De Verenigde Staten willen het monopolie van Google doorbreken

1

In wat wordt beschreven als de grootste zaak in zijn soort in decennia, wordt Google nu aangeklaagd door het Amerikaanse ministerie van Justitie voor het in stand houden van een illegaal monopolie.

Volgens de rechtszaak heeft Google zijn dominante positie gebruikt om de concurrentie te belemmeren, meldt AFP.

Op deze manier heeft het gigantische bedrijf zijn monopoliepositie op de markt voor zoekmachinediensten en de bijbehorende reclame weten te behouden.

De Amerikaanse autoriteiten onderzoeken ook andere IT-giganten zoals Amazon, Facebook en Apple voor soortgelijke misdrijven.

De rechtszaak tegen Google wordt vergeleken met een soortgelijke zaak tegen Microsoft in 1998. In die zaak werd Microsoft gedwongen zijn bedrijf op te splitsen, waardoor er meer concurrentie ontstond.

Vorig jaar heeft de Europese Commissie Google veroordeeld tot het betalen van een boete van 1,49 miljard euro, voor het schenden van de EU-antitrustregels.

Google gaat u helpen rassenbewuste keuzes te maken – en vrouwelijke advocaten te vermijden

  Bedrijven trekken zich terug van vaccinatiemandaten nu letsels en sterfgevallen toenemen
Vorig artikelTrump: “Biden is een crimineel, en jullie journalisten zijn criminelen”
Volgend artikelDe overgrote meerderheid van de mensen zijn schapen die doen wat hen gezegd wordt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in