Denemarken, Estland, Litouwen, Luxemburg en Letland stoppen AstraZeneca Covid-vaccin na meldingen van mogelijk dodelijke bloedstolsels

1

De lancering van het  Covid-19 vaccin van AstraZeneca in Denemarken, Estland, Litouwen, Luxemburg en Letland is opgeschort omdat de gezondheidsautoriteiten een onderzoek hebben ingesteld naar een mogelijk ernstige bijwerking in de vorm van dodelijke bloedstolsels.

Op donderdag twitterde de Deense minister van Volksgezondheid Magnus Heunicke dat het land zou stoppen met het gebruik van het vaccin, dat in heel Europa en daarbuiten al intensief op mensen is getest, bericht RT.

“De gezondheidsautoriteiten hebben de vaccinatie met AstraZeneca uit voorzorg opgeschort nadat een mogelijke ernstige bijwerking in de vorm van fatale bloedstolsels was gesignaleerd. Het is op dit moment niet uit te sluiten dat er een verband is. We handelen vroeg, het moet grondig onderzocht worden“, schrijft Heunicke op Twitter.

Het nieuws komt nadat het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) woensdag zijn advies heeft uitgebracht over een reeks bijwerkingen die in verband zouden zijn gebracht met de toediening van het vaccin van AstraZeneca in Oostenrijk.

De Oostenrijkse autoriteiten hebben het gebruik van een partij Covid-19-vaccins van AstraZeneca stopgezet nadat bij één persoon meervoudige trombose (vorming van bloedstolsels in bloedvaten) was vastgesteld en deze persoon 10 dagen na de vaccinatie was overleden. Een ander werd in het ziekenhuis opgenomen met een longembolie, en er waren twee andere meldingen van trombo-embolische voorvallen in verband met de partij.

Het EMA zegt dat er “geen bewijs was dat de vaccinatie deze aandoeningen veroorzaakte”.

Ook Estland, Litouwen, Luxemburg en Letland hebben het gebruik van de partij stopgezet na het nieuws uit Oostenrijk.

Het vaccin van AstraZeneca is over de hele wereld op grote schaal toegediend, ook in het VK, waar meer dan 24 miljoen injecties zijn toegediend, waarvan de meeste door het Brits-Zweedse farmaceutische bedrijf zijn ontwikkeld.

  Oracle software vicepresident, 54, overlijdt na het COVID-19 vaccin

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Oostenrijkse verpleegster meteen dood na Coronavaccinatie – collega in ziekenhuis met dezelfde symptomen

Vorig artikelNa Corona-vaccinatie: bijna 1.000 doden in de VS – in slechts twee maanden
Volgend artikelEU-Database: tot dusver 1724 gerapporteerde sterfgevallen na vaccinaties
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in