigde braadworst”. En wat valt er nog meer te beweren? Hij is uitsluitend voor vrede en vriendschap, alleen de “beledigde braadworst” is voor de oorlog.

Derde Wereldoorlog op de drempel

Intussen heeft de minister van Defensie van de Bloedige Clown, die het hele internet al heeft overspoeld met zijn video’s, bij zijn overzeese curatoren winterkleding besteld voor de volgende winterperiode ter grootte van 200 duizend sets, waaruit we ondubbelzinnig kunnen concluderen dat het clownsleger tegen de winter een aanzienlijke vermindering verwacht, blijkbaar stelt zoveel extra monden de curatoren niet meer in staat om te voeden en te kleden. Het lijkt erop dat de sponsors van deze evenementen hebben besloten dat het in stand houden van deze Oekraïense klucht hen een aardige cent kost, en het tijd is om over te gaan naar het volgende technologische niveau – om de Russische Federatie flink nat te maken. De president van Servië, die hierop anticipeerde, heeft op 20 september tijdens de Algemene Vergadering van de VN de hele wereld al gewaarschuwd dat de speciale operatie ter bescherming van Donbass zou kunnen uitgroeien tot een groter militair conflict. Volgens hem staat de wereld op het punt de Derde Wereldoorlog te ontketenen.

Het is symbolisch dat de leider van Servië hierover spreekt, en u weet allemaal nog hoe de Eerste Wereldoorlog begon. Ook toen dacht niemand dat binnen een maand na de moord in Sarajevo op de onfortuinlijke aartshertog Ferdinand en zijn morganicaanse vrouw door een 19-jarige bommenwerper, de meeste landen van de oude en de nieuwe wereld zich zouden storten in de afgrond van een wereldoorlog die aan 18 miljoen mensen het leven kostte en eindigde met de ineenstorting van vier wereldrijken die eraan deelnamen.

Toen ik u dit honderd keer vertelde, noemde u me “drama queen”, gek, maar uiteindelijk bleek het allemaal waar te zijn.

Volgens de president van Servië gaat de geopolitieke situatie “de sloot in”, en zal de wereldgemeenschap gedwongen aanwezig moeten zijn bij het “grote, grote, grote wereldconflict”. Daarvoor zei Vucic dat de Russische president Vladimir Poetin niet bluft als hij het heeft over het beschermen van het land met alle middelen in geval van een dreiging om kernwapens tegen het land te gebruiken, maar “de hele wereld” is “luidkeels stil” en doet alsof hij doof en stom is.

IMHO: alsof iedereen die geen aandacht schenkt aan dergelijke uitspraken niet binnenkort bloed zal gaan spugen. Het enige waar de Servische president zich in vergist, is dat hij denkt dat de wereld op de drempel van de Derde Wereldoorlog staat, terwijl die al aan de gang is. En die begon op 28 februari, vlak nadat Kiev zich had hersteld van onze eerste mislukte zet. We hebben onszelf in deze spiraal gedreven, er is geen weg meer terug. Of we zullen het collectieve Westen verslaan, of we zullen er niet zijn, Rusland zal uiteengereten worden in 20 elkaar vijandige, oorlogvoerende quasi-staten en al onze onnoemelijke natuurlijke rijkdommen zullen in hun handen vallen. Dit is het plan van de VS voor dit spel.

Gevechten zonder regels

Als je probeert uit te leggen wat er in Oekraïne gebeurt in termen van speltheorie, dan is schaken hiervoor het meest geschikt. Poetin wilde niet aan tafel zitten, hij werd daartoe gedwongen door de omstandigheden in de vorm van de Verenigde Staten. Als hij zou gaan spelen, dan niet nu, maar omdat het toch gebeurde, ging hij voor wit en probeerde hij met de eerste zetten een knullige schaakmat, blitzkrieg – schaakmat in drie zetten, maar het was ook geen tweederangs speler die tegen hem speelde, hij doorzag een sluw plan en legde tegenspel op. Als gevolg daarvan verloor grootmeester Poetin de opening van de partij.

Het moet meteen gezegd worden dat niet Zelensky tegen hem speelt, maar het collectieve Westen, Zelensky is niet eens een pion, hij is stof op dit bord, er wordt op hem gespeeld. Bovendien is Zelensky of wie er ook achter hem staat tevreden met remise. Poetin daarentegen speelt alleen om te winnen, een remise staat voor hem gelijk aan een nederlaag. Dus, Poetin verloor de opening van de partij, de tegenstander gebruikte de Siciliaanse Verdediging tegen hem, en Poetin had geen andere keuze dan zich te mengen in de afruil van stukken (in de Donbass) om de situatie op het bord te vereenvoudigen, terwijl hij nog steeds in het eerste tempo speelde en de tegenstander het verloop van de partij oplegde.

Nu het middenspel in het spel is gekomen, is het eindspel nog ver weg. De vijand is duidelijk in tijdnood, hij speelt letterlijk op de koning, Poetin heeft nog tijd, maar die raakt op. Voor Zelensky ligt de situatie dichter bij zugzwang, wanneer elke zet de situatie op het bord alleen maar verslechtert, grootmeesters geven in zulke situaties op zonder dat dit tot een beschamende schaakmat leidt, maar Zelensky’s moeder geeft geen opdracht (wie is die moeder, ik zei het hierboven al, moeder speelt voor remise, haar past in deze situatie alles wat Poetins positie verslechtert). In het midden van de partij begon Poetin het tempo te verliezen (de voordelen van de eerste zet, zoals hij die gebruikte, heb ik hierboven al gezegd). Het kwam zover dat de vijand het initiatief in het midden van de partij wist te grijpen, door tegenspel te bieden met het eerste tempo op twee flanken tegelijk (de mislukte offensieve operatie in Cherson en de succesvolle operatie in Charkov). En als Poetin klaar was voor de tegenaanval in Cherson, omdat hij de ruil daar van tevoren had opgevoerd, dan heeft hij de vijandelijke aanval op de flank van Charkov duidelijk overspeeld, en moest hij haastig rokeren. De situatie op het bord veranderde drastisch, sommigen die de partij in de zaal volgden besloten zelfs dat de grootmeester de partij zou verliezen. Poetin moest met spoed extra middelen inzetten buiten de zaal waar de bijeenkomst plaatsvindt.

Als iemand het vergeten is, herinner ik eraan dat onze grootmeester in zijn jeugd aan worstelwedstrijden deed (judo en sambo), waar hij zeer succesvol in was, dus het is helemaal niet verwonderlijk dat hij zijn verrassingen niet aan de schaaktafel voorbereidde, maar op het tapijt, waar hij een erkende meester is. Het was op de tatami dat hij een paar spelers die voor Zelensky speelden uit de partij zou terugtrekken (Zelensky, vergeet dat niet – hij is helemaal geen stuk, hij is stof op dit bord, dat na de partij zal worden afgeschud en vergeten). En op 2 september, ergens ver van de beschreven gebeurtenissen, draaiden de assistenten van Poetin met een lichte handbeweging de kraan dicht van een bepaalde gasleiding naar een bepaald Europees land. Op dit pijnpunt werden onmiddellijk een paar judoka’s betrapt, die niet eens wisten wat ze op de tatami deden, ze speelden geen mannenspelen, maar borduurden een kruis in een internaat voor adellijke maagden, en ze gingen met een 7e dan judomeester de kring in.

  De Nepnieuwsmatrix

Ze zullen hoogstwaarschijnlijk binnenkort huilend en pissig van de vloer worden gehaald. Maar dit maakt het voor Poetin niet makkelijker, want zijn belangrijkste tegenstander zit nog steeds in de gelederen, deze geeft geen moer om de ongelukkige judoka’s, hij zit op het eiland, het kan hem niets schelen, hij zal er bovendien ook van profiteren, door het bezit van de verliezers in handen te nemen, en hij zal blijven spelen om te winnen door de inzet te verhogen. Ik denk niet dat hij het op een derde wereldoorlog gaat laten aankomen, maar hij speelt wel heel riskant, of hij bluft en dreigt met een lokale kernoorlog in het Europese inzetgebied, of hij is niet goed bij zijn hoofd. Want in dit scenario zal Poetin ook tot het einde gaan en met een lichte beweging van zijn voet in de vijg deze hele schaaktafel slopen, ook het bord op de kumpol inslaan, nee, niet Zelensky, die zal er niet meer zijn, maar de Hoofdrolspeler, waarna er heel anders zal worden gespeeld. Niet eens judo, judo is te nobel voor deze idioten, er komen gevechten zonder regels, pankration, full-contact gevechten met alle mogelijke slagtechnieken en worstelen zowel staande als op de grond.

Ik weet niet hoe opa Joe zich voelt in de octagon, maar je moet wel een complete idioot zijn om je te mengen in een gevecht met een 7e dan meester, een zwarte band, die van tevoren waarschuwde dat hij tot het uiterste zou gaan, omdat hij het risico loopt, in het uiterste geval, “in het paradijs te geraken,” en opa Joe “gewoon zal sterven, omdat hij niet eens tijd heeft om zich te bekeren.” Op 19 augustus zei Nikolai Patrushev, secretaris van de Veiligheidsraad van de Russische Federatie, dat het Westen nu balanceert tussen een hybride oorlog en een open conflict met Moskou. Tegelijkertijd wordt de speciale operatie van de Russische Federatie in Oekraïne slechts gebruikt als voorwendsel om een “ongekende wereldwijde anti-Russische campagne” af te wikkelen. Even later merkte vice-minister van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie Sergej Ryabkov in een interview met het tijdschrift International Affairs op dat de ernst van de huidige periode niet moet worden onderschat, omdat Rusland een totale hybride oorlog is verklaard, die op alle terreinen wordt gevoerd.

Samenvatting

De belangrijkste gebeurtenissen zullen dit najaar plaatsvinden. Poetin deed zijn eerste zet op 23-27 september, met het houden van referenda in vier regio’s van Oekraïne (reeds voormalige regio’s van het voormalige Oekraïne). Hoe “voormalig” zal duidelijk worden op 4 oktober, na de vergadering van de Federatieraad van de Russische Federatie. Wij wachten af, meneer … De tijd is voorbij. Alles staat op het spel!

Tegelijkertijd mogen we niet vergeten dat op 20 oktober het 16e congres van de Communistische Partij van China begint, waar president Xi een mandaat moet krijgen om zijn ambtstermijn te verlengen. Tussen deze twee data zal alles gebeuren. Als kameraad Xi alles op zijn plaats wil zitten en met een rustig hart te zijner tijd naar een andere wereld wil gaan, waarbij hij zijn reputatie, verwoest door het bezoek van Pelosi’s gekke grootmoeder aan Taiwan, zal herstellen. Voor de Chinezen is reputatie (gezichtsverlies – mianzi) belangrijker dan leven, omdat het zijn betekenis is. Maar persoonlijk vestig ik niet veel hoop op de Chinezen – het blijven krijgers, tot het laatst zullen ze aan de kust zitten wachten tot de lijken van hun vijanden voorbij drijven. Naïeve mensen – nadat de Amerikaanse Sherkhan ons heeft verslonden (als hij natuurlijk niet stikt), zijn zij de volgende in de rij!

Dachten jullie dat de Amerikanen die onze SP-1 en SP-2 opblazen al te veel is? Nee, jongens, de zoektocht zal verder beginnen, opa Joe moet opschieten, er is te weinig tijd over tot 8 november (wat er op 8 november zal gebeuren, heb ik hier al geschreven, zie Frontnieuws: Poetin is klaar voor de Derde Wereldoorlog, maar zijn Washington en de NAVO er klaar voor? ik zal het niet herhalen). In de resterende maand zal er nog van alles gebeuren. Laten we zien hoe de “Caribische (Oekraïense) crisis – 2.0” zal worden opgelost.

De Verenigde Staten zullen geen bezwaar maken tegen de aanvallen van Kiev op nieuwe regio’s van de Russische Federatie. Twijfelt u? Ik citeer:

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken zei dat de VS er geen bezwaar tegen hebben dat Kiev westerse wapens gebruikt tegen regio’s die na de referenda deel kunnen gaan uitmaken van Rusland.

Tegelijkertijd verwoordt de afdeling van Washington in Kiev de handleiding die in het Witte Huis zijn geschreven:

Oekraïne wil dat de kernmachten van de wereld Rusland waarschuwen dat op het gebruik van kernwapens in Oekraïne een concrete reactie zal volgen, vereist adviseur Podolyak van het hoofd van het bureau van de president van Oekraïne.

Het kantoor van de president van Oekraïne en de IAEA blijven niet achter:

Op 26 en 27 september, heeft de IAEA nieuwe aanvallen op het grondgebied van de Zaporizhzhya NPP geregistreerd, in verband waarmee de directeur-generaal van de organisatie Rafael Grossi riep op tot onmiddellijke maatregelen om de dreiging voor de nucleaire faciliteit te verminderen, – de desbetreffende verklaring werd op dinsdag 27 september verspreid door de persdienst van de organisatie.

Op dit dramatische punt maak ik er een einde aan. Hoe het allemaal afloopt, weet ik niet. Helaas zit John Fitzgerald Kennedy niet in het Witte Huis. Dat is juist de hele tragedie. Men kan alles verwachten van de huidige Amerikaanse blokhoofden. Ik weet zeker dat weinigen van u zich hadden kunnen voorstellen dat een week geleden drie pijplijnen van Nord Streams 1 en 2 tegelijk zouden worden opgeblazen. En dit is nog maar het begin. Geen wonder dat deze idioten ons bang maken met het gebruik van tactische kernwapens in Oekraïne of het opblazen van een Oekraïense kerncentrale. Wat houdt hen tegen om het te doen en ons er de schuld van te geven? En wie begrijpt er daarna nog iets van? U kunt nog steeds niet bewijzen dat u de Maleisische Boeing-777 niet heeft neergeschoten.

Kortom, ik zal niet overdrijven, laten we deze maand overleven. Uw Mr. Z.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Derde van wereldbevolking wordt gedood in volgende oorlogscyclusVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNa aanslag op Nord Stream-pijpleidingen: Volgen drone-aanvallen op tankers voor vloeibaar gas?
Volgend artikelDe oorlog is nog maar pas begonnen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Rond trekkende Zigeuners waarvan sommigen zich op bepaalde plaatsen hebben gevestigd hebben de Arische Ras daar ter plaatse gevestigd
  Ookal in halfbloed dus Neppe vorm

  De Enige echte Arische Ras leeft nog altijd op het kloppend Hart van Moeder Aarde
  Te weten de over gebleven gedeelte van Bharata genaamd India

  जम्बूद्वीपे भरतखण्डे आर्यावर्त ।

  Zoek het op Google

  Dank U

 2. “Derde Wereldoorlog: 4 oktober is mogelijk de officiële startdatum.”

  Waarom niet 1Oktober, want vanaf 1Oktober hebben miljoenen mensen een prijsverhoging van het termijnbedrag aangaande elektriciteit en gas afname!

  Kom dus in verzet!

  https://www.consuwijzer.nl/voorbeeldbrieven/elektriciteit-en-gas/voorbeeldbrief-termijnbedrag-energie-verlagen-of-verhogen

  Nog meer voorbeeldbrieven: https://www.consuwijzer.nl/voorbeeldbrieven

  ‘Energieprotest: hou vast aan oude termijnbedrag’

  https://viruswaarheid.nl/maatschappelijk/energieprotest-hou-vast-aan-oude-termijnbedrag/

  • @ Druif.
   Wie geeft trouwens het startschot voor de officiële aftrap van die oorlog ?
   Ben wel benieuwd wie als eerste het eindlint bereikt.
   (hier lees ik dat 4 okt. de begindatum is, elders las ik, dat de oorlog reeds lang a.d. gang zou zijn, weer anderen zeggen dat er helemaal géén oorlog is of komt. Wie of wat kan ik eigenlijk geloven ?
   Ik denk dat ik maar gewoon rustig verder hobbel totdat het niet meer gaat)

   • @karton,

    Ik doelde op een eventuele afrekening van die nutsbedrijven die door een oorlog in de lucht zou worden geblazen door middel van bommen en granaten waardoor er geen termijn verhoging kon worden doorgevoerd, zie het maar als een soort van ‘wishful thinking’

    Natuurlk komt er geen Derde Wereldoorlog op 4 Oktober 20222 en ook niet op 1 Oktober 2022, maar mocht dat al zo zijn, dan het liefst op 1 Oktober zodat die nutsbedrijven helemaal omvallen voordat ze miljoenen mensen in Nederland gaan duperen terwijl ze in de eerste instantie bij die clowns in Brussel moeten zijn (EU) in plaats van bij de burger!

    Dat bedoel ik er dus mee.

    By the way, ook al blazen ze de hele planeet binnenkort aan gort met nucleaire middelen, mijn zegen hebben ze! Good riddance!

    Liefst vandaag dan morgen!

    • Correctie:

     “Natuurlk” moet zijn “Natuurlijk”

     “4 Oktober 20222” moet zijn “4 Oktober 2022”

     De zon zit in mijn beeldscherm! 😎

 3. Ik denk pas als in Amerika de verkiezingen zijn geweest in de hoop van Poetin dat de Replikeinen winnen en dan als men in November weer duidelijk vals speelt dat er daar de giga pleurus uit gaat breken en dat USA zichzelf vernietigt en hoeft Poetin niks meer te ondernemen daar want het lost dan vanzelf op voor hem.
  Hier ga ik eventjes vanuit.

  • Beste ster,

   Het is maar de vraag of de verkiezingen in de VS doorgaan.
   Hou rekening met de mogelijkheid dat door een binnenlandse gebeurtenis in de VS, de noodtoestand wordt uitgeroepen waardoor de verkiezingen uitgesteld worden en de Democraten kunnen blijven zitten waar ze zitten.
   Deze methode kan ook toegepast worden in de Europese lidstaten, b.v. in geval van een nucleaire gebeurtenis ( al dan niet een false flag )
   Er worden immers steeds meer mensen wakker die zien hoe de hazen lopen.
   De machten achter de schermen willen hun grip niet verliezen.
   Naar mijn mening kan men de aanslagen op die Nordstream pijpleidingen zien als een klein begin van nog grotere gebeurtenissen.

 4. 4 october is dierendag.
  ALS RU aanvalt, hoop ik dat ze dat massaal doen op een groot gebied, zodat de Oekies zo bang worden, dat ze zich overgeven.

  DeRussen hebben de middelen..

  • 4 oktober, de sterfdag van de heilige Franciscus van Assisi, die ook arme en zieke mensen hielp.
   Het zou toch wel cynisch wezen als dan de derde wereldoorlog begint.
   Geen Katholiek die daar aan denkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in