© Bőr Benedek / Wikimedia (CC BY 2.0)

In een interview met het Hongaarse dagblad Magyar Nemzet heeft de islamcriticus en leider van de Partij voor de Vrijheid Geert Wilders zich solidair verklaard met de Hongaarse president Orbán en kritiek geuit op de dubbele moraal van de EU. Hij omschrijft het Europese immigratiebeleid als “culturele zelfmoord”.

Gevraagd naar de huidige gebeurtenissen in Nederland, waar de afgelopen dagen in verschillende steden gewelddadige protesten zijn uitgebroken tegen het Coronabeleid van de regering, zei Wilders dat zijn partij ook “altijd tegen de invoering van een avondklok” is geweest. “Ik ben er nog steeds van overtuigd dat dit geen doeltreffend instrument is, het kan de epidemie niet onder controle krijgen in de mate die we hoopten”.

In het geschil over de zogenaamde “rechtsstaat” tussen de EU en Hongarije heeft Wilders zich krachtig solidair verklaard met Boedapest en kritiek geuit op de dubbelhartigheid van Europese politici, zoals de onlangs afgetreden regeringsleider Rutte. Wilders: “Ik heb hem benadrukt dat als hij in de spiegel kijkt, hij terugkijkt naar een politicus die echt de rechtsstaat heeft geschonden. Ik vind het hypocriet dat hij anderen veroordeelt terwijl hijzelf en zijn regering gedwongen werden af te treden vanwege een rechtsstaatkwestie”.

Wilders ging vervolgens in op het onlangs gepresenteerde verkiezingsprogramma – in maart worden in Nederland nieuwe verkiezingen gehouden. Daarin verbindt de Partij voor de Vrijheid van Wilders zich tot het verlaten van de EU (“Nexit”) en tot een streng immigratiebeleid naar Hongaars voorbeeld. Tijdens een ontmoeting met de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó in december, bereikten zij een grote mate van overeenstemming, zegt hij: “Wij waren het erover eens dat de bescherming van het christelijk-joodse erfgoed van Europa van essentieel belang is, en dat wij dit niet in gevaar mogen brengen met een beleid van open grenzen”. Het zou “culturele zelfmoord zijn als we iedereen naar ons land laten komen zonder uniforme regels”.

De islamitische toekomst van Europa

FvD: "Wereldgezondheidsorganisatie is bezig met de Grote Reset" (Video, Nederlands transcript)

3 REACTIES

 1. Gelijk heeft ie.Definitie van een staat is ook simpeltjes gezegd een afgemeten stuk land, waarvan de buitengrenzen zijn bewaakt

  Open grenzen zijn een contradictie in termis. Immers een grens duidt een begin/eind aan.

 2. Zou beter bewijs vragen aan rutte van het bestaan van het virus, dmv, genetische code, foto of isolaat.
  Dit zou de nederlandse bevolking helpen om heel dit coronacircus te stoppen en vaccindoden te stoppen
  Doet hij al een jaar niet.
  Waarom niet ?
  Gecontroleerde oppositie, omgekocht of gechanteerd ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here