De pandemie gaf mannen meer energie op het werk

1
550
© Nenad Stojkovic (CC BY 2.0)

Een nieuwe studie van Brilliant Future toont aan dat het energieniveau van mannen op het werk verhoogde tijdens de eerste maanden van de Coronapandemie. De vrouwen kregen juist minder energie.

De studie is gebaseerd op 380.000 antwoorden op vragenlijsten van in totaal 200 organisaties.

Uit de resultaten blijkt dat het energieniveau van de mannen tijdens het eerste deel van de Coronapandemie werd verhoogd in verband met de toenemende duidelijkheid van het managementteam. Tegelijkertijd daalde het energieniveau van vrouwen.

Uit de peiling blijkt dat duidelijkheid bij managers en leidinggevenden voor mannen van het grootste belang is. Tijdens de eerste maanden van de pandemie nam de duidelijkheid toe, wat een direct effect had op het energieniveau van mannen, dat hoger werd dan dat van vrouwen.

Uit de studie blijkt ook dat de factor die het energieniveau bij vrouwen het sterkst beïnvloedt, daarentegen de organisatorische en sociale werkomgeving is, die in het begin van de pandemie verslechterde. Dit leidde op zijn beurt tot een daling van de energie van vrouwen.

Coronacrisis toont het falen van de EU aan – natiestaten handelen veel beter

Duits links-groene regime zet politiehelikopter in tegen spelende kinderen

1 REACTIE

  1. Ik zou graag de vragenlijst zien inherent dit ‘onderzoek’. De idee welke ik er nu bij heb, is dat al die mannekes in het leger hebben gezeten (of bij de politie / M.E.) en geconditioneerd in het opvolgen van orders in plaats van zelf na te denken. Oproep: Vrouwen stuur uw mannen aan anders wordt het niks. De tweede gedachte (van velen) is dat dit onderzoek er één is van manipulatieve psychologie van de bovenste plank. Sofie Johansson is denk ik een moppie van Klaus Schwab. Meten = weten en ‘we’ willen alles weten. Chippen en aflezen die werknemertjes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here