Een video vanaf de frontlinie ergens in de Donbass toont de bestorming van de posities van het Oekraïense leger door Russische militairen. Volgens berichten is de video opgenomen door een groep Russische soldaten die meerdere maanden geleden zijn gemobiliseerd en onlangs aan het front zijn aangekomen, bericht Southfront.org.

De beelden bevestigen nogmaals de houding van Russische militairen tegenover hun vijanden. Alle Oekraïense militairen bleven in leven, geen van hen was gewond. Ze werden gevraagd hun wapens neer te leggen en op de grond te gaan liggen. De Russen beloofden hen geen kwaad te doen.

Anderzijds toont de video naar verluidt de eerste ervaring van gemobiliseerde Russische militairen die een Oekraïens verdedigingswerk bestormen. De Russische vriendelijkheid vormde een groot gevaar voor hun eigen veiligheid. In plaats van handgranaten in de loopgraven te gooien, gingen ze het vestingwerk binnen en begonnen ze de vijand te vragen naar buiten te komen. Er is geen enkele noodzakelijke controle over de overgeleverde Oekraïense soldaten.

De video toont waarschijnlijk de gevangenneming van recent gemobiliseerde Oekraïense militairen die zonder de nodige training in de loopgraven werden gegooid.

Russische aanvalsgroepen treden voorzichtig op en proberen het leven van zoveel mogelijk Oekraïense soldaten te redden. Van Russische zijde wordt actief informatie verspreid, waarin wordt bevestigd dat alle Oekraïense krijgsgevangenen goed worden behandeld en vijandelijke soldaten worden opgeroepen zich over te geven en hun leven te redden. Helaas is de oorlog in Oekraïne nog steeds een bloedige strijd, maar bovenstaande video is opnieuw een bewijs dat Oekraïense militairen een keuze hebben.

  De zilveren kogel tegen de barbaarse invasies van het Westen: De-dollarisering van het internationale systeem

“Alles veilig! Kom naar buiten! Wapens op de grond! Kalm blijven! Niet schieten! Naar buiten allemaal, ga op de grond liggen, als je wilt blijven leven, ga op de grond liggen! Kom naar buiten! Laat de wapens hier vallen! Kom op, kom op, maak je geen zorgen, niemand zal je kwaad doen! Kom hierheen.”

Richt zich tot een Russische soldaat: “Pak een wapen.”

Richt zich tot een AFU-soldaat: “Ben je alleen?”

Richt zich tot de Russische soldaat: “Kom met mij mee. Iemand hier blijft bij hen!”

Richt zich tot een AFU-soldaat: “Kom naar buiten, kom hier, is er nog iemand anders?”

Roept in de richting van de schuilplaats: “Is hier iemand? We zullen jullie sparen, ik zeg dat we jullie zullen sparen, wees niet bang en kom naar buiten!”

Richt zich tot de soldaten van de AFU: “Luister, waar zijn ze allemaal naartoe gerend? Op weg hierheen? Niemand? Is iedereen hier? Iedereen is hier, toch? Al jullie mannen hebben hun posities verlaten, waarom hebben jullie je niet teruggetrokken? Ga daar zitten!”

Richt zich tot de Russische soldaat: “Hou ze in het vizier! Hou ze in het vizier tot de onzen komen.”

“Zeg per walkietalkie dat het allemaal voorbij is! Zeg per walkie-talkie: Alles is voorbij!”

“Wie is daar? Kom naar buiten! Er is iemand in leven, kom naar buiten, we zullen je geen kwaad doen! Kom naar buiten, wees niet bang we zullen je geen kwaad doen, dat beloof ik! Kom eruit, kom eruit, handen omhoog! Kom eruit, kom naar buiten en wees niet bang. Wees niet bang, we zullen je geen kwaad doen! Ben je daar alleen?”

AFU soldaat: “Ja.”

“Ga hier liggen, ga zitten, ga zo liggen, ga met je hoofd daar liggen en lig stil! Zo liggen en stil liggen! Geef het wapen af!”

AFU-soldaat: “Ik heb geen wapens.”

“Helemaal niet? En hoe heb je dan geschoten? “

AFU-soldaat: “Alle wapens zijn daar.”

“Lig stil!”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Video 18+: Nachtelijke jacht op Donbass frontliniesVolg Frontnieuws op Telegram

  Nieuwste Europese propaganda: Rusland overspoelt Europa met illegale migranten

Lees meer over:

Vorig artikelDe Oekraïne zinkt – Gooien Westerse elites de handdoek in de ring?
Volgend artikelDe Britten zenden een SOS uit: De situatie is dramatisch, veel Oekraïense troepen zijn uitgeput – “Rusland heeft zijn strategie veranderd en rukt op”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

  1. In ALLE eerdere video’s wordt Russisch gesproken en nu ‘perfect’ Engels. Is dit wel een juiste weergave van de feiten, kan iemand mij daar een verklaring voor geven?

  2. Het is al de hele tijd zo :
    RFA, LPR, DPR tropen gedragen zich heel keurig –
    vaak met gevaar voor eigen leven.

    In de steden, gijzelt UAF de [ Russische ] burgers, om ze als menselijk schuld te gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in