Foto: Tanker met vloeibaar gas © sakhmedia / freepik

Na de aanvallen op de twee Nord Stream-pijpleidingen, die naar verluidt werden gepleegd door krachten die loyaal zijn aan Oekraïne, zou Rusland zich kunnen wreken met onorthodoxe methoden. Drone-aanvallen op LNG-tankers zijn een duidelijke mogelijkheid, bericht Report24.news.

De recente aanval op de Nord Stream 1 en 2 pijpleidingen is volgens de “cui bono”-regel hoogstwaarschijnlijk uitgevoerd door krachten die Oekraïne steunen in zijn strijd tegen Rusland. Zowel aanvallen via een onderzeeboot als via marineduikers zijn denkbaar. Hoewel toppolitici in de EU Rusland hiervan de schuld proberen te geven, heeft Moskou er absoluut geen baat bij de twee aardgaspijpleidingen te beschadigen. Het is veel waarschijnlijker dat bijvoorbeeld de USS Kearnage van de Amerikaanse vloot de explosieven heeft geplaatst met getimede ontstekers, of dat Oekraïense (of Poolse) speciale eenheden een overeenkomstige operatie hebben uitgevoerd.

Nu meldt de Britse krant “Daily Mail” dat er “mysterieuze drones” zijn gesignaleerd in de buurt van Noorse olie- en gasproductieplatforms. De Noorse autoriteit voor olieveiligheid waarschuwt al dat deze drones “zorgelijke aanvallen” op kritieke infrastructuur kunnen uitvoeren – bijvoorbeeld door in een “zelfmoordmissie” neer te dalen op een van de platforms. Volgens het rapport hebben drones ten minste zes offshore-platforms van de Noorse energiereus Equinor omcirkeld, waarbij ze tot op 500 meter van de veiligheidsperimeter kwamen. Eén drone vloog tot op 50 meter van het Heidrun-platform in de Noorse Zee.

Aangezien de Europese gasleveringen in feite afhankelijk zijn van de LNG-tankers, zouden deze wel eens het doelwit kunnen zijn van Russische vergelding. De Amerikaanse minister van Energie, Jennifer Granholm, heeft de EU-landen opgeroepen om op zijn minst de beveiliging van energiefaciliteiten, waaronder LNG-tankers met bestemming Europa, te verbeteren. De tankers zijn immers in feite “drijvende Hindenburgs” – één welgemikt schot en de tankers worden in een enorme vuurbal uiteengeblazen. Een verslag uit Malta beschrijft een dergelijke explosie als met de kracht van “50 atoombommen”.

Maar wat als de CIA bijvoorbeeld zo’n LNG-tanker opblaast in een “valse vlag”-operatie en vervolgens beweert dat Moskou erachter zat? Aangezien de beweringen van de Amerikaanse inlichtingendiensten (die echter ook tot taak hebben desinformatie te verspreiden) gemakkelijk voor waar worden aangenomen, zou het voor het Kremlin vrijwel onmogelijk zijn eigen onschuld te bewijzen. Men hoeft alleen maar te kijken naar de huidige berichtgeving over de aanvallen op de Nord Stream pijpleidingen, waar de mainstream media Moskou al als de dader bestempelen en de mogelijkheid van sabotage door de Verenigde Staten nauwelijks aandacht krijgt.

  In video: Goedaardige Wagner stuurt lijken van gesneuvelde AFU-soldaten naar Oekraïne

En meer: zou de NAVO een dergelijke aanval classificeren als een “bondgenootschap-geval” zelfs als het auteurschap van een dergelijke aanval op een tanker met vloeibaar gas helemaal niet zeker is? Trump liet Syrië ook bombarderen omdat het Syrische leger ervan werd verdacht achter een gifgasaanval te zitten en er nog niet eens een onderzoek was gestart…


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin aan de Nieuwe Wereld Orde: Je hebt nog niets gezienVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVerklaring van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken over referenda
Volgend artikelDerde Wereldoorlog: 4 oktober is mogelijk de officiële startdatum
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Als ik Rusland zou zijn en ik zou zeker weten wie die aanslag gepleegd heeft zou ik dit sowieso niet pikken en het vergelden, ongeacht de gevolgen. Mocht het zo zijn dat de VS erachter zit dan snap ik niet waar ze zo bang voor zijn. In dat geval moge het toch duidelijk zijn dat de VS nergens voor terug zal deinzen om toch zijn grote oorlog te krijgen, links om of rechtsom.

  Stel dat de Russen tegelijkertijd alle Amerikaanse militaire basissen in Europa wegbombarderen, wat wil de VS dan doen? Al helemaal wanneer dit gecombineerd wordt met het wegbombarderen van strategische olieterminals. Succes met het heelhuids vervoeren van grote hoeveelheden mankracht en materiaal over de atlantische oceaan. En daarna alles nog aan het Oostfront te krijgen terwijl Europa zonder olie zit. In hartje winter uiteraard…

  Het is niet zo dat ik zit te wachten op een grote oorlog tussen Rusland en de VS. Wel vraag ik me af hoeveel provocaties er vanuit de VS nodig zijn om Rusland wel tot deze stap te bewegen. Zoals Paul Craig Roberts aangeeft in zijn artikelen (die ook op deze site te lezen zijn) denk ik ook dat hoe langer Rusland de provocaties en wapenleveranties van de VS accepteert, hoe meer zelfverzekerd de VS raakt en hoe groter de gevolgen zullen zijn op het moment dat Rusland haar acties begint te vergelden.

  • De BRICS begint nu echt op gang te komen wat betekend dat de VS vanaf juli hun schulden niet meer kan betalen , dus ook geen nieuwe wapens. Plus de verkiezingen komen eraan, en zowel Trump als Kennedy hebben gezegd dat ze in één dag een einde aan de oorlog gaan maken. En alle 800 militaire basis ontmantelen en de soldaten naar huis laten komen.
   De Dollar is gewoon stuk de olie dollar ook en het gaat steeds sneller want geen enkel land wil met waardeloze dollar deviezen komen te zitten.

 2. Alles zal in het werk worden gesteld om oorlog met Rusland uit te lokken en dan natuurlijk de schuld bij Rusland neer te leggen. Dit doet Amerika altijd al. De oorlog in Vietnam werd doormiddel van het “Tonkin-incident” gerechtvaardigd en de oorlog in Irak met de leugen over massavernietigingswapens. Ook ditmaal gebruikt Amerika de “Valse vlag tactiek”. Er zullen weer veel mensen lijden onder de tirannie en moordlust van dit misdadig tuig. Gelukkig heeft Amerika nog nooit een oorlog gewonnen en moet steeds een schandelijke aftocht blazen. Het volksleger van de Vietcong was al te machtig voor ze maar nu zullen ze niet allee tegen het Russische leger moeten vechten maar daarbij ook tegen de hele Russische bevolking en mogelijk krijgt Rusland nog hulp van andere landen die de roofzucht en onderdrukking van Amerika beu zijn. Als de politici in Europa samen 1 hersencel zouden gebruiken zouden ze weten dat het beter is om vriendschap met Rusland te sluiten en Amerika te laten war het hoort, aan de andere kant van de oceaan.

  • Het is niet Amerika dat vals en gevaarlijk is, het is een klein groepje aan de top. Het gros van de mensen wil net als wij geen oorlog. Om over “de Amerikanen aan de andere kant van de oceaan” of “Amerika wil oorlog” te praten vind ik niet netjes en een schoffering naar de gewone burgers toe die net als wij de dupe zijn van al die kwade krachten. Ook daar zijn de rijen voor voedselbanken immens lang, slapen mensen op straat omdat olie, gas, voedsel niet te betalen is. Wij, de normale mensen zijn wereldwijd de dupe van een klein clubje achterlijke psychopaten. De mensheid is één, met slechts een handvol rotte appels die verwijderd moeten woden.

    • Pierre.Stemfraude, manipulatie,kiezersbedrog.Als stemmen eerlijk zou verlopen dan hadden ze het wel afgeschaft.Achter (bijna) iedere regering zit een schaduwregering,in europa zijn dit de bilderberg groep/WEF en het vaticaan.Politici zijn omgekocht of gechanteerd en voeren de NWO agenda (great reset) uit.

    • @ Pierre H.M. van de Kletersteeg:

     Daar heb je wel een punt, dat stemmers uiteindelijk verantwoordelijk en aanspreekbaar zijn voor beleid en politici (ondanks de stem fraude etc). Als we allemaal massaal de straten op gaan en protesteren tegen het beleid en aftreden eisen van huidige regering. Er worden wel steeds meer mensen wakker en je ziet in andere landen protesten al toenemen.

 3. De pijplijn naar Polen ligt toch ook op de zeebodem voor een deel.
  En Rusland heeft toch ook onderzeeers.
  Gezien bovenstaande 2 reacties moet Rusland maar niet op die manier gaan vergelden ver over de grens met Oekraine.
  Wat een oorlog. Met ontelbare mogelijke vergeldingen.
  Hebben jullie iets gehoord over het onklaar
  maken van de gaspijp die van Algerije naar Frankrijk loopt. Door de Middellanfse zee.
  Benjamin Fulford repte hier over?
  Dag zou dan wel heel stilletjes zijn gebeurd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in